Fórumok / Sorozatról / Filmekről / A mangáról és a sorozatról vélemény - Naruto és Naruto Shippuuden

Fórumok

Naruto és Naruto Shippuuden :: Fórumok :: naruto.atw.hu :: Sorozatról / Filmekről
 
<< Előző téma | Következő téma >>
A mangáról és a sorozatról vélemény
Oldal:  1 2 3 ... 88 89 90 91
Moderátorok: admin, joe san, Sakura08, kingevil
Szerző Üzenet
Rin
Thu Dec 31 2015, 03:24PM
Regisztrált tag #3676
Regisztrált: Wed Oct 01 2014, 09:05PM
Üzenetek: 55
Ok, ja tényleg, mindenkinek BÚÉK !!! :)
Vissza az elejére
Rin
Fri Jan 22 2016, 08:20PM
Regisztrált tag #3676
Regisztrált: Wed Oct 01 2014, 09:05PM
Üzenetek: 55
sziasztok :) megint eltűnt mindenki XD
szerintetek lehet Sai a negyedik Gyökér tag? -Ankóban eddig is biztos voltam, meg Hajateban is... ahogy abban a másik csajban is, aki a Hajate barátnője, de annak nem emlészem a nevére XD-
Vissza az elejére
joe san
Sun Jan 31 2016, 08:10PM

Regisztrált tag #7
Regisztrált: Thu Aug 11 2011, 06:42PM
Üzenetek: 794
Hello!
Sai is a gyökér tagja volt. Anko,Hayate és Uzuki Yugao nem voltak a gyökér tagjai. Hayate és Uzuki sima anbu, Anko pedig spec. jonin.
UI: BUÉK!!!
Vissza az elejére
Rin
Thu Feb 25 2016, 09:02PM
Regisztrált tag #3676
Regisztrált: Wed Oct 01 2014, 09:05PM
Üzenetek: 55
aha, köszi XD am csak szerintem cseszték el ezt az egészet?!? XD mert, valami teljesen mást is kihozhattak volna belőle, vagy ez csak az én véleményem?
Mármint, ez az utolsó rész egész jó volt, de az előzőek... valahogy hiányzott belőle a fantázia, nem?

[ Módosítva Thu Feb 25 2016, 09:25PM ]
Vissza az elejére
joe san
Fri Feb 26 2016, 12:39PM

Regisztrált tag #7
Regisztrált: Thu Aug 11 2011, 06:42PM
Üzenetek: 794
lehetséges sőt tuti, hogy ki tudtak volna még belőle hozni.
Lehet, hogy hiányzik a belőle a fantázia ezt nem tudom pontosan de összecsapták, ennyi ezen nem tudunk változtatni.
Vissza az elejére
twillight
Mon Jul 25 2016, 10:07PM
Regisztrált tag #4960
Regisztrált: Mon Jul 25 2016, 09:31PM
Üzenetek: 6
Nah, vki rábeszélt hogy nézzek bele, és...
5 rész után azt mondom nem nézhetetlen mint a Bleach, de azért nem egy Dragonball.

A karakterek össze-vissza vannak lopkodva (pl. Naruto maga nyilvánvalóanegy GoKu-klón, a Mester egy Baba-klón, szintén Dragonball-karakter), de van egy nagy különbség az eredetikhez képest: ezek itt idegesítőek, nem szimpatikusak.

Naruto pl. egy s*ggfej, és még a vihogása is idegesítő, pláne a Hello Kittys bajuszkája.
A Mester Unokája is hihetetlenül ellenszenves.
A többiek meg olyan üresek mint egy feneketlen luk (egyelőre legalábbis).

A "technikák" valójában varázslatok, ráadásul Narutonak meg kellett volna buknia a vizsgán, mert:
- nem teljesítette a feladatot, ami a klónozás
- tiltott mágiát használt
- mivel TUDJUK hogy képtelen megcsinálni a klónozás-varázslatot, biztosak lehetünk benne hogy a cucc fejlettebb változatát IS elszúrta.

Szaszuke meg nem tudom mit csinál, neki spermabankba kéne járnia, nem harci edzésekre!

Továbbá a 3. rész egyszerűen egy pisi-kaki vicc. Ha már ilyen korán lemennek arra a szintre, az nem sok jót ígér.

