Időzóna: UTC + 2 óra

Pontos idő: 2025.07.20. 00:03

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 252 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Általában a sorozatról
HozzászólásElküldve: 2011.04.29. 13:37 
Lovag parancsnok
Lovag parancsnok

Judy T. írta:
Vigyázz! A legolcsóbb angol használt könyv (0,01 GBP) is 1950 Ft a szemérmesen elrejtett amazonos csomagolási díj és az általunk szemérmetlenül felszámított szállítás/kezelés miatt! "

Na, én ezért nem rendeltem (még) Amazon-ról többek között.

Egy másik oldalról rendeltem nemrég DVD-n egy sorozatot Angliából, fizettem 6 fontot a sorozatért, meg még 3 volt a postaköltség, és ennyi. Most meg lesem a postást, hogy mikor hozza. :)

HozzászólásElküldve: 2011.04.29. 13:40 
Lovag parancsnok
Lovag parancsnok

Judy T. írta:
Valóban nem lehet kibírni sokáig a Merlin nélkül, ha egyszer már megszerettük! Jó, hogy hetente többször is jönnek a beszámolók, képek a forgatásról, valahogy ki kell bírni őszig ;) Ha találsz jó zenés klippet, oszd meg velünk is :)

Nekem ilyen szempontból szerencsém van, mert még csak az első két évadot láttam a sorozatból. Így még a teljes 3. Évad hátra van.

Plusz az AXN most (is) ismétli az 1. Évadot, (meg jövő héten az AXN Sci-Fi is kezdi újból), amiből nekem 4 rész mindig kötelező nézés. (Asszem épp holnap lesz az "Excalibur", az az egyik. :) )

HozzászólásElküldve: 2011.04.30. 00:50 
Nemes lovag
Nemes lovag

Azt hiszem, múlt hétvégén (talán a húsvét miatt) kimaradt, ezért most még csak az 5-6-7-8. epizód jön. De jövő héten már lesz Excalibur is. ;)

HozzászólásElküldve: 2011.04.30. 02:36 
Lovag parancsnok
Lovag parancsnok

OvibanKenobi írta:
Azt hiszem, múlt hétvégén (talán a húsvét miatt) kimaradt, ezért most még csak az 5-6-7-8. epizód jön. De jövő héten már lesz Excalibur is. ;)

Oh...én azt hittem az AXN nem szokott így úgymond az ünneppel foglalkozni. Tehát nem változatnak a műsorrenden ilyenkor sem. De akkor ezek szerint tévedtem.

Viszont akkor a jövő hetem ilyen szempontból jó lesz. Mert hétfőtől az AXN Sci-Fi is kezdi ismételni az 1. Évadot.
Ami azt jelenti, hogy hét közben lesz a "The Mark of Nimueh", meg a "The Poisoned Chalice" is, hétvégén meg az "Excalibur". 4 részből három egy héten belül. :)

HozzászólásElküldve: 2011.05.03. 14:28 
Lovag parancsnok
Lovag parancsnok

Nem tudtam, hova írjam ezt. De azt hiszem ide jó lesz. :)

Tegnap néztem egy videot a Merlin 1. Évadjával kapcsolatban. A riporter Michelle-t faggatta, hogy milyen volt negatív karaktert játszani. Igazából nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a riporter és Michelle is azt mondja, hogy Nimueh 5 részben volt benne az évad során. Viszont én háromszor is láttam az 1. Évadot, de úgy rémlik, hogy csak 4 epizódban volt benne. Most akkor benéztem valamit, félrehallottam valamit vagy esetleg volt olyan epizód, amiben benne volt, csak mondjuk utólag kivágták a jeleneteit?

