Aktuális


2008/09.

2008.11.16. Borota - Öregcsertő 0:5 (0:3)

Utolsó őszi bajnoki mérkőzésünkre idegenben került sor Borotán, ahol nem számíhattunk könnyű mérkőzésre. Ha csak a tabellán elfoglalt helyezésekből indultunk volna ki, elvileg sima ügy lett volna ez a kirándulás, de vendéglátóink eddig hazai pályán 15 gólt rúgtak és ugyanennyit is kaptak. Ráadásul idegenben Dávod gárdáját is megizzasztották, így lehetett tudni, hogy ha jó napot fognak ki, meggyűlhet a bajunk velük.

Megérkezésünk után a pálya szemrevételezésénél nehéz volt elsiklani annak kedvezőtlen adottságai felett. A kis méretű pálya dimbes-dombos felszínét borító becsomósodott fű között jónéhány - a gondnokok által - szétgereblyézett vakondtúrás bújt meg, míg a gólvonal előtti területek, illettve a két tizenegyes pont környéke felásásra került. Valószínűleg úgy ítélték meg a hazaiak, hogy ezek a beavatkozások a pálya minőségét javítják majd, és ezért került sor a tereprendezésre. Ha így van, a jó szándék megvolt, és ezért megbocsátható, hogy a végeredménynek nem iskerült beváltania a hozzá fűzött reményeket.

A pálya szemrevételezése után nagyjából választ is kaptunk arra, hogy vendéglátóink miért olyan eredményesek otthon, egyúttal a "hazai pálya előnye" fordulat is új értelmet nyert. Anno Jakabszállás (vagy Fülőpjakab?) is hasonló körülmények között játszotta hazai mérkőzéseit (és játsza ma is), így nem egyedi jelenségről van szó a borotaiak esetében.

A mérkőzés elején a hazai csapat merészen próbált támadni, többször el is jutottak a kapunk elé, de az első 15 perc szokásos kapkodását követően már egyre kevesebb eredménnyel tudák vezetni támadásaikat. Rögtön az elején egy szögletből majd egy kontrából szerezhettek volna gólt, azonban az elsőt elkapkodták, míg a második helyzetben a fiatal csatáruk pár méterről a kapusunk lábát találta el, sőt a visszapattanó labdával sem tudott mit kezdeni.Ha azt mondanánk, hogy az első 20 perc után lehetett volna az állás 2:2 is, akkor sem hazudnánk, mert mi is olyan helyzeteket hagytunk ki - nos, amilyeneket mindig is kihagyunk. Volt itt több kapufa, több olyan eset, ahol a védők önfeláldozóan vetődtek a hálóba tartó labda útjába, de volt úgy, hogy Herczeg Zoli egy méterről nem találta jól el a kapu előtt keresztbe lőtt labdát. Amikor már azt hittük, hogy semmiből sem fogunk betalálni, Batánovics Jani lövési pozícióba jutott a 16-os vonalán, s bár igaz, hogy az első próbálkozásra lukat rúgott - bocsánat, lővőcselt mutatott be -, de a második próbálkozásra sem igazán jól eltalált gyengécske lövés behullott a gólvonalon lukat rúgó védő és a kétségbeesetten menteni próbáló kapus között (0:1). Vezetésünk megszerzése előtt százszor nagyobb helyzetekben mentettek a hazaiak, így a 25. perc környékén szerzett gólunk érthetően váratlanul érintette őket. Folyamatos támadásainknak végül is meg lett az eredménye; előbb Geiger Csabi (0:2), majd Jungwirt Sanyi is betalált kialakíva ezzel a 0:3-as félidei eredményt. Geiger Csabi találata egy szép kombinációt követően született, amikor Jónás Laci jobb oldalra ívelt labdáját közpre adva Sanyi egy gyors passzal továbbította Csabának, aki szinte üresen maradt a kapuval szemben, és nem is hibázott kilőve a hosszú oldalt. Vendéglátóink nem adták fel a küzdelemet, több szögletet és szabadrúgást is kiharcoltak, azonban helyzeteiket nem tudták kihasználni, így szinte reménytelen helyzetben vonultak a szünetre.

A térfélcserét követően a hazaiak is kapust cseréltek, aminek újabb két gól lett a következménye. Mindkét találatunk hasonló körülmények között született, amikor szabadrúgásainkat követően a kapusukról kipattanó labdát először Tamaskó Attila (0:4), nem sokkal később pedig Jungwirt Sanyi kotorta a hálóba. Utóbbival ki is alakult a 0:5-ös végeredmény, igaz a mérkőzés végéig még vagy 30 perc volt hátra . A biztos vezetés tudatában kevesebb helyzethez jutottunk, igaz a hazaiak is beletörődtek, hogy ma nem szereznek pontot. Lett volna ugyan lehetőségük a szépítő találat megszerzésére, de vagy a szerencse nem volt velük, vagy pedig Szedmák Jani védett, vagy mozdult ki kitűnő ütemben kapujából.A mérkőzés végére jutott egy kis kakaskodás is, de végül mindenki belátta, hogy ennek már nem sok értelme van az utolsó forduló utolsó perceiben.

Összességében elmondhatjuk, hogy nem játszottunk rosszul, bár nagyon sok helyzet kimaradt és néha elfelejtettünk odafigyelni hátul. Vendéglátóink azonban ma nem tudtak élni a kapunk előtt adódó lehetőségeikkel, így igazán nagy veszélyt nem jelentettek ránk. Gyenge teljesítményt nem is nagyon tudnánk mondani, talán Réczi Pista volt az, aki feltünően kivonta magát a játékból, holott harcos és gyors játékára most is szükség lett volna. S ha már annyit szidtuk Béni Mátét az utóbbi időben, most el kell ismerni, hogy amíg le nem kellett cserélni, végre úgy játszott, ahogy azt elvártuk tőle. Következik a téli "pihenő", amit azért teszünk idézőjelbe, mert szinte mindenki tovább kergeti a labdát valamely város téli kupáján, ki Kőrösön, ki Kecelen, ki Kalocsán. Sérülésmentes jó játékot kívánunk mindenkinek.

