Párduc-ÉKT

Egy hely, ahová mindig visszatérhettek...
Pontos idő: 2025.07.21. 19:47

Időzóna: UTC

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 499 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 50  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Szösszenetek - Újratöltve
HozzászólásElküldve: 2011.09.30. 20:53 
Könyvtáros

Seth, Makuta, remek írások voltak. Írjatok még! Ez nagyon nektek való elfoglaltság.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.30. 21:27 

Makuta tetszik ahogy írtad a gondolataid. Megfogott.

ez pedig:

Idézet:
Viszont köszönnettel tartozom ennek az országnak is. Nélküle nem lennék az, aki...

szép volt. Ahogy az írás vége is. :hug: :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.10.01. 07:57 
Mesemondó

Makuta !

Egyre jobb ,amit irsz!

Gratulálok :hug:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.10.01. 08:39 
Bionicle harcos

Kissé szita néha az agyam, a kép megint lemaradt... :oops: :oops: :oops:

Kép

Ez a Bionicle szimbóluma.
Nézni így kell:
A bal alsó pötty az Unity, azaz az Egység.
A jobb felső pötty a Duty, azaz a Kötelesség.
A középső nagy pötty, a három erény közül a legynagyobb a Destiny, azaz a Végzet (sors, nem a halál).

Egység, Kötelesség, Végzet!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.10.01. 08:42 
Bionicle harcos

Köszönöm! :hug: :hug: :hug:
Örülök, hogy tetszett mindenkinek! :nepszeru: :hug:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.10.02. 07:16 
FórumDémon

Álom és... valóság...?