HozzászólásElküldve: 2011.05.04. 16:49 
Nemes lovag
Nemes lovag

Sziasztok!
Nálunk szerencsére érettségi szünet van,és itthon unalmas óráimban mit csinálok?-Naná: Merlin!-Megnéztem újra a 3. évadott...először én is nagyon sajnáltam h Morgana már nem a régi ,de el kell ismerni ez a szerep is jól áll neki (ügyes vagy Katie! :'D) de viszont,ha nem ismertem vlna a Legendát nagyjából,akár Merlinből is jobban kinéztem volna,h a sötét oldalra kerül mintsem a kedves Morgana.De ezeken a legendákon már nem tudok nagyon eligazodni,egyik ezt ír,másik azt...xD Kétségtelen h az egész történet nagyon zűrös,különösen Arthur születése/gyermekkora (wáh,de nehéz lehetett ebből a süket zűrzavarból felépítenni egy sorozatott O.O) Pfffúúú nem semmi,de a Legendákat böngészve,kedvencemről-Mordredről is találtam érdekes dolgokat,egyértelmű,hogy ő Arthur gyilkosa,de azt nem tudom h a sorozatban befogják-e ezt mutattni (sztem biztos h nem) De a Legenda szerint Mordred,Morguse eltitkolt fia,akit vlamiért elhagyta Morguse-t és üldöztek de megmenekült (U.I:az biztos h Mordredet vhogy-vmikor üldözték,de ezt a sorozat is bemutatta)tehát "állítólag" ez által érez Morgana köteléket a fiú iránt,ahogy Morguse-hoz is nagyon kötődott...viszont azt is sok helyen írták h Mordred Arthur unokaöccse...Mind1 Röviden összefoglalva Arthur halála vhogy így ment végbe: "Arthur megszerette és feleségül vette Leodegrance király lányát, a szép, de meddő Guinevere-t. Esküvőjükre a hozomány mellett egy kerek asztalt és száz lovagot is küldött apósa, akikből megalakult a Kerekasztal köre. Céljuk a gyengék védelmezése, a fölösleges vérontás megelőzése és a közbiztonság megteremtése volt. A lovagok emellett kötelezték magukat arra, hogy az év végén beszámoljanak jócselekedeteikről, kalandjaikról egymásnak.
Idővel bajtársai közül az apródból lett lovag, Sir Lancelot lett Arthur legjobb barátja, aki szerencsétlenségére beleszeretett Guinevere királynőbe. E szerelmi háromszögön alapult a későbbiekben a legnemesebb, legbátrabb lovag tragédiája.Mordred viszályt szított az udvarban, s igyekezett mindenkit Lancelot és Arthur ellen fordítani. Mikor kimondta a nyilvánosság előtt, hogy Guinevere csalja Arthurt, a király kénytelen volt – saját törvényei szerint – legjobb barátja, Lancelot ellen fordulni. Arthur így máglyahalálra ítélte saját feleségét, akit Lancelot megmentett ugyan, de a kirobbanó háborúskodásnak a pápai kegyelem sem vethetett véget. Arthur kénytelen volt francia földön harcolni Lancelot ellen, miközben Mordred Angliában kikiáltotta magát királynak.
E hírre tért végül haza Arthur, s ütközött meg fiával. A végső csatában megölte Mordredet, de maga is halálos sebet kapott. A legenda szerint ekkor egy varázslatos hajó jött érte, és elvitte Avilion (Avalon) szigetére, ahonnan kész újra eljönni, ha népének szüksége van rá. Ezért áll ez a sor az állítólagos glastonburyi síron: „Hic jacet Arturus, rex quondam rexque futurus” – Itt nyugszik Arthur, a hajdani s majdani király. "

Szerintem süket legenda az egész...de....ki tudja? xD (haha xP) Remélem érdekesnek bizonyult,viszont Arthur végzetével kapcsolatban olyat is olvastam,h az egész úgy kezdődik,h Mordred beférkőzzik a kiályi udvarba és ártatlannak kiadva magát teszi tönkre Gwen és Arthur kapcsolatát,tehát vlahol Mordred gyűlöli Guinivert...De,ha így nézzük akkor Mordred ép azt csinálja (a legendában) amit Morgana a 3. évadban tett : ártatlannak kiadva magát megölni a királyt,szembetűnően egyezzik a két dolog...hmm azért sztem nagyon érdekes Legende még,ha nem is tiszta az egész....ti mit gondoltok erről? :D

