Szép estét mindenkinek! A segítségeteket szeretném kérni, mert nem boldogulok a jelzőkkel a Railworks 2-ben.
Megmondom őszintén nem akarok pályát építeni, engem csak a gőzmozdonyok érdekelnek, és azokhoz szoktam saját scenariot gyártani a magam szájízéhez, de már meguntam hogy minden üres. Raktam be AI vonatokat, de innentől soha nem kapok zöld jelet, de volt olyan letöltött scenario is amiben két AI vonat összeütközött, szóval ezért szeretném megérteni ezeknek a "semaphore" jelzők működését.
Már több órát próbálkoztam vele, néztem youtube-on videókat, a tőmondatokban kimerülő angol tudásommal és a google fordítóval nézegettem angol leírásokat, de nem boldogulok vele.
Próbálkoztam egy üres pályán. Lefektettem 2 párhuzamos sínt, ami egymásba torkollik. Ezen próbálkoztam, hátha sikerül kitapasztalni a jelzők működését. Annyit akartam elérni, hogy az A mozdony az 1., a fővágányon közlekedő gép álljon meg a piros jelzésnél, amíg a szembejövő B gép lemegy a 2. mellékvágányra. Kezdetben csak a 2. gépet engedtem rá, a jelző 0 pontját leraktam az 1. vágányra, a 1. linket meg a vágányon túlra arra a sínrészletre amin a B mozdony áll/jön. A jelző pirosra is vált, csak nem kapcsol vissza soha, mert a 0 pont az 1. vágányon van, nem a másodikon. Próbálkoztam az A mozdonnyal is, de hiába piros a jelzés, nem áll meg a 0 pontnál, hanem vígan pöfög tovább.
Próbálkoztam egy sima kereszteződéssel, az se működött, megmondom őszintén egyszer kínomban felhajigáltam mindenféle jelzőt, hogy majd hátha valamelyiknél megáll az A vonat, és legnagyobb meglepetésemre működött. Elindult az A vonat, átment egy csomó piros jelzésen, aztán megállt a legelső jelzőnél amivel a kezdetektől próbálkoztam, elment a B vonat, megkapta a zöld jelet, továbbment. Óóó egy álom, gyorsan megnéztem a jelző beállításait kivettem a többi jelzőt amiken átment a vonat és többet megint nem működött.... Visszadobáltam megint párat, de nem, nem tudom mire hibázhattam rá, mert csak egyszer láttam ezt a csodát, így már totál össze vagyok zavarodva...
A jelzők most a következő jelzőig érvényesek vagy a sínblokkokra érvényesek, mert látom a videókban hogy darabolják a síneket, hogy védjék a 0 pontot, a váltót stb.
Ha valaki tudna nekem egy kis segítséget nyújtani, tanácsokat az alapokról, annak nagyon nagyon megköszönném, mert nekem nem megy. Nem akarom offolni a topicot ilyen alap szintű kérdésekkel, ezért privát üzenetben, vagy emailen is nagyon szépen köszönök bárminemű segítséget.
|