Van az úgy, hogy az ember éjjel az álmok világában kóborol. Ez így teljesen normális, hiszen semmi rosszat nem csinál addig, amíg alszik, és ebben bizony mindannyian egyformák vagyunk. Szóval volt valaha az ősrobbanás... Nem, talán mégsem kén ennyire messziről kezdeni, mert akkor sosem érek a végére, bár az egyik nap álmodtam az ősrobbanással is, csak már arra sem emlékszem, mi volt az értelme, de egy se füle, se farka sztori volt. Bár egyesek szerint az álom egy módosult tudatállapot. Valószínűleg igen. Mert a múltkor pl. a melóhelyemmel álmodtam. Persze azt nem tudom, hogy a legvéznább őrzött hogyan feszítette szét az acélrácsokat, illetve azt sem, hogy mit keresett a WC-ben két pantomim, azt meg végképp nem, hogy a maximum 40-es létszám helyett miért voltak 58-an... Na mindegy, nem keresem az idei legkuszább álmomban az értelmet, mert valószínűleg soha nem fogom meglelni azt. Az értelmet, a rendszert, a szisztémát, a logikát, mindegy hogy hívjuk, ami ott rejtezik minden egyes furcsa kép mögött, ami értelmet ad, mégis összezavar. Szerintem az álmok maguk a káosz megtestesítői. Mert - kérdezem én - valaki álmodott már egy tök normális álmot, amiben minden úgy volt, mintha a valóságban történne? Ugye nem... És most ne keverjük ide a Dejavu-t. Bár az is egy érdekes dolog. Egyesek szerint látói képességekkel akár napi 3-4 Dejavu érzése is lehet az embernek. És nekem bizony elég gyakran vannak ilyen "valamikor én ezt már átéltem/láttam". Az agyunk űzi velünk a legkegyetlenebb és egyben legcsodálatosabb játékot: elgondolkoztat. Mert elgondolkozol az álmodon, amiből felvert korán reggel a vekkeróra, elgondolkozol rajta akkor mikor szürke buszoddal a munkahely felé sietsz a félhomályos őszi hajnalon, amikor a munkahelyeden belekortyolsz a kávédba, de előtte meglátod benne tükörsima képen önmagadat, és persze este lefekvés előtt - vajon folytatódik-e az álom? Vajon megismétlődik-e? Ilyen és ehhez hasonló álmok engem is foglalkoztattak, amikor érettségi előtt voltam. Imádom a tigriseket, és velük álmodtam. Majdnem egy hónapig gyönyörű gyötrelemben jöttek az álmok, egy tigris bőrébe bújtam, és valami feladtot kellett teljesítenem. Reggel persze úgy ébredtem, mint akit megvertek: kialvatlanul, izzadtságban fürödve, fáradtan, sas szemekkel (nem olyan éles, hanem csipás), és félkómás állapotban. Persze valami rejtélyes módon aznap a tanulás mindig jobban ment, így már a vége felé tudatosan előre terveztem. Akkor tanultam, amikor ezek az álmok jöttek. És az agy ismét tette a dolgát. Elgondolkoztatott, és megtanított küzdeni, lemondani, megalázkodni, ha még csak egy tigris személyében is, de akkoris. Valamiért szükség volt ezekre az álmokra, de térjünk csak vissza egy másik dologra. Egy éjjel nagyon furát álmodtam. Történetesen azt, hogy áthívtam legjobb barátomat vízipipázni, és ott elbeszélgettünk az élet nagy kérdéseiről, ami nem is fura, mindig így csináljuk, de az, hogy most kitaláltuk, hogy menjünk el ebből az országból, Finnországba, a nyugalom szigetére, az valami egészen abszurd gondolat volt. Persze aznap mi is történhetett volna... Áthívtam a legjobb barátomat, és felvetette az álmomban már vázolt ötletét, és nekem az állam is leesett egy pillanatra a csodálkozástól. Most akkor ez dejavu, vagy véletlen egybeesés, vagy valami felsőbb hatalom akarata? Akárhogyan is volt, utóbbira szavazok, mert valaki azt akarta, hogy előre lássam, mert valaki azt akarta, hogy ne érjen meglepetés, mert VALAKI azt mondta, hogy ez így lesz, és pont. Fogta szépen a ceruzáját, kiradírozta az életem könyvéből a sors fejezetet 2011 szeptember 20.-ától, és teljesen átírta a forgatókönyvet. Mert az a valaki azt akarta, hogy nekem, nekünk jobb legyen, mert az a Valaki azt akarta, hogy teljesítsük be - Makuta szavaival élve - a Végzetünket, mert az a Valaki bármikor foghatja a radírját, és bármikor átírhatja az egész sorsunkat. És ezt az álmok formájában adja tudtunkra. Mondom én, ez maga a káosz. A Finnországi terveket pedig elfogadtam, legjobb barátommal kezet ráztunk a céljaink elérése érdekében, és most úgy érzem, hogy az eddigi megcsonkított, szárnyavesztett lelkem újra szárnyal, újra szabad, nincs bezárva egy kalitkába, és hatalmas pozitív energiákat ad. Honnan jöttünk? Miért vagyunk itt? Hová tartunk? Mi történik a halál után? Az élet nagy kérdései. És én úgy érzem, hogy az állandóan forgó agyam, a kérdező elmém segített nekem megtalálni az életem értelmét, ismét. De kérhetnélek Téged akár arra is, hogy soha ne feledd az emlékemet, mert kérhetném, mert nem maradok már soká', de nem halni készülök. Ennél jobban még életemben nem éreztem magam! Az a Káosz-Valaki odafent nagyon szerethet engem. A cél egy. Az, hogy boldog legyek, és úgy érzem, jó kis ösvényt találtam, bár egyelőre nincs térkép a kezemben, de egyet biztosra mondhatok: Finnország, JÖVÖK!!