A részek legalább nem túl hosszúak, 23:40-ből 1:40 az intro, újabb 1 perc a recap, 2 perc outro = 19 perc marad egy részre.

Ami esetleg nálam pici esélyt adhat neki, az az a pirinyó kreativitás amit eddig fel tudott mutatni.

------------

6-10
Első harc. Nem különösebben jó harc,de ismét megjelenik egyfajta kreativitás benne, és talán a sorozat saját hangja. Kivéve Cseresznyevirág, aki olyan üres hogy semmit nem tud.
Problémásnak látom a varázslatozást, mert ehhez folyton új varázslatokat kell kitalálni.

PS: A korhatárosabb dolgok gyakoribbak - viszont éppen ezért nem is olyan különlegesek mint a Dragonballban.

------------

10-18
Második harc: Tenshinhan + Chaos vs a majommá változó GoKu!

Lehangoló hogy egyes részeknek akár 50%-a flashback. És nem visszaemlékezés valami eddig nem látottra, hanem az előző részek újrajátszása.
Szintén szánalmas hogy Cseresznyevirág nyilvánvalóan haszontalan, és talán picit túl gyorsan pörög a sori. Ha rajtam múlt volna a "főszereplő" egy ideig Shakura (aki nem csak biodíszlet lett volna), aztán Szöszke, aztán a démon-megszállta Naruto (aki úgy néz ki mintha a Street Fighterből szökött volna, de méga Digimon-srác szemüvege is megvolt neki), és VÉGÜL Naruto. Mondjuk legalább nem csak úgy ő akar lenni a legjobb mint GoKu.

Mint mondtam korábban némi kreativitás van a harcokban - de nyilvánvaló hogy az csak egy pontig viheti el a dolgokat. A harcok ugyanis nem olyan jók. Ami miatt vki úgy érezheti, az leginkább a ZENE. Jó kis ritmusok szólnak alatta.
De sajna a sori nem elég bevállalós. Azoknak a kutyáknak szét kellett volna tépniük a fickót. Helyette pózolnak.

-------------

19-27

A sorozat gyakran szájbarágós. A Zabuza Vezeklése egy jó rész volt, de pl. a Vizsga 1. része vacak volt, mert Shakura továbbra sem csinál semmit. Elvileg ő lenne a csapat "esze", de eddig nem állt elő se taktikákkal,se tanáccsal, se semmivel. Remélem kiírják. De N sem volt valami nagy szám - semmi megérdezem a többieket mi legyen. Shakrurának itt megint lett volna lehetőség karaktert építeni, ő mondhatta volna hogy hajrá, megbízunk benned. De nem.
Hinadának meg olyan vinnyogó hangot adtak (eredetiben és szinkronban egyaránt) hogy az már fáj.

------------

28-36

A sorozat érzésem szerint súlyosan hímsoviniszta. Hogy ezt belássuk nézzük meg mit tudnak a női karakterek:
- Shakura nem tud semmit. Szó szerint 40 részalatt nem csinált még SEMMIT. Azért van hogy "szerelmesek" lehessenek bele a ffikarakterek.
- Hinada egy vinnyogó kis alárendelt. Ő se csinál semmit, csak kiszolgálja Narutot.
- a szőke ninja pedig bár a saját csoportjának vezetője, de deklaráltan - éppen ezért, nyilván - a leggyengébb csapat az övék.

Btw, az mókás lenne ha félszemű ninjaedzőről kiderrülne ő írtotta ki a másolószeműek klánját, majd kivágta a saját szemét és berakott egy másolószemet. Persze ehelyett úgy néz ki ő Unalmas Szöszke (akivel Naruto csókolózótt is) bátyja.
Ja, eléggé távolkeletiesen áll hozzá a sori a nemiséghez.

--------------

37-50

- bár nagyon emlegették a csapatmunkát, nem látunk mást mint 1 vs 1 küzdelmeket
- nem edzenek, nem tanulnak új technikákat, így csak a szereplők tömegével képesek próbálni elfedni hogy MINDENKI egy "one trick pony". És jó lenne ha mást is csinálnának harcon kívül.
- végtelenül unalmas újra és újra csak semmirenemjó filler harcokat nézni csak azért hogy újabb kör 1 vs 1 párharcokat lássunk közvetlen utána UGYANEZEN karakterek között
- rendszeresen előfordulnak Lipsynking problémák

---------------

51-59. rész:

Elvileg ez lenne a "levezető" szegmens, csakhogy annak nem működik. Mert mit kapunk a harcok feszültsége után? A lányokra vadászás feszültségét, és az edzés feszültségét. Hiányzik hogy csak úgy napozzanak egy kicsit, meg eszegessenek egy egész részen át, meg hasonlók.
Azért a rész amiben N. megidéz egy istent, az megint egy kétségkívül jó rész.

