Karibi csirkelábleves
Sztori
Ez egy tradicionális karibi étel. Nálunk sokan visszataszítónak találják a csirkelábat, de érdemes elkészíteni és utána véleményt alkotni erről a finom levesről.

Hozzávalók
- 0,5 kg csirkeláb
- 1/4 tk feketebors
- 1 ujjnyi gyömbér
- 2 közepes édesburgonya
- 2 burgonya
- 4-6 csésze víz
- 1 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 szál újhagyma
- 4 szál kakukkfű
- 2 csésze kockázott sütőtök
- tengeri só ízlés szerint
- 3 chili paprika
- 2 közepes sárgarépa
Elkészítés
Készítsük elő a hozzávalókat.
A csirkelábakról távolítsuk el a karmokat és a sárga színű bőrt, majd mossuk meg. A zöldségeket pucoljuk meg, vágjuk nagyobb, azonos méretű darabokra és mossuk meg őket. Az előkészített zöldségeket tegyük egy tál vízbe, hogy megakadályozzuk az elszíneződést. Egy leveses fazékban közepes lángon melegítsük fel az olajat és mehet bele az apróra vágott újhagyma, vöröshagyma, fokhagyma, gyömbér, kakukkfű és a bors. Vegyük vissza a hőt alacsony fokozatra és főzzük kb 4-5 percig.Tegyük bele a csirkelábat és fokozzuk a hőt. Adjunk hozzá kb 4-6 csésze vizet és hagyjuk felforrni. Ha forr, vegyük vissza a hőt és fedő alatt (kis réssel) főzzük kb 25-30 percig.Adjuk hozzá a zöldségeket és főzzük kb 25 percig. Ha szükséges, pótoljuk az elpárolgott vizet és adjuk hozzá ízlés szerint a sót.Ha ezzel megvagyunk, tálalhatjuk is. A hazai levesekkel ellentétben, itt az a cél hogy a csirkeláb és a zöldségek is omlósra főljenek, tehát nem kell megijedni, nem főztük túl a levesünket, ha a hozzávalók puhábbak a megszokottnál.|   | Könnyű | |
|   | 20 perc | |
|   | 1 óra | |
|   | Olcsó |