Projekt állapotjelentés és köszönetnyilvánítás

2014.06.05.
image

A honlap még továbbra sem tükrözi azt, amit szeretnék, de majd egyszer :) De térjünk a lényegre:

Mindenek előtt: a "Borderlands 2" honosítás el fog készülni. Az alapjáték 2 nagy méretű, direkt végére hagyott dialógus fájlja, és másik 2 hasonló fájl, egy-egy DLC-ből van már csak hátra. A nyers állapot jelenleg ~94% körül van, de mivel a dialógusok a legfaramucibbak, és ráadásul ezek több küldetésen keresztül is ívelnek, ezeket nem illik beleszámolni még a végleges állapotba. Türelmet kérek még tőletek!

Köszönetnyilvánítás:
Az élet nem áll meg. Sokan tudják rólam, hogy úgy szoktam és szeretek fordítani, játszani, hogy egyszerre több projektet viszek, a belefásulást kerülendő - nyilván, ez nem a leghatákonyabb módszer, de mivel ez hobbi, a lényeg a munkamenet, és hogy jól érezzem magam közben, a végeredménynek meg remélhetőleg mindenki örüljön, mindegy, hogy mikor is kapja "kézhez".
Egyik fórumozótársam felfigyelt arra az elejtett mondatomra, amit egy játék honosításával kapcsolatban válaszoltam, és úgy döntött, hogy segít az általam is megkezdett honosításának STEAM-rendszeren belüli tesztelésében is azzal, hogy megszervezi az ajándékba vásárlását, és nekem átadását. A szemfülesek nyilván fel is ismerték a bal oldalon a kis képről. Igen, a "Shadowrun Returns" című játékról van szó. Fórumozó barátom viszont nem egyedül tette lehetővé a STEAM-es és offline fordítást és ellenőrzést: az SG.hu "Eredeti játékaink" témaköréből a következő játékostársaimnak kell megköszönnöm a támogatást [többen nem is először teszik ám ezt!] a "Shadowrun Returns"-szel és a "Shadowrun: Dragonfall DLC"-vel kapcsolatban:

* Botond
* DarkSector
* Evoluti0N
* Maak
* MerlinW
* Rapid81
* Rony94
* SZABl
* Troger911
* ZsZso
* arty
* benőmenő
* darkling
* genndy
* grebber - (az ötletgazda)
* tomsolo
* w77d
* wantonly

Köszönöm szépek fiúk a sokadik ajándékot, és remélem, ha lassan is, de most már rászolgálok a bizalomra :)
Tényleg össze kellene kapnom már magam, és alaposan gatyába rázni ezt a honlapot, és nem elfelejteni a Támogatók listáját sem! Addig is, nézzetek rá a képre :)

Shadowrun Returns projektből
Klikk a képre!

Játékhonosítás
Szóval, szeretnék megnyugtatni mindenkit, hogy nem tűntem el, vannak projektek, amik elsikkadtak, amiket félretettem a Borderlands 2 miatt, de amint azzal - belátható időn belül, azaz nem a "végtelenben és tovább" - végzek, máris könnyebb lesz tervezni, tájékoztatni mindenkit. Addig is, készülgetnek egymással párhuzamosan az ismert, és kevésbé ismert fordításaim [igen, van olyan is sajnos, amit örökre félretettem, mert embertelenül nehéz a legális példánnyal bíróknak elkészíteni: Prototype 1 és a 2. rész is ilyen].


Ja, és ne feledjétek el néha-néha megnézni a Youtube-csatornámat sem :)

.:i2k:. (2014)

MEGÚJULT, BŐVÍTETT HONLAP

2013.08.15.
image

Ideje volt már felfrissíteni a honlapot, és közérthetőbbé tenni mindazt, amit az elmúlt 13+ év alatt, hobbi szinten elkészítettem, megosztottam Veletek. Remélhetőleg, az új honlappal már követhetőbb lesz a munkásságom, az aktuális projektek állapota, és megelőzhetővé válnak a félreértések is, melyek nem egy fórummal rendelkező oldalon kialakultak.