Gólszerzők: Batánovics J., Geiger Cs., Jungwirt S. (2), Tamaskó A.


2008.11.09. Öregcsertő - Újtelek 10:1

Gólszerzők: Jungwirt S. (6), Tamaskó J. (2+1), Jónás L., Béni M.


2008.10.26. Öregcsertő - Bátya 7:0 (4:0)

Pár napon belül másodszor is pályára léptünk hazai pályán és újabb gólzáporos mérkőzéssel sikerült megörvendeztetni azokat a szurkólóinkat, akik a hűvös idő ellenére is kilátogattak a pályára.

A bátyai csapat valószínűleg nem teljes létszámban képviseltette magát, mert első ránézésre pár "régebbi" arc hiányzott tőlük, de általában is elmondható volt róluk, hogy elég fiatal kerettel képviseltették magukat. Ennek megfelelően bátran próbáltak kezdeményezni, de erejük csak az első félidő közepéig tartott, ezután már csak elvétve jutottak el gólhelyzetig. A védelem az egész mérkőzés alatt jól működött, igaz komoly feladat csak ritán adódott, amelyek közül nem is mindet tudtuk megfelelően megoldani. Így könnyen vezethettek volna a vendégek, ha a 10. perc környékén a jobb oldalról beadott labdát a középen üresen érkező csatár 3 méterről nem a kapu felé durrantja. Ugyanez a forgatókönyv pontról-pontra a második félidőben is megvalósult, többek között ennek is köszönhettük, hogy gól nélkül úsztuk meg ezt a mérkőzést is. A gólgyártást a sérülésből visszatérő Réczi Pista kezdte, aki egy Jungwirt-lövést követőn szerzett vezetést a lecsorgóból a hosszú oldalon (1:0). Ezt követően Jungwirt Sanyi (2:0), majd Batánovics Jani találatai következtek (3:0), a félidei eredményt pedig Geiger Csabi találata állította be (4:0).

A második félidőben alig változott valami: nekünk sikerült újabb gólokat szerezni Geiger Csabi (5:0), majd Jungwirt Sanyi révén (6:0), a végeredményt pedig Batánovics Jani egy kiugratás után állította be, amikor jobb oldalról a tizenhatoson belül az ötös sarkától néhány méterről kilőtte a hosszú felső sarkot (7:0). Több szerncsés gólt is elértünk, igaz olyan helyzetek pedig nem mentek be, amiket könyörtelenül ki kellett volna használni. Így ismét gól nélkül maradt Herczeg Zoli és Bényi Máté, utóbbi egy szép gólpasszal vigasztalódhatott, amikor Jungwirt Sanyi fejére varázsolta a bogyót egy hosszú átadással annak második találata előtt. A meglepően enervált játékot mutató hazaiak nem sokat tudtak hozzátenni a játékhoz, ritka gólszerzési lehetőségeiket pedig nagyvonalúan kihasználatlanul hagyták.

Összességében meg lehettünk elégedve, hiszen a játék is jól ment és gólokat is tudtunk szerezni, bár a bátyaiak elég kis ellenállást tanusítottak. Kiemelni szinte alig lenne érdemes bárkit is, mert az egész csapat jól muzsikált és a csapategységek külön-külön is megállták a helyüket. Az utóbbi két találkozónkon szerzett 15 találatunk egy kicsit javított a gólarányunkon, kár, hogy pont most kell egy hetet kihagynunk a sorsolás miatt. Talán sikerül egy edzőmeccset lefixálni a következő hétvégére, de az biztos, hogy az újabb bajnokira - amit szintén hazai pályán játszunk - két hetet kell várni, amikor is Újtelekkel meccselünk majd. Addigra talán mindenki felépül kisebb-nagyobb sérüléséből (Minda Gabi épp ezen a meccsen törte orrát) és az utolsó két bajnokit teljes erőbedobással játszhatjuk majd.

Gólszerzőki: Réczi I., Jungwirt S. (2), Batánovics (2), Geiger Cs. (2)


2008.10.23. Öregcsertő - Rém 8:0 (3:0)

Nemzeti ünnepünkön is pályára léptünk hazai közönség előtt és gólzáporos mérkőzésen sikerült felülmúlnunk vendégeinket, akik csak az első fél órában udták tartani velünk a lépést.

Esőre hajló és hűvös időben ünnepeltünk ezen a délutánon, s bár alig néhány néző látogatott ki a találkozóra, nem lehettek elégedetlenek, hiszen régen rúgtunk már ennyi gólt egy mérkőzésen. A rémi csapat elég gyenge napot fogott ki, bár nem szólhattunk volna semmit, ha a félidei eredmény nem 3:0, hanem 3:2. Az történt ugyanis, hogy az első gólunkig egyszer a tizenhatosunkon belülről, egyszer pedig 20-25 méter távolságból találták telibe a felső lécünket, így talán jogosan mondhatták, hogy nem volt szerencséjük. Már bőven eltelt a félidő fele, amikor Béleczki Robi a hosszún üresen álló Jungwirt Sanyi fejére varázsolta a labdát egy hosszú átadással, és Sanyi pár méterről nem is hibázott (1:0). A gólnak azért örülhettünk, mert ezt megelőzően a vendégek többször is veszélyeztettek, valamint mi is elpuskáztunk jónéhány lehetőséget. A félidő végéig még kétszer sikerült megzörgetni a rémiek hálóját; először Batánovics Jani hagyta állva a védőket és egy szép cselsorozat után négyre növelte találatainak számát (2:0), majd Geiger Csabi is hozzálátott a gólgyártáshoz, amikor egy lövőcselt követően a hosszú jobb sarokba helyezte a labdát az ámuló védők között (3:0). A játék azért nem volt teljesen zökkenőmentes, a sok pontatlan átadás és rossz labdakezelés rányomta a bélygét a meccsre. A nedves talaj sokszor megtréfált minket, egyre-másra csúsztak el a labdák a lábunk alatt/mellett. Az első félődő legnagyobb hibája mégis az volt, hogy hátulról próbáltunk szervezni és a középpályát szinte mindig kihagytuk a játékból a hosszú, szélre belőtt indításokkal. Ebből következik, hogy Geiger Csabi alig volt játékban, vendégeink pedig egyre inkább betömörültek.

