OvibanKenobi írta:
Előbb-utóbb ellenféllé kell válniuk.

Ja, ez mondjuk igaz.

Napsugár írta:
Én is úgy tudtam eddig, hogy Nimueh Merlin szerelme volt. Ezért picit fura volt számomra az első évad, de még reménykedek, hogy valamilyen formában még visszatér Nimueh. Nekem is nagyon szimpatikus:) Esetleg valamelyik későbbi gonoszka feltámaszthatná, hogy gyakoroljon hatást Merlinre, és így gyengítsék meg Camelotot... majd meglátjuk, hogy lesz:)
Ez abból adódik, hogy több változata van az Arthur-mondakörnek.
Amúgy asszem valahogy úgy volt ez, hogy Nimueh Merlin tanítványa és szerelme volt, de mégis elárulta őt, és bezárta valami kristálypalotába, ha jól emlékszem. Aztán később mégis együtt segítettek Arthur-nak. Nem emlékszem már pontosan, de ha jól rémlik akkor az 1998-as Hallmark-os "Merlin"-ben ez mind benne is volt. (Abban egyébként Sam Neill játszotta Merlin-t és Isabella Rossellini Nimueh-t -illetve ott csak Nimue volt "h" nélkül-).
De hallottam már olyan változatról is, hogy Nimueh és a Tó Úrnője egy és ugyanaz, és tőle kapta Arthur az Excaliburt.
Úgyhogy most pedig láttunk egy ilyen változatot is, hogy Merlin és Nimueh ellenségek voltak. (Mondjuk ahogy harcoltak egymással az 1. Évad végén, mintha csak régi házasok lettek volna.

)
Egyébként amennyire én tudom, Nimueh visszahozatala jelenleg nincs tervben.
Egyrészt tavaly megkérdezték egy interjúban Michelle Ryan-t, hogy van-e esély rá, hogy újra eljátssza Nimueh-t a "Merlin"-ben vagy Lady Christina de Souza-t a "Doctor Who"-ban, és ő erre azt felelte, hogy egyik sincs tervben per pillanat.
Másrészt pedig ugye már forog a sorozat 4. Évadja, és arról szerintem már tudnánk, ha esetleg visszahoznák Nimueh-t. (Egyébként a 3. Évad előtt pletykálták, hogy visszatér, de mint kiderült ez csak pletyka is maradt).
Mindenesetre, amennyire én tudom, a rajongók nagyon szeretnék a Morgana-Morgause-Nimueh hármast együtt látni a sorozatban.