Karibi konyha

Háttér:

Jamaicai roti

Köret Vegetáriánus Tejmentes Tojásmentes
Sztori

-

Hozzávalók
Elkészítés

Egy tálban keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, a sót és az olajat. A vizet fokozatosan adjuk hozzá, mígegy kemény tésztát nem kapunk. Formáljunk belőle kb 10-12 golyót, majd takarjuk le és hagyjuk pihenni 30 percig. Lisztezzük be őket, hogy ne tapadjanak, és egy sodrófával nyújtsuk ki őket kb 12 cm átmérőjű korongokra. Olvasszuk meg a vajat és gondosan kenjük meg vele a korongok tetejét. Vágjuk be őket valahol a szélétől a középpontig, majd a vágás egyik szélétől kezdjük el feltekerni, míg egy tölcsért nem kapunk.(Kb úgy kell haladnunk mint az óra mutatója) Állítsuk a talpára és nyomjuk be a csúcsát, míg ismét egy golyószerű formát nem kapunk. Takarjuk le és pihentessük még 30 percig. Lisztezzünk be egy felületet, és nyújtsuk ki a golyókat kb 20 cm átmérőjű korongokra. Egy serpenyőt kenjünk ki olajjal, melegítsük fel, majd tegyünk bele egy tésztát. Addig süssük, míg világosbarna foltos nem lesz,(mint a palacsina), majd fordítsuk meg és süssük meg másikfelét is. Ismételjük meg a többi tésztával is. Nagyszerű köret.

Nehézség
 
Könnyű
Előkészületek
 
20 perc
Sütés/főzés
 
1 óra
Árkategória
 
Olcsó
This template downloaded form free website templates