A második félidő három Geiger találatot hozott, amelyből volt fejes szögletből (4:0), volt tizenegyes (5:0) és volt egy kijátszott mezőnytalálat is kb. 14 méterről (6:0). A klasszikus mesterhármas minden szempontból dícséretre méltó, és bizonyította azt, hogy kár volt Csabit annyira kivonni a játékból az első félidőben. Vendégeink jobbára teljesen felhagytak a támadásokkal, Szedmák Janinak kétszer kellett csak jobban figyelni, mindkét alkalommal egy-egy távolabbi szabadrúgás alkalmával. Talán ha jobban összpontosítottak volna a kontráik végén, eredményesebbek lehettek volna a rémiek, de ezen a délutánon nem termett számukra babér. A többgólos vezetésünk tudatában egyre bátrabban játszottunk és lehetőséghez jutottak a cserék is. Jungwirt Sanyi egy újabb fejessel megszerezte hetedik gólunkat (7:0), majd a csereként beállt Minda Gabi is betalált, amikor egy életerős lövést pofozott a kapuba pár méterről (8:0). A sok gól ellenére bőven akadt hiba a játékban, amiket talán kevesebbszer követünk majd el vasárnap, amikor is Bátyát fogadjuk itthon. Sajnos több sebből is vérzünk, mert Tóth Robi, Csekei Karcsi és Réczi Pista is sérült, visszatérésükre pedig még várni kell. (Csekei Karcsi idén valószínűleg már nem is játszhat, az ő lábujját még a miskei szőke "barátunk" <Szeles> törte el - kívánunk neki hasonló jókat!) A 10:0 is meglehetett volna, ha a spori befújja azt a két tizit, ami mindenki szerint az volt, csak szerinte nem. De ne legyünk telhetetlenek, sőt inkább reménykedjünk, hogy vasárnapra is maradt a "gombócokból" soronkövetkező vendégeinknek.

Ki kell emelni Geiger Csabit, aki négy találatot is jegyzett, de a többiek is jó teljesítényt nyújtottak. A meccs utáni halászlé pedig mindenkinek ízlett, köszönjük Lajos Robi!

Gólszerzők: Jungwirt S. (2), Batánovics J., Geiger Cs. (4), Minda G.


2008.10.18. Dunaszentbenedek - Öregcsertő 3:2 (2:0)

Szoros küzdelemben sajnos, de alul maradtunk riválisunk otthonában egy küzdelmes mérkőzésen, ahol mindkét együttesnek adódtak kihasználatlan helyzetei. A villanyfényes meccs nem hozta meg a várva várt pontokat.

Sajnos az első félidő 35. percében kapott gól elrontotta az addig nagyjából jól működő játékunkat és meg is zavart miket annyira, hogy pár percen belül meg is kaptuk a második találatot. Pedig jól kezdődött a mérőzés, vendéglátóinknak nem sok lehetőséget adtunk a támadások vezetésére, sőt Jungwirt Sanyi és Geiger Csabi révén gólhelyzetbe is tudtunk kerülni, azonban ezeket a próbálkazásinkat rendre kihasználatlanul hagytuk. A szorványos hazai támadások veszélyességét tovább növelte a rossz látási viszony, ami az első félidőnkben a kapunk környékét jellemezte. A félhomály nem segített nekünk a védekezésben, sajnos ez ellen semmit sem tehettünk. A hazaiak igyekeztek is kihasználni ez az előnyt, és próbálkozásuk sajnos sikerrel járt egy szabadrúgásukat követően, amikor Biró Gabi - ahelyett, hogy a labdát oldalra ütötte volna - visszatenyerelte a mezőnybe, ahol természetesen a csatárok érkeztek hamarabb, így szinte a semmiből szereztek vezetést a hazaiak (1:0). Ez az elég nagy hiba annyira megfogott minket, hogy pár percen belül meg is kaptuk a második gólt egy elég jól eltalált, de mégis fogható lövés után, ami ugyancsak kapusunk lelkén szárad (2:0). A hazai 2 gólos előny eléggé sokkolta a csapatot, így a második félidőt elég tetemesnek tűnő hátrányból kezdhettük.

A pihenőt követően a hazaiak vérszemet kaptak és szinte mindenhonnan kapura tüzeltek, amire sajnos mi is elég sok lehetőséget adtunk nekik szabadrúgások formájában. A játék képe elég vegyes képet mutatott, mindkét csapat keményen kűzdött - sajnos néha sportszerűtlen eszközökel is. A sárgák mindkét oldalon kiosztásra kerültek, igaz pirosak is lett volna helye (pl. amikor a hazai középhátvéd utolsó emberként a labdával mit sem törődve egyenes szándékkal felrúgta a kapura törő Jungwirt Sanyit), de a spori nem vállalta fel, hogy ennyire belenyúljon a mérkőzést. Aztán ugyanúgy, ahogy szinte a semmiből vezetést szereztek a hazaiak, ugyanúgy tudtunk gól szerezni mi is. Kolompár Pista egy jó 20 méterről leadott külsővel megnyesett, váratlan lövést eresztett meg kapásból, ami a léc alá vágódott a hazai kapus szeme között (2:1). A homályos(abb) kapu így a hazai portást is megtréfálta, de ne vegyük el Pistától az érdemet, mert tényleg szép gól volt. Nem sokáig örülhettünk, mert eléggé felesleges szabálytalanságunkat követően a benedekiek végezhettek el szabadrúgást veszélyes szögből szinte a tizenhatos vonaláról, és nem is hibáztak. Kis szerencsével védhető lett volna a lövés, de sajnos kapusunk csak beljebb tudta paskolni a rövid felsőbe tartó labdát (3:1). A csapat azonban még mindig nem adta fel, és még jobban támadtunk. Tóth Robi kapu elé ívelt labdája Jungwirt Sanyi fején megcsúszva a rossz ütemben kimozduló (de a védők által teljesen magára hagyott) hazai kapus felett a kapuba vágódott - mint utóbb sajnos kiderült - kialakítva a végeredményt (3:2). Az utolsó percekben mindent egy lapra téve támadtunk,ami egyúttal eredményezte azt is, hogy hátul eléggé sebezhetőkké váltunk. Problémáinkat tetézte, hogy ekkor már nem volt a pályán sem Jónás Laci, sem Tóth Robi, sem Réczi Pista, utobbi kettő sérülés miatt.

