| |
| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
Thrall Meseszövő

|
Elküldve: Pént. Jan. 02, 2009 4:45 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Vajon hogy lehet azt megcsinálni, hogy mágus sok emberre hasson egyszerre, tudatmágiával?
Az Awe diszciplínánál 7es célszámra kell 5 siker ilyesmihez.
Szerintem kb ez lehet a legenyhébb módi mágusnál is, ha komoly dolgot akar tenni...
+2 sikerrel ki lehet terjeszteni hatást egy jelenetre, és akkor X ember szépen végighallgathatja a mágus rizsáját.
Egy siker a máguson kívüli célpont elérésére.
Másik kettő a kellő hatás érdekében.
A hatás többnyire vulgáris tehát Tudat 2 nél is 7re nő a célszám, de esetleg meg lehet csinálni egybeesőre, ha emberek egyébként is engedelmeskednének a mágusnak és mondjuk hihetőbbnek találják mágus szövegét, mint amit saját szemükkel láttak.
"Önök egy termikus zsebben megrekedt gázfelhőt láttak, ami visszatükrözte Vénusz fényét!"
(Mondjuk MIB 1 ben utcányi emberhez teherautónyi legénység meg Device kellett.
MIB 2 enyhén tápista volt, hősök elintézték azt a szörnyet, ami simán elkapta egész bázist, legalább 6os aratéjű főmágusok lettek addigra.)
Bár tudós kollégám felhívta rá a figyelmet, a Tudat 5 is megoldás lehet, 1el magasabb szférával már más skálán lehet kezelni a célpontokat, hatást. _________________ Spórolj a könnyel, míg véget nem ér minden fájdalom
Kövess, de saját lábadon
Katonák vagyunk, állunk, vagy meghalunk
Spórolj a könnyel, foglald el helyed
Ítélet napjáig ne felejtsd neved
Kövess gyorsan és szabadon
Katonák vagyunk győzünk, vagy meghalunk
Itt az ideje az áldozathozatalnak |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Thrall Meseszövő

|
Elküldve: Csüt. Máj. 29, 2008 8:52 am Hozzászólás témája: |
|
|
Pl lehet úgy.
Hogy is volt ez pontosabban a Tremerékkel, miért mentek vissza az időben elkapni Saloutot? _________________ Spórolj a könnyel, míg véget nem ér minden fájdalom
Kövess, de saját lábadon
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Soloviel
Csatlakozott: 2006.12.27., Szerda, 20:13 Hozzászólások: 404 Tartózkodási hely: Itt
|
Elküldve: Szer. Máj. 28, 2008 8:03 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Értelmetlen mindig a Tremeréket felhozni példának, mert a Tremerék nem akartak vámpírokká válni, csak a vezetőjük elcseszett valamit elég durván, és vámpír lett, ezek után beölelte az egész házat, akik többsége nem akart vámpír lenni, és egyesek meg is menekültek ezen sors alól, és csatlakoztak az Ex Miscellaneahoz.
Ezek szerint az örök élet inkább egy Élet 5, és Eredet 5 effekt, mert Élet 5 ad örök életet, de mintázatvérzést okoz még mindig, viszont Eredet 5-tel átírod a teljes mintázatát és már nem okoz neki semmi gondot az, hogy öregedéssel nem halhat meg. _________________ "My spirit went to the Shadowlands, and all I got was this lousy t-shirt." |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Chrysocyon Frax Silent Strider

|
Elküldve: Szer. Máj. 28, 2008 11:32 am Hozzászólás témája: |
|
|
SZVSZ Az örök _Fiatalság_ nem örökélet, öregszik, csak nem látszik meg rajta.... _________________ -ughh.. Ez a kotorék a miénk!
- Rók-Keigh... Te már akkor elvesztetted amikor idetoltad azt a félfehér rövid pofádat, kis fülű!
*Obszidián élű Dárda megcsavar* |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Thrall Meseszövő

|
Elküldve: Szer. Máj. 28, 2008 8:50 am Hozzászólás témája: |
|
|
Megnéztem Örökítők könyvében Nanotech Life supportot.
Igaz az nem csak örökéletet ad, de folyamatos regenerációt is, mindazonáltal :
5ös anyag, 3as erők, 3as elme, 2es eredet, 5ös life....
Ez alapján az örökéletet Life 3al kicsit karcsúnak érzem.
