A nyírfából kinyert xilitolt a FAO/WHO a fogszuvasodás fő okozója, a streptococcus mutáns baktérium növekedését gátló anyaggá nyilvánította
Főbb jellemzői:
távolítja el a foglepedéket,
és a fogak
közötti tisztítást is
elvégzi kisebb mennyiségű fogkrém
használatával. Ebben a
műveletben a két különböző
típusú és méretű
szál segíti.
A fluorid beépülve a fogzománcba ellenállóbbá teszi azt a fogszuvasodással szemben, másrészt gátolja a foglepedékben található baktériumok fejlődését.
A fogkefét akkor kell
cserélni, amikor a
szálak
láthatólag deformálódtak.
Használat után mossa meg, és tartsa
egy
pohárban, míg megszárad.
Soha ne tartsa a fogkefét zárt dobozban vagy
vízben, ez ugyanis kedvező táptalajt
biztosít a
gombák és baktériumok
kifejlődésének.
Próbálja ki, és érezni
fogja a különbséget