Sajna az is durván nyilvánvalóvá válik ezen részek alatt hogy - ha esetleg nem vettük volna észre - minden női karakter kiesett a versenyből. A gonoszok persze nem számítanak, mert ők nemiség nélküli gonoszok akár ffiak akár nőlények. Ennyit arról hogy "vannak erős női karakterek a Narutoban". Nincsenek. A nő itt teljesen alárendelt, legalábbis egyelőre. A DB-ben legalább ott volt Bulma, aki más területen volt verhetetlen mint a ffi hadosztály (no meg Android 18 is érdemel egy szót, nem szólva Chichiről, aki nélkül GoKu nemlett volna képes normális életvitelre és valószínűleg csövesként éhenhalt volna valahol) - ennek fényében még nem írnám le a témát, csak annyit mondok, eddig a női karakterek nem produkáltak gyakorlatilag semmit azon kívül hogy kikaptak (külön hangsúly SzakéÚrra, akinek egyetlen saját technikája vagy jellegzetessége sincsen, nem véletlen örvend közútálatnak a neten a rendszeres nézők körében).
Sajna az is nyilvánvaló hogy a HegyiKéjenc egy egyszerű Master Roshi-klón.

-------------

60-82. rész

- a WoW "I am murlock" számának alapját innen lopták. Ez már korábban is feltűnt.
- Voldemort?
- nem tudom hogy említettem-e milyen jók a vágások, viszont az intro/outro akárhányszor változik, mindig ugyanolyan rettenetes vinnyogás marad. Pedig elég gyakran váltogatták. Oké, a legutóbbi már majndem nem volt szörnyű.
- remélem a sori tudja hogy egy nagyon erős történetet kell aláraknia, mert az alapkoncepció mérhetetlenül kiszámítható. Mert ugye a cím/szereplő Naruto. Mik is az ő céljai? Hokage lenni (de minimum az S-rang). Hogyan érheti ezt el? a) végigmássza a ninjarangokat b) ő lesz a legerősebb és mindnekit eltakarítaz útból - azaz megnyitja a démona mind a kilenc "farkát". Namost eltelt 80 rész, és eddig EGYSZER PRÓBÁLTA az ELSŐ ninjarangot, és semmi. A démonhoz meg alig fér hozzá. Márpedig amíg valamelyik célt el nem éri, addig 100% Plot Armor védi, pláne hogy itt nincs feltámadgatás mint a DragonBallban - azaz nincs igazán tétje a küzdelmeknek, mivel a főszereplőt nem érheti komoly veszély. Igazából a többi nevesített szereplőt SEM érheti komoly veszély, meghalni maximum névtelen, arcnélküli biodíszletek halnak ugyanis, akárhogy emlegetik is hogy "halál, halál, halál".
A Gara elleni küzdelem is azért nem működik olyan jól, mert TUDJUK hogy először teljesen démonná kell változnia, a kis pszichopatának. Addig minden csak időtöltés. Után meg arra várunk hogy Naruto is átváltozzon démonná és legyalulja a kis Egyfarkú Rókát. No persze nem megfeledkezve a béna békaesőről sem. Azt a Csapást sose értettem. A béka finom. Miért rossz nekik ha megetetem őket valami finomsággal?
- a thaichis Lee&Co valójában hasznosabbak mint hinnénk. Bár haszontalanabbak is. Először is minden rovarninjának tökig kéne nyomnia a tajcsit, elvégre ahhoz nem kell mana, így megduplázódna a hatékonyságuk. Másodszor bárki aki nyomatja a tájcsít alapból lenyomja a bakuganokat (azok a vak-szemű ninják), mert kit érdekel ha nincs bennem mana ha alapból nem használom?
- az árnyékninjáknál a legevidensebb dolgot nem cselekszik: lenyúl, kiveszi a helyéről a kését, és elvágja a torkát. Persze a sajátját nem, mert ő ott ahol a többi ninja éles kést tart, éllezetlent hurcol. The End. További manaköltség nélkül.
- felmerül az a kérdés, ezen a ponton miért nézte bárki tovább ezt a POKEMONT. Az előléptetési versenyt ugyanis mint történetszálat egyszerűen eldobták mintha az utóbbi 50 rész egyszerűen sosem létezett volna. Eredményhírdetés nélkül meg hiába nekem ilyen gonosz ninja, olyan gonosz ninja, meg apacuka-fundaluka-szervezet...!
Az persze nyilvánvaló hogy a képességekért fölösleges nézni, hiszen abból korlátlan mennyiség lehetséges.
Persze nem árt (nem) megfeledkezni róla hogy egy olyan sorozatról beszélünk, aminek közismerten 40-70%-a shennanigan.
- a kiberninják elég szimpatikus klán. A rovarok ellen viszont egyszerűbb bevetni Narancs Ügynököt.

