Párduc-ÉKT

Egy hely, ahová mindig visszatérhettek...
Pontos idő: 2025.07.27. 20:25

Időzóna: UTC

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 921 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 93  Következő
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2011.10.31. 09:32 
Bionicle harcos

Engem ugyan se zavar, ha rárepülnek. Legalább "házhoz" jönnek e kis mocskok és le tudom őket csapni. :twisted: :twisted: :twisted:

(Egyébként az a cső mi is és mire való? :fejetv: )

Egység, Kötelesség, Végzet!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.10.31. 09:34 
FórumDémon

Makuta Teridax írta:
Engem ugyan se zavar, ha rárepülnek. Legalább "házhoz" jönnek e kis mocskok és le tudom őket csapni. :twisted: :twisted: :twisted:

(Egyébként az a cső mi is és mire való? :fejetv: )

Egy sima hétköznapi neoncső, csak fekete színű.

UV fényt bocsájt ki, ezért belenézegetni nem nagyon tanácsos. Szoktak még erre a célra letört burájú higanygőzlámpát is használni, de erről nem tudsz, mert az meg egyenesen életveszélyes. :D :mrgreen: :lol:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.10.31. 09:37 
Bionicle harcos

Lökött kofágos! Kép

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ennél sokkal egyszerűbb és biztonságosabb a monitor, nem gondolod? :fejetv: :fejetv: :fejetv:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.10.31. 09:41 
FórumDémon

Nem vagyok a humánus módszerek híve, főleg ha undorító bogarakról van szó :fejetv: ...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.10.31. 10:15 
Bionicle harcos

Azért ez nem szép dolog. :cry: :cry: :cry:
Most oké, hogy a szúnyogot lecsapjuk mert megcsíp, de legalább ne szenvedjen.
Ez épp olyan, mint egeret nem egérfogóval, hanem ragacspapírral ölni. Ott is szenved az állat.
És szerintem ilyen módon nincs jogunk különséget tenni, hogy ez rovar, ezt kínozzuk az meg emlős, azt ne, mert "fejlettebb". Mindkettő érző, lélegző, élő állat és ugyanolyan bánásmódot érdemelnek. És ha már egyszer el kell őket pusztítani akkor legalább humánusan tegyük. :| :| :|

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.10.31. 10:16 
FórumDémon

Makuta Teridax írta:
Azért ez nem szép dolog. :cry: :cry: :cry:
Most oké, hogy a szúnyogot lecsapjuk mert megcsíp, de legalább ne szenvedjen.
Ez épp olyan, mint egeret nem egérfogóval, hanem ragacspapírral ölni. Ott is szenved az állat.
És szerintem ilyen módon nincs jogunk különséget tenni, hogy ez rovar, ezt kínozzuk az meg emlős, azt ne, mert "fejlettebb". Mindkettő érző, lélegző, élő állat és ugyanolyan bánásmódot érdemelnek. És ha már egyszer el kell őket pusztítani akkor legalább humánusan tegyük. :| :| :|

Nem bírom a bogarakat, és ennek már többször is hangot adtam.

Tudtad, hogy évente alvás közben mindenki átlag 4 pókot nyel le? Az humánus? Nem.

Na mindegy. Nem szeretem őket, és kész. Náluk nagyobb állatokat viszont nem tudnék bántani.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.10.31. 10:18 
Papírhajlító

Makuta azért az emlősöket ne vedd egy kalap alá a rovarokkal.Van különbség köztük.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.10.31. 10:30 
Bionicle harcos

De egy kalap alá veszem, mert különbség nem sok. Mindkettő állat.
Egyébként meg attól még, hogy a többség nem szereti őket az egy dolog.
Nem mondom, hogy nem öltem már rovart, de akkor se helyes szadista módon kinyírni őket.
És én jobban szeretem az ízeltlábúak 80%-át mint a legtöbb emlőst. Sajnos nekik ez a szerep jutott. Én speciel egy patkányt sokkal könnyebben meg tudnék ölni (lelkileg, nem az eljárás miatt), mint egy lódarazsat, mert nekem az a szép, az tetszik. Vagy akár egy szép sáskát, százlábút, bármit, a lódarázs egy példa volt. Mint ahogy sok más emlős van amit kifejezetten nem szeretek. Némelyik makitól meg undorodok. :roll:

Seth a pókos dolog az más. Az nem tudatos. Évente csomó emlőst gázolnak el és az se humánus. Én most a szándékos dolgokról beszéltem így ez a példa ilyen szempontból nem helytálló. :roll:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.10.31. 10:34 
FórumDémon

Tudod, nekem sem a kinézetükkel van a bajom legtöbbször, hanem azzal, hogy rámszállnak, rosszabb esetben a kajámba, nem hagynak békén, stb... :fejetv:

Megértem a te érveidet is, csak engem ha idegesít egy rovar, lecsapom.

És szerintem humánusan eljárni egy bogár felett nem lehet. Ha le is nyomod, az is kegyetlen... :fejetv:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.10.31. 10:49 
Bionicle harcos

De még mindig jobb, mint szénnésütni, kitépni a lábát, chemotoxxal ölni, stb... Most nem akarom felsorolni milyen dolgokat hallottam ezzel kapcsolatban, de vannak akik direkt ezeknek az állatoknak a szadista elpusztításával szórakoznak.

Eleve ha valamit meg kell ölni azt lehet kínzással vagy a legkevesebb fájdalommal.

Újra felteszem a kérdést:

Ha MUSZÁJ lenne megölnöd egy patkányt, mert megszi a kamrában lévő szalonnát ami egész hétvégére a kajád, akkor hogy ölnéd meg?
1. Ragacspapírral, amibe ha beleragad vergődik, elszabja az izmát, bőrét, van amikor a csontját is eltöri a kiszabadulás érdekében ami úgyis esélytelen és a végén szomjanhal vagy a sérülésibe hal meg, tehát baromi sokat szenved.
2. Egérfogóval, ami egy gyors mozdulattal (ha elég éles és jó a rugója) vagy félig vagy teljesen levágja a fejét, de legrosszabb esetben is minimum eltöri a gerincét (ha nem gagyi a fogó), tehét viszonylag gyorsan pusztul el.

Ugynez a rovarokkal, pókokkal és egyéb ízeltlábúakkal.
1. Chemotox, ahol láthatólag szenved, mert idegméreg öli meg. Csak a rovarok nem visítanak, de attól még fáj nekik.
2. Agyoncsapod, ahol a pillanat törtésze alatt szétzúzódik a teljes állat és hamar meghal. A rángatózás már többnyire csak végreflex (az embernek is még berándulnak az ujjai miután meghal és az angolna is azért ficánkol lefejezés után, mert az idegei még vezetik a pár pillanattal korábban leadott ingert).

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 921 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 93  Következő

Időzóna: UTC