TEMATIKUS JOGSZABÁLYGYŰJTEMÉNY

Tisztelt Felhasználó!

Bizonyára munkája során Önnek is szüksége van a jogszabályok ismeretére, azok alkalmazására. Ha igen, akkor már valószínűleg azzal is szembesült, hogy milyen nehéz követni a törvények, rendeletek változásait, azok hatályosságát.

Ennek az idegtépő tevékenységnek a megkönnyítését céloztam meg jelen összeállításnak az elkészítésével. A munka-, tűz-, és környezetvédelmet, valamint egy kissé az egészségügyet érintő jogszabályokat szedtem tematikusan csokorba. A jogszabály számára kattintva, a különböző kategóriáknál és élő internet-kapcsolat esetén meg tudja jeleníteni a mindig hatályos jogszabályt. Ezt persze el tudja érni másképpen is; pl. a jogszabálykeresőkbe történő beírással, kereséssel. De azt gondolom, hogy ennek a módszernek a használatával időt, és ezzel akár pénzt is megtakaríthat. A jobb oldali oszlop sorai a jogszabály címét mutatják. Erre kattintva megnyílik a jogszabály szerkeszthető, Word formátumban. 2021-től minden szerkeszthető joganyag tartalmaz oldalszámozást, tartalomjegyzéket és fel van tüntetve a hatályosság is. Az alábbi kép a munkavédelmi törvény fejlécét tartalmazza. A lábjegyzetek továbbra is részei a jogszabályoknak, át lehet tekinteni a változásokat.

A jogszabályok tematikus válogatását Munkavédelem, tűzvédelem, környezetvédelemre és egészségügy területekre osztottuk fel. Ezek külön oldalakon találhatóak, a képernyő bal szélén található gombokra kattintva, ahol törvények, kormányrendeletek, miniszteri rendeletek, biztonsági szabályzatok címsorok a további csoportosítás, míg a csoportokon belül a megjelenés sorrendje a mérvadó. Tehát a legkorábbi jogszabály a lista tetején található.

Jó munkát kívánok!

Somogyi Gábor

Néhány esetben előfordulhat, hogy a böngészője nem jeleníti meg a jogszabályt. Ilyenkor jobb egérgombbal kattintás után válassza ki a helyi menüből a Hivatkozás megnyitása új ablakban opciót.

Más jogszabályokat kereshet a Wolters Kluver Kiadó, illetve a Nemzeti Jogszabálytár oldalán is. Az anyagban szereplő jogszabályok is ezek segítésével lettek belinkelve. De lehet keresni a LexPraxis oldalán is!
     
     

Verzió: 2023. v1