Ha így el lehetne intézni, szerintem Tremerék nem váltak volna vámpírokká. _________________ Spórolj a könnyel, míg véget nem ér minden fájdalom
Kövess, de saját lábadon
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Soloviel
Csatlakozott: 2006.12.27., Szerda, 20:13 Hozzászólások: 404 Tartózkodási hely: Itt
|
Elküldve: Szer. Máj. 28, 2008 3:42 am Hozzászólás témája: |
|
|
Lenne egy kérdésem egy tekerccsel kapcsolatban, melyet nemrég találtam:
"Eternal Youth (Life 3)
----------------------
The mage simply stops ageing. This requires almost
constant low- level concentration, but is often
coincidentally explained using a healthy diet involving
certain herbs and blood."
Azt mondja, hogy állandó gyenge koncentrációval megoldható a dolog, tehát ha az ember betesz mellé egy Tudat 1 multitaskingot, akkor bármit tehet néha megújítva a varázslatot kis gyógynövényes vérrel és örökké él, ennyire egyszerű lenne?
Najó íme mégegy kérdés, ha az előző nem jönne be:
Tovább gondoltam az előzőt, és szerintetek Life 3, Prime 4-al megoldható az előző kérdés? Lévén Life 3 állandó megújulással megoldja, és Prime 4 pedig végleg, mert ezzel az illető mintázata változik meg teljesen, így nincs mintázatvérzés.
Mindenki lehetségesnek tartja a dolgot, vagy valaki lát ebben valami hibát? _________________ "My spirit went to the Shadowlands, and all I got was this lousy t-shirt." |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Soloviel
|
Elküldve: Csüt. Márc. 13, 2008 9:14 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Device-hoz: ahham...megértettem. Végülis sokmindenféle paradox hatás lehet forceból is. Múltkor anyag hatásokon gondolkodtam, mert a játékosomnak be kellett szívnia valahogy a 2 paradox pötyivel.
Örülök, hogy megértettük egymást. :) _________________ "My spirit went to the Shadowlands, and all I got was this lousy t-shirt." |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
RedDrake Dragon

Csatlakozott: 2006.05.17., Szerda, 18:29 Hozzászólások: 14187 Tartózkodási hely: Sokfelé jár
|
Elküldve: Csüt. Márc. 13, 2008 6:45 pm Hozzászólás témája: |
|
|
| Soloviel írta: |
Kimondom nyugodtan minden álszentség nélkül, hogy OFFban nekem teljes mindegy, hogy mikor szeditek szét egymást, engem nem érdekel.
Egy Mage-el kapcsolatos vitába szálltam be, ami történetesen itt volt az oldalon, ebben nincs semmi rossz szerintem. |
Oké, csak ahogy, amilyen stílusban kezdted, az úgy tűnt determinálja mégis hol. Ha nem így volt, sorry.
Amúgy sok helyen azt látom, valóban elbeszéltünk egymás mellett, vagy ugyanazt ragozzuk. De maximum kitör a világbéke.
| Idézet: | | Ezt ugye arra a szép hosszú szövegre írtad, ami Mr. Ordinaryvel foglalkozott. Nos csak azt akartam érzékeltetni a rendőrtiszttel, hogy ő történetesen egy olyan ember, aki jobban tájékozott, tehát a sok marha átlagpolgár mellett nem hiszi el a fura tényeket. Tehát emiatt burkolják a technok az eseményeket az esemény előtt/közben/után, mert elég ugye csak 1 szemtanu, aki nem hiszi el a dolgot és máris megszívták. |
Of course. A takarítás sem véletlenül van. Nem vontam kétségbe, hogy nem jól felfogott érdekük rejteni magukat.
| Idézet: | Nem hinném, hogy Devicenál a Device nem szívja fel a paradoxont és romlik el így később, hanem a használó kapja meg a hátrányt, de megeshet.
Tehát akkor azt mondod, hogy Mr. Ordinary lövöldöz a lézerfegyverrel, mert "ez milyen király már és Mr. Commonnak is megmutatom" és akkor épp találkozik egy nagyon racionális emberrel, aki igencsak művelt tudományos téren és a paradox szellemek Mr. Ordinaryt szekálják, nem a Device-t, és nem a készítőt? |
Ó igen, ezt nem ártott volna pontosabban írnom. Úgy gondolom, hogy valóban, amikor a vulgáris hatás bekövetkezik, akkor inkább a tárgyon, a használóján esetleg, és annak közvetlen környezetén következik be.