Más körülmények között valószínűleg nem ez az eredmény születik, de egyéni hibáink miatt sajnos most mi húztuk a rövidebbet. Ennek ellenére a döntetlen talán igazságosabb lett volna, bár valószínűleg a benedekiek ezt egészen másként gondolják...Összességében nem voltunk rosszabbak, jó meccset játszottunk, de kapus poszton ma nem tudtunk kielégítő eredményt produkálni, ezért pont nélkül kellett távoznunk.

Jövő héten Rém csapata látogat hozzánk, addig van idő elfeledni ezt a vereséget. Kötelező győzelemről sajnos ezen a szinten nem beszélhetünk, mert mindig az ilyen meccseken izzadunk meg. Tény, hogy ellenfelünk a legutolsó helyen szerénykedik a tabellán, azonban ez nem ok arra, hogy lebecsüljük őket. Ha a három pont megvan, már minden rendben lesz.

Gólszerzők: Kolompár I., Jungwirt S.

Más.Sajnos az előző forduló hivatalos közlönye még nem jutott el hozzánk, így a tabella frissítését elvégezni nem tudtuk.


2008.10.12. Öregcsertő - Foktő 5:0 (2:0)

Gólgazdag mérkőzésen múltuk felül ellenfelünket, akik nem tudtak elég ellenállást kifejteni, így az eredmény hűen tükrözte a két csapat közti különbséget.

A gólgyártást Tamaskó Attila kezdte meg a 25. perc környékén, amikor is megúnva a mezőnybeli bírkózást, jó 20-25 m-ről eleresztett bombával lepte meg a vendégek kapusát, aki csak besegíteni tudta a középre és a léc alá tartó bogyót (1:0). A félidő végéig az eredmény változatlan maradt, igaz mindkét oldalon adódtak gólszerzési lehetőségek. A lefújás előtt Jungwirt Sanyi egy szép egyéni teljesítménnyel két gólra növelte az előnyünket, amikor elhúzva mindeki mellett a labdát balról az üres kapuba gurított (2:0), így nyugodtabban mehettünk a 15 perc szünetre, ami 10 perc is alig volt.

A második félidő elején folytatódott a gólgyártás, előbb Réczi Pista ünnepelte meg visszatérését egy találattal (3:0), majd Tóth Robi növelte tovább előnyünket egy szabadrúgásos szituáció során, amikor is a sorfalat rendezgető foktői kapus figyelmetlenségét kihasználva rúgta a labdát az üres kapuba (4:0). A kegyelemdöfést Jungwirt Sanyi újabb találata jelentette a vendégek számára, aki a kapussal szembeni elpuskázott több egy-az-egyben ziccert követően az utolsóból végre betalált (5:0). Míg az első félidőben igencsak hazafelé fújt a játékvezető, a második félidőben sikerült kompenzálnia, bár a vendégeknek már ez is mindegy volt.

A jók közül is kiemelkedett Réczi Pista, aki egész meccsen rengeteget futott és küzdőtt, harcosan játszott és még gólt is tudott rúgni. Ugyancsak dícséret érdemli Batánovics Janikát, aki a középpályán három embernyi mennyiséget futott és segítette hatékonyan a védekezést. Jó formájukra a jövő héten is szükség lesz, mivel az ezen a hétvégén először vereséget szenvedő (Dávodon 5:0) éllovas Dunaszentbenedek otthonába látogatunk szombat este 18:00-kor villanyfényes mérkőzésre.

Gólszerzők: Tamaskó A.,Jungwirt S. (2), Tóth R., Réczi I.


2008.10.05. Kunbaja - Öregcsertő 1:1 (1:0)

Durva játékkal és jelentős játékvezetői tévedésekkel tarkított mérkőzésen idegenben szereztünk pontot a jó erőkből álló Kunbaja ellen.

Geiger Csabi sérülése után ismét játékra jelentkezett, visszatérését pedig góllal ünnepelhette volna, de a játékvezető les címén érvénytelenítette az egyébként szabályos körülmények között született találatát. Az első félidőben vendéglátóink talán egy kicsivel jobban játszottak, és a vezetést is meg tudták szerezni, azonban a második játékrész már a miénk volt és egy Tóth Robi beadást követően Jungwirt Sanyi egyenlített (1:1). Sajnos több 100%-os helyzetünk is kimaradt, így a 3 pont megszerzése nem sikerült, de idegenben talán ez is elfogadható eredmény. A hazaiak a második félidőben összesen egy komoly helyzetet tudtak kialakítani, amikor egyikük ütközött Szedmák Janival, így Tamaskó Janinak kellett felszabadítani a kapu torkából. A sárgalapok gyűjtésében viszont jeleskedtek, két csatáruk gyorsan besárgult, sőt a mérkőzés vége felé egyikük begyűjtötte a másodikat is. Miután megindult lefelé, a játékvezető "észre vette", hogy nem is neki adta az első félidőben a sárgát, így a hazai játékos megmenekült a kiállítástól. Az ügy pikantériája, hogy a partjelzőnél viszont mégis ő volt beírva, mint aki korábban már kapott egy sárgát. Persze a gólhelyzeteket nem a játékvezető hagyta ki, ezért nem is érdemes az üggyel a továbbiakban foglalkozni.

A jövő héten Foktő látogat hozzánk, akikről nincsenek az utóbbi időből rossz emlékeink, ezért jó lenne, ha egy közönségszórakoztató mérkőzésen 3 pontot tudnánk szerezni.

Gólszerző: Jungwirt S.

(Köszi az infókat, Karcsi!)


2008.09.26. Öregcsertő - Miske 3:0 (2:0)

A játék képének megfelelő eredmény született ezen a délutánon, mert a 3 gólos különbség reálisan mutatta a két csapat teljesítménye közötti eltérést. Noha a vendégek bátran kezdték a mérkőzést és 2-3 helyzetig el is jutottak rögtön az első percekben, gólt nem sikerült elérniük, köszönhetően Szedmák Jani és a védelem éberségének, akik az első percektől kezdve ott voltak a pályán.

