Főoldal     Hírek     Múltunk     Intézmények     Hírmondó     Album     Testvérfalu     Büszkeségeink     Hasznos

   
   

| Vissza | Frissítés | Nyomtatás |

 
  Büszkeségeink

Baranya megye bajnoka a hetvehelyi csapat

Kiemelkedősikert éret el a Hetvehelyi Általános Iskola U 9-es korosztály csapata a 2002-2003. évi diákolimpián.

Miután a Góliát programban részt vevő csapatok számára kötelező nevezni a diákolimpia versenyeire /az első forduló közös rendezésű/, e korosztály csapatát is beneveztük erre. Miután mindkét tavasszal rendezett fordulót fölényesen megnyerte iskolánk csapata /legyőzve a Bükkösd, Mindszentgodisa, Szabadszentkirály, Kovágószőlős, Magyarmecske csapatát/ bizakodva vártuk a Szentlőrincen rendezett városi döntőt. Ezt is fölényesen nyerte meg csapatunk, a vesztesek között a Szentlőrinc-Ifjúság Úti, a Bicsérdi és a Somogyapáti iskola csapatai voltak /ezekről a mérkozésekről már beszámoltunk a Hírmondóban/. Ezzel a jó eredménnyel a Szigetvár környéki iskolákat képviselhettük a Pécsen rendezett megyei tornán.

Május 19.-én a Várkői stadionban megyei selejtezőn először a Siklós, majd a pécsi Mezőszél Úti iskola volt az ellenfél. Előbbit 2-0-ra, utóbbit 1-0-ra győztük le, amivel jogot szereztünk arra, hogy részt vegyünk a megyei döntőn. Május 26.-án, szintén a Várkői stadionban rendezett döntőn először a Mohács csapatát sikerült legyőzni 1-0-ra, majd jött a mindent eldöntő mérkőzés a Pécsi Góliát csapatára épülő pécsi II. Gyakorló iskola csapata ellen. A rendes játékidő nem hozott gólt, a büntetorúgások során csapatunk bizonyult jobbnak, így méltán nyerte el iskolánk csapata a 2003.-as év Baranya megye bajnoka címet az U9-es korosztályban.

Sajnos a nagy örömbe egy üröm is vegyült, hiszen a bajnoki címmel járó lehetőséget, hogy elinduljunk Baranya megyét képviselve az országos döntőn, nem tudjuk kihasználni. Ennek sajnálatos oka, hogy annyira szűk a csapat létszáma hogy ezen a több napos és több mérkőzésből álló viadalon nem tudnánk megfelelően helyt állni.

Ennek ellenére úgy gondolom, hogy nemcsak iskolánk, hanem településünk életében is olyan kiemelkedő siker ez, amelyre méltán lehetnek büszkék a sportoló gyerekek, a szülők, iskolánk tanulói és tanárai, településünk vezetői és lakosai.

A csapat játékosai: Berkes Zoltán, Bogdán Attila, Dezse Christopher, Gulyás Olivér, Kerekes Norbert, Orsós József, Orsós Richárd, Strausz Szilárd

 

Kedves Csongor bácsi!

 

Szeretném megköszönni azt a sok fáradságot, türelmet, munkát, amivel kis csapatunkat ilyen magas fokra jutatta, hogy boldogan és büszkén mondhatjuk el „Mi vagyunk Baranya megye legjobb csapata” a 94-95-ös korosztályban.

S. Sz.

Játékos

Hetvehelyi Hírmondó 2003. június

 
 

Sport - iskola

 
 

- Baranya megye bajnoka a hetvehelyi csapat

 
 

- A 2002-2003-as Szigetvár városi diákolimpián ezüstérmet szerzett utánpótlás csapat

 
 

- A 2002-2003.-as tanév megyei diákolimpián győztes csapat

 
 

- A 2003-2004. évi diákolimpián városi döntőbe kerültiskolai csapa

 
 

- A 2003-2004. évi"Góliátos" megyei döntőbe került hetvehelyi csapat

 
 

- Diákolimpia győzelem 2007.

 
 

- Jakabhegyalja vándorkupa

 
     
     
     
     
   

| Vissza | Frissítés | Nyomtatás |