HozzászólásElküldve: 2011.05.04. 17:45 
Lovag parancsnok
Lovag parancsnok

Palmera írta:

Szerintem süket legenda az egész...de....ki tudja? xD (haha xP) ....ti mit gondoltok erről? :D

Persze, legenda az egész. Sőt, igazából arra sincs bizonyíték, hogy Arthur egyáltalán létezett-e.

Viszont a legendának rengeteg változata van. Amit itt a BBC-s sorozatban láthatunk az is csak egy változat, és bizony sok mindenben el is tér a korábban megismertektől. Nekem mindig az a példa jut eszembe (mert ezt furcsálltam legjobban, amikor az 1. Évadot először láttam), hogy én mindig is úgy tudtam, hogy Nimueh Merlin szerelme és tanítványa volt, és nem az ellensége. (Az 1998-as "Merlin" filmben pl. így volt.) De van olyan verzió is, melyben Nimueh a Tó űrnője, akitől Arthur az Excalibur-t kapta. Itt a sorozatban viszont "csak" egy gonosz boszorkány volt.
De van olyan változat is, hogy Arthur római katona volt. (Ezt láthattuk a 2004-es "Arthur király" című filmben. Amelyben egyébként Lancelot nem jött össze Guinevere-rel, mert meghalt mielőtt Arthur király lett volna.)

Arról nem is beszélve, hogy a legenda legtöbb változatában Arthur nem ismerte személyesen az apját.

Szóval én azt mondom, hogy bármi is olvasható Arthur-ról és a legendáról, egyáltalán nem biztos, hogy itt a sorozatban is minden úgy lesz.

HozzászólásElküldve: 2011.05.04. 20:43 
Nemes lovag
Nemes lovag

Az a tény hogy volt egy Ambrosius Aurelianus Badon -hegyi csatában megállította a germánokat vmikor 516-18 között. A kelták vezére volt és őt azonosítják Arthúr királlyal. Aztán az angolokra rájött a dicső múlt állítás mint a népekre általában és kitlálták azt a legendát. Se szeri se száma. Én olyan verziót is olvastam hogy Morgana Merlin tanítványa és szeretéje volt, meg Mab királyné lánya akit egy parasztasszony nevelt de megtetszett az arra utazó Igraine-nek és magával vitte. Olyan is van hogy Morgana és Morgause Igranie gyerekei az első házasságából Cornwall hercegével, meg hogy Mordred Morgana vagy Morgause és Arthur közös gyereke. Illetve néhol szó van egy gonosz varázslónőről aki vagy Nimueh vagy Vivienne és Merlint egy tölgyfába zárta. Jó sok verzió van kezdem érteni hogy lehet ezzel egész könyvtárat megtölteni Mod-ban. ( Colin és Bradley voltak ott a The Real Merlin and Arhur progi keretében:) Meg Tennyson írt egy csomó verset ami ezt a mondakört dolgozza fel, Királyok kertje vagy ilyesmi a címe, meg a Mabinoigon-ban is van pár Arthurral kapcsolatos monda.
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.05.04. 23:50 
Lovag parancsnok
Lovag parancsnok

MerryWeather írta:
Az a tény hogy volt egy Ambrosius Aurelianus Badon -hegyi csatában megállította a germánokat vmikor 516-18 között. A kelták vezére volt és őt azonosítják Arthúr királlyal. Aztán az angolokra rájött a dicső múlt állítás mint a népekre általában és kitlálták azt a legendát. Se szeri se száma.

