A film kapcsán a sorozat készítői azt nyilatkozgatták, hogy inkább a történet újramesélése lenne a cél. Szóval az elejéről az egészet, csak nyilván nem sok kis "kaland", hanem egy nagy történetszál. Ez a verzió azon kívül, hogy persze, jó lenne viszontlátni a színészeket a mozivásznon, meg egyáltalán a szerepükben, annyira nem hoz lázba.

Mármint, na jó... ha jó a forgatókönyv, dehogynem!, csak nyilván jobb lenne valami teljesen újat látni. Mondjuk, úgy újramesélni az egészet, hogy Arthur hamarabb rájön (rájön ugyanmár... elmondják neki xDD) Merlin titkára, és akkor hogyan munkálkodnak együtt, meg ilyenek. De ilyen AU-irányba asszem nem mennének el...
A spinoff kapcsán itt összeszedtek néhány ötletet, pár már nekem is eszembe jutott:
http://www.hypable.com/2012/12/10/a-month-of-merlin-5-spin-off-ideas-bbc/5/A legjobban a Mordred: The lost years indította be a fantáziámat, mert tényleg hogy lett a kis druida fiúból útonálló? Miért ment a druidáktól, Karától, meg ilyesmi? Szóval nagyon bejönne, ha ilyen spinoffot csinálnának, már nem utolsósorban Alex Vlahos miatt is. *.* *.*
Hozzáteszem mindehhez azt, hogy egyelőre igencsak pesszimista vagyok, hogy akár film, akár spinoff lesz a sorozatból, de remélem, rám cáfolnak.
Mondjuk, nekem annál jobban tetszik a befejezés, minél többet gondolkozom rajta, és volt időm rá, mert a spoilerekből már hetekkel ezelőtt sejtettem, hogy valami hasonló lesz a lezárás. Szóval ebből a szempontból nem hiányzik a film, vagy a spinoff, abból a szempontból viszont, hogy minden egyes másodpercét imádtam a Merlinnek, és jaj, nem volt elég xDD, viszont nagyon is.

Éééés most fogtam be, és húztam vissza tanulni. xDD