Sajnos nem voltak jó emlékeink a miskei csapatról, hiszen mindenki emlékezett arra a 2007 áprilisi délutánra, amikor is vendégklátóink mind Jónás Lacit, mind Kovács Krisztiánt hosszú időre kivonták forgalomból úgy, hogy az utóbbi a szezonban többet nem is tudott pályára lépni súlyos sérülése miatt. Ez - mint utóbb kiderült - a bajnokságunkba is került, így érthető, hogy meglehetős ellenszenv fogadta a vendégek szőke védőjét, aki annó csúnyán elintézte 2 meghatározó játékosunkat és ezzel bajnoki álmainkat is. Talán el is felejtette volna mindenki a történteket, ha régi "barátunk" nem Jungwrit Sanyi és Batánovics Jani faragásával kezdte volna a meccset. Szerencsére pár perc után Sanyi tudta folytatni a játékot, igaz addig jutott másnak a fájdalmas belépőkből. Talán az eléggé barátságtalan bekiabálások, vagy a józan ész hatására hősünk végül jobb belátásra tért, és a meccs hátralévő részében nem vétette magát észre kirívóan durva szabálytalnságokkal.

Az első perceket leszámítva hátsó alakzatunknak alig akadt dolga; mi igyekeztünk támadni, a vendégek pedig kontrákkal próbálkoztak, vagy kapunk elé ívelésekkel. Első gólunk az első félidő felénél született több helyzetet követően, amikor egy oldalról beadott labdát Jungwirt Sanyi a védők és a kapus között a hosszú sarokba pörgetett (1:0). A gól után felszabadultabban játszottunk, de csak a félidő végén sikerült újabb gólt elérni, amikor is Tóth Robi oldalról a 11-es pont felé cselezett a tizenhatoson belül, majd vetődő kapus mellett kilőtte a rövid alsót (2:0).

A második félidőben vezetésünk tudatában jobban kinyíltunk, és vendégeink több lehetőséghez is hozzájutottak. Továbbra is a védelem mögé beívelt labdákkal és beadásokkal próbálták eredményt elérni, de Tamaskó Jani és Attila, valamint Csekei Karcsi és Batánovics Jani mindig egymás segítségére volt, így csak a szabadrúgásokban bízhattak. Mivel ezeket is rendre elrontották, kevés reményük maradt a gólszerzésre, sőt egy ellentámadás alkalmával Tamaskó Jani egy távoli lövéssel tovább növelte előnyünket. A 20-25 méterről leadott életerős lapos lövés a védők között utat talált a kapu jobb sarka felé, ahol már - az egyébként jól védő - vendég kapus sem tudta útját állni (3:0).

A mérkőzést elég sok szabálytalanság tarkította, a csapatok nem maradtak adósai egymásnak. Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, mert bár az eredmény nem alakult szorosan, de ellenfelünk végig veszélyeztetni tudta a kapunkat és az utolsó pillanatig nem hagytak fel gólszerzési próbálkozásaikkal. Szoknunk is kell a nyomást, mert a jövő héten Kunbajára látogatunk, akik ebben a fordulóban veszítették el veretlenségüket Dávodon, így nagy a valószínűsége annak, hogy a jövő héten otthon javítani akarnak majd ellenünk. Ha esetleg újból nyerni tudnánk, megelőzhetnénk őket a tabellán és felállhatnánk a dobogóra. Ha nem megy rosszabbul a játék, mint Miske ellen, akkor erre minden esélyünk meg is lesz...

Gólszerzők: Jungwirt S., Tóth R., Tamaskó J.


2008.09.20. Homokmégy - Öregcsertő 0:1 (0:0)

Valószínűleg senki sem számított gólzáporos mérkőzésre ezen a szombat délutáni rangadón, hiszen a szomszédvárak csatájában a nagy kűzdelem ritkán párosul sok góllal. Mivel mindkét csapat eléggé foghíjasan volt kénytelen felállni, egyik fél sem mehetett biztosra egészen a mérkőzés utolsó negyedéig.

Geiger Csabi vaskúti barátainktól emlékbe kapott bordatörése okán nem lehetett a csapat segítségére, rajta kívül még Béleczki Robi hiányzott, míg Tóth Robi félig sérülten volt kénytelen vállani a játékot. A hazai kispadon sem tülekedtek a játékosok, így amikor az első félidő 20. perce körül az egyik védőjük megsérült, 10 emberre fogyatkoztak jó 10 percre, amikor is megérkezett Budapestről Romsics Barna, akivel kiegészülhettek. Hogy mennyire volt szabályos ez a belépő (mivel az igazoltatásnál még nem volt jelen) arról megoszlottak a vélemények, de a játékvezető nem látott hibát a történtekben, így a jéték tovább folytatódott. Hogy helyesen engedte-e a pályára lépni a hazai játékost a spori, a mérkőzésen jelen lévő ellenőr biztos kitér majd a jelentésében.

Mindkét csapat elég harciasan kezdett, amihez a mi részünkről a szinte minden meccsünk elejét jellemző ideges kapkodás is párosult, aminek egyenes következménye volt, hogy hajmeresztő megoldások születtek borzolva ezzel a kispad és a szép számú szurkolók idegeit. Szerencsére vendéglátóinkon sem melegedett olyan gyorsan a cipő, így a küzdelem csak ritkán tevődött át a középpályáról a kapunk elé, igaz Boldoczki Józsi sem találkozott sokat a labdával a homokmégyi kapuban. Ahogy telt az idő, egyre inkább sikerült átvennünk a mérkőzés irányítását, de a kapu előtt teljesen impotensek voltunk, igazából valamirevaló gólhelyzetbe sem kerültünk. Aztán a félidő közepe felé Herczeg Zoli a 16-os vonalánál bal oldalon kapott egy jó szöktetést, amibe a hazai jétékos csak belespiccelni tudott kicsit tolva a labdán. Szerencsénkre ez pont arra volt jó, hogy Zolit gólhelyzetbe hozza, aki nem is tétovázott; az ötös sarkáról "megfésülve" Kotrót a kapuba bombázott. Azonban még el sem halt a "Szép volt, Cida!" kiáltás a szurkolók száján, amikor a játékvezető a partjelző intésére lest és szabadrúgást ítélt kifelé. Hogy valóban les volt-e vagy sem, az egymástól pár méterre, de az esettől legalább 30 méterre lévő kispadok is mást-mást gondoltak. Nem meglepő módon a mi kispadunk kategórikusan elutasította a lest, míg a hazaik a sporikkal értettek egyet. Maradt tehát a 0:0 az első félidőben.