Nincs kizárva, hogy visszaüt a készítőjére, sőt idővel tuti megesik, de ugye ez a lézerfegyver tudományközelíen lett megcsinálva. (=Enlighted scienceel), ahogy a Technocracy guide is említi, az ilyen paradoxonok azért általában olyasmik, amik a kiforratlan tudományos eszköz hibáinak tűnnek, mintsem paranormális mellékhatásoknak (most szigorúan egy lézerpisztolyról beszélek , nem az összes Deviceről)
Kezébe robban, használhatlan lesz, urambocsá, a "sugárkezelt" ;) alanyon más elváltozás is lesz? Egyéb mellékhatás, hogy kivágja az áramot a közelben, miért ne? De a visszacsapás ilyen esetben, főleg force paradoxonnál hogy nézne ki, hogy a távolban levő laborja közepén csücsölő gyártó mit érezne ebből? (Ugye egy varázstárgynál, eleve furcsa dolognál ez sima ügy, szimpatikus hatás, csókolom)
Erre gondoltam.
| Idézet: | Úgy 1099 óta léteznek Hunterek, de nembaj, végülis azokat nem kell figyelembevenni. ;)
Előtte szerintem nem voltak, előtte szimplán a többi faj/frakció írtotta egymást, mert nekik így tetszett. :D |
Jó, gondolom (ahogy VK is említette) a középkori Inquisition kiegre gondolsz. Technikailag nem tudom mennyi közük van az Imbued hunterekhez, akik a XX. század második felében kezdtek feltűnni nagyobb számban. Ugye nekik átkuk is van, előnyök és mások az útjaik.
| Idézet: | Most ez nem tiszta számomra, hogy ki állította alapvetően, hogy a mágusok sem emberek, csak a te írásodban vettem észre, szóval ha nem a te állításod, akkor előre is sorry.
Nos szerintem ez egy nagy tévedés, hogy a mágusok nem emberek, mivel azok. Inkább úgy fogalmaznék, hogy a mágusok kezdetben emberek, és sok érdekesség lehet belőlük, ami már nem emberi a későbbiekben, de ők is emberként kezdik. |
A WoD erről szól. Minden lény emberként kezdi az elején. Valóban a mágusoknál a változások első sokkal kisebbnek, rejtettebbnek tűnnek, de ahogy ébred fel, a gondolkodása ugyanúgy eltávolodhat, és el is szokott.
A mágus felébredt, természetfölötti lénynek számít játéktechnikailag, nem alvó embernek.
A mágusok gondolkodása és világszemlélete egyre idegenebb lesz az emberekétől.
S ugye ahogy a rezonanciájuk is szépen kúszik felfelé, úgy érzik őket is az emberek egyre idegenebbnek.
A testük emberi, de mi másban maradnak emberiek végig? (Egy homidnak is van emberi teste)
| Idézet: | Amúgy pedig a paradoxon szellemekkel kapcsolatban félreértettük szerintem egymást, lehet félre is írtam a dolgot.
Nos ha vulgaritás lép fel, és ki kell javítani a hibát, akkor ugyebár technikailag kapsz paradox pontot, tehát némiképp te változol, és főként rossz értelemben, de nem jön paradox szellem, hogy elvigyen egy olyan tájra, ahol Buzuki hangja szól :), szóval egy paradox tartományba. Na erre akartam kilyukadni, hogy technokrata is kap ilyen idegesítő hátrányokat, mígnem érte is eljön a Fekete Autó (tényleg ez egy tök jó Technokrata hiedelem lehetne a Paradox szellemekről, nem?). :D |
Oké, valóban félreértettük egymást. :)
Így, ahogy most írtad, oké. _________________ "Ashes to Ashes
Dust to Dust.
From ashes you've come
And to ash you'll return!
AMEN!"
(Angel Dust Andersen) |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Thrall Meseszövő

|
Elküldve: Csüt. Márc. 13, 2008 5:49 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Természetesen az teljes mértékben elfogadható álíltás, hogy vámpírok, magek is jelentősen beleszóltak Inkvizició történelmének alakításába (bár magam részéről 50%ot is túlzásnak tartok), az ellen tiltakoztam, hogy nem emberi találmány lenne, ment az volna természetfelettiek nélkül is, csak más hangsúlyokkal, bizonyos dolgokban másképp.