--------------

83-98

- ha nem is mindegyik, de az N és a tanárai közötti interakció az jól működik. Kölcsönhatásban vannak, legtöbbször mókásak is.
- az időrenddel viszont gondok akadtak. Az, hogy előzőleg 20 részen át nyomta át a kardot az öregen Voldemort, hát uccu neki, de most egy hónapot eltököltek a város határában mielőtt egyáltalán keresni kezdték volna a nyanyát a városban. Tetejébe Béla még közli azt is, hogy hiába telt el N-éknél 1 hónap, itt, fél méterre tőlük csak "pár nap" telt el. Hát hm.
- a sori szeret párhuzamokkal dolgozni, ami az ismétlés egy formája itt. Ez egyeseknek zavaró is lehet, de ha túllépünk rajta mennyire szájbarágós amúgyis, hát simán elfogadható saját mércéjével.
- Naruto egyértelműen meleg. Ezt nem csak a csókja bizonyítja tudjukkivel ami olyannyira hihető véletlennek mint a talmudi példa tetőfedőjének esése, hanem hogy pl. Shakurára is csak azért hajt mert mint Hokage neki ugye mindenből a "legjobb" jár és mindenki más szerint a Sakk Ura (pun intended, merthogy valójában nem okos) a legdögösebb jány az osztályban, vagy mikor találkozik a Banyával se azon mereng mennyire dögös hanem technikailag analizálja lehet-e 50 éves. Ellenben akiről tudjuk hogy ráizgult N, az egy FÉRFI.
- ha már szóbakerült: a nyanya bár S rang, meg Ho-Kage, de azért mégiscsak leszbikus élettársával járja az utakat mint Xéna, mert nehogymá'. No és egy ványadt csigája van. De legalább a sori is észrevette végre magát, és próbált valamit menteni a sorral: "nézzetek sovinisztának, de". Mondjuk elképzelhető hogy ők úgy gondolták "történelmi kontextus", és megfeledkeztek - annyi mindenki máshoz hasonlóan - hogy mikor is nézik a filmjüket.
- ps: én tökre azt hittem legalább a ráncosorrú "ninja" meghalt. De ezek szerint itt senki nem hal meg.