A második játékrészben sem változott a játék összképe, a játék irányítását teljesen átvettük, sőt már számos gólhelyzetet is sikerült kiharcolni. A győztes gól azonban sokáig váratott magára. Ismét ordító gólhelyzetekben hibáztunk, Boldoczki Józsi többször is kifutva tisztázott Jungwirt Sanyi és Batánovics Jani elől, utóbbi egy kipattanó labdát fejelt az üresen maradt kapu mellé a félidő közepén. Szerencsére a középpálya csak ritkán feledkezett fenn a támadásoknál és a védelem is fegyelmezetten játszott, így a hazaiak az íveléseken kívül nemigen jutottak el a kapunkig. Aztán Tóth Robi odavarázsolta futóra a leshatáron várakozó Jungwirt Sanyi elé a bogyót, aki bal oldalon a 16-oson belül még egy visszahúzással elfektette a védőjét és még mielőtt a következő megérkezett volna, áttéve a jobb lábára kilőtte a hosszú felsőt úgy, hogy a labda a felső kapufáról vágódott a hálóba (0:1). Nagyon szép gól volt, Boldoczki Józsi sem tehetett már semmit, annyira jól volt helyezve a labda. A gól után jött a szokásos zavarodottság a mi oldalunkon, de kb. 5 perc alatt sikerült megnyugodnunk, így nagyobb baj nem történt. Sőt újabb kiugratások következtek, aminek a vége egy piros lap lett, mivel egy kifutást követően Boldooczki Józsi a 16-oson kívül már csak kézzel tudott menteni, amit a játékvezető megfeleően honorált is. Ezt követően nem sok volt már hátra, igyekeztük tartani az eredményt, ami ezúttal sikerült is a kiállítás ellenére.

Szinte az egész csapat jól teljesített, de Jungwirt Sanyi, Minda Gabi (amíg el nem fáradt) és Tamaskó Jani kiemelésre érdemes. Embert próbáló mérkőzés volt, kemény és hajtós, és ezúttal mi örülhettünk végre a pontoknak. A jövő héten Miske látogat hozzánk, akik ugyancsak nem adják majd olcsón a bőrüket, így hasonlóan kemény meccsre lehet számítani. Ha az idő is jó lesz, semmi nem akadályozza majd, hogy a szurkolók jó meccset lássanak.

Gólszerző: Jungwirt S.


2008.09.14. Öregcsertő - Vaskút 2:2 (1:0)

Az eddigiek ismeretében többen kiegyeztek volna a fenti eredménnyel a mérkőzés előtt, hiszen a vaskúti gárda eddig pontveszteség nélkül állt a tabella élén Homokméggyel holtversenyben, mi pedig sorban hullajtottuk a pontokat hol a gyengébbnek gondolt, hol erőssebb ellenfeleinkkel szemben. A mérkőzés végén mégis a vendégek örlültek jobban a megszerzett egy pontnak.

Pedig az első félidőben és a második félidő elején még minden a mi szánk íze szerint alakult, hiszen jóformán a esélyt sem adtunk az indiszpontált vendégeknek. Szedmák Jani talán ha egyszer labdába ért, talán védeni valója sem volt. A középpályáról hiányzott Tóth Robi, aki a múlt héten sérülést szenvedett, így Geiger Csabi került vissza középpályára. Hajtós mérkőzés volt, a középpályán kiharcolt fölényünket pedig többször is gólra válthattuk volna még az első félidőben is, azonban megint nem sikerült több nagy helyzetből sem kapuba találnunk, sőt a vezető gólunk megszületéséhez is jókora szerencse kellett. Történt ugyanis, hogy egy középen vezetett támadásunk során Geiger Csabi passza a védőről visszakerült a feladóhoz, és Csabi a tizenhatos környékéről a kapussal szemben már nem hibázott (1:0). Sajnos Jungwirt Sanyi csak helyzetekig jutott, Bényi Máté ereje pedig felőrlődött a védővel való küzdelem során. Jónás Laci és Batánvics Jani nagyon hasznosan játszott a középpályán, nagy szerepük volt abban, hogy a védelemünknek alig akadt dolga.

A második félidőben nem változott a játék képe, a vendégek nem tudtak újítani, mi pedig csak a 15. percben tudtunk ismét betalálni, miután a 16-oson belüli buktatásért megítélt büntetőt Geiger Csabi értékesítette (2:0). Nem sokkal eztuán azonban nem várt fordulat következett be a meccs menetében, amikor az addig szinte hibátlanul vezető játékvezető szövegelésért - talán túl szigorúan - piros lappal kiállította egy vaskúti játékost. A játék jó néhány percig állt, amíg lecsillapodtak a kedélyek. Érthetetlen módon a kiállítás után teljesen megzavarodtunk, az addig szigorúan záró középső és hátsó alakzat teljesen megkavarodva rohangászott a pályán, aminek gyorsan meg is lett az eredménye, amikor egy kontrából 10 emberrel szépítettek a vendégek (2:1). Négy emberünk nem bírt el az egész félpályán átcselező vaskúti játékossal, akinek a 16-osunknál még egy passzra is futotta az erejéből, amiből csatártársa Tamskó Janival nyakában szinte az ötösről gurított a hálóba. Gyülekeztek a felhők, de nem sikerült megnyugodnunk, vendégeink viszont vérszemet kaptak, és egymás után jöhettek szögletekkel és veszélyes helyről elvégezhető szabadrúgásokkal. Sajnos a játékvezető is érezhette, hogy a kiállítás talán túl szigorú volt, mert igyekezte kompenzálni a megmásíthatalant, aminek sajnos mi láttuk a kárát. Egy jobb oldalról becsavart szabdrúgás aztán Jónás Laci test mellé szorított kezére pattant a büntetőterületen belül és a sípszó nem is késlekedett. A vendégek pedig nem hibázták el a büntetőt, a jobbra mozduló kapusunk mellett a bal oldalra lőtték a labdát (2:2).

