Mézes mangós lazacfilé
Sztori
-

Hozzávalók
- 2 ek jerk szósz (A recept itt található)
- 2 ek méz
- 4 lazac filé
- 2 lime leve
- 1/2 vörös káposzta
- 1 mangó (érett, de még kemény)
- 1 piros paprika
- 6 szál újhagyma
- 1 csokor korianderzöld
Elkészítés
Melegítsük elő közepes hőmérsékletre (kb 150-180 fok). Keverjük össze a jerk szószt 1 ek mézzel. A lazacot tegyük egy fóliával bélelt tepsire és egy ecsettel alaposan kenjük be a szósszal. a tepsit a legmagasabb helyre téve süssük 8-10 percig, vagy amíg a hal át nem sül. (Ha nagyon gyorsan pirul, tegyük egy hellyel lejjebb.) A káposztát vágjuk vékonyra, vagy gyaluljuk le. A mangót hámozzuk meg és vágjunk vékony szeleteket, az újhagymát, a paprikát és a koriandert aprítsuk fel. Közben keverjük össze a maradék mézet, a lime levét, ízlés szerint néhány fűszert, majd adjuk hozzá a zöldségekhez. Keverjük alaposan össze. Az így készített zöldségágyon tálaljuk a lazacot.
|   | Könnyű | |
|   | 20 perc | |
|   | 1 óra | |
|   | Olcsó |