Párduc-ÉKT

Egy hely, ahová mindig visszatérhettek...
Pontos idő: 2025.07.27. 20:27

Időzóna: UTC

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2115 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 212  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Mesetopik
HozzászólásElküldve: 2011.10.05. 05:01 
Mesemondó

Kép

Köszönöm Ssuggi,hogy mindezt le is irtad!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.10.05. 07:45 
Könyvtáros

ssuggame írta:
Mindnyájatokban van valami különleges

Szerintem benned is :hug:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.10.05. 15:07 
Mesemondó

Kép

SZABÓ MAGDA

1917. október 5-én született Debrecenben.

Kép

IDÉZETEK SZABÓ MAGDÁTÓL:

"Az emberek nem könnyű rejtvények ám, Cigánylány! Olyanok, mint a tejüveges ablak, amely mögött látni a fényt, de nem tudjuk bizonyosan, mi okozza. Mitől világos? Mögéje kell menni a tejüvegnek, hogy értsük a dolgokat."

"Mit tudtál rólam? Az, hogy szeretlek, neked korántsem lehetett olyan meglepő, mint nekem. Mikor rájöttem, megijedtem. "Mit fogok elmondani neked?" - törtem a fejemet. Szerettem volna, ha kitalálsz rólam mindent, anélkül, hogy beszélnem kellene, s ugyanakkor, valahol mélyen, rozsdásan, csikorogva már készülődtek bennem a szavak, és féltem, hogy elsírom magam, pedig nem volna semmi értelme, hiszen most boldog vagyok, olyan boldog, mint még soha életemben."

"Sose leszel te az enyém, álmom maradsz, míg csak élek,
szerelemről nem is szólok, nem remélek, nem is kérek.
Csak úgy jár körötted lelkem szerelmesen, lágy-szelíden,
mint ahogy a holdsugár jár halkan, félve, fehér vízen..."

"Ha egyszer nem leszünk, nem szabad megőrizned se bútort, se semmit. Oszd szét, ajándékozd el a tárgyakat. Mindent... Nem akarom, hogy hátranézz. Nézz előre! Azt akarom, hogy nevess. Hogy szabad légy tőlünk, hogy ne fájjon. "

"Emlékezz mindenre, aminek örültél, ami jó volt, emlékezz arra, amit érted tettek, a nehéz órákra, amelyek szerencsésen elmúltak, és azokra, akik segítettek abban, hogy elmúljanak. Emlékezz arra, hogy segíteni kell azokon, akik rászorulnak. Emlékezz arra, hogy önzetlen légy, fáradhatatlan, becsületes, igazmondó és önfeláldozó. Felejtsd el, ha félsz! Felejtsd el, ha gonosz indulataid vannak! Emlékezz arra, hogy mi a jó, és sose felejtsd el, hogy csak jót szabad tenned, ártanod soha."

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.10.05. 15:18 
Mesemondó

Kép

Abigél Szabó Magda azonos című regényéből, 1978-ban készített négy részes, színes magyar tévéfilmsorozat.

