Időzóna: UTC + 2 óra

Pontos idő: 2025.07.20. 01:16

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 392 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 16  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Spoilerek
HozzászólásElküldve: 2011.11.19. 15:04 
Nemes lovag
Nemes lovag

Trisztán és Izolda? Valahol úgy olvastam hogy Tristan is a Kerekasztal lovagja volt... izgatottan vátom már...
És persze a estét is... ;)
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.11.19. 18:55 
Nemes lovag
Nemes lovag

MerryWeather írta:
Trisztán és Izolda? Valahol úgy olvastam hogy Tristan is a Kerekasztal lovagja volt... izgatottan vátom már...
És persze a estét is... ;)

Tristan szerepe és jelleme csaknem feldolgozásonként változik. Eredetileg csak annyi köze volt az Arthur-mondakörhöz, hogy szintén akkori lovag volt, és nagy valószínűséggel az ő történetének szerelmi háromszöge (Mark király – a felesége, Isolde/Iseult/Yseult – valamint Tristan és Isolde, akik egy elfogyasztott bájital miatt egymásba szeretnek) szolgált ihletként és alapként az Arthur – Guinevere – Lancelot hármas megírására, legalábbis Sir Thomas Malory számára. (Ő írta a Le Mort d’Arthur-t. Rajta kívül még Béroul foglalkozatt sokat Tristan és Isolde történetével.) Fokozatosan bővítették a legendában játszott szerepét, míg végül a 13. században már a kerekasztal lovagjai között ábrázolták, aki aktívan részt vett a Szent Grál keresésében.

Nagyon érdekel, hogy mit fognak itt kihozni a karakterükből; leginkább arra vagyok kíváncsi, megmarad-e az, hogy csak a bájital miatt szerettek egymásba? Isolde itt is hercegnő lesz, csak épp álruhában? Vajon fel fog merülni a házasságtörésük kérdése, és ha igen, milyen reakciókat fog ez kiváltani Arthurból és Gwenből? (És Lancelotból, ha esetleg még ott lesz?) A BBC-sek rengeteg mindent átírtak, ezért nem győzök találgatni. De abban nem kételkedem, hogy remek lesz. :D

Más érdekesség: most, hogy utánaolvastam Tristánéknak, véletlenül rábukkantam Geoffrey of Monmouth-ra, és rá kellett döbbennem, hogy ez bizony ugyanaz a drága könyvtáros Geoffrey, akit (bár mostanában keveset látunk) már ismerünk a sorozatból! :O Meg se fordult a fejemben, hogy ő is történelmileg hiteles karakter. És mégis.
Geoffrey of Monmouth, mint megtudtam, egy 1100-1155 között élt brit író és püspök volt, aki leginkább a Nagy-Britanniai királyokról, többek között Arthurról szóló Historia Regum Britanniae (1136) krónikáról ismert, illetve a Merlinről szóló Vita Merlini-ről. (1150) Nagyon érdekes belegondolni, hogy most ott üldögél a könyvtárban, segédkezik öreg barátjának, Gaiusnak, mikor úgy szükséges, és ferde szemekkel néz Merlinre, mikor az a könyvtárban “bohóckodik”… aztán X év múlva pedig hátradől majd, és a megélt eseményekkel a háta mögött szépen megírja Arthur és Merlin történetét az utókornak. ^^

HozzászólásElküldve: 2011.11.20. 22:40 
Nemes lovag
Nemes lovag

Tulajdonképpen Geoffrey of Monmouth az egyetlen bizonyítottan létező alakja a sorozatnak. :D

Trisztán és Izolda karakterére mondta azt Julian Jones, hogy nem olyanok lesznek, mint a legendából ismert tragikus szerelmesek (hiszen a nagy szerelmi szál Artúrnak és Gwennek jut a történetben - vagy Lancelotnak? :mrgreen: ), hanem inkább olyanok, mint Mr és Mrs Smith a Brad Pitt-féle filmben. 8-)
A promóképekből is ez jön le.

HozzászólásElküldve: 2011.11.21. 09:20 
Nemes lovag
Nemes lovag

OvibanKenobi írta:
Tulajdonképpen Geoffrey of Monmouth az egyetlen bizonyítottan létező alakja a sorozatnak. :D

Trisztán és Izolda karakterére mondta azt Julian Jones, hogy nem olyanok lesznek, mint a legendából ismert tragikus szerelmesek (hiszen a nagy szerelmi szál Artúrnak és Gwennek jut a történetben - vagy Lancelotnak? :mrgreen: ), hanem inkább olyanok, mint Mr és Mrs Smith a Brad Pitt-féle filmben. 8-)
A promóképekből is ez jön le.

