Időzóna: UTC + 2 óra

Pontos idő: 2025.09.17. 16:33

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 392 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 16  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Spoilerek
HozzászólásElküldve: 2011.10.28. 21:09 
Nemes lovag
Nemes lovag

@Napsugár
jaj, nem úgy értettem, hogy Morgause oldalán! Csak vele egyszerre. :) Vagy ha valahogy összekapcsolódna a két "halottfeltámasztás".
Én se akarom, hogy Lanceból sötét lovag legyen (bár tény, hogy érdekes lenne).^^

@Canislupus
Eddig egy mágus/boszorkány sem volt, aki ránézésre tudta volna, kicsoda Merlin. Szerintem ez a druidák privát dolga, ergo csak druidák ismerik "Emrys"-t.
Hmm, meg esetleg a nagyon mágikus lényeg, mint pl Kilgharrah. (óó, és pici Aithusa :D Istenem, olyan édes Aithusás ficet olvastam. A születésétől tíz éves koráig, a ragyogó Albion hajnaláig kísérte végig az életét - mindössze 9000 szóban), és jujj. Aranyos volt. Lehet, le is fordítom. :D)

HozzászólásElküldve: 2011.10.28. 21:24 
Lovag parancsnok
Lovag parancsnok

Aislin írta:
@Napsugár
jaj, nem úgy értettem, hogy Morgause oldalán! Csak vele egyszerre. :) Vagy ha valahogy összekapcsolódna a két "halottfeltámasztás".
Én se akarom, hogy Lanceból sötét lovag legyen (bár tény, hogy érdekes lenne).^^

okés, akkor én értettelek félre:) SORRY!

a kissárkányos story engem (is) érdekelne, kíváncsi vagyok, hogy látják a jövőjét a "külföldi betegtársak" (mert anyukám ma is közölte, hogy ez a Merlin mánia már betegség:D mondtam Neki, hogy naná, hogy az, de legalább nem vok vele egyedül:P:D)

http://sunshinedonnelly.tumblr.com
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.10.29. 08:35 
Fegyverhordó
Fegyverhordó

Aislin írta:
@Canislupus
Eddig egy mágus/boszorkány sem volt, aki ránézésre tudta volna, kicsoda Merlin. Szerintem ez a druidák privát dolga, ergo csak druidák ismerik "Emrys"-t.
Hmm, meg esetleg a nagyon mágikus lényeg, mint pl Kilgharrah.

Nekem akkor is elégé furcsa hogy a druidák miket nem tudnak már bár egy druida volt aki nem ismert Merlinre a 2 évad 3 részében a Morgana álma című részben amikor is Merlin beszélget Morgánával akkor jön be a sátorba (nevére nem emlékszem) de csak szidja Merlint bár akkor is esélyes lett volna hogy Mordred beszél Merlinröl....

HozzászólásElküldve: 2011.10.29. 11:25 
Nemes lovag
Nemes lovag

@Napsugár
Már kértem engedélyt a fordításhoz. :D Viszont figyelmeztetlek, hogy halvány Arthur/Merlin utalások vannak benne, emiatt nem biztos, hogy ajánlom neked.
Bár Aithusa miatt érdemes elolvasni, egyszerűen zseniálisan lett kialakítva a személyisége. (az egész fic az ő szemszögéből játszódik) Mindegy, magam örömére biztos lefordítom. :)

@Canislupus
Tényleg, volt az a druida! Hmm... akkor nem tudom. De akkor is valami druidás dolog lesz ez. (asszem XD)

HozzászólásElküldve: 2011.10.29. 11:40 
Fegyverhordó
Fegyverhordó

Aislin írta:
@Canislupus
Tényleg, volt az a druida! Hmm... akkor nem tudom. De akkor is valami druidás dolog lesz ez. (asszem XD)

Sok érdekes dolog van a Merlin univerzumban (ezért is szeretem) annyi szent!

HozzászólásElküldve: 2011.11.01. 19:07 
Nemes lovag
Nemes lovag

A BBC sajtóközpontja közzétette a 4x08-as (tehát három hét múlva érkező) epizód tartalmát. Nem valami szokványos...

