Pizza

A pizza ott indul, hogy legyen rajta lilahagyma. Lilahagymával mindent
fel lehet dobni! például a madártejet egészen megbolondítja.

 

 

Előszedtem a többi hozzávalót a konyha rejtekeiből.

 

 

Például mindenképpen kell a lilahagyma alá egy pizza.

 

 

Jobb ha kivesszük a pizzát a nejlonból, bár ettem már olyan
pizzát is, amit jobb lett volna nem kivenni a nejlonból.

 

 

Ez már így magában is elmegy!

 

 

Kifejezetten okos találmány a sütőpapír.
Főleg mosogatáskor áldatik a feltaláló neve!

 

 

A lapkasajt is egy ügyes találmány, hiszen ki a csuda
tudná ilyen szép laposra szeletelni a sajtot?

 

 

Kolbász nélkül szerintem nem pizza a pizza! Persze sokféle pizza létezik,
ettünk is párfélét régebben a Zodiakban. Mondjuk a tócsaszagú tenger
gyümölcsei, na az például kifejezetten ehetetlennek bizonyult.

 

 

Ez akkora pizza, hogy olyan nagy, hogy nem fér bele a mikro sütőbe.
Cserébe jóllakik vele vacsorára az egész család. Ráadásul nem is drága.
Persze ha a kolbászt, szalonnát, hagymát, és a sajtot is hozzászámolom...

 

 

Nemrég sikerült letöltenem az Internetről gyermekkorom kedvenc rajzfilmjét,
a hagymácskát. De ez most nem rajzolt, hanem valódi lilahagyma.

 

 

Ügyesen szeletelem a hagymát.

 

 

Közben persze megy a szokásos családi torzsalkodás.

 

 

Szépen beterítem a pizzát a hagymakarikákkal.

 

 

Persze nem összevissza rakom a hagymát, hanem a négy sarkával
kezdem, mintha mondjuk egy Wartburg hengerfeje lenne.

 

 

A hagymára jön a szalonna, hogy sülés közben rácsorogjon a zsírja.

 

 

Ügyes vagyok, hiszen még mind megvannak az ujjaim.

 

 

Még csak a szalonnánál tartok, de az asszony már a kolbászról álmodozik!

 

 

Nekem már csorog a nyálam, pedig a kolbász még rajta sincs!

 

 

Nem így kellett volna, hanem csokornyakkendőnek.

 

 

Egy szál kolbász kevés egy ekkora pizzára!

 

 

Kettő meg billeg rajta.

 

 

Azt a telhetetlen mindenit nekije!

 

 

Végül is megkapta azt a "kis" csücsköt.
Először az aprók, majd a kicsit nagyobb csücskök tűntek el az asszonyban.

 

 

Végül a nagyobb darabokat is beharapta.

 

 

Egyetért a család a kolbász minőségét illetően.

 

 

Gyorsan szeletelem a kolbászt, hátha jut még belőle egy kevés a pizzára is.

 

 

Még kér a nép!

 

 

Végül épphogy elég lett a kolbász.

 

 

Kapd be. (a poén többi része a videóban)

 

 

Azt utálom a lapkasajtban, hogy laponként van csomagolva.
Persze ha nem így volna, akkor lapozhatatlanul összenőne az egész.

 

 

Rákerül a pizzára a sajt, miközben kiderül hová lett a kolbász.

 

 

Na kész!

 

 

Zsupsz bele a sütőbe.

 

 

Úgy gondoltuk, hogy 21 perc valószínűleg elég lesz neki, de tévedtünk.
Valami baja van a gázsütőnknek, mert alig ég. Minden
nagyon lassan készül el benne.

 

 

A lényeg, hogy elkészül, és akkor jön a zabálás!
Meséltem mikor múltkor le volt értékelve a csülök? Nem?
Szóval kóvályogtam a Tescoban, épp azon törtem a fejem mit egyek.
Ekkor aljas módon bemondta a hangosbeszélő, hogy 500 kilója a csülöknek!
Vettem egy hatalmas nyers csülköt. A csülök az az az nagyon jó!
Felaprítottam, befűszereztem, bevágtam egy tepsibe.

 

 

Így néz ki egy csülök ha megsül.

 

 

Először ki akartam dobni a csontot, de aztán úgy gondoltam, hogy azt is megsütöm.

 

 

Ez az igazi! Zsíros, bőrös, megpuhult mócsingos.

 

 

Ami kifolyik a húsból, összekeveredik a fűszerekkel, lesül egy kicsit a tepsibe.
Ehhez képest az ételek döntő többsége egyszerűen ízetlen!

 

 

A húst kitettem egy tányérba. Nagyon jó lesz ez holnap krumplival.

 

 

Ezt nem tudtam eltenni, mert annyira megfogott a látványa.

 

 

Illetve én fogtam meg, és azonmód meg is ettem.
Persze finom a többi része is, de egy cupákot rágcsálni...

 

 

Csak paprikasalátát ettem hozzá, hiszen a kenyér az hizlal!

 

 

De térjünk csak vissza a pizzához.

 

 

A csülök se semmi, de azért ez is egy komoly íz kavalkád.

 

 

Én iszom hozzá tejet is, ami aztán végképp betesz a gyomromnak.
Ritka kivétel, hogy jelen esetben semmi bajom sem lett.

 

 

A pizza tesztje a gyerek. Ha neki ízlik akkor biztos jó.

 

 

Nyomtam rá plusz meleget a mikrosütőben, és öntöttem még egy pohár tejet.
Egyszer élünk! (vagy ettől halok meg)

 

 

Ez talán nem olyan szép mint a csülök. Persze ízlés kérdése.
A mikrotól kicsit elengedte magát, de én szeretem a mikrós pizzát.
A mikrós pizzának ugyanis a teteje megsül, viszont az alja az puha marad.
Gondolom nem kell bizonygatnom, hogy milyen kevés fogam van.

 

 

Ez egy másik pizza.

 

 

Zöldhagymával nyitok.

 

 

Paprikacsíkokkal folytatom.

 

 

Majd rászalonnázok.

 

 

Kolbász a kerítés!
Akarom mondani körítés.

 

 

Sajtfedél.

 

 

Mikrózás.

 

 

Alul puha, felül ropog,
nekem ettől nyálam csorog!

 

 

Kitartok az utolsó falatig!