Wow. Soha többé nem tudok majd ugyanolyan szemekkel nézni Geoffrey-ra. :D

És nahát, erről a Julian Jones-os megjegyzésről is sikerült lemaradnom. De ez jó hír, Lanceloték hármasa mellett valóban sok lett volna még az ő drámázásuk is. Mr. és Mrs. Smith-t pedig szeressük. >3

Közben jött egy új, részletesebb ismertető a jövő heti 4x09-es epizódhoz What’s On TV?-n.

Arthur decides that he wishes to make Gwen (Guinevere) his Queen, and so enlists the help of Merlin in order to have him prepare the proposal. The news rapidly spreads, and Agravaine tells Morgana, who then wastes no time in setting off to find The Dochraid.
The Dochraid - a mysterious creature like an old woman - tells her of the parting of the waters. Then, a figure emerges from the gloom, but who is making a return?
Meanwhile, Merlin talks to Gaius about how concerned he is about the returning member of Camelot, and he believes Morgana's played a part in who has reappeared. But will she be discovered?

Arthur úgy dönt, hogy a királynéjává teszi Gwent (Guinevere-t), úgyhogy Merlin igénybevételével szervezni kezdik az eljegyzést. A hírek hamar szárnyra kapnak, Agravaine elmondja Morganának, aki habozás nélkül a Drochraid felkeresésére indul.
A Dochraid – egy öregasszonyhoz hasonlatos titokzatos teremtmény – mesél neki a vizek szétválásáról. Ezután egy alak emelkedik ki a homályból, de ki az, aki visszatér?
Eközben Merlin megosztja Gaius-szal aggodalmát azon személy miatt, aki ismét Camelotban van, mivel úgy hiszi, Morgana szerepet játszott az illető visszatérésében. Le fogják leplezni Morganát?

------
Ez pár korábbi teóriát megválaszol, legalábbis az én értelmezésemben: nem Lancelot érkezik a vízből, hanem… valaki más. *mondd,hogyMorgause,mondd,hogyMorgause,mondd,hogyMorgause!!* Mivel itt úgy írják, Merlin eközben már aggódik amiatt, aki visszatért Camelotba.
Ez alapján nem mondanám, hogy Morgana küldi Lance-t, de ki tudja. Az biztos, hogy valami furcsa volt vele a képeken és az előzetesben.

Jajj, a sok suspension! x)

HozzászólásElküldve: 2011.11.21. 11:45 
Lovag parancsnok
Lovag parancsnok

hát most már tutifix, hogy Lancelot (külsőleg legalábbis...) az, aki kiemelkedik a tóból. Gondolom erre utal az epizód címe is.
Viszont ha emlékeztek rá, mikor először elhagyta Camelotot, Morganának már akkor szemet szúrt, hogy Gwen kötődik Hozzá (mármint Lancelothoz). - akinek nem vili, miről beszélek, ismétlésre ajánlatos az 1x05. rész vége, mikor Morgana látja, hogy Gwen Lancelot távoztát az ablakból nézi végig...
(éreztem én,hogy a boszinak köze lesz a "közveszélyesen bátor Sir Lancelot" visszatértéhez. Már csak abban reménykedhetem, Arthur is rájön, hogy ez a Lancelot nem az a Lancelot, aki feláldozta magát...)

http://sunshinedonnelly.tumblr.com
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.11.21. 18:53 
Lovag
Lovag

jajaj. Akkor most szerintetek mi lesz? aj de izgulok.
A gonosz ál-Lancelotból kiűzik a gonoszt, és visszakapjuk a rég kedves Lancelotot? Vagy visszaküldik oda ahonnan jött vagyis neki annyi és a szerelmi háromszögnek ezzel vége? Vagy majd átváltozik a szőke boszivá - na és akkor neki megint annyi -? Nem is tudom, hogy minek szurkoljak.

Romantikus alkat révén - inkább lemondok Lancelotról (Amúgy Gwen helyében én se tudnék dönteni, mindkettőt akarnám, egyszerre :)) - szeretném ha a sorozat egy hatalmas boldog véggel érne véget. Nem szeretném látni, hogy a lovagok keresik az élet kelyhét, miközben Arthur haldoklik.

