nagykep
 
Legfrissebb Közélet Vallás Életmód

Közélet: Mit hallgatnak le?

Életmód: A boldogító nem

Közélet: Kamera helyett polgárőr

Vallás: A mindenható fenegyerekei

Életmód: Lehallgatnak, de megéri

Életmód: Elsejétől működnek a névgenerátorok

Közélet: Őrből igazgató, a kígyó a tettes

Közélet: Fordított pszichológia

Közélet: Idén nincs szilveszter

kicsi Vallás: Túl van az életveszélyen a pápa

Közélet: Ceausescu meghalt? - kérdi egy 78 éves férfi

Közélet: Első valós hír

 

 

 

Mit hallgatnak le?

Nemrég számot adtunk arról, hogy telefonhívásainkat és -üzeneteinket lehallgatják, és annak ellenére, hogy ezt a törvény nem foglalja magában, a pletykák szerint mégis igaz. Létezik egy, az elhangzott szavakat kiszűrő program is...

tovább

 

Kamera helyett polgárőr

A romániai tanügyminiszter-asszony, Ecaterina Andronescu sürgősségi rendeletet nyújtott be a parlamentnek.

tovább

 

Lehallgatnak, de megéri

Mint ismeretes, mostantól minden telefontársaság kötelező módon rögzíti beszélgetéseinket és üzeneteinket és fél évig tárolja. Március 15.-től pedig számítógépes levelezéseink és világhálós tevékenységeink is ellenőrzik.

tovább

 

A mindenható fenegyerekei

Első alkalommal rendeznek keresztvető olimpiát a Vatikánban. XVI. Benedek, eredeti nevén Joseph Alois Ratzinger, német származású, 81 éves fiatalos lelkületű katolikus szellemi vezető, megőrizte testi rugalmasságát, és a bíborosi testület orra elé tolta a keresztvető olimpia tervezetét.

tovább

Túl van az életveszélyen a pápa

December 23-i köszöntője után a pápa meglepetéssel kedveskedett a Vatikánban összegyűlt hívőknek. XVI. Benedek Mikulásnak öltözött, piros öltözékéhez nagy, fehér szakállat is viselt, úgy tartotta meg a külön gyerekek számára írt beszédét. A köszöntő azonban majdnem végzetes lett, Ratzinger műszakálla ugyanis valahogyan a szájába került, ettől a pápa fuldokolni kezdett, végül testőrei lába elé zuhant. A közelben tartózkodó vatikáni orvosok siettek segítségére, akik első pillanatban azt hitték, a pápa megfulladt.

tovább

 

A boldogító nem

Mától minden olyan, a házassági ceremóniáról készült videofelvételt újraszinkrozinálnak, amely már nem érvényes – hangzott el az albán parlamentben, a pénteki sűrgősségi tanácsülésen.

 

tovább

Elsejétől működnek a névgenerátorok

Két új, a svéd technológia alapján gyártott névgenerátor-gépet építettek be január másodikán az anyakönyvvezető-irodába.

tovább

 
(c) Esteban Vihaio, 2009