----------------

99-106

- gáznak találom hogy N&Co mindig ugyanazzá a csajjá változik. Már ha az csaj, és a felhők nem a shemale péniszt takarják ki.
- a 2. ova bár egyértelműen inkább variáció a futósrácra, mégis könnyebben elviselhetővé teszi a hirtelen halomban érkező "funny shenannigan"-dömpinget (100. rész után megnézve). Btw, honnan jött ez a "mi van Kakaska maszkja alatt" dolog? Pláne hogy a maszk testresimuló, így eléggé kitalálható hogy hacsak a fickó feje nem rohad, valószínűleg elég jóképű originálban.
- a soriban létező technológia úgy tűnik nem találta fel a képátvitel módját, ezért erősen limitált. pluszv alószínáleg nyersanyaghiánnyal küzdenek olaj, esetlegszén terén is. De azért érdekelne miért nincsenek kövezett utak, hogyan oldják meg a nők a havibajt, vagy hogy mekkora teljesítményű erőműveik vannak - utóbbinál gondolom feltételezhetünk egy atomerőművet, mert a mikroelektronikát nyilván gépesítéssel kell előállítani. Ja, jó volna látni a gyárakat is. Már csak a miheztartás végett.
- az 1. filmet a 106 után sikerült megnézni, meglepően jobbak a rajzok mint a sorozatban (ami alapból rendben van). Bár mint kiderült üti a kánont, mert az Öt Ninjanemzet közé sorolja a Hó Országát, mikor evidensen nem az. Plusz ellopja a DBZ CSH-páncélját... De a Kincs az kreatív volt, sőt, meglepő. Még akkor is ha utólag evidens. Ja, ráadásul újrahasznosítja a futóverseny-arcot ez is (l. 2. ova), csak itt ráadásul nem-Vegita tudatában van a korábban a FÉNYKARDON keletkezett repedésnek, ami a következő arc ... karakter-(?) cselekmény-(?) fejlődés útjában lenne (bizonyíték hogy a film nem kánon). De legalább ismét találkozunk a Rókával.
- a futóverseny végre kellemes változatosságot jelentett az egyszerű "verjük be a fejét" csatákhoz képest, még ha erősen naív történetszerkesztéssel és zavaros (mondhatni elhihetetlen) időrenddel is rendelkezett. De legalább a sori nyíltan megmondta hogy Naruto a legfőbb maffiafőnök akar lenni,így innen ez már nem az én agymenésem.
- a Product Placement a Naruto Merchandise-okhoz jól sikerült. Bár a fene tudja ki akarna egy csigát. Az is felmerül, vajon Voldemort tud-e csigát idézni, hoszen "Gotta Catch 'em All!"


