|
Tepsis csirkecomb pirított burgonyával

Elkészítési idõ: 1 óra
Hozzávalók:
1 kg burgonya,1 csokor friss vagy 1-2 teáskanál
szárított kakukkfû,5 evõkanál + a tepsi
kikenéséhez
olívaolaj,1 teáskanál édesnemes
pirospaprika,2 teáskanál só,8 csirke alsó
comb,1 evõkanál paprikakrém
Tepsis csirkecomb pirított burgonyával képes recept
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, cikkekre vágjuk. A friss
kakukkfû leveleit lecsipkedjük és néhányat
félreteszünk a díszítéshez. A
többit finomra aprítjuk,majd nagy tálba
szórjuk. Összekeverjük a burgonyacikkekkel,4
evõkanálnyi olívaolajjal ,a paprikával és a
sóval. A paprikakrémet alaposan elkeverjük a
maradék olívaolajjal, és a combokra kenjük. A
burgonyát elosztjuk olajjal egyenletesen kikent tepsibe, majd
ráfektetjük a csirkecombokat. Elõmelegített
sütõben,200 fokon kb.25 percig sütjük. A
burgonyát megkeverjük,a csirkecombokat szükség
esetén megfordítjuk. Azonos hõfokon, további kb.20
perc alatt ropogósra sütjük. A félretett
kakukkfûvel díszítve tálaljuk.
Letöltés
© 2009-2016
Kaszás Csaba
|