Kezdõlap
Betyár krumpli
Hús krumplival
Rakott krumpli

 


 


Tepsis csirkecomb pirított burgonyával

Elkészítési idõ: 1 óra
Hozzávalók:
1 kg burgonya,1 csokor friss vagy 1-2 teáskanál szárított kakukkfû,5 evõkanál + a tepsi kikenéséhez
olívaolaj,1 teáskanál édesnemes pirospaprika,2 teáskanál só,8 csirke alsó comb,1 evõkanál paprikakrém
Tepsis csirkecomb pirított burgonyával képes recept

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, cikkekre vágjuk. A friss kakukkfû leveleit lecsipkedjük és néhányat félreteszünk a díszítéshez. A többit finomra aprítjuk,majd nagy tálba szórjuk. Összekeverjük a burgonyacikkekkel,4 evõkanálnyi olívaolajjal ,a paprikával és a sóval. A paprikakrémet alaposan elkeverjük a maradék olívaolajjal, és a combokra kenjük. A burgonyát elosztjuk olajjal egyenletesen kikent tepsibe, majd ráfektetjük a csirkecombokat. Elõmelegített sütõben,200 fokon kb.25 percig sütjük. A burgonyát megkeverjük,a csirkecombokat szükség esetén megfordítjuk. Azonos hõfokon, további kb.20 perc alatt ropogósra sütjük. A félretett kakukkfûvel díszítve tálaljuk.

Letöltés

© 2009-2016 Kaszás Csaba