Karibi konyha

Háttér:

Mangós csirke babos rizzsel

Csirke Gluténmentes Tejmentes Tojásmentes
Sztori

-

Hozzávalók
Elkészítés

Aprítsuk fel az újhagymát, a gyömbért, a fokhagymát, a chilit, a koriandert ,a kakukkfüvet, majd 1 lime levével, héjjával, szegfűborssal és olívaolajjal, turmixoljuk össze, míg egy pépet nem kapunk. Ebben pácoljuk a csirkecombokat legalább 1 órán át, vagyha van rá lehetőségünk, készítsük el a sütés előtti napon. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (Légkeveréssel 160 fok). A rizst és a babot keverjük össze és tegyük egy tepsibe. Vegyük ki a csirkét a pácból és tegyük félre . A maradék pácot keverjük össze a vízzel (vagy húsleves alap) és öntsük rá a babos rizsre. Erre fektessük a csirkecombokat és a tetejére a mangó darabokat. Fedjük le és süssük kb 30 percig. Vegyük ki, majd melegítsük a sütőt 220 fokra (Légkeveréssel 200 fok). A csirke tetejére tegyük rá a mangó chutneyt, ismét fedjük le, majd tegyük vissza a sütőbe még 35-40 percre. Hagyjuk hogy a rizs felszívja az összes folyadékot. Lime szeletekkel és plusz mangó chutneyval tálaljuk.

Nehézség
 
Könnyű
Előkészületek
 
20 perc
Sütés/főzés
 
1 óra
Árkategória
 
Olcsó
This template downloaded form free website templates