Nimród Íjász Egyesület - Kazincbarcika 
Kazincbarcikai Nimród Íjász Egyesület


A Kazincbarcikai Nimród Íjász Egyesületet (KNIE) 1998-ban alakította meg egy íjászatot kedvelő baráti társaság, akik az évek során az egyre bővülő és változó tagságú egyesületet egységben tartották. Jelenleg az edzéseket rendszeresen látogató tagok száma 20-ra tehető.

Az egyesület fő célkitűzése a helyi íjászatot kedvelő, vagy e sport iránt érdeklődő emberek összefogása és az ún. 3D vadászíjász versenyeken való minél nagyobb számban, valamint minél eredményesebben való részvétel.

A tagok között az egészen fiataltól a seniorig minden korosztály megtalálható és egyaránt vannak csigás íjat, valamint reflex/történelmi íjat használók is.

A kazincbarcikai íjászok évek óta rendszeresen vesznek részt 3D versenyeken többnyire a régióban, de az országos nagydíj-sorozatban is képviseltetjük magunkat. Több tagunk is dobogós helyezések sorával szerepel e megmérettetéseken.

A KNIE saját szabadtéri lőterén tartja heti két alkalommal edzéseit. Télen egy helyi általános iskola tornatermét béreljük erre a célra.

Az egyesület 2001 óta már 11 (2009-ig) alkalommal rendezett 3D vadászíjász versenyt Nagybarcán, amiken a részvevők száma általában eléri a 80-100 főt. Ezek a versenyek az évek során a nehéz, technikás, de rendkívül változatos és élvezetes pályáknak köszönhetően a régió íjászai körében komoly elismertséget vívtak ki az egyesületnek.

A KNIE támogatóinak az alábbi szolgáltatásokat nyújtja:

* megjelenés az egyesület honlapján
* a támogatók logójának megjelenítése az egyesület pólóján, amikben a tagok a versenyeken részt vesznek
* kívánságra nyílt napok alkalmával az érdeklődők megismertetése az íjászattal, kipróbálási lehetőség biztosítása
* az évente kétszer (tavasszal és ősszel) megrendezett versenyünk alkalmával reklámfelület biztosítása
A támogatást az egyesület a felszerelések (vesszőfogók) cseréjére, a versenyek minél magasabb színvonalon történő megrendezésére (további célok vásárlása, a támogató nevében különdíjak felajánlása) kívánja fordítani.


Érdeklődését köszönjük, a jövőbeli együttműködésben bízva
Kazincbarcikai Nimród Íjász Egyesület