OLI76.HU - Orosz Olivér weboldala
személyes blog festmények, airbrush online játékok android retro rovat videoton tvc programozás
személyes blog festmények, airbrush online játékok android retro rovat videoton tvc programozás
Személyes -információk rólam

menü:
bemutatkozás
fényképek rólam
általános fotók 1
általános fotók 2
általános fotók 3
kedvenc klippjeim
kedvenc filmjeim
elérhetőségeim

blog

vendégkönyv
Orosz Olivér-nek hívnak. 1976 május 17.-én születtem Sátoraljaújhelyen. Lácacsékén lakom születésem óta (Borsod-Abaúj-Zemplén megye). Óvodába-iskolába Ricsére jártam. Ügyesen rajzoltam, így Porcelánfestő szakmát választottam. A Sátoraljaújhelyi 117. számú szakmunkásképzőbe jártam 1990-től 1993-ig (ma Trefort Ágoston szakközépiskola). A szakmunkásbizonyítványomat a szakma kíváló tanulója országos versenyen szereztem (a versenyt Herenden rendezték meg.) Ezután levelező tagozaton leérettségiztem, majd részt vettem egy középfokú számítástechnikai szoftverüzemeltető tanfolyamon. 1997 augusztus 14.-én vonultam be katonának. Újpesten a Honvéd Folyami Flottillánál szolgáltam. Ez tartott 9 hónapig. Akkor kezdtem el festeni, és azóta festek hobbi szinten (olajfestékkel vászonra).

Azóta egyszer itt dolgozom, egyszer ott. Festettem már templomot, dolgoztam az IBM Székesfehérvári gyárában, voltam postai kézbesítő stb.
2003 nyarán megszereztem az engedélyeket, hogy eladhassam a képeket, amiket festek. Most ha időm engedi festek, illetve 2010-től az airbrush festés is a hobbim. Nehéz munkát találni a környéken. 2008-ban hidegburkoló szakmát szereztem, de a válság és a gyakorlat hiánya miatt nem tudok dolgozni ebben a szakmában.
2011-ben elvégeztem egy erdei melléktermék gyűjtő és feldolgozó tanfolyamot, és dolgoztam is egy évet ezen a területen, bár inkább növénytermesztés és feldolgozás volt a feladat.


A számítógépezésen kívül szeretek rajzolni, festeni. Szeretem a természetet, az állatokat. Imádom Rejtő Jenő regényeit (és haragszom amiért hagyták megfagyni szegényt.) Szeretem a rajzfilmeket, képregényeket. Kedvenc tévéműsorom a Heti Hetes (RTL-Klub). Ha tehetem mindig megnézem a Barátok Közt-öt, a Sliders-t, a Szívtipró Gimit, a Szívek szállodáját. Szeretem Jacki Chan filmjeit. Kedvencem a Csillagkapu és a LOST sorozat.
Zenében szinte mindent meghallgatok, kivéve a keményebb rock-ot. (Inkább a Hip-Hop és "diszkó" zene áll közel hozzám.)

1996 óta van számitógépem. Egy C64-el kezdtem, aztán jött egy 286-os PC, később nagyjából minden kategóriához volt szerencsém (386-os, 486-os, P1-es, P2-es, P3-as, P4-es). Jelenlegi gépem: AMD Sembron processzor 2x2.8 GHZ, 2GB ram, 650 MB HDD, CRT monitor.
Amióta van számitógépem programozással is foglalkozom. C64-en még a Basic-et és gépi kód-ot használtam, PC-n a Turbo Pascal volt a nyelv, 2007-től pedig a Java, illetve 2011-től az Action Script 3 (ami a FLASH játékok nyelve).

Kedvenc játékaim: Tomb Raider sorozat (a régi 5. részig bezárólag), Red Alert 1-2, Tiberian Sun, Star Wars Racer, Need for Speed sorozat. Az utóbbi időben emulátorokkal játszom szívesebben. (STREETS OF RAGE, SONIC, DOUBLE DRAGON szerű játékok, CASTLEVANIA, R-TYPE, ROBOCOP VS TERMINATOR stb.)

Kb. 2007 nyarától programozok Java nyelven, hogy milyen eredménnyel azt megnézhetjük az online játékok oldalon.

Az itt található játékokat én készítettem. Szintén én készítettem a TVC emulátort.

Sajnos munka mellett nincs elég időm/erőm ahhoz, hogy fessek és programokat készítsek, úgyhogy én annak örülök, mikor pár hónapig munkanélküli vagyok és van időm ilyesmire, alkotni valamit. Kár, hogy ebből nem tudok megélni.