Lett volna azonban még lehetőség a 3 pont megszerzésére, hiszen Jungwirt Sanyi fejese, illetve kapura lövései, Herczeg Zoli távoli próbálkozásai és Geiger Csabi kecsegtető helyről elvégzett,de a sorfalon elakadt szabadrúgása újabb és újabb reménysugárt csillantottak fel. Újból beigazolódott azonban a foci örök nagy igazsága, miszerint a sok kihagyott helyzet megbosszulja magát. Sőt majdnem pórul is jártunk, amikor egy furcsán pörgő labda 8 méterre a bal kapufánktól visszakerült Tamaskó Janirról a vaskúti csatárhoz, aki erősen a kapu elé vágta a labdát, ahol Béleczki Robi érkezett és az ötösről a kapu fölé bikázott - mentve a középen üresen érkező vendégjátékos elől.

A jövő héten szombaton utazunk, igaz nem olyan messze, "csak" a szomszédba Homokmégyre, akik ha igazak a hírek, elég csúnyán megfáztak (4:1) Dávodon, pedig eddig 100%-os teljesítménnyel büszkélkedhettek az elmúlt 4 mérkőzés során. A szomszédvárak meccse mindig jónak ígérkezik, és ha a játékon lesz a hangsúly, akkor egyetlen néző sem fog csalódni.

Gólszerző: Geiger Cs.(2)


2008.09.07. Uszód - Öregcsertő 0:2 (0:0)

Gól nélküli első félidő után a második játékrészben született Jungwirt fejessel szereztük meg a vezetést idegenben, győzelmünket pedig Tamaskó Attila 85. perdcben született távoli bombája biztosította be, így három ponttal távoztunk riválisunk otthonából.

Gólszerzők: Jungwirt S.,Tamaskó A.

(Köszi az infót, Karcsi!)

Elkészült a csapat fóruma, ahol gondolataitokat oszthatják meg egymással. A forumhoz a jobb oldali linken lehet eljutni.


2008.08.31. Géderlak - Öregcsertő 5:0

Bizony jó emlékező tehetséggel kell rendelkeznie annak, aki fel szeretné idézni magában azt, amikor Öregcsertő utoljára kapott 5 gólt bajnoki mérkőzésen úgy, hogy egyet sem rúgott. Az utóbbi négy évben ez biztos nem fordult elő, de valószínűleg jóval korábban kellene keresnünk az időben, hogy hasonló eredményre leljünk.

Sajnos a múlt heti mérkőzés már előrevetítette, hogy gyökeres változások nélkül nem sok babér fog teremni nekünk ezen a hétvégén, még akkor is, ha vendéglátóink eddig pont nélkül álltak. Ez a pozitív változás nem állt be a játékunkban, sőt... Játékról nem is nagyon beszélhettünk, annyira nem láttuk egymást a pályán. A labdák elpattantak, mindig egyel több volt a csel, a passzok rossze helyre mentek, s ha már egy valamire való támadást tudtunk vezetni, örülhettek a kispadunkon. De ha a játék nem is megy előre, legalább a védekezést meg kellett volan oldani. Azonban ez sem sikerült, mert úgy jöttek át rajtunk, mint forró kés a vajon. Ott voltunk, de mégsem voltunk ott és ezt a hazaiak ki is használták. Még Szűcs sportársat is szidhatnánk a két tizi miatt, de minek, majd a teremtő előtt elszámol a tetteivel. Így csak azt kívánjuk, hogy ha legközelebb Csertőre hozná a sors, akkor a javunkra is ugyanilyen határozottsággal és gyorsasággal ítélje meg a bünetetőket, mint most. Gyanítjuk, hogy nem fogja, de - isten bocsássa meg - valahogy nem tudunk hozzászokni ahhoz, hogy a fekete rigók minálunk egész másként fütyülnek ilyen szituációkban (lásd pl. 3 bekezdéssek lejjebb).

Az igazság az, hogy a mai napon még a két tizi formájában érkező bírói segédlet is felesleges volt, mert annyira nem jelentettünk veszélyt a hazaiakra. Ráadásul ez csak 2 volt az öt gólból. Nehéz nevek nélkül írni erről a mérkőzésről, mivel azonban nem tisztünk az egyes játékosok teljesítményének megítélése - ami miatt még az egyes csapatrészek játékára is csak igen mértéktartóan merünk észrevételeket tenni - általánosságban annyit jegyezhetünk meg, hogy ez nagyon kevés lesz. Persze ezt mindenki tudja, úgyhogy újat nem mondtunk.Sajnos több játékosnak heetk óta nem megy a játék, ami simán megbocsátható, ha kűzdés még ott van. Hiszen nem lehet mindig nyerni, és ezt a szurkolóknak is be kell látniuk, bármelyik osztályról is va szó. A szurkolók csak azt nem bocsátják meg, ha nincs akarás és hajtás. Ezért a jövő hétre legalább a védelmet ráncba kéne szedni, hogy ne kapjunk ennyi gólt. Ez nem is nagy feladat, hiszen "csak" embert kell fogni szorosan, és nagy baj nem lehet. Elvileg. Aztán majd kiderül vasárnap Uszódon, délután fél öttől.