HozzászólásElküldve: 2011.11.21. 22:27 
Nemes lovag
Nemes lovag

Én szeretném, de a Merlin ugye az előtörténetet mesél el. Szerintem végleg nem iktatják ki Lancelotot ( nem, ő a legnemesebb és legbátrabb mind közül ezt Kilgarrah mondta és ő tudja a jövőt.) Remélem a dupla évadzáróban felbukkan. Én arra tippelnék hogy Arthur száműzi őt és Gwent. Anyum amúgy párhuzamosan nézi az első és a 4. évadot és mondta az 1x05 végén hogy biztos Morgana később még kihasználja hogy Gwen vonzódik Lancelothoz.
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.11.22. 20:08 
Lovag parancsnok
Lovag parancsnok

facebook-ról:
Episode 12

With Morgana at the head of a vast Southron army, a deadly net is closing in around Camelot, as the drama continues.

When the sorceress strikes, the ferocity of her attack forces everyone to run for their lives – even Arthur. But Morgana won’t let him escape that easily. And so begins a chilling hunt.

Episode 13

Morgana and Helios have successfully captured Camelot, and Merlin and Arthur are outlaws on the run, in the last episode in this series of Merlin.

Trapped in Ealdor with a ruthless army closing in, their situation becomes desperate. Arthur must take control before Camelot is lost forever…

But faced with Agravaine’s betrayal and the strength of Morgana’s force, the young King has lost his conviction.

Only Merlin can restore his faith, and only an extraordinary act can prove to the King that he was born to rule.

Will the young warlock convince Arthur before his dreams of Albion fall to pieces?

*fordítást kér szépen*

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.11.22. 20:20 
Nemes lovag
Nemes lovag

Szent szűzanyám. A BBC alig egy órája közzétette a negyedik évad fináléjának részleteit.
El se akarom hinni, hogy máris az utolsó két rész tartalmát olvassuk! Veszettül szeretném már megnézni, ugyanakkor rettegek attól, hogy mindjárt véget ér, és itt vegetálhatunk egy évig a folytatásig.
(Hát még ha ne adj’ Isten cliffhanger-rel fejezik be az évadot…)

Nem csépelem tovább a szót, a spoilerek:

CultFix - 4x12

With Morgana at the head of a vast Southron army, a deadly net is closing in around Camelot, as the drama continues.
When the sorceress strikes, the ferocity of her attack forces everyone to run for their lives – even Arthur. But Morgana won’t let him escape that easily. And so begins a chilling hunt.
Can Merlin save the King from Morgana’s clutches? Or has Arthur’s luck finally run out?

The guest cast for this episode are Terence Maynard, who plays Helios, Ben Daniels, who plays Tristan and Miranda Raison, who plays Isolde.

A dráma folytatásában halálos háló borul Camelotra most, hogy Morgana a hatalmas Southron (ford.: lehet a fordítása „déli” is, nem tudom, névként használják-e) hadsereg feje.
Amikor a boszorkány lecsap, kegyetlen támadása mindenkit arra kényszerít, hogy fusson az életéért – még Arthurt is. Ám Morgana nem hagyja, hogy Arthur ilyen könnyen elmeneküljön, így kezdetét veszi a dermesztő vadászat.
Képes lesz Merlin kimenteni a királyt Morgana karmaiból? Avagy kimerült végül Arthur szerencséje?

Ebben az epizódban vendégszínészekként a Heliost alakító Terence Maynardot, Tristan szerepében Ben Danielst, valamint az Isoldét játszó Miranda Raisont üdvözölhetjük.

CultFix - 4x13

Morgana and Helios have successfully captured Camelot, and Merlin and Arthur are outlaws on the run, in the last episode in this series of Merlin.
Trapped in Ealdor with a ruthless army closing in, their situation becomes desperate. Arthur must take control before Camelot is lost forever…
But faced with Agravaine’s betrayal and the strength of Morgana’s force, the young King has lost his conviction.
Only Merlin can restore his faith, and only an extraordinary act can prove to the King that he was born to rule.
Will the young warlock convince Arthur before his dreams of Albion fall to pieces?