-------------------


107-134

- no, végre eszébejutott az íróknak hogy vó't ám egy vizsga is.
- továbbra is egyedi vonása a sorozatnak a folyamatos változás a történetben/cselekményben/karakterek jellemében. Nincsenek határozott, egymástól élesen elkülönülő arcok amiknek az elején bedobnák az aktuális motivációt, és a jellemek sem stagnálnak hogy az arcokhoz lépésszerűen idomuljanak mint egy DragonBalban. Ilyet igazából máshol nem is láttam szerintem.
- Naruto, Sasuke, Shakura = N, S, S = náci SS
- mikor a második a négyből elkezdett lemaradni már tudni lehetett a teljes forgatókönyvet: egyesével szépen mindenki lemarad, a Négy aktuális tagját viszonylagos könnyedséggel leverik a 13 éves lurkók, azok aktiválják pecsét1-et, mindenki jól bibis lesz, aktiválják pecsét2-t, tinisrácok győznek de közben nagyon bibisek lesznek ők is, plusz elfelejtik kivégezni az ellenfelet tutira, így végül majd jól kiderül hogy senki nem halt meg. És mivel öten vannak, a másikak meg négyen, Naruto majd jól a dobozból kimászó Sasukéval küzd meg. Mikor pedig benyögik hogy "ha a dzs-uccut használta még évekig nem lesz képes ismét testet váltani" nyilvánvaló lett az is hogy NEM fogja megszállni végül Sasukét, hanem a Ship-u-denhez ugrunk pár évet, és annak a fő története megint az lesz hogy Orocsimanus megint megpróbálja elvenni Sasuke testét. Ezzel pedig elvileg véget is ér az alap Naruto manga, a történetet papírvékonyságúra zárva, mert mi is történt? Van Naruto aki épp végzett a ninja/mágus akadémián és Hokage akar lenni. Ehhez 4 rangot kell meglépnie, amiből a sorozatban az ELSŐT próbálja meg EGYSZER. Az is SIKERTELENÜL. Tanul pár laza technikát, de ezzel max. az ereje növekszik, az alkalmassága a kívánt címre nem. Végül a legjobb haverja elugrik az egyik gonosz ninja/mágushoz hogy erősebb legyen mint a Plot Device-tól übererős Naruto. The End. Mint mondtam, papírvékonyságú a történet, inkább csak bevezető a Shippudenhez. De azt is mondtam, nem a történet miatt nézzük - hanem a kivitelezésért. "Vicces", de a kövér srác harca volta legjobb, pláne a pillangós harmadik rész (Muhammad Ali rulez). A kutyás srác különösen kreatívat domborított az ügyesen rejtegetet "mit tud a kétfejű"vel együtt.
- a klónozásban zavar hogy ha a klónoknak van tömegük, még taktika sem kell: a puszta súlyukkal összepréselhetik az ellenfelet. Ha nincs súlyuk, akkor is kérdéses miért nem támadnak hordában, elvégre senki nem nyerhet egy tömeg ellen, pláne ha a tömegnek fegyvere van. És az a másik: idézek egy rakat klónt, beállnak sorfalba, mind eldob egy kést, az eredmény meg ami a Hős c. film végén: kivédhetetlen halál. Erről jut eszembe, az árnyékos srácnak meg semmit nem kell produkálnia miután elkapta az ellenfelet, csak elővenni egy kést onnan ahol a másiknak nincsen, odasétálni, és szívendöfni vele. Mivel a másik követi a mozdulatait de nincs nála szerszám, minden gond nélkül azonnali győzelem garantált.
Emlékezzünk meg a többi karaktertámadásról is: nem lennék vérfarkas mert ha leszedik a lüke kutyát, vagy a kutya a szokásos 11-15 év után megmurdál, elveszik a hatékonyságom (ezért vacak az összes idézővarázslat is). A bábozás se túl hatékony, egy rakás mana árán ugyan nem érzel fájdalmat míg a bábút ütik, de ezzel egyúttal lekorlátoztad magad, kijelentetted nem vagy elég jó hogy magad harcolj a brutálabb (manaigényesebb) technikákkal (bár itt a klasszikus bűvésztrükk bemutatása tetszetős). A godzilla-ninják meg eléggé ... Hát én legalábbis nem sokkal többet tudnék még kitalálni nekik. A vakegerek klánja meg túlspecializált. Csak mert látják a manát mindjárt mást sem csinálnak. Akárcsak a bogár-klán (nekik még mindig nyitva áll a thaidzsutsu). A mélytengeriek meg egyszerűen bosszantanak.
Viszont átkozottul érdekelne mi a rákokat idéztek meg a Négyek.
- megjegyzés: a kálcium törékennyé teszi a cuccot, nem erősebbé. A csontok ugyan jó dolgok, de a kálcium (merevség) és a magnézium (rugalmasság) megfelelő arányú kombinációja teszi olyan hatékonnyá őket.
- az IQ-srác a legjobb. Még egy csajt is megcsöcsörészett, lol. Bezzeg Naruto és Szaszuke annyira egymásba vannak gabalyodva hogy még egymás gondolatait is kitalálják - ezt a szerelmesekről szokták mondani. És a végén ahogy kézenfogva állnak... Ennél egyértelműbb a viszonyuk már nem is lehetne.
- sokat jelent hogy Shakura helyett a roncs Leet hozták be inkább... Meg hogy az üldöző közül egy sem lány. A hokage is csak azért nő, mert egy ffi lemondott a kinevezésről. És belegondoltatok már hogy Guy = Gay? Ugyanakkor a szőke homokos csaj mond valamit... De hosszútávon ezek az egysorosak inkább fognak kármentésnek tűnni.
- Uhm, ha Orochi csak párévente castolhatja a megszállást, akkor hogy lehet most egy szürkehajú fickó testében, ha a chuninvizsga alatt egy kislány testében volt?
- sokat remélek a töméntelen most következő "filler"halmaztól. Btw, kiszámoltam, és a sima Naruto fillereinek mennyisége 41.4%. Jelen álls szerint pedig a N+NS filleraránya 42.4%, azaz kb. szinten van tartva. Nem tudom miért sír mindenki, nincs több filler mint eddig volt...

[ Módosítva Sat Aug 20 2016, 12:09PM ]
Vissza az elejére
twillight
Mon Aug 22 2016, 08:12PM
Regisztrált tag #4960
Regisztrált: Mon Jul 25 2016, 09:31PM
Üzenetek: 6
135-151