Amint azt gondolom már észrevetted, az új honlap egyik szembeszökően új tulajdonsága az aktuális projekteket bemutató képsorozat. Bízom benne, hogy így jobban tudlak majd tájékoztatni benneteket a fordításaim állapotáról - bizonyos időszakonként. Le kell szögeznem, hogy annak ellenére, hogy mindig csak néhány fordítás állapota lesz látható, az nem jelenti azt, hogy a többin ne dolgoznék, szabadidőmben, energiámtól függően és a háttérben!

Mindenek előtt el kell mondjam azt, amit talán nem sokan tudnak rólam: egyszerre több, PC-hez (is) köthető hobbim van, melyek egyáltalán új keletűek, hiszen némelyiket szintúgy több mint másfél évtizede űzöm.

Zeneszerkesztés
Bizonyára, az én korosztályom nem egy akkor fiatalja csinálta azt, amit én is: sokat lógtam a téma specifikus rádióadásokon, megbabonázva néztem és hallgattam az ügyes diszkó előadók produktumait, s hőn áhított vágyam volt, hogy egyszer a nyomdokaikba léphessek. Istennek azonban más tervei voltak velem - egyrészt, nincs abszolút zenei hallásom, így a zenei pálya kizárt, manapság az alapvető akkordokkal (szigorúan Abletonban, segítséggel) még csak-csak, de bármilyen hangszerrel bajban lennék.
Ez persze sosem tartott vissza attól, hogy zenéket fabrikáljak (ügyeskedjek, mint a híres Max Mix-sorozatok mixeiben a profik), hosszabbítsam őket, 'mixeljem' azokat, kétkazettás szalagos magnókkal, szénné nyűtt olcsó Music Centerekkel, hogy aztán - évekkel később - ugyanezt elkövessem az első PC-men, a SoundBlaster AWE 64 hangkártya telepítőlemezén lévő programmal, majd SoundForge-dzsal, majd Sony ACID-del, és manapság az egyik legkiválóbb host programmal, az Ableton Live-val.

Játékhonosítás
Az "Age of Empires (1998)" magyarításával (1999) kezdődött minden - amit az egyetem második évének első szemeszterében, a vizsgaidőszak szinte kellős közepén kezdtem el készíteni, egy kollégiumtársam miatt, aki az esti Age of Empires LAN partijaink során mindig bajban volt az angol szöveg miatt. A többi, ahogy a klasszikus mondja, már történelem.

Animék
A zeneszerkesztés, játékhonosítások mellett pár éve az animék is fontos szerepet töltenek be az életemben. Örök Elfen Lied rajongó vagyok - az a sorozat "fertőzött" meg igazán a témával. Holott, korábban is láttam pár japán vagy koreai rajzfilmet, de úgy tűnik, csak 2010-ben lettem igazán rabja a dolognak. (MyAnimeList profilom)

Mindegyik hobbim rendkívül időigényes tud lenni, és egyikről sem áll szándékomban lemondani. A szürke, nem túl fényes - egészség-, szociális-, munkaproblémákkal sújtott - hétköznapokban ezek fontosak a számomra.


A honlap keretein belül igyekszem majd minden projektről, fejleményről tájékoztatást adni Nektek, s hiszem, remélem, mindenki megelégedésére.
Jelenleg még a Magyarítások lista feltöltés alatt áll, de a The Cave honosítása miatt idő előtt kellett feltöltsem a honlapot, remélem, elnézitek :)


.:i2k:. (2013)

Információ

 • Honlap információs ablak

  Új honlap, részletesebb tájékoztatással, állapotjelzésekkel.

 • Film felirat fordítások

  Egy ideje felhagytam az élőszereplős filmek nézésével.

 • Zenei blokk

  A blokkban információkat adok az időközben elkészült saját zenékről, és más előadók, együttesek számaiból készített remixek, mixek állapotáról, linkekkel.

 • Támogatás

  Teljesen önkéntes alapú támogatási rendszer, melynek keretében honorálhatod a munkámat.