Jamaicai roti
Sztori
-

Hozzávalók
- 3 csésze liszt (plusz a lisztezéshez)
- 1/2 tk só
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 1 csésze víz
- 3 ek olívaolaj (plusz a kenéshez)
Elkészítés
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, a sót és az olajat. A vizet fokozatosan adjuk hozzá, mígegy kemény tésztát nem kapunk. Formáljunk belőle kb 10-12 golyót, majd takarjuk le és hagyjuk pihenni 30 percig. Lisztezzük be őket, hogy ne tapadjanak, és egy sodrófával nyújtsuk ki őket kb 12 cm átmérőjű korongokra. Olvasszuk meg a vajat és gondosan kenjük meg vele a korongok tetejét. Vágjuk be őket valahol a szélétől a középpontig, majd a vágás egyik szélétől kezdjük el feltekerni, míg egy tölcsért nem kapunk.(Kb úgy kell haladnunk mint az óra mutatója) Állítsuk a talpára és nyomjuk be a csúcsát, míg ismét egy golyószerű formát nem kapunk. Takarjuk le és pihentessük még 30 percig. Lisztezzünk be egy felületet, és nyújtsuk ki a golyókat kb 20 cm átmérőjű korongokra. Egy serpenyőt kenjünk ki olajjal, melegítsük fel, majd tegyünk bele egy tésztát. Addig süssük, míg világosbarna foltos nem lesz,(mint a palacsina), majd fordítsuk meg és süssük meg másikfelét is. Ismételjük meg a többi tésztával is. Nagyszerű köret.
|   | Könnyű | |
|   | 20 perc | |
|   | 1 óra | |
|   | Olcsó |