WebFazek Fozelek Zöldbabfõzelék
Kelkáposzta-fõzelék
Finomfõzelék
Zöldbabfõzelék
Tökfõzelék
Tejszínes parajfõzelék
krumplifőzelék
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
2 kg zöldbab
10 dkg zsír
15 dkg liszt
5 dkg vörözhagyma
1 csomó petrezselyemzöld
3 dkg só
0,5 dkg fûszerpaprika
02 dl ecet (10%-os)
3 dkg cukor
30 dkg tejföl
Javasolt folyadékmennyiség (csontlébõl) 3 l

Csontléhez:
50 dkg sertéscsont
30 dkg sárgarépa
25 dkg petrezselyemgyökér
10 dkg zellergumó
Javasolt folyadékmennyiség (felére beforralva): 6 l


Elkeszites
A friss zöldbabot megtisztítjuk, megmossuk, és kissé ferde, 2 cm-es darabokra vágjuk. A vöröshagymát finomra aprítjuk. A fokhagymát sóval pépesre dörzsöljük. A petrezselyemzöldet alapos mosás után finomra vágjuk. A zöldbabot csontlében vagy vízben puhára fõzzük. Zsemleszínû rántást készítünk. melyben megpároljuk a vöröshagymát.
Hozzáadjuk a fokhagymát, a petrezselymet, végül a fûszerpaprikát. Hideg vízzel felengedjük, habverõvel simára keverjük. A fõzelékhez adjuk a rántást, jól elkeverjük, és felforraljuk. Tejfölözzük, újra leforraljuk. Sózzuk, majd ecettel és cukorral ízesítjük. Újból jól kiforraljuk.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997