Jerk sertés húspogácsák
Sztori
-

Hozzávalók
- 0,5 kg darált disznóhús
- 3 chili paprika
- 2 szál újhagyma
- 2 szál kakukkfű
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk szegfűbors
- 1/4 tk fahéj
- 1/4 tk szerecsendió
- 1/4 tk fekete bors
- 1/2 tk tengeri só
- 1 tk cukor
- 1 ek ecet
- 1 lime leve
- 1 tk szójaszósz
- 1 újnyi gyömbér(reszelve)
Elkészítés
Készítsük elő a fűszereket. Vágjuk apróra az újhagymát, a fokhagymát, a chilit és reszeljük le a gyömbért. Egy keverőtálban keverjük össze a fűszerekkel, a szójaszósszal, valamint a lime és narancs levével.(Ha nem tudjuk kellően összeaprítani a hozzávalókat, használhatunk turmixgépet is.) Vegyük elő a darálthúst és egy tálban keverjük össze a páccal. Addig keverjük, míg a pác teljesen el nem oszlik a húsban. Ha ezzel megvagyunk, vegyünk a kezünkbe kissebb gombócokat és formáljunk belőlük tetszés szerinti pogácsákat.(Kicsit nagyobbakat, mint amekkorákat szeretnénk, mert sütés közben zsugorodnak.) A legjobb kerti grillen sütni, de tökéletesen megfelel egy serpenyő is. Ha grillezzük, csak helyezzük a rácsra, ha serpenyőben készítjük, akkor kevés olajon sütjük.
  | Könnyű | |
  | 20 perc | |
  | 1 óra | |
  | Olcsó |