Főleg hogy mágus sokkal inkább emberi a vámpírnál.
Már az elején is egy egyszerű linket küldtem. _________________ Spórolj a könnyel, míg véget nem ér minden fájdalom
Kövess, de saját lábadon
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Sablepaw Red Talon

Csatlakozott: 2006.05.18., Csütörtök, 14:17 Hozzászólások: 967 Tartózkodási hely: anywhere in the wilderness
|
Elküldve: Csüt. Márc. 13, 2008 4:34 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Szerintetek melyik?
ez vagy ez? :mrgreen: _________________ - Cobolymancs (Sablepaw), Red Talon, Theurge, Lupus
- Setétholddal Osonó (Darkmoon Stalker), Bastet, Bubasti
- Bosszú Fagyos Karma (Frostiger Kralle der Rache), Fenrir - Schwerter von Heimdall, Modi, Ulfr |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Soloviel
|
Elküldve: Csüt. Márc. 13, 2008 4:20 pm Hozzászólás témája: |
|
|
| GoldDrake írta: | | Tehát egyik oldalon sem állsz? Mond ki nyugodtan hogy igen, az nem ilyen álszent. Vagy akkor a stílusból se derüljön, hogy mégis. |
Kimondom nyugodtan minden álszentség nélkül, hogy OFFban nekem teljes mindegy, hogy mikor szeditek szét egymást, engem nem érdekel.
Egy Mage-el kapcsolatos vitába szálltam be, ami történetesen itt volt az oldalon, ebben nincs semmi rossz szerintem.
| GoldDrake írta: | | Röviden kérdem. Ez most hogy jön ide? |
Ezt ugye arra a szép hosszú szövegre írtad, ami Mr. Ordinaryvel foglalkozott. Nos csak azt akartam érzékeltetni a rendőrtiszttel, hogy ő történetesen egy olyan ember, aki jobban tájékozott, tehát a sok marha átlagpolgár mellett nem hiszi el a fura tényeket. Tehát emiatt burkolják a technok az eseményeket az esemény előtt/közben/után, mert elég ugye csak 1 szemtanu, aki nem hiszi el a dolgot és máris megszívták.
| GoldDrake írta: | | Ugye mint megbeszéltük, ha Device van, akkor meg a használó kapja, nem a gyártó. |
Nem hinném, hogy Devicenál a Device nem szívja fel a paradoxont és romlik el így később, hanem a használó kapja meg a hátrányt, de megeshet.
Tehát akkor azt mondod, hogy Mr. Ordinary lövöldöz a lézerfegyverrel, mert "ez milyen király már és Mr. Commonnak is megmutatom" és akkor épp találkozik egy nagyon racionális emberrel, aki igencsak művelt tudományos téren és a paradox szellemek Mr. Ordinaryt szekálják, nem a Device-t, és nem a készítőt?
| GoldDrake írta: | Akkor még nem voltak a mai értelemben vett Hunterek. (Ó persze sok mindenkit lehet a vadászok elődjének nevezni)
Ha a Hunter the Reckoningban leírt vadászokra gondoltál, ők a XX. század végefelé jelennek meg először. |
Úgy 1099 óta léteznek Hunterek, de nembaj, végülis azokat nem kell figyelembevenni. ;)
Előtte szerintem nem voltak, előtte szimplán a többi faj/frakció írtotta egymást, mert nekik így tetszett. :D
| GoldDrake írta: | | A mágusok sem emberek, ahogy te is írtad, márpedig oroszlán részt vállaltak a szervezésében. |
Most ez nem tiszta számomra, hogy ki állította alapvetően, hogy a mágusok sem emberek, csak a te írásodban vettem észre, szóval ha nem a te állításod, akkor előre is sorry.
Nos szerintem ez egy nagy tévedés, hogy a mágusok nem emberek, mivel azok. Inkább úgy fogalmaznék, hogy a mágusok kezdetben emberek, és sok érdekesség lehet belőlük, ami már nem emberi a későbbiekben, de ők is emberként kezdik.
Amúgy pedig a paradoxon szellemekkel kapcsolatban félreértettük szerintem egymást, lehet félre is írtam a dolgot.
