Karibi konyha

Háttér:

Kókusz fagylalt

Desszert Gluténmentes
Sztori

-

Hozzávalók
Elkészítés

Öntsük a kókusztejet, a tejszínt és a kókuszkrémet egy lábosba és kicsit forraljuk fel.(Amíg elkezd gyöngyözni.) Közben egy tálban keverjük össze a tojás sárgáját és a cukrot, míg be nem sűrűsödik. Lassan, folyamatos kevergetés mellett, öntsük a kókuszos masszát a tojásra. Öblítsük ki a lábost, majd keverjük össze a masszát a kókuszreszelékkel és alacsony hőfokon főzzük a keveréket 5-10 percig, míg annyira besűrűsödik hogy a fakanállal egy vonalat tudunk bele húzni. Öntsük egy tálba és lefedve hagyjuk lehűlni, majd tegyük hűtőbe 30 percre. A keveréket tegyük egy fagyasztható tálba és 1 órára tegyük a fagyasztóba, majd egy villával vagy habverővel törjük össze, hogy ne fagyjon tömörré. Tegyük vissza 2-3 órára és fél óránként keverjük át, majd fagyasszuk addig, míg teljesen meg nem fagy. Tálalás előtt 5-10 percre vegyük ki, hogy könnyen adagolható legyen. (Ha van fagylaltkészítő gépünk, akkor a használatiutasításnak megfelelően járjunk el.)

Nehézség
 
Könnyű
Előkészületek
 
20 perc
Sütés/főzés
 
1 óra
Árkategória
 
Olcsó
This template downloaded form free website templates