Általános TudnivalókBarátom Tinodiellel ellentétben én sok classt kipróbáltam (vagy inkább kiismertem?), ezért objektív véleményt tudok adni erről is. Jómagam is a Nightwalkers tagja vagyok, immáron Officerként, de rólam ennyit. Ha iszonyatosakat akarsz minden csapásoddal rakni akkor ez nem a te classod. Ha a csapattársaidat akarod buffolni akkor felejtsd el a burglart. A burglar NEM egy nemes, hős karakter. Utolsó aljadék, de Burglarként a győzelem kulcsa. A végső tőr Sarumán szívében.
Egy csapat képtelen igazi csapat lenni Burglar nélkül. Hogy miért?
Te indítod a manővereket (erről később), de gyengíted az ellenségeket és mindemellett, ha beüt a krit (vagyis a burglar fő előnye) nincs az a DPS class ami felérne veled.
Burglarként elsődlegesen a tőrökre leszel beállva (45-ös szintre +2% sebzés tőrök esetén), de Hobbitként a husáng típusú fegyverekre is +2%-ot kapsz (de azt már 25-től az Enmity of wolves III deed megléte esetén).
Burglarként mind az íjak, mind a kétkezes fegyverek tiltottak, de cserébe a burglar erősebb dobóbaltákat, kábító porokat, szegeket és hasonló mókákat használhat.
Burglar
csak Hobbit és ember karakter lehet. Egy törp lopakodni?
Ugyanmár.
Burglarként, bár soloban is erős vagy, de az igazi hasznod fellowshipekben mutatkozik meg.
Általánosságban ennyit.
A fegyverekrőlKezdjük először azzal, amit a Burglarok kizárólag 2 egy kezes fegyver használatára van beállva. Egy lopakodó orvgyilkos hatalmas dárdát vagy alabárdot suhogtatva (főleg hobbitként) igen vicces lenne.
Dual-wield. Mindkét kezedben egy-egy fegyverrel hadakozol. Szükséged lesz hobbit burglar esetén egy woodworker barátra.
Mindegyik fegyvertípusnak más-más a "beépített" tulajdonsága, de ezekről majd egy későbbi cikkben.
Mire ügyelj mégBurglarként az összes karakterre jellemző tulajdonságok közül a
Agility-re kell a legjobban rágyúrnod; mivel az Agility adja meg a kritjeid gyakoriságát illetve a kitéréseidet és sebzésedet. A
Vitality is fontos, mivel Bueglarként te pakolod az első buffot, illetve ha stealthben lebuksz akkor csúnya pofonokat nyelhetsz. A
fate nem elhanyagolható, mert a buffok miatt sok powert fogsz puffogtatni. Nagyobb csaták alkalmával anyáztam már én, hogy CD a potin, nincs a csapatban LM és a két tőrömmel így max parodistának mehetek el.
Crit responseA burglar igazi pofonjai egy krit leosztása után (Stealthből kilépve illetve Aim skill használata eseténmegugrik az esélye. Ha a kettő együtt van jelen akkor gyakorlatilag biztosítva van a crit) válnak elérhetővé. Ezek keresztülmennek minden mitigáción és páncélon. Tapasztalatom szerint az ellenfél páncélzata (PvP-kben) is jobban használódik, tehát végső soron egy guardianról lefejthető a páncélja.
Pozicionális sebzésA burglar sajátja. Bónusz sebzést és krit esélyt kapsz, ha hátba támadod az ellenséget.