Nos ha vulgaritás lép fel, és ki kell javítani a hibát, akkor ugyebár technikailag kapsz paradox pontot, tehát némiképp te változol, és főként rossz értelemben, de nem jön paradox szellem, hogy elvigyen egy olyan tájra, ahol Buzuki hangja szól :), szóval egy paradox tartományba. Na erre akartam kilyukadni, hogy technokrata is kap ilyen idegesítő hátrányokat, mígnem érte is eljön a Fekete Autó (tényleg ez egy tök jó Technokrata hiedelem lehetne a Paradox szellemekről, nem?). :D
Tzim
Ebben már van ráció, amit az Inkvizícióval kapcsolatban írtál utóbb.
Bár szerintem nemcsak vámpír alapokra épül a szervezet.
Szerintem ha összevetjük a különböző fajok Inkvizícióról írt dolgait, akkor ha más nem, de a vámpírok és a mágusok együtt alakították az Inkvizíciót, tehát fele-fele arányban van benne a kezük, nem pedig 2/3 és 1/3 arányban. Ugye számtalanszor volt már rá példa a történelem során mind a mai napig, hogy valamit kitalál egy ember és hopp ugyanabban a percben kitalálta egy másik is.
Ha például csak a Fekete Kezet nézzük, akkor ebből is kiderül, hogy a mágusok és vámpírok történelme eléggé összefonódik. _________________ "My spirit went to the Shadowlands, and all I got was this lousy t-shirt." |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
RedDrake Dragon

Csatlakozott: 2006.05.17., Szerda, 18:29 Hozzászólások: 14187 Tartózkodási hely: Sokfelé jár
|
Elküldve: Csüt. Márc. 13, 2008 2:48 pm Hozzászólás témája: |
|
|
| Thrall írta: | | A huntik természetesen emberek, a mentalitásuk is emberi, meggyőződés nélkül ugyanúgy hat rájuk minden, mint közönséges emberekre. |
Igen.
| Idézet: | | A magek mentalitása is még mindig lényegesen közelebb áll a az emberihez, mint egy vámpírnak. |
Ez korral jár náluk is. Ők is el tudnak szállni gondolkodásban. Illetve ezt így fajok közt nem lehet értelmezni. Magee és a vámpírja válogatja.
| Idézet: | | Az hogy valakik hozzátettek valamit az még kicsit kevés annak a kijelentéséhez, hogy nem emberi találmányról van szó. |
A mágusok sem emberek, ahogy te is írtad, márpedig oroszlán részt vállaltak a szervezésében. (Ki ezért, ki azért). Akkor most hogy is van ez?
| Idézet: | | Ha valaki azt akarja ne értsék félre és ne sarkítsák, akkor az ne sarkosan fogalmazzon, hogy valami nem emberi, mert lehet lovagolni a szavakon, hogy nem szó szerint idézek mindent, de a lényeg megmarad : |
Bocs, nem. Pont ebből van sok vita veled. Szerinted ugyanazt mondod, és a lényeg megmarad, valójában nem.
S ezt a jótanácsodat magadra is alkalmazd.
| Idézet: | | ez a mondat egy átlagember számára azt jelenti, hogy övék volt az oroszlánrész, vagy legalábbis sokkal komolyabb szerepük volt a vampiknak mint másoknak. |
Komoly szerep != oroszlánrész. Lásd magyar értelmező kéziszótár.
| Idézet: | | pl mikor azt állítottad, hogy lézerfegyver nem paradoxonbomba. |
Sóhaj. Te aztán rohadt nehéz eset vagy. Először is, a te fő támadási profilod az volt, hogy senki nem ért itt a szabályokhoz rajtad és Solon kívül ezen a fórumon.
Az, hogy a lézerfegyver paradoxont okoz-e, az attól függ, hogy mikor mennyire vulgáris hatás és nem szabályprobléma. Remélem ez a része legalább tiszta.
És állítom, igen, ebben nem egyezik meg a véleményünk, hogy nem minden esetben okoz paradoxont. Te állítottad, hogy de.
Erről mehetett volna szakmai vita, de miattad szabálymagyarázkodásba kellett folyamatosan fogni.
Ez történt eddig.
| Idézet: | | Magam is azt mondtam, hogy Black Mesában a lézer nyugodtan lehet egybeeső. |
Ha te a lézert egy lapon említed a csodás gyógyulással, meg a semmiből jövő tűzgolyóval, akkor igen.