A Merlin sorozat ezen évadjának fináléjában Morgana és Helios sikeresen elfoglalták Camelotot, Merlin és Arthur pedig menekülésben lévő számkivetettek.
A helyzet egyenesen kétségbeesetté válik, ahogy Ealdorban ragadva egy könyörtelen hadsereg keríti be őket. Arthurnak kézbe kell vennie az irányítást, mielőtt Camelot örökre elveszne…
Ám szembenézve Agravaine árulásával és Morgana seregének erejével, az ifjú király elveszíti a hitét.
Egyedül Merlin képes újra életre kelteni benne ezt a hitet, és csakis egy rendkívüli tett bizonyíthatja be a királynak, hogy valóban uralkodásra született.
Képes lesz Merlin meggyőzni Arthurt, mielőtt még az Albionről szőtt álmai végleg darabokra hullanának?

----

És mégegyszer: Istenem! *sóhaj* Azt hiszem, nem is kérdés, hogy mi less az a rendkívüli tett, ami meggyőzi Arthurt, hogy uralkodásra született. :D És száműzöttek?! Ealdorban ragadva?
Egeeeek, ennyire még sosem vártam a karácsonyt. X3

(á, látom, Napsugár, amíg fordítottam, te is megtaláltad :D)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aislin 2011.11.24. 12:08-kor.
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.11.22. 22:03 
Lovag parancsnok
Lovag parancsnok

igen, csak én mint írtam is, facebook-ról. :)
akkor gondolom évadzárókor újra előkerül a Csodakard <3 :)

figyelem közben, mit találtam:
http://www.farfarawaysite.com/merlin/season4/promo/4011/hires/1.jpg

:) Sir Vivor & Agravaine :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.11.22. 22:10 
Nemes lovag
Nemes lovag

Napsugár írta:
igen, csak én mint írtam is, facebook-ról. :)
akkor gondolom évadzárókor újra előkerül a Csodakard <3 :)

figyelem közben, mit találtam:
http://www.farfarawaysite.com/merlin/season4/promo/4011/hires/1.jpg

:) Sir Vivor & Agravaine :)

Biztos vagyok benne, hogy elő fog. Az elkövetkező háború és a "különleges tett" ismeretében egészen új szemmel nézem az évadposztert is. :)

Az a kép pedig... höhö, sok mindent bele tudnék olvasni Aggie (most botlottam bele ebbe a becézésbe, áá XDD) tekintetébe, de azt hiszem, jobban jártok, ha nem teszem közzé. :roll:

HozzászólásElküldve: 2011.11.23. 19:56 
Lovag parancsnok
Lovag parancsnok

MIVEL NEM ÉRTEK ANGOLUL, NEM TUDOM, TARTALMAZ E SPOILEREKET, DE HÁTHA IGEN:
Johnny Capps and Julian Murphy Twitter interview via Digital Spy
Update: The interview has ended but you can find a compilation of the tweets below, which contain spoilers and teasers. Newer questions and answers are on top; questions are in italics and answers in regular text.

- And that's a wrap - thanks for all your #Merlin fan questions!

♦ RT @morganjeffery Do you feel that #Merlin has become a stronger show each series?
- Yes - fantasy shows often grow with confidence. The closer we get to the legend, the richer and more interesting it gets...
- The ambition each year is to keep pushing the envelope. We're always working to make the show better!

♦ @FyMerlinxArthur Will we get a glimpse of redemption for Morgana?
- The end of this series is very surprising for Morgana! Stay tuned...

♦ @hannahXmusic Will there be more scenes between Gwen & Elyan?
- There's a big Elyan story coming up - their sibling relationship is tested, but it's not quite how you might imagine it.

♦ @konjactea Any hope for a #Merlin musical episode?
- No plans for a musical, though Angel Coulby (Gwen) does have a beautiful singing voice!

♦ 'jtnorth' – Will we see either Arthur or Gwen confront Morgana this series?
- Yes, there's a very exciting confrontation coming up between Gwen and Morgana!

♦ 'Ian K Mc' wants to know if Uther will return... -
- We loved working with Tony Head, we've got plenty of ideas as to how Uther could return! But when, we're not sure...

♦ 'lifesoshort' – Will Merlin reunite with Freya?
- She's important to the legend, so there's a good chance they will reunite, yes!

♦ 'Gbali' wants to know if there will be a sixth series of #Merlin
- We've always planned five series, but it depends on how popular the show is . There's every possibility it could continue...

♦ 'claire2281' wants to know if will we see Morgause again -
Who knows?? There's no such thing as real death in #Merlin

♦ In terms of guest casting, it depends on the parts - there's lots of names in our heads! Judi Dench, Ian McKellen...