Nekem van egy ismerősöm, aki anno Arthur királyból írta a szakdolgozatát. Ő rengeteget kutatott a témában, és azt mondta nekem, hogy ha létezett is Arthur (mert több valós személyről állítják, hogy a legendabeli Arthur király megfelelője), akkor bár nagyhatalmú vezér volt, de nem volt király.

MerryWeather írta:
meg Mab királyné lánya akit egy parasztasszony nevelt de megtetszett az arra utazó Igraine-nek és magával vitte.

Tényeg...Mab, neki a '98-as "Merlin" filmben nagyon fontos szerepe volt.

MerryWeather írta:
Illetve néhol szó van egy gonosz varázslónőről aki vagy Nimueh vagy Vivienne és Merlint egy tölgyfába zárta.

Én hallottam olyan verziót is, ahol Nimueh és Vivianne egy személy. Egyébként szintén a '98-as filmben Nimueh volt aki bezárta Merlin-t, de ott asszem egy kristálypalotába vagy mibe. De aztán később kiengedte, hogy Arthur szövetségesei voltak mindketten. Ebben a verzióban egyébként Nimueh Merlin szerelme volt, és a filmnek is úgy lett vége, hogy ők ketten tulajdonképpen örökké éltek együtt. (Bár aztán 2006-ban készült egy borzalmas folytatás "Merlin tanítványa" címmel, amelyben már megint máshogy volt...)

HozzászólásElküldve: 2011.05.05. 13:35 
Nemes lovag
Nemes lovag

Az Artur személyét illető mondat az Európa ezer éve című műremekből volt, de sose esik szó róla középkoron... Nekem is leginkább az 1998as Merlin film rémlik és a legendával kapcsolatban is mindig az ott ábrázoltak ugranak be először:)
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.05.05. 14:41 
Lovag parancsnok
Lovag parancsnok

MerryWeather írta:
Nekem is leginkább az 1998as Merlin film rémlik és a legendával kapcsolatban is mindig az ott ábrázoltak ugranak be először:)

Szerintem is nagyon jó volt. Jó kis történet, remek színészekkel. (Csak a folytatás nem kellett volna 2006-ban...) Egyébként talán legmeseszerűbb feldolgozás is úgymond. Hiszen ugye a film (illetve minisorozat volt asszem) abszolút Merlin személye és a varázslás körül forog.
(Egyébként sokan vannak azon a véleményen, hogy az eddigi legjobb feldolgozása a legendának.)

Míg ugye ezzel szemben mondjuk a 2004-es "Arthur király" filmben semmilyen varázslat nem volt. Sőt, abban a változatban Merlin nem is volt varázsló asszem. Ez a film volt, ami azt vonalat erősítette, hogy Arthur római származású volt.
Ezt is érdemes azért megnézni, már csak Hans Zimmer remek zenéje miatt is.

HozzászólásElküldve: 2011.05.05. 18:05 
Nemes lovag
Nemes lovag

A 2004es verzióban Merlin valami szupermatematikus- gerilla-hadimérnök- szertartásvezető volt asszem, de semmi varázslat nem volt benne, meg az 1994 es Az első lovagban sem. ( Amúgy könyv eredetileg tegnap jöttem rá.) A Merlin 2006ból kb 10 percet láttam... elég is volt.
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.05.05. 21:33 
Nemes lovag
Nemes lovag

Bizony, rengeteg verziója van a legendának és olyan régen történtek ezek az események - ha jól tudom, 1066 körül(?) - hogy az idő már számtalanszor átdolgozta, átírta a történteket. Meg persze a forgatókönyvírók is számtalanszor ;)
A Camelot sorozatban megint teljesen új dolgot hoztak ki az egészből; volt ott egy érdekes momentum: Merlin elmesélt egy történetet kiszínezve és teljesen megmásítva, mint ahogy az ott a valóságban történt - az Excalibur-ra gondolok - és ebből született aztán a legendának ez a része.

