Karibi konyha

Háttér:

Grillezett narancsos csirke

Csirke Gluténmentes Tejmentes Tojásmentes
Sztori

Kiváló étel egy baráti grillpartira, de remekül megállja a helyét komolyabb eseményeken is, ahol szeretnénk kicsit extrább étellel kedveskedni a vendégeknek.

Hozzávalók
Elkészítés

Mossuk meg a csirkehúst, majd egy tálban keverjük össze a sóval, a borssal, a kakukkfűvel és az apróra vágott újhagymával. Hagyjuk állni kb. 15 percig.

Amíg a csirke áll, a többi hozzávalót tegyük egy közepes edénybe, vagy magas falú serpenyőbe. Közepes lángon forraljuk fel, majd jól keverjük össze habverővel. Ha felforrt,kapcsoljuk alacsony lángra és főzzük a szószt további 15 percig.

Helyezzük a csirkecombokat a grillre (serpenyőben kevés olajon, alacsony/közepes lángon) és süssük kb 20-25 percig, 5 percenként forgatva.

Vegyük le a húsokat a tűzről és forgassuk bele a narancsos szószba, majd helyezzük vissza őket és süssük további 5-5 percig oldalanként.

Vegyük le őket a tűzről és tálalhatjuk is.

Megjegyzés: Eredetileg kerti grillhez való a recept, serpenyőnél a cukros szósz ráéghet a serpenyő aljára.

Nehézség
 
Könnyű
Előkészületek
 
20 perc
Sütés/főzés
 
1 óra
Árkategória
 
Olcsó
This template downloaded form free website templates