A történet a II. világháború alatt játszódik. Vitay Georginát apja, Vitay tábornok (aki a katonai ellenállás egyik vezetője) az ország szélén lévő városban, Árkodon íratja be a teljesen zárt, bentlakásos kálvinista Matula Leánynevelő Intézetbe. Ginának nem mondja meg ennek okát: olyan helyre hozza, ahol senki nem férhet hozzá, így nem kell félnie, hogy lebukása esetén lányával zsarolják, és kényszerítik társai elárulására. Ginát befogadnák új osztálytársai, de miután összeveszett velük egy buta játékon, és elárulta őket, kiközösítik. Gina megpróbál megszökni, azonban a pályaudvaron találkozik Kőnig tanárral, aki visszaviszi az iskolába. Újabb szökési kísérlet megelőzésére a tábornok megmondja Ginának, miért kell itt maradnia a Matula falai között, bármennyire is rosszul érzi itt magát. Megfogadja apja szavát, kibékül osztálytársaival. Bevonulnak Magyarországra a német csapatok, és a tábornok nem jelentkezik többé. Megjelenik viszont hajdani budapesti udvarlója, Kuncz Ferenc főhadnagy, aki apja kívánságára hivatkozva megpróbálja őt megszöktetni. A szöktetés sikertelen; kiderül, hogy a tábornokot már letartóztatták, a főhadnagy pedig a kémelhárítás utasítására akarta Ginát elcsalni.
A háború kedvezőtlen alakulása miatt a művelődési miniszter a tanév vége előtt elrendeli az iskolák bezárását, a Matula többé nem tudná Gina biztonságát garantálni. Ezért a helyi ellenállók (Horn Mici, Mráz, és a polgári ellenállás vezetője: Kőnig tanár) az igazgató Gedeon-napi ünnepségén megszöktetik. Ekkor szerez tudomást arról, hogy az iskola udvarán álló, a lányok által csodatévőként tisztelt Abigél szobor "csodáit" a lányok által a szoborhoz eljuttatott kívánságok alapján a mindenki által lenézett, látszólag ügyefogyott és Gina által addig gyűlölt Kőnig tanár teljesítette.

Kép

KÖVETKEZZEN A FILM ,HA RÁÉRTEK MEGNÉZNI :P

KATT: ABIGÉL

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.10.05. 17:15 
Papírhajlító

Ezt a filmet én már láttam nagyon tetszett.Ha majd vasalok akkor meg nézem.
Remélem nem lesz ki törölve.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.10.05. 17:25 

Óóóó....a megunhatatlan ABIGÉL! Én is szerettem, nemrégen vetítették újra valamelyik csatornán. Nem egyszer láttam. Szerencsi Éva is a kedvenceim között volt valamikor, amikor több filmben volt látható. :P

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.10.05. 22:01 

Rodolfó.. Abigél.. de szeretnék most kicsit visszamenni az időben... :roll: :) Köszönöm Szabó Magda idézeteit is Marcsi. :hug:
Bár egy kissé fáradt az agyam, pár percig gondolkodtam és nem értettem hogy hogyan születhetett október 5-én Decemberben, de már rájöttem a bibire. :
dmarcsi55 írta:
1917. október 5-én született Debrecenben.
:lol: :lol: :lol: :oops: :oops: :debil: :debil: :debil:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.10.05. 22:04 

Addig nem vacsizom, míg nem hallom Marcsi meséjét

Kép
:debil: :hug:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.10.06. 06:24 
Mesemondó

Kép

Drága Ssuggi!

Ide nem fogok túl gyakran gyerekmesét hozni,hiszen itt kicsi az olvasók száma :P

A kutyus biztos fog enni ,ha éhes lesz :P

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.10.06. 06:54 

drága mindenki :hug: :hug: :hug: olvastam most és a szívem bizony kicsit hevesebben vert a megszokottnál.drága Makutám kívánom,hogy teljes legyen az életed :hug: :hug: :hug: ekkora bölcsességgel megáldva kevesen vannak a felnőttek,mint te,fiatal korod ellenére.édes Seth,kicsi fiam :hug: :hug: :hug: nem szaporítanám a fájdalmas szavakat,én azt szeretném,ha megtalálnád az igaz boldogságot,ha néha el is tévedsz ezen a rögös ösvényen,vissza találsz hidd el.az élet ösvénye rögös,de csodás "tájakra"visz,fogadd be a szívedbe,láss lelki szemeiddel és érezz a szíveddel,erőt a boldogság megszerzéséhez.mindenki végig megy ezen az úton,légy elől és mutass példát az olyanoknak,mint nekem.amikor úgy érzed egyedül vagy a gondolataiddal,ne hagyd magad,mond ki hangosan,bár ezt nekem is meg kéne fogadnom.tanuljunk együtt,mert együtt minden könnyebb :hug: :hug: :hug: :hug:

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2115 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 212  Következő

Időzóna: UTC