Szerintem van különbség. Pont.
| Idézet: | | Amit a szövőről írtam, már beidéztem a chatbe is, kéretik olvasni, és nem csak azt, hogy lehet belekötni egy kötőszó elhagyásába. |
Wow, na végre elmondtad hova írtad? Nehéz volt.
A hattyú halála és a nyivákolás helyett egy egyszerű link megold sokmindent.
Még amúgy nem válaszoltál rá a Drone magek hogy kerülnek bele a vitába. _________________ "Ashes to Ashes
Dust to Dust.
From ashes you've come
AMEN!"
(Angel Dust Andersen) |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Thrall Meseszövő

|
Elküldve: Csüt. Márc. 13, 2008 2:17 pm Hozzászólás témája: |
|
|
A huntik természetesen emberek, a mentalitásuk is emberi, meggyőződés nélkül ugyanúgy hat rájuk minden, mint közönséges emberekre.
Tudom Freiherr mesélte középkorban még kicsit mások voltak, ott Hit diszcíplínáit használták, de emberek voltak.
A magek mentalitása is még mindig lényegesen közelebb áll a az emberihez, mint egy vámpírnak.
Az hogy valakik hozzátettek valamit az még kicsit kevés annak a kijelentéséhez, hogy nem emberi találmányról van szó.
Ha valaki azt akarja ne értsék félre és ne sarkítsák, akkor az ne sarkosan fogalmazzon, hogy valami nem emberi, mert lehet lovagolni a szavakon, hogy nem szó szerint idézek mindent, de a lényeg megmarad :
| Idézet: | | " se "emberi" találmány... komoly szerepet kaptak Szeth Követői abban" |
ez a mondat egy átlagember számára azt jelenti, hogy övék volt az oroszlánrész, vagy legalábbis sokkal komolyabb szerepük volt a vampiknak mint másoknak.
| Idézet: | | Vagy mutass már rá, hogy hol? |
pl mikor azt állítottad, hogy lézerfegyver nem paradoxonbomba.
Soha nem tagadtam az immunreakciót.
| Idézet: | | Ott leír olyan szituációkat, egy szabály keretében, hogyha a mage rákészül, megfelelő helyen, közegben, időben el tud rejteni vulgáris hatásokat egybeesőnek. |
Magam is azt mondtam, hogy Black Mesában a lézer nyugodtan lehet egybeeső.
Amit a szövőről írtam, már beidéztem a chatbe is, kéretik olvasni, és nem csak azt, hogy lehet belekötni egy kötőszó elhagyásába. _________________ Spórolj a könnyel, míg véget nem ér minden fájdalom
Kövess, de saját lábadon
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Azrael

|
Elküldve: Csüt. Márc. 13, 2008 1:16 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Segítek, mielőtt bannolnak... hadd idézzem magam, hogy pontosan mit is írtam!
| Tzimisce írta: | | (...) + meg van fejelve egy rakat természetfelettivel, akik évezredek óta szopatják és vezetik meg az emberiséget. Az Inkvizíció se "emberi" találmány... komoly szerepet kaptak Szeth Követői abban, hogy az lett ami és olyan amilyen. |
Tudom, kényelmes addig csűrni, csavarni, amíg igazad nem lesz, de felhívom a figyelmed pár apró, ám el nem hanyagolható tényre.
| Tzimisce írta: | | (...) Az Inkvizíció se "emberi" találmány... |
Mivel kifejtetted te is, és igazoltad a monológodban, felesleges, de én is megmagyarázom magamat...
A Hunterek, mint olyan, természetfelettiek a szó legszorosabb értelmében. NEM hétköznapi ember (bár szó ami szó, olykor akad olyan is, hobbi-Vadász), aki karót ragad és fokhagymát és feszületet lóbálva egy tár ezüst golyóval rombol be az éjszakába...
Egy Hunter Imbued szép magyar szóval élve; olyan "természetfeletti" erőket kaptak, amik képessé teszi őket a vadászatra. Isteni csodatétel? Hívhatjuk akár hogy attól még nem lesz ember. És persze a Középkorban az "elődeik" sem azok.
| Tzimisce írta: | | komoly szerepet kaptak Szeth Követői abban, hogy az lett ami és olyan amilyen. |
A mondatok ám összefüggennek. Ez csak egy példa volt, mármint a Szettita dolog, de bárkit lehetett volna említeni. Komoly szerepet kaptak Szeth Követői abban, hogy az lett ami és olyan amilyen.