"Egy rejtélyes betegség távoli faluba szólítja Merlint a varázslatos drámai sorozat folytatásában. Ám hamar kiderül, hogy több forog kockán, mint hősünk egészsége, amikor valami baljóslatú keserűvé változtatja még a levegőt is.
Távol az otthontól, midőn senkiben nem bízhat, Merlin halálos macska-egér játék részesévé válik. Mikor már azt sem tudni, ki a vadász és ki az üldözött, vajon az ifjú varázsló képes lesz elég sokáig életben maradni, hogy fényt derítsen az igazságra?"

:o Ezt most még nagyon nehezen tudom elképzelni, de számomra az eddigi legérdekesebb leírás.

HozzászólásElküldve: 2011.11.01. 19:47 
Nemes lovag
Nemes lovag

OvibanKenobi írta:
A BBC sajtóközpontja közzétette a 4x08-as (tehát három hét múlva érkező) epizód tartalmát. Nem valami szokványos...

"Egy rejtélyes betegség távoli faluba szólítja Merlint a varázslatos drámai sorozat folytatásában. Ám hamar kiderül, hogy több forog kockán, mint hősünk egészsége, amikor valami baljóslatú keserűvé változtatja még a levegőt is.
Távol az otthontól, midőn senkiben nem bízhat, Merlin halálos macska-egér játék részesévé válik. Mikor már azt sem tudni, ki a vadász és ki az üldözött, vajon az ifjú varázsló képes lesz elég sokáig életben maradni, hogy fényt derítsen az igazságra?"

:o Ezt most még nagyon nehezen tudom elképzelni, de számomra az eddigi legérdekesebb leírás.

Iggen, pontosan ezt gondoltam én is, mikor az előbb olvastam a leírást tumblr-en. Négy évad alatt nem votl még olyan, hogy ennyire más környezetbe helyezték volna a hőseinket, illetve ha volt is, Merlin nem egyedül ment el. Persze semmi nem zárja ki az ellekezőjét, de Arthur most már király, nem kalandozhat annyit, mint anno hercegként.
Érdekes maga a koncepció is, hogy Merlin "elszólítják." Vajon érkezik egy távoli ismerőse, aki magával hívja? nem valószínű, hiszen akkor nem azt írná, hogy idegenek között. Esetleg valaki segítségért fordult Camelot királyához, aki xy okokból nem tud segíteni, Merlin pedig egyedül kerekedik útnak?
Vagy személyesen Merlinhez, mint "udvari mágushoz" fordulnak...? Merész lenne ezt gondolni, főleg annak fényében, hogy a Nagy Leleplezés valószínűleg elcseszett pillanatban lesz, de álmodozni szabad. :D

HozzászólásElküldve: 2011.11.02. 10:41 
Fegyverhordó
Fegyverhordó

OvibanKenobi írta:

Hmmm érdekes lesz, várom ezt a részt a leírás alapján.Biztos fekete mágia lesz a dologban. Bár ezt egy kicsit furcsállnám hogy Merlint tök egyedül menne elvégre ö nem szakértője a gyógyításnak (legalábbis mágia nélkül nem túl jó benne) nem lehet hogy Gaius vele megy? Gondolom jön egy paraszt a faluból az udvarba hogy baj van, szólnak Gaiusnak ö le akar(na) menni de Merlin le beszéli róla hogy ö egyedül (már mint Merlin) elintézi, talán így akarna bizonyítani Gaiusnak.Az is igaz hogy Merlin Arthur szolgája és gondolom az ember nem szívesen válna meg tőle mert hát kitakarít,mos,öltöztet addig? Viszont hát Arthurnak gondolom van sok szolgája/csicskása majd ellesz valahogy.De akkor is nagyon furcsa volna hogy egyedül lenne mint az ujjam.

HozzászólásElküldve: 2011.11.02. 20:48 
Nemes lovag
Nemes lovag

Nagyon izgalmasan hangzik a 4x08 is, ahogy írták egy másik fórumon, detektív Merlin nyomozni kezd ;) Én most úgy vagyok vele, hogy az összes most következő részt nagyon-nagyon várom.