© Seth 2011

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.10.02. 08:45 
Papírhajlító

Tamás végig olvastam az írásod és csak azt írhatom kívánom hogy -ez az álmod valósuljon meg. :hug:

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára juszufka54 2011.10.02. 10:53-kor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.10.02. 08:56 
Könyvtáros

Aki nem hagyja el magát, az ilyen, mint ahogy Seth írja :-)

Ha elvesztesz egy álmot, de nem ülsz sokáig az önsajnálat egyre hűlő fürdővizében, előbb-utóbb találsz egy újabb célt, ami képes a szívedet megdobogtatni.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.10.02. 10:27 
Bionicle harcos

Érdekes írás volt, nekem nagyon tetszett.
Igen, a Dejavu érdekes egy dolog. Nekem is volt már nem egyszer. Hol csak utalva, hol a konkrét esemény.
Egyébként abban is, hogy az álom elég kusza dolog. Nekem is voltak már érdekes álmaim, aminek se füle, se farka... :roll: :roll: :roll:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.10.02. 19:15 
FórumDémon

Az Angyalszárnyú Kígyóbűvölő

A srác berobogott a buszmegállóba. Órájára nézett, majd nyugodtan vette tudomásul, hogy még van 20 perce a buszig. Komótosan elővette zsebéből a zenelejátszóját, és a fülhallgatókat a fülére rakta. Miután elindított találomra egy zenét, kezeit hosszú, majdnem földig érő csuklyás bőrkabátja egyik mély zsebébe rejtette. Egy ideig néma szótlanságban csak a földet bámulta. Agyában vészterhes gondolatok kavarogtak viharosan. Azóta minden az élete, csak nem normális. Még jó, hogy a barátaira támaszkodhat. Bár most ez is kétségesnek látszott. Moprheus oké. Őbenne megbízhat. Ott van még Sándor is. Benne is, bá még soha nem látta. Az ígéretek szerint, ma végre itt van. Eljött, hogy a számítógép mögül kibújva találkozzanak végre egy eldugott kis helyen, ami a srác második törzshelye volt. Azelőtt gyakran vitt oda modelleket fotózásra, és az új tánctéren tartotta a belőle és a pár kollégájából verbuválódott rock zenekar első fellépését is. Fergetegesre sikeredett. A tömeg őrjöngött. Aztán hirtelen ismerős dallam csapta meg a fülét. Ja igen – gondolta – a leghosszabb, 27 perces sajt szerzésű zeném, az életművem eddigi legnagyobb darabja. Összeszorult a szíve. Már a hangja sem olyan. Pedig csak két hónapja volt, hogy azon az ominózus budapesti koncerten hivatalosan is felvették, és a videó megosztó portálokon emberek milliói nézték meg. De attól kezdve minden borult. A srác gondolatai fölött sötét viharfelhők tanyáztak. Amíg a buszra várt, észre sem vette, hogy fel-s alá járkál a megállóban, magára vonva a sok leendő utas kérdő tekintetét. Nem törődött velük. Ők emberek. Ő pedig valami más… Nem hagyta nyugodni a gondolat, mit szólnak majd a többiek. Aztán érkezett Csanak felől egy busz, a 22-es. De nem szállt le róla az a lány, aki mindent jelent neki. Erre csak még jobban kezdte hatalmába keríteni a rosszkedv. Ha ő nincs, ne lehet az enyém, nem érek túl sokat már… Mire megyek a szárnyakkal, ha ezért elfordulnak tőlem? Elhessegette a gondolatot, és várt. Immáron egy helyben állva. Majd begördült a megállóba egy Ikarus 412-es alacsonypadlós busz. 14-es járat, Liget utcai végállomással. A srác felszállt, de nem szándékozott végig menni. Barátai – egy állítólagos meglepetéssel várják egy Ipar utcai szendvicsbárban. Felszállt a buszra – legutolsónak. Még véletlenül sem akarta közszemlére tenni a kabát alatti rejtélyes púpot, ami viszonylag nagy kiterjedésű volt. Leült, közel az első ajtóhoz, és akkor elindultak. Már bőven a Teleki utcán jártak, mikor a lejátszó zenét váltott. Igen, ezt a számot is rohadtul szerettem énekelni – gondolta magában, és elmorzsolt egy könnycseppet, ami észrevétlenül telepedett a szeme sarkába. Tüntetőleg kibámult az ablakon. A városi táj, mint valami óriási mozgó háttér mogorván húzta a csíkjait a szemei előtt. Ma valahogy olyan semmilyen nap van. Borongós idő, és az emberek megint meg vannak őrülve. Ekkor, szinte vezényszóra veszekedés hallatszott a busz hátsó része felől. A srác gondolatban felhorkantott. A fenébe is, a megérzéseimmel, és ismét kibámult az ablakon. Már jó ideje jöttek, mikor felállt a székéből, és az ajtóhoz sétált. Megnyomta a jelzőgombot. Majd a busz lassítani kezdett, és a buszöböl nélküli megállóban megállt. Sziszegve nyíltak ki az ajtók a járművön, a srác leugrott, és a szendvicsbár felé vette az irányt. Hamar odaért, és benyitott. Meglátta a feléje forduló ismerős arcokat.