Tény.
Komoly szerepet, mert az ő befolyásuk a Káinita Eretnekségre nem elhanyagolható (persze voltak mások is). Ott van például a Fekete Magdolna Egyháza, ami megpróbálta befolyásolni a dolgokat, és egyike volt a szikráknak akik miatt fellobbant az Inkvizíció máglyája.
No meg persze lökdösték az Öregeket és azokat akik menedéket kerestek náluk, törlesztve régi sérelmeket az Inkvizítorok elé, amik vezettek... dolgokhoz.
A komoly szerep a formálásban nem azt jelenti ők találták ki.
De nem az emberek voltak, még ha a Society of Leopold-hoz hasonlóak keményen munkálkodtak is... a munka oroszlán részét persze a halandók és Igaz Hittel felfegyverkezett papok végezték, de azért mindenki hozzátette a magáét a dolgokhoz.
A Lasombra egyházi réteg
A Kappadókok, akik magukhoz ölelték a Kereszténységet, és akik Ősatjya bejáratos volt a Vatikánba és az alatta lévő könyvtárba, és előszeretettel olvasta az elkobzott dolgokat.
Lehet sorolni.
Nem ült össze egy csapat ember hogy és pedig mi most megrendezzük az Inkvizíciót és lecsapunk mindenkire akinek hegyesebb fogai vannak mint nekünk...
A csapat ember összeült, ez tény, de voltak ott mások is... és aztán a formálódásban is, hogy miket tettek és hogyan, és végül mi lett belőle, nem csak a kapát és kaszát, fáklyákat lóbáló emberek a felelősek... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
RedDrake Dragon

|
Elküldve: Csüt. Márc. 13, 2008 12:55 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Látom nem bírod abbahagyni.
| Thrall írta: | | Kis okítás alapdolgokról : egy adott könyv rendszerint egy adott szemszögből tárgyalja a dolgokat. |
A spanyolviaszt feltaláltad.
| Idézet: | | Lehet hogy a szettiták saját könyvükben nagyon rá vannak izgulva, hogy pár hájas kapzsi inkvízitort sikeresen behálóztak, de attól még az alapból emberek, huntik, magek (köztük technok ősei) szervezték, és szettitákat is irtották ha rájuk leltek. |
Akkor még nem voltak a mai értelemben vett Hunterek. (Ó persze sok mindenkit lehet a vadászok elődjének nevezni)
Ha a Hunter the Reckoningban leírt vadászokra gondoltál, ők a XX. század végefelé jelennek meg először.
Egyébként ugyanúgy, a mage és technocracy is a saját szemszögéből tárgyalja a dolgokat. Épp te mondtad az előbb, hogy minden a maga szemszögéből tárgyalja.. Akkor erre miért nem alkalmazod?
Az igazság valahol mindig a kettő közt van.
| Idézet: | Szövő könyve 85 oldal.
Mágus drone-ok, akiket egy szövő szellem szállt meg.
Csak egybeeső,statikus mágiát használhatnak, nem fejlődhetnek tovább, paradoxon nem hat rájuk.
"now, that they are only using their magick in direct service to the Weaver, Paradox spirits no longer punish them for breaking the rules. |
Na, csak kiderült, hogy még nem idézted be ide, a tegnapi állításoddal ellentétben.
Kérdésem: ez miben kapcsólodik az eddigi vitához?
| Idézet: | | Nem kapnak paradoxont mert csak egybeeső mágiát használnak, de ha egy technokrata vulgáris mágiát használ, az ugyanúgy kapja a paradoxont, nem kifogás az áltudományos magyarázat |
Szerintem ezt nem vitattam. Vagy mutass már rá, hogy hol? Ezt az áltudományos témát te hoztad be, minden postodban megjelenik, és szokás szerint lelkesen véded, de ki ellen akarod bevetni?
| Idézet: | | , nem kifogás, hogy én a technikát akarom népszerűsíteni, a Mintaháló és a paradoxon szellemek pontosan tudják, hogy ősenergiát átalakítani támadásokká keményen vulgáris, ami rombolja az ő szövedéküket, kivételt eredményez az ő jól működő szabályrendszerükben, és immunreakcióra van szükség, akkor is, ha néha az allergiához hasonlóan az is súlyos következményekkel jár. |
Jéé, amikor én írtam le ezt az immunreakciót, akkor tagadtad még. Érdekes.