Megjelent újabb 10 mondat a 4x06-hoz és ehhez kérnék egy kis segítséget kedves angolul tudó fórumtársaimtól, mert nem vagyok biztos két mondat jelentésében. Leírom az összeset, a 7-essel van problémám illetve az utolsóban azzal a bizonyos modesty-vel :oops:

1. "You never know when you might need to kill someone!" / Soha nem tudhatod, mikor kell megölnöd valakit.
2. Merlin becomes most irritated when Gwen prepares lunch for Arthur. / Merlin akkor lesz a legingerültebb, mikor Gwen ebédet készít Arthurnak.
3. "There's only one conclusion we can draw - we have a traitor in our midst!" / Csak egy dologra következtethetünk - áruló van közöttünk!
4. Agravaine's luck may be about to run out... / Agravaine szerencséje lehet, hogy kezd elfogyni...
5. "Now you've condemned me to a day of mindless chatter." / Egy napi értelmetlen fecsegésre ítéltél engem.
6. Arthur gets a new man-servant. / Arthur új fiú-inast kap.
7. "The man makes jokes about brass!" / ???
8. Someone is responsible for the death of an innocent pig. / Valaki felelős lesz egy ártatlan malac haláláért.
9. "Are you going to get dressed?!" / "Fel fogsz öltözni?"
10. Arthur is forced to cover his modesty with a pillow. / Arthur rákényszerül, hogy párnával takarja el szerénységét.

Köszönöm!

HozzászólásElküldve: 2011.11.02. 21:37 
Nemes lovag
Nemes lovag

Judy T. írta:
7. "The man makes jokes about brass!" / ???
8. Someone is responsible for the death of an innocent pig. / Valaki felelős lesz egy ártatlan malac haláláért.

10. Arthur is forced to cover his modesty with a pillow. / Arthur rákényszerül, hogy párnával takarja el szerénységét.

Hmm, a 7-es valóban kérdéses. A "brass" többnyire a "réz", de jelenthet dohányt is, pénzt, meg mindenféle rézből készült dolgot... Attól tartok, pontos jelentésért meg kell várni, hogy kiderüljön, milyen szövegkörnyezetben fog szerepelni.
A 8-asban "is" van, nem "will be", úgyhogy jelenben fordítsd. :) Szegény malac! XD
A 10-es pedig, nos, legjobb tudomásom szerint a "büszkeségét" jelentheti ilyen környezetben, a "nemesebbik felét", a "lágyékát", de lehet szimpla meztelenség is. Tehát: "Arthur arra kényszerül, hogy párnával takarja el a meztelenségét." Szerintem maradjon ez az utóbbi, és akkor senki nem fog csalódni, ha elöl-párnára számított, de "csak" popsit kap. :D

De atyaég! Figyelitek? 4x3 - Arthur részegen ledobja a gatyáját (Merlin röhög egy jót rajta magában) és úgy sétálna a palotában, 4x4 - Merlin levarázsolja Arthurról a gatyáját (majd heves birkózásba kezdenek Uncle Aggravaine szeme láttára), majd az előző szünet után most a 4x6-ban EZ?!
A fanservice már nem ismer határokat. :D

És mi az, hogy Arthur új szolgálólegényt kap? :O

HozzászólásElküldve: 2011.11.02. 22:27 
Nemes lovag
Nemes lovag

Éreztem én ezzel a modesty-vel kapcsolatban, hogy ilyesmiről lesz itt szó :D Persze, ezt a jelentést egy szótárban sem találni meg, csak a szövegből lehetett gondolni rá. Aztán majd meglátjuk, hogy elölről vagy hátulról ;)

Igen, ez a totális fan-service, mondhatjuk, Arthur gatyája körül forog az évad :lol:

Köszi a segítséget! :) :) :)

Arthur új szolgálóján én is elgondolkodtam, vajon ez csak időleges - Merlin alkalmatlansága vagy valami más miatt - vagy esetleg végleges lesz? És ha végleges, akkor lehet, hogy új tisztséget kap és ezért ér rá utazgatni a 4x08-ban? És vajon mi lehet az új tisztsége? A tanácsadó még korainak tűnik. De az is lehet, hogy felmentik és leváltják szegényt. Izgalmas!