♦ 'uzzybuzzy' If you could have any actor star in Merlin, who would it be?
Tom Hollander, Brian Blessed, Felicity Kendal #merlindschat

♦ Will we ever see Merlin's mother again?
There's every chance! Wait and see ! #merlindschat

♦ Is there any more info on the #Merlin movie?
it's in early stages - we're discussing talent right now, e.g writers, directors

♦ And off we go! We'll kick off with some general #Merlin questions that a few of you are dying to know the answers to... #merlindschat

:)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.11.23. 21:29 
Nemes lovag
Nemes lovag

Napsugár írta:
MIVEL NEM ÉRTEK ANGOLUL, NEM TUDOM, TARTALMAZ E SPOILEREKET, DE HÁTHA IGEN:
Johnny Capps and Julian Murphy Twitter interview via Digital Spy
Update: The interview has ended but you can find a compilation of the tweets below, which contain spoilers and teasers. Newer questions and answers are on top; questions are in italics and answers in regular text.

- And that's a wrap - thanks for all your #Merlin fan questions!

♦ RT @morganjeffery Do you feel that #Merlin has become a stronger show each series?
- Yes - fantasy shows often grow with confidence. The closer we get to the legend, the richer and more interesting it gets...
- The ambition each year is to keep pushing the envelope. We're always working to make the show better!

♦ @FyMerlinxArthur Will we get a glimpse of redemption for Morgana?
- The end of this series is very surprising for Morgana! Stay tuned...

♦ @hannahXmusic Will there be more scenes between Gwen & Elyan?
- There's a big Elyan story coming up - their sibling relationship is tested, but it's not quite how you might imagine it.

♦ @konjactea Any hope for a #Merlin musical episode?
- No plans for a musical, though Angel Coulby (Gwen) does have a beautiful singing voice!

♦ 'jtnorth' – Will we see either Arthur or Gwen confront Morgana this series?
- Yes, there's a very exciting confrontation coming up between Gwen and Morgana!

♦ 'Ian K Mc' wants to know if Uther will return... -
- We loved working with Tony Head, we've got plenty of ideas as to how Uther could return! But when, we're not sure...

♦ 'lifesoshort' – Will Merlin reunite with Freya?
- She's important to the legend, so there's a good chance they will reunite, yes!

♦ 'Gbali' wants to know if there will be a sixth series of #Merlin
- We've always planned five series, but it depends on how popular the show is . There's every possibility it could continue...

♦ 'claire2281' wants to know if will we see Morgause again -
Who knows?? There's no such thing as real death in #Merlin

♦ In terms of guest casting, it depends on the parts - there's lots of names in our heads! Judi Dench, Ian McKellen...

♦ 'uzzybuzzy' If you could have any actor star in Merlin, who would it be?
Tom Hollander, Brian Blessed, Felicity Kendal #merlindschat

♦ Will we ever see Merlin's mother again?
There's every chance! Wait and see ! #merlindschat

♦ Is there any more info on the #Merlin movie?
it's in early stages - we're discussing talent right now, e.g writers, directors

♦ And off we go! We'll kick off with some general #Merlin questions that a few of you are dying to know the answers to... #merlindschat

:)

Vannak ám. ^^ Viszont nincs sok időm, úgyhogy ha nem gond, csak a tényleges spoilereket fordítanám:

- Legalább egy halvány törlesztés/visszafizetés/megváltás várható Morgana számára? (ford.: bocs, fáradt vagyok, ennyit tudtam kisajtolni magamból X.x)
- Az évad vége nagyon meglepő lesz Morganának! Hangolódjatok rá…

- Lesz több jelenet Gwen és Elyan között?
- Egy nagy Elyan sztori várható a közeljövőben – a testvéri kapcsolatuk próba alá kerül, de nem éppen úgy, ahogy azt képzelnétek.

- Fogunk látni olyan jelenetet, amiben Arthur vagy Gwen szembesül Morganával?
- Igen, egy roppant izgalmas szembesítő jelenet közeledik Gwen és Morgana közt!

- Vissza fog térni valaha Uther?
- Imádtunk Tony Headdel dolgozni, számtalan ötletünk van arra, hogyan térhetne vissza Uther! De abban nem vagyunk biztosak, hogy mikor…

- Fog még találkozni Merlin Freyával?
- Freya fontos szereplője a legendának, jó esély van rá, igen!

- Fogjuk még látni Morgause-t?
- Ki tudja?? A Merinben nincs olyan, hogy valódi halál.

- Fogjuk még látni Merlin anyját?
- Minden esély megvan rá! Csak várjatok, és meglátjátok.

