Főoldal | Térkép | Latyakfutás | Képek, videók | Linkek | TTF Egyesület
 
 

 

XIII. Bo-Cse-Bükk Latyakfutás (2017. február 25.)

 

XII. Bo-Cse-Bükk Latyakfutás (2016. február 27.)

Képek: 2016-os latyakfutás

 

XI. Bo-Cse-Bükk Latyakfutás (2015. február 28.) video

Rövidebb változat:

Hosszabb változat:

A videókat köszönjük Jankó Gergelynek.

 

Idén is latyakban futottak

Február végén rendezték a szokásos Latyakfutást Bogács, Cserépfalu és Bükkzsérc között.

Idén százan érkeztek az ország minden tájáról, hogy részt vegyenek a latyakfutáson. A rendezvény ismét rászolgált nevére, hiszen sárban futottak a versenyzők. A legjobb Csécsei Zoltán például Marcaliból érkezett, s egy órán belül teljesítette a távot.
- Ez lényegében levezetés volt, hiszen ultra távokat, negyven kilométer felettieket szoktam futni. Idén már hat maratonit futottam le. Interneten találtam a versenyt, s megtetszett a neve, s szeretek is terepen futni. Nem volt túl jó a pálya, kerülgetni kellett a pocsolyákat, de ez kis ügyességgel sikerült. GOndot okozott, hogy nem ment előttem senki, így magamnak kellett kitalálni, merre kell menni. Szintes, technikás volt a pálya, ennek ellenére, ha a második helyezett jobban rám jön, mentem volna jobb időt is - mondta el a győztes. Hozzátette, idén öt 12 órás futás, 2 ironmane és egy 24 órás kerékpározás szerepel a tervei közt, valamint néhány rövidebb, maratoni, félmaratoni verseny.
Az ózdi Ihász veronika a hölgyek közt lett a legjobb, az Ózdi Teknőc Egyesületben három éve sportol, ma már azért, mert megszerette a futást.
- Először voltam itt, méghozzá csapattársaim javaslatára, akik tavaly már voltak a versenyen, s azért is, mert viszonylag közel van. Jó volt, szép volt a táj. Ózdon is főleg a környező hegyekben futok, ott is gyönyörű a táj. Az időeredményemmel nem vagyok túl elégedett, jobbat szeretnék ennél.  Végigfutottam a telet, március végén és ősszel maratont futok, s az ózdi hegyi futáson is részt veszek - osztotta meg tapasztalatait és elképzeléseit Ihász veronika.
A legjobb kövesdi Takács András lett, aki harmadik helyen végzett. Szerinte a pálya megfelelő volt, s ideje a megfázásához képest jó. Mint mondta, már öregszik, az egészség megőrzése miatt fut inkább, de a fiatalokat mindig jó lehagyni, most is az volt.
- Idén a szokásos versenyeken veszünk részt a METRI-vel. Vannak köztünk most is fiatalok, de kevesen, hiszen kemény sport lévén ez nem motiválja a gyerekeket. Nehéz őket kemény munkára fogni, nem egy leányálom a futás, sokszor lélekölő nekik róni a kilométereket - fejtette ki Takács.
Bajzát László, a verseny szervezője idén is inkább a szervező munkára összpontosít már, bár vesz részt úszásokon is. januárban Egyiptomba szervezett úszást, nyárra Máltára szeretne összehozni egy csapatot. A szokásos versenyein, így a Balaton átúszáson igyekszik ott lenni, s öregbíteni a város hírnevét.

Tóth Balázs

Forrás: http://kovesdisport.hu/egyeni-sportok/atletika/6018-iden-is-latyakban-futottak.html

További képek: Google+

X. Bo-Cse-Bükk Latyakfutás

2014. február 22., szombat

A TTF Sportegyesület Bogács-Cserépfalu-Bükkzsérc útvonalon latyak futást rendez.

Táv: 14 km (Bogács-Cserépfalu-Bükkzsérc-Bogács)

Nevezés: Bogács, Jurta kemping étterme 9.30-tól

Rajt: Bogács határa tábla 11.00-kor
a Cserépfaluba vezető műúton a borozók elől.

Cél: Bogács, Jurta kemping bejárata

A sportolókat zsíros kenyérrel, hagymával meleg teával várjuk.
Minden nevezett induló a futás végén a bogácsi thermálfürdőben lazíthat.
(Ezt a kérést a nevezésnél jelezni kell!)

Nevezési díj nincs!

Útvonal a megszokott Bogács- Cserépfalu-Bükkzsérc műúton a Fekete Kos Fogadóig,
majd balra föl a dombon a szőlövidéken vissza Bogácsra.

Szintidő: 2 óra

Megkérjük a futókat, hogy váltócipőt hozzanak!

A rendezvény célja a bükkaljai települések megismertetése
a sporton keresztül és a hagyományőrzés.

 

IX. Latyakfutás
2013. február 23. (szombat)

Ózdi győzelem, kövesdi dobogósok a Latyakfutáson

 

Ismét megrendezték a Latyakfutást Bogácson, Cserépfaluban és Bükkzsércen. Idén rászolgált nevére a szabadidős rendezvény.