- Ir heru nofer! – mondta arcán még a koncertekről ismert csintalan vigyorral. Ez a köszönés fogalommá lett azóta, és most is tapsvihar tört ki. A srác a kezével intett, mire a vendégek abbahagyták a tapsot és mindenki visszafordult a saját szendvicséhez, kávéjához. Barátai felé vette az irányt, és leült közéjük. Barátai fáradtnak és kimerültek tűntek, ugyanúgy, mint ő.
- A szokásosat, - kérdezte a pincér lány, aki nagyon helyes csajszi volt. Fiatal gyakornok, még iskolába jár – tájékoztatta a srácot Morpheus, miután a srác közölte, hogy igen, a szokásosat kéri.
- Volt szó valami meglepetésről. – mondta a srác.
- Igen, ami azt illeti, sikerült elcsalni Győrbe valakit, csak Neked – mondta Morpheus. – Bernadett! – kurjantotta Morpheus, mire a srác alig észrevehetően nyitott szájjal, de annál inkább tágra nyílt, acélszürke szemeivel üdvözölte a látogatót.
- Tűzliliom! Hát te? – hebegte.
- Meghívtak a srácok. – mondta
- Azt látom, ülj le. Gondolom, némi hangulatnövelő hatást várhatunk Tőled.
- Bizony. – mondta a lány – de látom, hogy fáradt és elgyötört vagy. Mi van Veled? Nem vagy önmagad…
- Tudod, ez az utóbbi két hét… Maga a katasztrófa. – mondta a srác nagyon komoran és lehorgasztott fejjel.
- Csak nem? – kérdezte a lány ijedten.
- De. Ez az izé a fájdalomból, a lelki sebekből és hasonlókból táplálkozik… Megint nőtt, mindkettő, 6-8 centimétert. De gyönyörűek… Már úgy érzem, repülni tudnék velük.
- Megmutatod nekünk? – kérdezte Sándor.
- Persze, gyertek. A srác elvezette őket egy kihalt részbe, és lassan kigombolta a kabátját, majd lassan lecsusszant a válláról. A többiek elképedve nézték a gyönyörű, de valamiért vérvörös színű szárnyakat. Mind a négyüknek nehezére esett szólni. Végül Bernadett törte meg a csendet.
- Gyönyörűek… - mondta sóhajtva.
- Azok, de ez egy átok…
- Még mindig azon a lányon jár az agyad? – kérdezte Bernadett.
- Igen – mondta sóhajtva a srác.
- Felejtsd el, majd lesz jobb! – mondta Bernadett bíztatóan. A srác szíve erre összeszorult, és a szárnyai szemmel láthatóan felizzottak, és nőttek vagy 15 centimétert. A srác elpirult, felvette a kabátját, és kiviharzott a törzshelyükről. Közben eleredt az eső. A srác nem foglalkozott vele, leült az első padra, amit látott. Kora nyári időjárás, szokatlan az ilyen heves eső – morfondírozott, miközben észrevette azt, hogy az arcát az esőcseppeken túl valami sós is áztatja, ami kérlelhetetlenül csordogál le az arcán. Barátai utánaszaladtak.
- Csak bíztatásnak szántam. – kezdte bocsánatkérően Bernadett.
- Tudod Te mit tettél velem? – üvöltött fel a srác – Tudod Te, hogy két hónapja az életem egy borzalom? És akkor elintéznéd azzal, hogy lesz jobb, miközben – tudtodon kívül, saját magadról beszélsz! – a szárnyak a hátán elkezdték feszíteni a kabátot. – Lassan ez a kabát sem lesz elég! Mégis, mit műveltél velem? Elfogyok, érted, nagyon jól fogok kinézni, szottyadtan, de nagy és gyönyörű szárnyakkal… Igen, Berni, én imádlak, szeretlek, szerelmes vagyok beléd, de amióta másé a szíved, én csak kínlódom! – hirtelen egy reccsenés hallatszott, és az egyik szárny kitüremkedett a résen, egyre inkább tágítva azt. – Én kígyót melengettem a keblemen! Ennyi, nem vagyok más, csak egy angyalszárnyú kígyóbűvölő!
A csend súlyosan elepedett rájuk, csak az esőcseppek és a távoli mennydörgések zaja hallatszott. Néma percekig nézték egymást, majd Bernadett elfutott.
- Vége, ennyi volt. – mondta Morpheus. – utálom ezt mondani, de próbálj meg megbirkózni a fájdalommal – mondta a srácnak. De ő nem hallotta a különös szavakat. Egyre inkább a saját belső hangjára figyelt.
- Repülj, repülj!
- De hogyan? – kérdezte saját magától.
- Menni fog, bízz bennem. - mondta a hang.
- Majd én Berni után megyek – mondta a társainak, és ledobta magáról a kabátot. Kitárta szárnyait, aminek a fesztávolsága megközelítette a négy métert – és a levegőbe emelkedett pár szárnycsapással.
- Nekem már nincs nevem… Eddig sem volt, eztán nem lesz rá szükségem. A levegőben egy kapkodva szárnyaló veréb meresztett rá nagy szemeket. Ő sem tudta, hogy ki ez, aki itt röpköd ekkora szárnyakkal. De Bernit soha többé nem látta a srác…