Említette még, hogy mindig is 5 évadot terveztek, de ettől függetlenül lehet még belőle hatodik.
Nem tudom, személy szerint ki lennék békülve az öttel. :) Imádom a Merlint, egész életemben elnézegetném, de inkább akkor hagyják abba, amikor tényleg fenomenális csúcsot ért el, és mindenkiben izgatott boldogságot hagy maga után, mintsem hogy elhúzzák, és emiatt keserű érzések ébredjenek a nézőkben.
De meglátjuk. :-)

HozzászólásElküldve: 2011.11.23. 21:31 
Nemes lovag
Nemes lovag

OFF - gomen -
Áá, most nézem, lemaradtam a saját nemes lovaggá léptetésemről. X'DD
Hú de örülök, szűk két hónap alatt. 8-)

HozzászólásElküldve: 2011.11.23. 21:39 
Lovag parancsnok
Lovag parancsnok

Aislin írta:
- Fog még találkozni Merlin Freyával?
- Freya fontos szereplője a legendának, jó esély van rá, igen!

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

<3<3<3<3<3<3
DEJÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ :))))))))))))

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.11.24. 00:33 
Lovag
Lovag

A szívem majd kiugrik a helyéről. Belegondolni is szörnyű, hogy majd várni kell egy évet. Meglesz az excalibur. Camelot-ot újra vissza kel foglalni. Ki tudja, hogy lesz vége a 13.dik résznek. Épp pont visszafoglalják vagy épp pont nem. Sztem az első. :) Elsőre az ugrott be, hogy nem foglalhatják úgy vissza, hogy Arthur nem tudja meg Merlin titkát, de mire eljutottam idáig: rájöttem, hogy ez még most nem fog kiderülni. Pedig milyen jó lenne.
Ide be lehetne rakni a sárkánylovagolós részt. :)

Két kép Arthurról és az excaliburról.
Csatolmány:
Arthur.JPG
Arthur.JPG [ 55.38 KiB | Megtekintve 2026 alkalommal. ]

Csatolmány:
Arthur_.JPG
Arthur_.JPG [ 49.03 KiB | Megtekintve 2026 alkalommal. ]

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára homren 2011.11.24. 00:44-kor.
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.11.24. 00:44 
Lovag
Lovag

Ez a kép nagyon tetszik:
Gonosz boszi az almával.
""Látod ezt az almát, Hófehérke?" :) - Katie McGrath (Morgana)"
Csatolmány:
Morgana.JPG
Morgana.JPG [ 5.43 KiB | Megtekintve 2026 alkalommal. ]

HozzászólásElküldve: 2011.11.24. 01:18 
Nemes lovag
Nemes lovag

Aislin írta:
Nem tudom, személy szerint ki lennék békülve az öttel. :) Imádom a Merlint, egész életemben elnézegetném, de inkább akkor hagyják abba, amikor tényleg fenomenális csúcsot ért el, és mindenkiben izgatott boldogságot hagy maga után, mintsem hogy elhúzzák, és emiatt keserű érzések ébredjenek a nézőkben.

Én meg úgy vagyok vele, hogy ha eddig nem adták alább a színvonalat (sőt!), akkor miért várnánk, hogy az ötödik évad után lezüllesztik a sorozatukat az alkotók? ;)
Egyébként abban a bizonyos interjúban Julian Jonest erről is megkérdezték, és azt mondta, akkor szeretné folytatni a Merlin írását, ha ez nem jelenti azt, hogy felhígul a produkció. De azt is hozzátette, hogy az Artúr-mondakör nagyon gazdag forrás, és személy szerint messze jár attól, hogy kifogyjon az ötletekből.

HozzászólásElküldve: 2011.11.24. 01:47 
Lovag parancsnok
Lovag parancsnok

OvibanKenobi írta:
személy szerint messze jár attól, hogy kifogyjon az ötletekből.

Helyes! :) tartsa is meg JÓ szokását, és ne fojtson magába semmit! :) MINDENT ÍRJON KI MAGÁBÓL! :) *-*

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.11.24. 01:58 
Nemes lovag
Nemes lovag

Fogadja gratulációmat, Aislin, nemes lovag... :)

HozzászólásElküldve: 2011.11.24. 02:01 
Nemes lovag
Nemes lovag

Elsőre a 12-13 epizód tartalma teljesen lázba hozott, hogy hú, milyen remek izgalmas dolgok várhatók, de azért bízom benne, hogy nem az előző évadzárót fogják megismételni a készítők, mert a történet igen hasonló... És igen, a kard az tuti, de jó lesz újra látni az Excalibur-t.

