Karibi kókuszos marha
Sztori
-

Hozzávalók
- 1,5 kg marhahús (kockázva)
- 1 ek karibi zöldfűszer szósz (A recept itt található)
- 1 tk reszelt gyömbér
- 3/4 tk só
- 1 tk Worcestershire szósz
- 1 chili
- 1,5 csésze kókusztej
- 1,5 csésze víz
- 2 szál újhagyma (apróra vágva)
- 4-6 szál friss kakukkfű
- 1 ek kecsap
- 1 közepes vöröshagyma (kockázva)
- 1 ek olívaolaj
- 1 ek barnacukor
Elkészítés
Tegyük egy tálba a húst, a sót, a hagymát, a chilit, a kecsapot a zöldfűszer szószt, a worcestershire szószt és a gyömbért. Keverjük össze és hagyjuk állni pár órát. Az olívaolajat melegítsük nagy lángon, majd adjuk hozzá a barnacukrot. Karamellizáljuk, míg szép barna nem lesz. Vigyázzunk, mert könnyed odaéghet. Ha megvagyunk, tegyük bele a húst és alaposan keverjük össze. Forraljuk fel és közepes lángon lefedve főzük 10 percig, majd vegyük le a fedőt és párologtassuk el a természetes folyadékot. Ismét vigyázzunk, hogy le ne égjen. Ha nincs több folyadék az edényben, mehet rá a kakukkfű és az apróra vágott újhagyma. Keverjük össze alaposan, majd adjuk hozzá a vizet és a kókusztejet. Ismét forraljuk fel és közepes lángon lefedve, idő közben átkeverve főzzük kb 1,5 órát.(Ha a hús megpuhult, készen vagyunk.) Tálalhatjuk, rizzsel, krumplival.
|   | Könnyű | |
|   | 20 perc | |
|   | 1 óra | |
|   | Olcsó |