Sziasztok!
Nálunk szerencsére érettségi szünet van,és itthon unalmas óráimban mit csinálok?-Naná: Merlin!-Megnéztem újra a 3. évadott...először én is nagyon sajnáltam h Morgana már nem a régi ,de el kell ismerni ez a szerep is jól áll neki (ügyes vagy Katie! :'D) de viszont,ha nem ismertem vlna a Legendát nagyjából,akár Merlinből is jobban kinéztem volna,h a sötét oldalra kerül mintsem a kedves Morgana.De ezeken a legendákon már nem tudok nagyon eligazodni,egyik ezt ír,másik azt...xD Kétségtelen h az egész történet nagyon zűrös,különösen Arthur születése/gyermekkora (wáh,de nehéz lehetett ebből a süket zűrzavarból felépítenni egy sorozatott O.O) Pfffúúú nem semmi,de a Legendákat böngészve,kedvencemről-Mordredről is találtam érdekes dolgokat,egyértelmű,hogy ő Arthur gyilkosa,de azt nem tudom h a sorozatban befogják-e ezt mutattni (sztem biztos h nem) De a Legenda szerint Mordred,Morguse eltitkolt fia,akit vlamiért elhagyta Morguse-t és üldöztek de megmenekült (U.I:az biztos h Mordredet vhogy-vmikor üldözték,de ezt a sorozat is bemutatta)tehát "állítólag" ez által érez Morgana köteléket a fiú iránt,ahogy Morguse-hoz is nagyon kötődott...viszont azt is sok helyen írták h Mordred Arthur unokaöccse...Mind1 Röviden összefoglalva Arthur halála vhogy így ment végbe: "Arthur megszerette és feleségül vette Leodegrance király lányát, a szép, de meddő Guinevere-t. Esküvőjükre a hozomány mellett egy kerek asztalt és száz lovagot is küldött apósa, akikből megalakult a Kerekasztal köre. Céljuk a gyengék védelmezése, a fölösleges vérontás megelőzése és a közbiztonság megteremtése volt. A lovagok emellett kötelezték magukat arra, hogy az év végén beszámoljanak jócselekedeteikről, kalandjaikról egymásnak.
Idővel bajtársai közül az apródból lett lovag, Sir Lancelot lett Arthur legjobb barátja, aki szerencsétlenségére beleszeretett Guinevere királynőbe. E szerelmi háromszögön alapult a későbbiekben a legnemesebb, legbátrabb lovag tragédiája.Mordred viszályt szított az udvarban, s igyekezett mindenkit Lancelot és Arthur ellen fordítani. Mikor kimondta a nyilvánosság előtt, hogy Guinevere csalja Arthurt, a király kénytelen volt – saját törvényei szerint – legjobb barátja, Lancelot ellen fordulni. Arthur így máglyahalálra ítélte saját feleségét, akit Lancelot megmentett ugyan, de a kirobbanó háborúskodásnak a pápai kegyelem sem vethetett véget. Arthur kénytelen volt francia földön harcolni Lancelot ellen, miközben Mordred Angliában kikiáltotta magát királynak.
E hírre tért végül haza Arthur, s ütközött meg fiával. A végső csatában megölte Mordredet, de maga is halálos sebet kapott. A legenda szerint ekkor egy varázslatos hajó jött érte, és elvitte Avilion (Avalon) szigetére, ahonnan kész újra eljönni, ha népének szüksége van rá. Ezért áll ez a sor az állítólagos glastonburyi síron: „Hic jacet Arturus, rex quondam rexque futurus” – Itt nyugszik Arthur, a hajdani s majdani király. "
Szerintem süket legenda az egész...de....ki tudja? xD (haha xP) Remélem érdekesnek bizonyult,viszont Arthur végzetével kapcsolatban olyat is olvastam,h az egész úgy kezdődik,h Mordred beférkőzzik a kiályi udvarba és ártatlannak kiadva magát teszi tönkre Gwen és Arthur kapcsolatát,tehát vlahol Mordred gyűlöli Guinivert...De,ha így nézzük akkor Mordred ép azt csinálja (a legendában) amit Morgana a 3. évadban tett : ártatlannak kiadva magát megölni a királyt,szembetűnően egyezzik a két dolog...hmm azért sztem nagyon érdekes Legende még,ha nem is tiszta az egész....ti mit gondoltok erről?