HozzászólásElküldve: 2011.11.02. 22:32 
Nemes lovag
Nemes lovag

Aislin írta:
Szerintem maradjon ez az utóbbi, és akkor senki nem fog csalódni, ha elöl-párnára számított, de "csak" popsit kap. :D

Ígérem, nem fogok csalódni. :lol:

A brassra én sem tudok okosat mondani.

Arthur is forced to cover his modesty with a pillow. / Arthur kénytelen egy párnával eltakarni a takargatnivalóját.

HozzászólásElküldve: 2011.11.03. 09:14 
Fegyverhordó
Fegyverhordó

Judy T. írta:
4. Agravaine's luck may be about to run out... / Agravaine szerencséje lehet, hogy kezd elfogyni...

Erre kiváncsi volnék hogy kinek a szájából halhatjuk.Szerintem Gaius mondja mert abban reménykedik hogy Agravaine elbukik vagy Morgana mert esetleg fél hogy kitudódik Agravaine árulása?

HozzászólásElküldve: 2011.11.03. 17:55 
Lovag parancsnok
Lovag parancsnok

Canislupus írta:
Judy T. írta:

Erre kiváncsi volnék hogy kinek a szájából halhatjuk.Szerintem Gaius mondja mert abban reménykedik hogy Agravaine elbukik vagy Morgana mert esetleg fél hogy kitudódik Agravaine árulása?

szerintem csak azok hangoznak el párbeszédként, amik idézőjelben vannak.:)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.11.03. 18:14 
Fegyverhordó
Fegyverhordó

Napsugár írta:
szerintem csak azok hangoznak el párbeszédként, amik idézőjelben vannak.:)

Ohh igazad van :D de ettől függetlenül akkor miért fogyna el a szerencséje, tán lebukna?Elvégre Morgana árulása a 3 évadban a végén derült ki mindenki számára, itt meg a közepénél lebukna? Inkább azt tartom valószínűnek hogy valami baleset érné, mint Morgánát 3 évad 5 részében vagy esetleg csak egy terve nem jön be (bár erre volt már pár példa)?

HozzászólásElküldve: 2011.11.03. 18:33 
Fegyverhordó
Fegyverhordó

ez hogy Arthur elveszti a gatyáját kicsit hasonlít ahhoz a sorozathoz amit Merlinnel lerendeztek a kancsódobálással. a 3. évadbn mindent Merlinhez vágott..mostpedig Arthurról kerül le mindíg a nadrág. kíváncsi vagyok hogy az ötödik évadban mit fognak kitalálni...xD

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.11.03. 21:21 
Nemes lovag
Nemes lovag

Újabb 15 teaser mondat a Cult Fix-től:

1.“If I do die, will you call me a hero?”
2. “I haven’t seen you since you condemned my sister to a slow and painful death”
3. Arthur is finally alerted to the fact there is a traitor in Camelot
4. “Fomorroh will suck the life force out of you. Everything that makes you Merlin will be gone”
5. Meet George. Arthur’s perfect new manservant and Merlin’s replacement
6. Merlin shares something in common with a pig. And also kills one!
7. Gwen knocks out Merlin. Twice
8. Sir Leon is happy for Merlin to kill Arthur
9. Merlin prepares a steamy hot bath for Arthur
10. Gaius and Gwen catch Arthur naked
11. Emrys fights the Knights
12. Someone discovers Agravaine’s secret
13. “Is Gaius dead?”
14. Emrys and Morgana battle each other using magic…with only one left standing
15. “So Emrys, it seems you will not be my doom after all”