HozzászólásElküldve: 2011.11.24. 10:59 
Nemes lovag
Nemes lovag

OvibanKenobi írta:
Aislin írta:

Én meg úgy vagyok vele, hogy ha eddig nem adták alább a színvonalat (sőt!), akkor miért várnánk, hogy az ötödik évad után lezüllesztik a sorozatukat az alkotók? ;)
Egyébként abban a bizonyos interjúban Julian Jonest erről is megkérdezték, és azt mondta, akkor szeretné folytatni a Merlin írását, ha ez nem jelenti azt, hogy felhígul a produkció. De azt is hozzátette, hogy az Artúr-mondakör nagyon gazdag forrás, és személy szerint messze jár attól, hogy kifogyjon az ötletekből.

Nem a készítők kreativitását kérdőjelezem meg, bennük tökéletesen megbízom. :) Arra gondoltam, hogy ha öt évadosra tervezték, és az ötödik évadra lezárnának minden főbb vonulatot (Merlin titka felfedve, Arthur jóságos király, a mágia pedig kezd rendesen visszatérni a birodalomba), én személy szerint nem örülnék, ha valami teljesen új történetszálat nyitnának meg. Az olyan lezárás utáni plusz nyúlványnak tűnne. Ám ha továbbra is tudják tartani a feszültséget, és nem lesz tökéletes happy-end szagú az 5. széria fináléja, több mint tárt karokkal fogom várni a folytatást. :))
Az biztos, hogy imádnám látni, amint Merlin már tényleges tanácsadói és Udvari Mágus szerepben van jelen az udvar életében, akit mindenki tisztel és megbecsül, még Arthur is - aki ettől függetlenül rendszeresen le-idiótázza. :D (nagyon sok ilyen ficet olvastam, imádom ^^)

homren írta:
Ez a kép nagyon tetszik:
Gonosz boszi az almával.
""Látod ezt az almát, Hófehérke?" :) - Katie McGrath (Morgana)"

Mindegyik kép nagyon tetszett. :D Vicces, Bradley mintha minden képen ugyanúgy nézne ki(, a durcásan lebiggyesztett ajkaival. :lol: )

Judy T. írta:
Fogadja gratulációmat, Aislin, nemes lovag... :)

Hálásan köszönöm, és kívánok hasonlóakat Önnek is, Lady Judy! ;)

Egyébként igen, ezek a spoilerek mintha feltöltenék az embert energiával. Ma egész külker órán egy Excaliburt tartó Arthurt rajzolgattam. XD És izgat nagyon, hogy vajon Morgana trón(közelbe) kerül megint, és ő nyilvánítja a fiúkat számkivetettnek, vagy szimplán menekülniük kell majd?
A Morgana és Gwen jelenetet is nagyon várom. A kapcsolatuk kulcsfontosságú volt az első két évadban, valahogy erre reflektálniuk kell. :)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aislin 2011.11.24. 12:12-kor.
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.11.24. 12:04 
Nemes lovag
Nemes lovag

Találtam 11 teasert a 4x09-hez Geeksyndicate-en:

1.Agravaine almost gets stabbed by a Pendragon.
2.“We all have our secrets and unfortunately for *********, I know ****.”
3.Morgana believes that another one of her visions has come to pass.
4.Arthur surprises Gwen and her response confuses him.
5.Morgana feels sad for what ******** used to be.
6.“I did what I felt was right in my heart.”
7.Gwen holds the hand of the man she loves in his tent.
8.Agravaine ensures that his nephew is in the right place at the wrong time.
9.Merlin is shocked at witnessing the actions of his friends.
10.Arthur makes an extremely difficult decision and Merlin tries to change his mind.
11.Merlin says goodbye to a close friend.

