Karibi konyha

Háttér:

Karibi karácsonyi sonka

Sertés Gluténmentes Tejmentes Tojásmentes
Sztori

-

Hozzávalók
Elkészítés

Öblítsük le a sonkát, tegyük egy mély fazékba és öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje. Tegyük mellé az újhagymát, a kakukkfüvet és 8 szegfűszeget. Forraljuk fel, és kis lángon főzzük kb 30 percig.

Melegítsük elő a sütőt 180C°-ra. Ha a sonkán volt háló, azt távolítsuk el és tekerjük be az egészet alufóliával. Tegyük be a sütőbe az alsó rácsra és süssük kb 60 percig(20 perc/0,5 kg).

Amíg a sonka elkészül, csináljuk meg a mázat. Egy magas falú serpenyőbe, vagy lábasba tegyük bele az ananász levet, a gyömbért, a lekvárt, a cukrot, a mézet és a fahéjat. Forraljuk fel és folyamatosan kevergetve, kis lángon főzzük kb 5 percig, majd vegyük le a tűzről.

Ha a sonka megfőtt, vegyük le az alufóliát, vágjuk le a bőrt és a zsírt. Egyenletesen tűzdeljük meg 10-15 szegfűszeggel, fogvájóval rögzítsük rá az ananász szeleteket és egy kenőtollal alaposan kenjük be a mázzal. Alufólia nélkül tegyük vissza a sütőbe kb 10 percre. Ismételjük meg még párszor a kenést és sütést(tetszés szerint, kenésenként 10 perc sütés).

Ha végeztünk, adhatunk a sonkának egy kis színt. Állítsuk be a sütőt 230-260C°-ra és tegyük vissza kb 5 percre, de vigyázzunk mert a magas hőfokon gyorsan megéghet. Hagyjuk kicsit kihülni és tálalhatjuk.

Nehézség
 
Könnyű
Előkészületek
 
20 perc
Sütés/főzés
 
1 óra
Árkategória
 
Olcsó

Recept megnyitása új lapon
This template downloaded form free website templates