1.”Ha tényleg meghalok, hősnek hívsz majd?”
2. „Nem láttalak téged, mióta lassú és fájdalmas halálra ítélted a húgomat/nővéremet.”
3. Arthur végre rájön a tényre, hogy áruló van Camelotban
4. „Fomorroh ki fogja szívni belőled az életerőt. Minden, ami Merlinné tesz téged, el fog tűnni.”
5. Megismerjük George-ot, Arthur tökéletes, új szolgálólegényét, és Merlin helyettesét
6. Merlin közös vonáson osztozik egy malaccal. Mi több, meg is öl egyet!
7. Gwen kiüti Merlint. Kétszer.
8. Sir Leon örül, hogy Merlin meg akarja ölni Arthurt
9. Merlin gőzölgő, forró fürdőt készít Arthurnak
10. Gaius és Gwen rajtakapják Arthurt meztelenül
11. Emrys megküzd a lovagokkal
12. Valaki felfedezi Agravaine titkát
13. „Gaius halott?”
14. Emrys és Morgana varázslattal küzdenek meg egymással… és csak egyikük marad talpon
15. „Nos tehát, Emrys, úgy tűnik, mégsem te leszel a vesztem”

A 2, 8, 11 és 13 nagyon érdekes! Sir Leon, mi a fene?! És Gaius ugye nem hal meg? :O A kettes akár Morgause is lehet... jujj, a sok izgalom. X3

HozzászólásElküldve: 2011.11.03. 21:39 
Lovag parancsnok
Lovag parancsnok

Aislin írta:
Újabb 15 teaser mondat a Cult Fix-től:

1.“If I do die, will you call me a hero?”
2. “I haven’t seen you since you condemned my sister to a slow and painful death”
3. Arthur is finally alerted to the fact there is a traitor in Camelot
4. “Fomorroh will suck the life force out of you. Everything that makes you Merlin will be gone”
5. Meet George. Arthur’s perfect new manservant and Merlin’s replacement
6. Merlin shares something in common with a pig. And also kills one!
7. Gwen knocks out Merlin. Twice
8. Sir Leon is happy for Merlin to kill Arthur
9. Merlin prepares a steamy hot bath for Arthur
10. Gaius and Gwen catch Arthur naked
11. Emrys fights the Knights
12. Someone discovers Agravaine’s secret
13. “Is Gaius dead?”
14. Emrys and Morgana battle each other using magic…with only one left standing
15. “So Emrys, it seems you will not be my doom after all”

1.”Ha tényleg meghalok, hősnek hívsz majd?”
2. „Nem láttalak téged, mióta lassú és fájdalmas halálra ítélted a húgomat/nővéremet.”
3. Arthur végre rájön a tényre, hogy áruló van Camelotban
4. „Fomorroh ki fogja szívni belőled az életerőt. Minden, ami Merlinné tesz téged, el fog tűnni.”
5. Megismerjük George-ot, Arthur tökéletes, új szolgálólegényét, és Merlin helyettesét
6. Merlin közös vonáson osztozik egy malaccal. Mi több, meg is öl egyet!
7. Gwen kiüti Merlint. Kétszer.
8. Sir Leon örül, hogy Merlin meg akarja ölni Arthurt
9. Merlin gőzölgő, forró fürdőt készít Arthurnak
10. Gaius és Gwen rajtakapják Arthurt meztelenül
11. Emrys megküzd a lovagokkal
13. „Gaius halott?”
14. Emrys és Morgana varázslattal küzdenek meg egymással… és csak egyikük marad talpon
15. „Nos tehát, Emrys, úgy tűnik, mégsem te leszel a vesztem”

A 2, 8, 11 és 13 nagyon érdekes! Sir Leon, mi a fene?! És Gaius ugye nem hal meg? :O A kettes akár Morgause is lehet... jujj, a sok izgalom. X3

nemááá!!:S:S:S most tövig fogom rágni a körmeimet szombatestig:S:S:S
amúgy sztem nem Morgause hanem Morgana fogja mondani (talán Merlinnek, vagy Arthurnak?:S) de persze csak tipp...szombaton kiderül.

CSAK LEGYEN MÁR SZOMBAT ESTE!!!!*-*

egyébként én is nagyon remélem, hogy Gaius nem hal meg!!!:(
(gondolom abban erősen Agravaine&Morgana keze lenne benne..főleg ha Ő jönne rá, hogy Agravaine az áruló - mármint nyilván azt már tudják, Merlin és Gaius, hogy a nagybácsi nem az, akinek látszik, de Agr. még nem tudja, hogy Ők tudják... na értitek?:D)

és Leon csak ne örüljön!!! :(

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.11.03. 21:48 
Nemes lovag
Nemes lovag

Szerintem is a 2-est Morgana mondja Merlinnek. Vagy Gaiusnak, de ez kevésbe valószínű.