A '98-as Sam Neil-es film nekem azért tetszett, mert egy kerek történet volt és szépen fel vannak benne fűzve az ismert elemek. A 2006-os az tényleg borzalmas...

HozzászólásElküldve: 2011.05.05. 21:43 
Lovag parancsnok
Lovag parancsnok

MerryWeather írta:
A 2004es verzióban Merlin valami szupermatematikus- gerilla-hadimérnök- szertartásvezető volt asszem, de semmi varázslat nem volt benne, meg az 1994 es Az első lovagban sem. ( Amúgy könyv eredetileg tegnap jöttem rá.) A Merlin 2006ból kb 10 percet láttam... elég is volt.

Igen, az Első lovag meg inkább az Arthur-Guinevere-Lancelot szerelmi háromszögről szólt asszem. Bár csak a végét láttam.

Én a 2006-os Merlin-ből 20 percet bírtam. :) De ahogy látom nagyjából egyetértünk, hogy az borzalmas volt. Igazából nem is értem, hogy Sam Neill és Miranda Richardson hogy adhatták hozzá a nevüket. Persze, gondolom nyilván jó pénzért, dehát akkor is...

HozzászólásElküldve: 2011.05.08. 00:39 
Lovag parancsnok
Lovag parancsnok

http://ten.com.au/merlin-merlin-game.htm

jó kis játék:) már negyed órája ezzel bíbelődök...:D próbáljátok ki:)

http://sunshinedonnelly.tumblr.com
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.05.21. 15:12 
Nemes lovag
Nemes lovag

Megint lehet Merlin könyveket kapni a Bookline-ban sőt egy e-book-ot is:D
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.06.02. 18:17 
Nemes lovag
Nemes lovag

Sziasztok :) Ma szerkeszgető kedvemnek köszönhetően létrejött egy általam készített kép,mi a véleményetek? :)

Kép

HozzászólásElküldve: 2011.06.02. 18:21 
Lovag parancsnok
Lovag parancsnok

Palmera írta:
Sziasztok :) Ma szerkeszgető kedvemnek köszönhetően létrejött egy általam készített kép,mi a véleményetek? :)

Kép

óóó dejóóó :o
(az idézet mikor hangzott el Merlinünktől?:$)

LEGYEN MÉG ILYEN SZERKESZTŐS KEDVED:))

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.06.02. 18:37 
Nemes lovag
Nemes lovag

Napsugár írta:
Palmera írta:

Kép

óóó dejóóó :o
(az idézet mikor hangzott el Merlinünktől?:$)

LEGYEN MÉG ILYEN SZERKESZTŐS KEDVED:))

Köszi :) Az idézet az első évad .1 részében hangzott el amikor Merlin és Artúr másodjára kötekedtek xD

HozzászólásElküldve: 2011.06.02. 21:31 
Nemes lovag
Nemes lovag

Palmera: nagyon jó lett! Amilyen képet vág itt Colin... :lol:

HozzászólásElküldve: 2011.06.02. 22:20 
Lovag parancsnok
Lovag parancsnok

a "cameloti szolgák hivatalos ünnepi öltözéke" meg az a szép kalap :)))

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.06.03. 14:57 
Nemes lovag
Nemes lovag

Napsugár írta:
a "cameloti szolgák hivatalos ünnepi öltözéke" :)))

Azaz xD

HozzászólásElküldve: 2011.06.03. 14:59 
Nemes lovag
Nemes lovag

Valika írta:
Palmera: nagyon jó lett!

Köszi :)))

HozzászólásElküldve: 2011.06.03. 23:12 
Lovag parancsnok
Lovag parancsnok

Palmera írta:

Kép

Nagyon jó lett a kép. Sőt, nekem az idézet is nagyon ismerős, de most meg nem mondom, hogy melyik részben volt.

HozzászólásElküldve: 2011.06.04. 10:02 
Lovag
Lovag

Kezdődik a MERLIN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 252 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Következő

Időzóna: UTC + 2 óra