© Seth 2011

A világon egy dolog van, ami felett nem uralkodhatunk...

Még a magamfajta, ötezer éves rutinnal rendelkező egyiptomi istenek, sem más, nem uralkodhat néhány belső érzésen. Néha úgy érzem, repülök, néha pedig mértéktelenül pusztítok. Egyes halandók szerint a hangulat az oka - tudatlan banda... Ehhez semmi köze a hangulatnak. Hanem inkább ennek a mélyebb érzésnek van köze a hangulathoz... Igen. Bezár, és elpusztít, de egyben kinyit minden ablakot, és láttatni engedi csodálatos oldalát. Itt aztán végképp nincs hatással semmire sem a legősibb varázslat, fortély, rutin, nem tehetsz az érzések ellen semmit. Néha a szárnyukon visznek, néha pedig durván a földön húznak, és én nem tehetek semmit sem ellenük. Sokáig éltem a sötétben, Thot fénye (1) nem ismeretlen fogalom számomra, a látvány pedig sokáig kárpótol. A Napot is akartam, ám Ré felégetett mindent, a sötétbe űzve ezzel engem. Egyedüli támpontom a Holdfény volt. Néha vöröslött, néhol vakító fehéren világított, néha pedig felhők takarták. És amikor én a hiányát éreztem, tettem egy ősi kézmozdulatot, és ragyogott minden. Most is jó lenne egy kézmozdulattal a várakozás perceit, óráit, napjait, heteit átváltoztatni a határtalan boldogság kaotikus - már-már prózai világává változtatni. Sajnos nem lehet. Ide még az én erőm is kevés. Nem lehetek ott, ahol akarok, és nem mondhatom azt, és annak, amit már egy éve ki akarok mondani... Egyszerűen nem ronthatok be a szobájába, és nem mondhatom ki azt a szót, amit már egy éve nem tudok kimondani, nem bújhatok az ölelésébe, nem hajthatom a vállára a fejemet, és nem állíthatom meg az időt az ölelése végtelen percében... Várnom kell... Még nagyon-nagyon sokat...

Ehhez a világ összes istene is kevés...

(1) Holdfény

© Seth 2011

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 499 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 50  Következő

Időzóna: UTC