Karibi banán turmix
Sztori
Ez egy nagyon finom nyári hűsítő. Egyszerű, gyors és nagyon finom.

Hozzávalók
- 2 érett banán
- 1 csésze vanília fagylalt
- 1/2 tk vanília
- 2 evőkanál méz
- 3 csésze kókusztej
- 1/4 tk fahéj
- 1/4 tk őrölt szerecsendió
Elkészítés
Tegyük a hozzávalókat egy turmixgépbe, és alaposan turmixoljuk össze, amíg krémes állagúvá nem válik.
Karibi sárgarépalé
Sztori
Egy vitamindús turmix télre, de fogyasztható egész évben.

Hozzávalók
- 1,5 kg Sárgarépa
- 6 csésze víz
- 1 csésze sűrített tej(cukrozott)
- 1/4 tk reszelt szerecsendió
- 2 szál kakukkfű (1 tk szárított)
- 1 tk vanília
- 1/4 tk fahéj
Elkészítés
Mossuk, és pucoljuk meg a sárgarépát, majd aprítsuk fel apró darabokra.
A vízzel együtt tegyük egy turmixgépbe, és turmixoljuk, míg püré nem lesz belőle.
Egy sűrű szűrőn szűrjük át, majd jól nyomkodjuk ki a visszamaradt pépet. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és alaposan keverük össze egy habverővel.
Hűtés után fogyasszuk.
Dinnye koktél
Sztori
-

Hozzávalók
- 4 csésze kockázott és magozott görögdinnye
- 3/4 csésze rum
- 1/2 csésze narancslé
- 4 teáskanál porcukor
- 2 tk friss lime lé
- pár csepp Angostura likőr
- (Lehetőség szerint 2ek narancs likőr)
- 1 szelet lime vagy dinnye a díszítéshez
Elkészítés
Kockázzuk fel és magozzuk ki a dinnyét, majd egy hűtőzacskóban tegyük a fagyasztóba 4-5 órára. A fagyott dinnyedarabokat a többi hozzávalóval együtt tegyük egy turmixgépbe és alaposan turmixoljuk össze. Töltsük poharakba és és kínáljuk.
Narancsos mangó turmix
Sztori
-

Hozzávalók
Elkészítés
Kockázzuk fel a mangót és tegyük a fagyasztóba kb 1 órára.
Ha kivettük, tegyük egy turmixgépbe a többi hozzávalóval és alaposan turmixoljuk össze.
Ha úgy gondoljuk, hogy nem elég hideg, tegyünk pár jégkockát a poharakba, és úgy kínáljuk.
Karibi hibiszkusz tea
Sztori
Ez egy tradícionális karibi ital. Fogyasztható hidegen is, de nálunk télen a hidegre való tekintettel, forrón, nagyon finom karácsonyi ital.

Hozzávalók
- 2 csésze szárított hibiszkusz virág (friss virágból ennél több kell)
- 8 csésze víz
- 1 rúd fahéj
- 2 db szárított narancshéj
- 4 db szegfűszeg
- 1 újnyi gyömbér
- cukor vagy méz az édesítéshez
Elkészítés
Tegyük a hozzávalókat egy fazékba és forraljuk fel. Vegyük vissza a hűt és lassú tűzön (épp, hogy gyöngyözzön) főzzük kb 30 percig. Vegyük le a tűzről és lefedve hagyuk 1-2 órát és fogyasztható.