- ha igaz hogy más írta ezeket a részeket, akkor jól érzem hogy más írta a részeket. A tanár-Naruto kapcsolat más, és N szinte már heteroként viselkedik az első filler-történetben (vki nyilván nem szólt a stábnak a subtextről).
- Sakura még a direkt rá írt történetben sem képes produkálni semmi hasznosat vagy egyedit. De legalább próbálkoztak. És végre látjuk hogy a N:S-re még lehet belőle valami.
- jut eszembe: micsoda hülyeség ez hogy "a filler az nem cannon" (= ágyú)? Dehogynem. Legfeljebb nem manga-kánon.
- Mizujski visszahozása pont jó helyen van, a zabaikrek meg jó karakterek és ismét egy klasszikus japán(?) forma (az az ázsiai matrujskababa valaki?), szóval nincs miért sopánkodni. Ismét.
- Heh, a Disney innen lopta az Atlantiszát? Ja, a 2. Milo-filmről beszélek. Btw, úgy tűnik a Naruto-filmeknél nem igazán fontos mennyire kanonikusak, mert önmagukban is elég jók hogy megnézzük. De ez talán nem lóg ki a fősorból, és végre N nem mint leendő bosszúálló zsarnok, hanem mint védelmező jelenik meg. Ja, amúgy a végén bejátszik egy kis Az Idő Urai (oh, micsoda emlékek!). De inkább az Inuyasha-utalást kéne említeni?
- A bogaras kölök is megkapja a maga történetecskéjét: mehet pikachura vadászni (az vmi elefánt-disznó-bogár).
- itt a srácok már 14 évesek, tehát Hinata már dönthető, gyerünk azzal a tánccal.
- Hinata szerepével (és lásd, a filler ismét jobbá tette amit a mangában összehordtak) a nők a Narutoverzumban továbbra is másodrendűek - hagyományosan. De innentől az összes többi női karakter (Cunadenyanya, Shakura, Hinata) átértékelődik Naruto-féle underdog-szereppé.

--------------

152-173

- hát ez egy kicsit darkosan indult...
- meg kéne tanítani végre az ázsiaiaknak a zsebkendő használatát... Undorítóak!
- miért van az hogy az összes Naruto-világtérkép hibás (nem egyezik az anime saját térképeivel)? Sőt, még egymással se egyeznek! Ahány térkép annyiféleképpen néznek ki!
- jók ezek a kis történetek világépítésre.
- a kutyás outronak egész jó a nótája.
- ha belegondolok hogy egyesek lebeszéltek volna a rámenfőzős részről... A kis önzők, megtartották volna maguknak a legjobbat, mi?
- még ez a sellőcsajos történetecske is betölt funkciót, de már kezd nyilvánvaló lenni hogy kezdenek kifogyni a (jobban) bemutatható karakterekből. Márpedig alapvetően az vezérli az itteni fillereket.

-----------

174-196

- Vajon miért "rejtett" faluk ezek ha mindenki (megbízók stb.) úgy sétál ki-be ahogy éppen kedve szottyan?
- De végre eltértek a karakterbemutatás céltól, inkább történetvezéreltek ezek a sztorik.
- Bár N-t nem látjuk edzeni, egyre gyakrabban használja a dobófegyvereket, azaz mégiscsak mintha fejlődne valahova.
- Vajon miért vágyik N egy káros (abusive) kapcsolatra? A Szag Urától egy dolgot kap: verést.
- Naruto rossz példa a fiataloknak azzal hogy folyton kifőzdékben eszik. Ez drága, és azt jelenti nem tud főzni. Szintén erősen kifogásolható hogy mindenkit gúnynevekkel illet. Mégis, mi jöhet legközelebb, azt mondja egy lánynak "hajad mint a kecske szőre"?
- Shakura: "Te, Naruto, mi az ott a hátadon? Tetves vagy?" *Lee egy hatalmas követ cipelve a hátán*: "Én fogok győzni!" Naruto: "Ez nem hátsúly, a fenébe is!" XDXDXD
- A Nevető Shino jól feleleveníti a csuninvizsga 2. részét - bár lehetett volna több ahol PazuzuMaki Nyárutó és Shivo a Holtak Ura együttdolgozik.
- Van egy olyan sejtésem hogy az Árnyékklónoknál valójában azért mindig az utolsó a varázsló, mert nem lehet kiszúrni melyik az igazi, mert mindig az utolsó életbenmaradt "klón" az igazi. Vagy ha úgy tetszik, mindegyik az "igazi".
- Vajon miért nem oktatnak ki mindenkit Alapvető Csakrahasználatra afféle testnevelésóra keretében?
- Minden ninja-varázsló ugyanazokból a lényekből idéz,és azokból meglehetősen korlátozott szám áll rendelkezésre (fajonként kb. 6 példány, nem számolva az olyan raj-lényeket mint a piranhák). Ez durván arra késztetheti a társadalmat, pontosabban a shinobikat, hogy megakadályozzák a népesség felduzzadását, ezzel persze a világ felfedezését, új városok alapítását stb. Újabb bizonyíték hogy ezek a yakuzák valójában többet ártanak mint használnak. Elvégre az erdők amiket egy-egy csata során kipusztítanak nem teremnek újra. A Gara által teremtett sivatagok sem válnak újra termőfölddé. A csakrahasználat egy természeti csapás!
- Most veszek észre vmit: mindenki egy irányba specializálódik. Kivéve Naruto (= Hullám&Örvény ~ Haragvó Tenger ~kamikáze).
- És ha már akkor: HegyiKéjenc miért nem tarajossülöket idéz?
- No, Naruto mégiscsak tud konkrétan alakot váltani, nincs beszorulva a szexidzs-uccujába.
- A 192. rész erősen 18+. És ez nekem tetszik!
- A 193. epizód, szintén oneshot, szintén zseniális :D És az a csillagos outro karaoke-feliratért kiált!
- Érdekes, de szerintem Naruto észrevette Hinatát. Ha másért nem, azért mert H-nak mindig jó véleménye van róla. Ha vki megkérdőjelezi a képességeit oda tud fordulni hogy "ugye milyen jó vagyok valójában, mondd meg neki(k)!"
- Tenten a malaccsaj (akinek a papírján vannak a fegyverek) nem tudom honnan jött, de jó kis karakterré nőtte ki magát. De egyelőre Ino vezet nálam. H. az eredetiben is olyan rettenetesen vékony hanggal szerepel (remek ám a szinkron, mindenkinek ugyanolyan a hangja japánul, angolul, magyarul), Shakura egy meh akor is, Cunadét meg végig banyázzák (pedig kb. ő lenne az egyetlen felnőtt nő a sorozatban).
- No, a 3. filmnek mindenképp javára írandó hogy nem a "maradék" megy akárhova, hanem látszólag összeszedetten a kellő csapat indult útnak.
- Akárki készítette is a feliratokat az is fejből dolgozott, mert a "chunin"-t "junin"-nak írta. És még engem cikiztek mert nem találom el az ilyesmit. (Kivéve amikor szándkéosanteszem, lol)
- Wazze, növényevő kardfogú-tigris!
- Pff, újabb (és rendkívül nem-mozgalmas) feldolgozása a "pénzért nem vehetsz meg mindent" közhelynek. Annyira botrányosan Csak Úgy Van az egész hogy 30 perc után - hősiesen bevallom - kikapcsoltam.