1. Agravaine-t kis híján leszúrja egy Pendragon.
2. "Mindannyiunknak megvannak a magunk titkai, és ********* sajnálatára tudom (az) ****."
3. Morgana úgy hiszi, egy másik látomása is valóra vált.
4. Arthur meglepi Gwent, és Gwen reakciója összezavarja Arthurt
5. Morgana szomorú amiatt, ami ******** régen volt.
6. "Azt tettem, amit a szívemmel helyesnek éreztem."
7. Gwen megfogja a szeretett férfinak a kezét az illető sátrában.
8. Agravaine gondoskodik róla, hogy unokaöccse jó időben legyen rossz helyen.
9. Merlin döbbenten szemléli egyik barátjának tetteit
10. Arthur meghoz egy rendkívül nehéz döntést, és Merlin próbálja lebeszélni őt róla
11. Merlin elbúcsúzik egy közeli baráttól

---
Tippek:
1. Na ez érdekes. Remélem, Morgana lesz az. :D Bár két Pendragonunk van, nem nagy választási lehetőség.
2: [...] and unfortunately for Guinevere, I know hers. - talán Morgana mondja majd a Lance iránti vonzalmáról, ahogy mondtátok? :)
8. Szerintem tuti az a jelenet, amit a 4. évad trailerében láthattunk, mikor Arthur beront az épp smacizó/smacizni készülő Lance-Gwen párosra, Aggie-val a nyomában
10. Szakítani Gwennel? Száműzni Lancelotot? Húha. Sok minden lehet.
11. Gwen. Biztos, hogy Gwen. Jajj.

HozzászólásElküldve: 2011.11.24. 12:12 
Lovag parancsnok
Lovag parancsnok

Aislin írta:
Találtam 11 teasert a 4x09-hez Geeksyndicate-en:

1.Agravaine almost gets stabbed by a Pendragon.
2.“We all have our secrets and unfortunately for *********, I know ****.”
3.Morgana believes that another one of her visions has come to pass.
4.Arthur surprises Gwen and her response confuses him.
5.Morgana feels sad for what ******** used to be.
6.“I did what I felt was right in my heart.”
7.Gwen holds the hand of the man she loves in his tent.
8.Agravaine ensures that his nephew is in the right place at the wrong time.
9.Merlin is shocked at witnessing the actions of his friends.
10.Arthur makes an extremely difficult decision and Merlin tries to change his mind.
11.Merlin says goodbye to a close friend.

1. Agravaine-t kis híján leszúrja egy Pendragon.
2. "Mindannyiunknak megvannak a magunk titkai, és ********* sajnálatára tudom (az) ****."
3. Morgana úgy hiszi, egy másik látomása is valóra vált.
4. Arthur meglepi Gwent, és Gwen reakciója összezavarja Arthurt
5. Morgana szomorú amiatt, ami ******** régen volt.
6. "Azt tettem, amit a szívemmel helyesnek éreztem."
7. Gwen megfogja a szeretett férfinak a kezét az illető sátrában.
8. Agravaine gondoskodik róla, hogy unokaöccse jó időben legyen rossz helyen.
9. Merlin döbbenten szemléli egyik barátjának tetteit
10. Arthur meghoz egy rendkívül nehéz döntést, és Merlin próbálja lebeszélni őt róla
11. Merlin elbúcsúzik egy közeli baráttól

---
Tippek:
1. Na ez érdekes. Remélem, Morgana lesz az. :D Bár két Pendragonunk van, nem nagy választási lehetőség.
2: [...] and unfortunately for Guinevere, I know hers. - talán Morgana mondja majd a Lance iránti vonzalmáról, ahogy mondtátok? :)
8. Szerintem tuti az a jelenet, amit a 4. évad trailerében láthattunk, mikor Arthur beront az épp smacizó/smacizni készülő Lance-Gwen párosra, Aggie-val a nyomában
10. Szakítani Gwennel? Száműzni Lancelotot? Húha. Sok minden lehet.
11. Gwen. Biztos, hogy Gwen. Jajj.

9. Lancelot tettei... Arthur tettei ... vagy Gwen tettei... :) ("bő" választék:D)

sztem am mindkettőt száműzi.. :( (avagy Gwent halálra ítéli "hála" Agravaine meggyőzőkéjének...) :cry: - akit aztán (mármint Gwent) Lancelot megment és együtt menekülnek el. Viszont akkor Gwen hogy tér vissza, hogy végül mégis királyné legyen:? :? várom már nagyon! :) Biztos vagyok benne, hogy újra fantasztikus színészi alakításokat láthatunk majd *-* :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.11.24. 13:06 
Lovag parancsnok
Lovag parancsnok

egyébként csak nekem tűnik úgy, hogy minél előrébb haladunk a 4.évaddal, egyre inkább olyanok ezek a mondatok, mintha maguktól fogynának el (mármint miközben olvassuk őket) ?:$:S
(na ezt jól megaszontam. :S :D )

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 392 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 16  Következő

Időzóna: UTC + 2 óra