| Idézet: | | Az ilyen anomáliák felfedésének legegyszerűbb módja, ha alvó tudata érzékel valami lehetetlent. |
Az csak súlyosbítja.
| Idézet: | | Azt állítani, hogy átlagemberek technobuzik, akik elhiszik hogy a titkosügynökök már lézerrel rohangásznak, |
Naaa.. megint összemosod a valóst a valótlannal. A technobuzi tudja hogy nincs ilyen. A nem túl tájékozott átlagember, well.. ő nem biztos.
| Idézet: | | és nem csak titkos katonai laborban van ilyen, ahova ők büdös életben nem jutnak el, és nem fognak ilyesmit látni, elég merészség, amit semmilyen közvélemény kutatás nem támaszt alá, |
Nocsak, vannak linkjeid, vagy statisztikáid erről? Szerintem továbbra sem érted a szituáció felvetést. Elmagyarázzam az alapjairól kezdve?
Légyszíves, megkérlek rá, hogy ne vedd a szabadságot, hogy átfogalmazd a mások által írt érveket, mert sajnos úgy teszed, hogy alapjaiban megváltoztatod azt amit mást mond evvel. S nem az eredetire válaszolsz, nem az eredeti érvvel, hsz-el vitatkozol, hanem a magad által átfogalmazott ténnyel.
| Idézet: | | Tzim is arról beszélt, hogy az ilyen alakok minden jól hangzó dolgot bevesznek, vagyis ezzel az erővel szellemidézés se paradox, és akkor már azzal az erővel olyanokat is simán el lehet képzelni, hogy kis miniatűr lángszórót a varázspálcába rejtenek. |
Ez sarkítás, túlzás. Te is tudod.
Amúgy pedig, kis olvasnivaló: Guide to Traditions, vagy Mage Storytellers Handbook vagy Storytellers Guide (meg kell nézzem otthon melyikben)
Ott leír olyan szituációkat, egy szabály keretében, hogyha a mage rákészül, megfelelő helyen, közegben, időben el tud rejteni vulgáris hatásokat egybeesőnek. (Pl. a szektavezető mágus és a szekta rejtett zúgában a csodás gyógyítás)
| Idézet: | | Aki meg egy ismeretlen embernek; aki még a magek történelmét is jól ismeri, jobban mint az, aki nem igazította helyre a haverja vámpírfan tévedését a történelemről; azt mondja hogy menjen és olvassa el alapkönyveket, és semmi érvet nem mond, mit is gondol rosszul, az impliciten azt sugallja, hogy a másik hülye és analfabéta, mert nem azt mondja, amit ő, ami teljes joggal dühíti fel a megvádolt személy ismerőseit. |
Először is, berombolsz már megint, mint egy Ork.
Másrészt, hogy a te kis lelkedet hogy érintette, igen szomorú, de egyéni szoc. problémád.
Harmadrészt, személyeskedést hozol bele megint egy szakmai vitába, nem bírod ki, hogy ne flamelj? Vagy ne ugyanazon pörögj, mint egy búgócsiga?
Negyedrészt, a "haverom" meg tudja védeni magát, és szerintem messze jobban ismeri nálad a vampire történelmet, meg a WoDét is, mert nem csak a mage-t fogadja el abszolutnak.
Ötödrészt, rosszindulatú vagy, semmi ilyesmit nem sugalltam impliciten, most egyszerűen csak keresed mibe köthetsz bele. Elég gyengén csinálod.
Hatodrészt, alapítsd meg a Leborulok Soloviel végtelen és mérthetetlen tudása előtt nevű szektát.
Hetedrészt, ugyan semmiben nem derült ki hogy jobban tudja a történelmet nálam, de mond csak tovább evvel a gőzzel a sületlenséged.
Lassan kérdezd meg tőle, örül-e hogy így seggnyalsz neki, kardoskodsz helyette, és bálványként kezeled? Én nem örülnék. _________________ "Ashes to Ashes
Dust to Dust.
From ashes you've come
AMEN!"
(Angel Dust Andersen)
Legutóbb RedDrake szerkesztette (Csüt. Márc. 13, 2008 2:14 pm), összesen 1 alkalommal |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|
|
|