Grillezett narancsos csirke
Sztori
Kiváló étel egy baráti grillpartira, de remekül megállja a helyét komolyabb eseményeken is, ahol szeretnénk kicsit extrább étellel kedveskedni a vendégeknek.

Hozzávalók
- 1,5 kg csirkecomb
- 1/4 tk só
- 1/4 tk feketebors
- 2 szál újhagyma
- 2 szál kakukkfű (1 tk szárított)
- 1 csésze narancslé
- 1 csésze kecsap
- 2 ek méz
- 1 ek cukor
- 1 lime (leve és reszelt héja)
- 1 chili paprika
- 1 ek worcestershire szósz
Elkészítés
Mossuk meg a csirkehúst, majd egy tálban keverjük össze a sóval, a borssal, a kakukkfűvel és az apróra vágott újhagymával. Hagyjuk állni kb. 15 percig.
Amíg a csirke áll, a többi hozzávalót tegyük egy közepes edénybe, vagy magas falú serpenyőbe. Közepes lángon forraljuk fel, majd jól keverjük össze habverővel. Ha felforrt,kapcsoljuk alacsony lángra és főzzük a szószt további 15 percig. Helyezzük a csirkecombokat a grillre (serpenyőben kevés olajon, alacsony/közepes lángon) és süssük kb 20-25 percig, 5 percenként forgatva. Vegyük le a húsokat a tűzről és forgassuk bele a narancsos szószba, majd helyezzük vissza őket és süssük további 5-5 percig oldalanként. Vegyük le őket a tűzről és tálalhatjuk is. Megjegyzés: Eredetileg kerti grillhez való a recept, serpenyőnél a cukros szósz ráéghet a serpenyő aljára.|   | Könnyű | |
|   | 20 perc | |
|   | 1 óra | |
|   | Olcsó |