|
Betyár krumpli

Hozzávalók:
20-30 dkg füstölt szalonna
50 dkg füstölt kolbász
50 dkg füstölt oldalas vagy füstölt sonka
50 dkg vöröshagyma
1-2 kg burgonya
só
bors
ételízesítő
Elkészítés:
A szalonnát vékony szeletekre vágjuk, és
bevagdaljuk, kakastaréjt készítve belőle. Az
így elkészített darabokat a tepsi aljára
rendezzük. Befedjük a már megtisztított
vöröshagymákból szeletelt karikákkal,
majd erre helyezzük a meghámozott és
felkarikázott nyers burgonya harmadát. A burgonyasort
ízlés szerint fűszerezzük, ezután a
kolbászkarikákkal befedjük. Fölé
hagymakarikákat sorakoztatunk, majd ismét a
burgonyakarikák következnek. Fűszerezünk,
ezután a feldarabolt füstölt oldalas vagy a
vékony szeletekre vágott füstölt sonka
következik, majd a hagymakarikák, és
végül a burgonya, amit természetesen
megfűszerezünk. Az így előkészített
ételt beborítjuk alufóliával, és
közepes hőmérsékletű sütőben kb. 1-1,5
óráig sütjük. A végén
levesszük az alufóliát, és addig
sütjük, amíg a tetején lévő burgonya egy
kis színt kap. Ha megpirult, akkor tálalhatjuk.
© 2009-2016
Kaszás Csaba
|