2008.08.27. Öregcsertő - Szakmár 1:3

Gólszerző : Geiger Csaba (tizi)


2008.08.23. Öregcsertő - Dávod 2:2

Az idei első hazai bajnoki szereplés fényesebbre is sikerülhetett volna, de sajnos úgy alakult, hogy a végén nagyon is örülni kellett az egy pontnak. Hiába volt a rengeteg helyzet, ezt a játékot még mindig gólra játszák, amiből a vendégek kevesebb próbálkozásból is ugyanannyit szereztek, így maradt a pontosztozkodás

Azt lehetett tudni az előző szezon és az első forduló alapján, hogy a dávodiak csapata nem a gyengébbek közül való, hiszen az elmúlt héten egy gólgazdag mérkőzésen sikerült felülmúlniuk Géderlak csapatát úgy, hogy a géderiek több góllal is vezettek az elején. A meccs egy zúgó dávodi kapufával kezdődött, amiből könnyen gól születhetett volna, ha a vendégek csatára pontosabban céloz, vagy a középen üresen érkező társához passzol. Ezt követően azonban több helyzetet alakítottunk ki, de a játék nem igazán ment. Szerencsénkre a vendégek sem szaggatták az istrángot, nem erőltették nagyon a támadást. A játék főleg a mezőnyben folyt, rengeteg apró és bosszantó hibával. A sokadik kimaradt lehetőségünket követően sikerült ugyan vezetést szereznünk, és úgy nézett ki, hogy újabb gólokat is rúgnhatunk, amikor a ritka vendégtámadások egyikéből egyenlíteni tudtak a dávodiak. Mivel újabb gólt számos helyzeteink egyikéből sem tudtunk elérni, félő volt, hogy a vendégek vérszemet kapnak "ha egy üzlet beindul" alapon. Egy kétes játékvezetői ítéletet követően nagyon veszélyes helyről végezhettek el szabadrúgást, ami sajnos a sorfalon megpattanva a kapu közepébe vágódott az immár tehetetlen Szadmák Jani mellett. Fordítottak tehát a vendégek, és egészen az utolsó percig úgy tűnt, hogy pont nélkül maradunk első hazai meccsünkön, mivel sehogyan sem tudtunk túljárni a vendégek kapusa eszén, aki kétség kívül nagy napot fogott ki. Igaz azonban, hogy naggyá tudtuk tenni, hiszen pár méterről sem Jungwirt Sanyi, sem Jónás Laci nem tudta ellőni mellette a bogyót. Az utolsó percben aztán Sanyi valami irtózatos nagy góllal kiegyenlített cimbalomszögből a rövid felsőbe vágott és a felső lécről a kapuba jutó lövéssel, így pontot (és becsületet) mentettünk.

Szebb is lehetett volna az eredmény, ha helyzeteinket legalább olyan arányban használjuk ki, mint vendégeink (5 <nagy jóindulattal> /2 - ), ha a játékvezető a 2 piros gyanús esetből legalább egyet megfelelően büntet, ha a második dávodi gól előtt azt a kezet befújja a javunkra, amit az ellentámadásból ellenünk lefújt (és amelyik szabadrúgásból a gólt kaptuk), vagy ha a második félidőben a vendégek 16-oson belül elkövetett szabálytalanságát nem hozza ki a 16-os vonalra. Erről utóbb azt nyilatkozta, hogy nem látta, hogy hol a 16-os. Rendben, de akkor miért a vonalról végeztette el a szabit?

Ez megint úgy hangzik, mintha a bíró lenne a hibás. Pedig csak be kellett volna rúgni a helyzeteket. Jövő héten Géderlak, így a javítás lehetősége adott.

Gólszerzők: Geiger Cs., Jungwirt S.


2008.08.17. Dunapataj - Öregcsertő 0:9

Gólszerzők: Jungwirt Sándor, Batánovics János 3-3, Geiger Csaba 2, Tamaskó Attila 1.


2008.07.20. Edzőmérközés Bátya ellen

Első "éles" edzőmérkőzésünkön is túl vagyunk az új szezonra való felkészülés jegyében.

2 hete hétvégen még csak egymás ellen játszott a csapat kiegészülve a régi-új játékosokkal, akik nagy valószínűséggel a következő szezonban Öregcsertőn folytatják. Úgy néz ki, hogy Tóth Robi és Jónás Laci visszatért hozzánk a széteső bajnoktól, Tamaskó Attila pedig Kecelről igazolt vissza. Rajtuk kívül Túri edző további erősítésen töri még a fejét, de mivel nem dőlt még el semmi, konkrétumot nem tudunk. Rajtuk kívül a csertői fiatalok is játékra jelentkeztek, és remélhetőleg lendületük a bajnoki szezonra is kitart majd, bátor játékuk pedig fiatalos lendületet hoz majd a csapat játékába.

A tavalyi meghívásunkat viszonozták a bátyaiak a mostani edzőmérkőzéssel, ami az első komolyabb edzőmérkőzés volt a felkészülés során. Az első félidő szorosabb eredményét (0:2) követően a hazaiak nem tudták tartani a lépést, így fölényünk a második játékrészben gólokban is megmutatkozott (0:10). Mivel azonban most nem a gólok számítottak,hanem a mutatott játék, fontosabb volt a hibák kiküszöbölése, ami a második 45 percre nagyjából sikerült is. Az első félidőben többször kerültek gólhelyzetbe a hazai csatárok a középpálya és a védelem hibájából, és nem egyszer csak a szerencse mentett meg minket a góltól. Valahogy középen és bal oldalon kevesen voltunk mindig, Tamaskó Attila többször egyedül maradt két támadóval. A védekezésben a középpálya nem nagyon tudott segíten, túl sokszor maradtunk elől a támadások után.

Az első félidő akadozó védekezése valószínűleg annak is betudható, hogy hiányzott a középpályáról Bordás Sanyi, aki Prucser Zsoltival és Kovács Krisztiánnal együtt eligazolt tőlünk, ha minden igaz, akkor Kecelre. Sok sikert kívánunk nekik a továbbiakban.

A jövő héten Kunfehértó - amit már valószínűleg mindenki nagyon vár. Lesz egy edzőmérkőzés is, de nagy pénzben mernék fogadni, hogy ez a hétvége nem erről fog szólni! A szerencsésebbek már pénteken megérkezhetnek és élvezhetik a - remélhetőleg - jó időt, a többiek pedig szombaton csatlakoznak majd a vélhetően addigra már "jókedvű" társasághoz.

Tika! Légyszi most ne tördd el a lábad. Tudod, kívülről nem látszik, milyen mély a víz!