[ Módosítva Tue Aug 30 2016, 03:28PM ]
Vissza az elejére
joe san
Fri Sep 02 2016, 07:41PM

Regisztrált tag #7
Regisztrált: Thu Aug 11 2011, 06:42PM
Üzenetek: 794
Hello!
Értékelem a részletes elemzésedet, azonban lenne pár dolog:
1. Eltér a tárgytól, de ezt kell először tisztázni :mellőzd legyél szíves a trágár szavakat.
2. A szereplők hasonlóságára szerintem sokan rájöttek.
3. A "Naruto" shounen (remélem jól írtam le) ami 12-18 év közötti fiúknak szóló anime.
4. Nem mindenkinek tetszik, de vannak olyanok akiknek igen, mert nem vagyunk egyformák, hála Istennek mert akkor unalmas lenne a világ :) visszatérve próbáljuk meg tisztában tartani mások véleményét és nem megbántani őket mert nekünk nem tetszik, de nekik igen.
5. Remélem nem bántottalak meg,megtudtál érteni és ÜDV ITT A FÓRUMON!

[ Módosítva Sun Sep 04 2016, 01:02PM ]
Vissza az elejére
kingevil
Fri Sep 02 2016, 09:21PM
Regisztrált tag #451
Regisztrált: Wed Feb 22 2012, 06:50PM
Üzenetek: 429
Gyá ez igen :)
Pacsi Joe san és adom a hozzá szólásod :)
Minden emberkének más az ízlése


[ Módosítva Fri Sep 02 2016, 09:22PM ]
Vissza az elejére
joe san
Sun Sep 04 2016, 01:04PM

Regisztrált tag #7
Regisztrált: Thu Aug 11 2011, 06:42PM
Üzenetek: 794
Hűha ha ez ciki elírtam :s
*tisztában* helyett tiszteletben.
Vissza az elejére
Oldal:  1 2 3 ... 88 89 90 91  

Ugrás:     Vissza az elejére

Téma átvétele: rss 0.92 Téma átvétele: rss 2.0 Téma átvétele: RDF
Powered by e107 Forum System