Mangós csirke babos rizzsel
Sztori
-

Hozzávalók
- 1 csomó újhagyma
- 1 hüvelyknyi gyömbér
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 chili
- 1 csokor korianderzöld
- 1 ek kakukkfű
- 2 lime
- 1,5 tk szegfűbors
- 2 ek olívaolaj
- 8 csirkecomb
- 300g rizs
- 400g vörösbab
- 3/4 tk só
- 500ml víz (vagy húsleves lé)
- 1 mangó
- 200g mangó chutney a tálaláshoz (A recept itt található)
Elkészítés
Aprítsuk fel az újhagymát, a gyömbért, a fokhagymát, a chilit, a koriandert ,a kakukkfüvet, majd 1 lime levével, héjjával, szegfűborssal és olívaolajjal, turmixoljuk össze, míg egy pépet nem kapunk. Ebben pácoljuk a csirkecombokat legalább 1 órán át, vagyha van rá lehetőségünk, készítsük el a sütés előtti napon. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (Légkeveréssel 160 fok). A rizst és a babot keverjük össze és tegyük egy tepsibe. Vegyük ki a csirkét a pácból és tegyük félre . A maradék pácot keverjük össze a vízzel (vagy húsleves alap) és öntsük rá a babos rizsre. Erre fektessük a csirkecombokat és a tetejére a mangó darabokat. Fedjük le és süssük kb 30 percig. Vegyük ki, majd melegítsük a sütőt 220 fokra (Légkeveréssel 200 fok). A csirke tetejére tegyük rá a mangó chutneyt, ismét fedjük le, majd tegyük vissza a sütőbe még 35-40 percre. Hagyjuk hogy a rizs felszívja az összes folyadékot. Lime szeletekkel és plusz mangó chutneyval tálaljuk.
  | Könnyű | |
  | 20 perc | |
  | 1 óra | |
  | Olcsó |