A Sir Leonra vonatkozó sorban biztos van valami csavar. :mrgreen:

Nem hinném, hogy Gaius meghalna, legfeljebb azt gondolja valaki.

A 6-os első mondatát inkább úgy mondanám, hogy "Merlinben és egy malacban van valami közös."

Valóban nagyon izgalmasnak ígérkezik ez az epizód és gyanítom, hogy lesznek benne humoros pillanatok is. :D

HozzászólásElküldve: 2011.11.03. 23:47 
Nemes lovag
Nemes lovag

Ma későn értem haza és örülök neki, hogy már megvan a teaser-ek fordítása. Átnéztem, összeraktam, köszi a fordítást, Aislin és Valika :)

A másodikat szerintem is Morgana mondja Merlinnek, bár aki igazán elintézte Morgause-t, az Gaius volt.
Örülök neki, hogy Agravaine végre kezd gyanússá válni.
A teaser-ek alapján Gwen és Gaius figyelnek majd "gyilkos kedvű Merlinre" és Arthurra.
Sir Leon-osat abszolút nem értem.
A 12-es nagyon izgalmas, vajon ki fedezi fel Agravaine titkát? Gaius?
És a 14-es is, hú, Morgana - Emrys párbaj!

De jó, nemsoká itt a szombat :)

HozzászólásElküldve: 2011.11.03. 23:53 
Nemes lovag
Nemes lovag

Aislin írta:

Most már azt is tudjuk, miért kezdi elhagyni a szerencse. ;)

HozzászólásElküldve: 2011.11.04. 08:54 
Fegyverhordó
Fegyverhordó

OvibanKenobi írta:
Most már azt is tudjuk, miért kezdi elhagyni a szerencse. ;)

Remélem el is hagyja :D. Az árulókat utálom "jobb egy igaz ellenség mint egy hamis barát" Bár szerintem Gwen vagy Merlin esetleg Gaius jön rá a titkára 8-) Kíváncsian várom.

HozzászólásElküldve: 2011.11.04. 12:26 
Nemes lovag
Nemes lovag

Judy, nincs mit. :)

Szerintem nem Gaius fog rájönni, a szó szoros értelmében legalábbis, elvégre ő már eddig is erősen gyanította, hogy a drága jó Uncle Agravaine-nél kilóg a lóláb... Inkább Gwenben bízom.

Megjelent közben a 4x07 epizód címe: The Secret Sharer, szó szerint "A titok-megosztó", szebben "Titkok megosztója", vagy valami hasonló.
Tekintve a rész tartalmát, nekem nagyon tetszik. Vajon tényleg felfedik végül Merlin titkát?! *izgatott* Komolyan mondom, ez a negyedik széria minden előzetes várakozásomat felülmúlta. És még csak a szűk felénél járunk.

HozzászólásElküldve: 2011.11.04. 20:08 
Nemes lovag
Nemes lovag

Én nem értem Gwennek miért nem esett még le hogy Agravine keveri a kártyát, Gaius ugye gyanakszik az Emrys-es kérdés óta, Merlin meg mintha megfeledkezett volna erről a tényről na de annyi a dolga... Remélem a szolga csak ideiglenes amíg Merlin Morgana vendégszeretetét élvezi. Sir Leon... ezt csak úgy tudom elképzelni ahogy Merlin hirtelen támadt gyilkos kedvét.
Ami pedig Arthurt illeti anyukám erre mosolyogva azt mondta hogy valaki a stábból szereti nézegetni Bradley James fenekét mert sokat szerepel nadrág nélkül. ;)
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.11.04. 20:29 
Nemes lovag
Nemes lovag

MerryWeather írta:
(...)valaki a stábból szereti nézegetni Bradley James fenekét mert sokat szerepel nadrág nélkül. ;)

Touché! :twisted:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 392 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 16  Következő

Időzóna: UTC + 2 óra