Borongós időben rendezték az idei Latyakfutást. A mintegy hatvan főt számláló mezőny a borozók elől indult a műúton, majd Bükkzsércen elfordulva az erdők és a szőlők alatt tért vissza Bogácsra. Hamarabb indultak a gyengébb futók, illetve a túrázók, később pedig a profi mezőny. és utóbbiak értek be hamarabb. Egy órára sem volt szüksége a 14 kilométeres táv teljesítéséhez az első 4-5 helyezettnek, a mezőny vége pedig egy és háromnegyed órán belül célba ért. Miután mindenki áthaladt a cél felirat alatt, a Jurta Kempingben ülhetett le, kapott egy kis zsíros kenyeret és teát, majd pedig a Termálfürdő jóvoltából a medencékben pihenhette ki a fáradalmakat. A legjobbak és a különdíjasok bogácsi szuvenírt kaptak.

A Latyakfutás 2013 helyezettjei:
1. Nagy Róbert, Ózdi Teknőc Futó Club 0:56:59 ó
2. Juhász Benjámin, Mezőkövesdi Triatlon Egyesület 0:57:56 ó
2. Pap Csilla, TFSE 0:58:18 ó

4. Bertha Gábor, 6. Takács András

Különdíjak:

A legmesszebbről érkező résztvevő: Fenyővári Attila, Pellért
Legfiatalabb lány: Pető Katalin, METRI
Legfiatalabb fiú: Csörgő Péter, METRI
Legidősebb nő: Horváth Gáborné, Ózdi Teknőc FC
Legidősebb férfi: Kovács Attila, Zöld Sportok Clubja, Miskolc
A legtöbb versenyző: Debreceni Rendőr Sportegyesület

Nagy Róbert
Nagy Róbert, I. hely
Juhász Benjámin
Juhász Benjámin, II. hely
Pap Csilla
Pap Csilla, III. hely

 

A helyezettek mondták:

Nagy Róbert: A saját tempómat igyekeztem menni. Az elején, a szembe szeles aszfaltos részen felmértem az erőviszonyokat, együtt mentünk. Igyekeztem ott jó időt menni, mert tudtam, hogy a saras rész kevésbé lesz futható, nehéz ott pozíciót szerezni. Nézni kellett előre, hogy az út melyik részén lehet haladni. Bejött a taktika, vezettem, sikerült megnyerni a futást, bár nem verseny volt.

Juhász Benjámin: A helyezésemmel és az időeredménnyel is teljesen elégedett vagyok. Próbáltam az élmezőnnyel menni, Csillával, Gáborral és Takival álltunk össze, kicsit lemaradtunk az elsőtől. Gábor iramot váltott, én Csillával mentem tovább, Bandi lemaradt, Gábor az emelkedőn kifulladt, én pedig a sáros részen ott hagytam Csillát. Szerettem volna befogni Nagyot, de nem lehetett, talán jövőre. Ha hosszabb a táv, akkor sem értem volna be, az iramot tartani tudtam vele, de közeledni nem tudtam hozzá.

Pap Csilla: Igazából a jövő heti fedett pályás OB-ra készülök most, s ez a mai nap pihenő lett volna, de mindig jó és baráti itt a hangulat, nem szívesen hagytam volna ki. Harmadjára vettem részt a Latyakfutáson, egyre rövidebbnek tűnik ez a verseny, talán megszoktam, vagy már sokat futottam. Élvezem a pályát, a pocsolyák kerülgetését.

Bajzát László szervező: Idén nagyon népes volt a mezőny, 56 futónk volt, s bár túra nem volt meghirdetve, jöttek ők is jó páran, s nekivágtak a 14 kilométeres nordic walkingnak. Köszönjük a három önkormányzat, a jurta Camping és a Bogácsi Thermálfürdő segítségét, vendéglátását. Ez a régi idők hangulatát idézte. Ez nem verseny, jöttek fiatalok, középkorúak is. nagyon örülök, hogy nem csak a környező településekről érkeztek résztvevők, de Pannonhalmáról, Pécs mellől, Székesfehérvárról és Debrecenből is. Több hivatásos tűzoltó és rendőr is érkezett Budapestről, Debrecenből, Ózdról. Fájt a szívem, hogy nem futhatok velük, ahogy a korábbi években tettem, de most szervező vagyok és csak szurkolhatok.

Forrás: www.kovesdisport.hu

További képek: Fenyővári Attila képei; Nyitrai Orsolya képei

Latyakfutás 2012 - képek, videó

A 2012. évi latyakfutáson készült videó itt tekinthető meg:
http://www.youtube.com/watch?v=hl09OvIPfz8
A felvételt a MezőkövesdiTV készítette.

A 2012. évi latyakfutáson készült képek itt tekinthetők meg:
https://picasaweb.google.com/lbajzi/Latyakfutas_2012

Latyakfutás 2012

 

Latyakfutás 2011 - képek

A 2011. évi latyakfutáson készült képek itt tekinthetők meg:
http://picasaweb.google.com/lbajzi/Latyakfutas_2011#

 

Latyakfutás 2010 - video

A 2010. évi latyakfutásról készült videó:

 

Latyakfutás 2009 - képek

A 2009. évi latyakfutáson készült képek itt tekinthetők meg:
http://picasaweb.google.hu/lbajzi/Latyak_2009#