Párduc-ÉKT

Egy hely, ahová mindig visszatérhettek...
Pontos idő: 2025.07.20. 18:48

Időzóna: UTC

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 64 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Párducok vagyunk!!!!
HozzászólásElküldve: 2011.09.09. 19:46 
Bionicle harcos

Nem az a baj, hogy mennyit dolgoztam. Le van sajnálva. Hanem az a bajom, hogy még egy csomó ötletem lett volna ezzel a filmmel és többet meg akartam valósítani. Erre nem. :angry: :angry: :angry: :cry: :cry: :cry:

Egység, Kötelesség, Végzet!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.09. 19:55 

Olyan kis ügyeske vagy, ha már nem leszel ennyire dühös, szerintem ki fogsz találni valami megoldást a megvalósításra, én tudom. Csak most nem látod az utat a méregtől, nem? :roll:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.09. 19:58 
Bionicle harcos

Már mindent próbáltam. Azért még agyalok, de nem hiszem, hogy elérek bármit. :roll: :(

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.10. 13:19 
Bionicle harcos

Elnézést a topik teleszemeteléséért, csak ki kellett írnom magamból. Az ide nem illő dolgokat amit írtam törölheted/átrakhatod másik topikba Seth! ;) :roll:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.10. 13:45 
FórumDémon

Makuta Teridax írta:
Hozom a láncfűrészt, hozom a láncfűrészt, hozom és szétdarabolom a YouTube szervergépeit! A k****** ******* ********* ******, hát, megint letiltották! Nem hiszem el! Nem igaz, hogy pár ****** képkockát se lehet használni, mint más normális filmeknél (pl: Bionicle). Egyszerűen nem hiszeeeeeeeeeeem eeeeeeeeeeeeelllllll!!! Hát látszik, hogy vágott, zene van alatta és hogy nem a sajátom, akkor mi a francért kell letiltani?! Nem az egész filmet raktam fel, mint mások, ez egyszerű "rajongói munka" volt, nem igaaaaaaz!!!!! Fúúúúúúúúúúúúúúú, de mérges vagyok! Legalább hat órát ******* vele a tegnapi napi mnkával együtt és akkor ez van. Felrobban az agyam, komolyan mondom. A ****** életbe, hogy mi a francért kell mindent levédeni, amikor nem kereskedelmi célra használom, ami jogtalan lenne... Más videóknál mind engedélyezik az ilyet, ugyanilyen klipekkel van tele a YouTube!!! Hááááááát...... Megyek lenyugdni kicsit, mert rohadtul felhúztam magam...

Olybá tűnik, hogy egy picit mérges vagy miatta.

De gondold át valaki másnak a szemszögéből.

Készítesz valamit, ami 100 000% a te munkád. A képi világ, a zene, tehát egy komplett filmet csinálsz, amihez nem használsz máshonnét származó tartalmat. Megosztod mindenkivel. (akár a jútúbon). És akkor pár hétre rá meglátod a munkádat picit átszabva a jútúbon.

Mit teszel?
a.) Mérges leszel, mert ellopták a munkádat
b.) nem érdekel, mert ez is azt bizonyítja, hogy milyen remekművet alkottál, mert másnak is ihletet ad.

Ha a b.) választ választottad, akkor elmondanám neked, hogy a filmeken általában egy baromi nagy csapat dolgozik. Pénzért. Mert mindenki meg van fizetve. Amikor a film moziba kerül, akkor termeli vissza az előállítás költségét, és az esetleges profitot. És egy csapatban nincsenek egyformán gondolkodó emberek, és inkább levédetik az egész tartalmat, ami több okból is jó. Nem árusít majd senki sem kontár másolatot, remake-t, és egyéb szemetet, amivel egyébként profitkiesést okozna az előállító cégnek. Amiért ez hátrányos, hogy minden egyes, a neten megjelent anyag, ami tartalmazza az adott kockákat, akkor már hajlamosak azt feltételezni, hogy Te ezzel jogsértést követsz el. És ugyebár "a feltételezés a kudarc szülőanyja" (c báj Száguldó Erőd c.film), attól még te jogot sértettél, mert olyan tartalmat használtál, ami nem saját produktum, ami nem a Tiéd.

A jútúbbal én is sokszor megszívtam. A képanyaggal nincs gáz, mert az mindig sajátom. A zenékkel volt mindig baj. A jútúb azt a törvényt sem veszi figyelembe, hogy bármilyen zenéből egy tetszőleges, maximum egy percnyi darabot te ott és akkor használj és publikálj, amikor csak akarsz. Nem veszik figyelembe, és ez részükről jogsértés. Bár ennek utána kéne nézni nagyon pontosan.

A többi videó, maradjunk a bionicle vonalon, meg azért érhető el, mert két eset egyike áll fenn. Az egyik eset, amikor a videó alatt látod, hogy "tartalma részben innen származik: és itt megjelölnek egy céget". Ekkor az a helyzet, hogy a jútúb ugyan felismerte, de nincs tiltólistán az az anyag. A másik eset, mikor a videót készítő engedélyt kér arra, hogy hadd töltse fel a jútúbra a videóját. Ez a ritkább. Engedélyt pedig a produktum tulajdonosától tudsz kérni.

Ne feledd azt sem, hogy akárki akármit alkot, a szerzői jog alanyi jogon jár, ami biztosítja azt, hogy az általad kitalált késztermék védve legyen, mert Te sem örülnél annak, hogyha ellopná valaki más, és mondjuk pénzért kezdené árulni.

Ugyanez a helyzet a fotózással is. A minap megjelent egy kép a helyi újság weboldalán, hogy Győrben az autómentes napon lesz egy faros nosztalgia autóbusz. A fotó láttán elég erőteljesen kapaszkodnom kellett, ugyanis - az az én képem volt!! Írtam is az újságnak, hogy honnét szerezték, stb... Ők azt állították, hogy a Kisalföld Volántól kapták a képet. Én utánakerestem a saját képemnek, és ha apró eltérések is - de voltak, és bebizonyosodott, hogy az valóban nem az én képem, bár kísértetiesen hasonlított. A képek EXIF adatlapja pedig döntő volt. De volt már olyan, hogy ellopták a képemet. Nem örültem neki, de le lett rendezve a dolog.

Szóval ezekkel a dolgokkal komolyan kell bánni. Sőt, ha maradunk bionicle vonalon, elképzelhető, hogy egyik videód ellen mondjuk a bionicle tulajdonosa(i) jogi úton pert indítanak ellened.

Szóval inkább legyen az a jútúb videó letiltva, minthogy a bokádat üsd meg vele.

Megértem én, hogy rengeteg munkád van benne, de akkor próbáld meg máshová feltölteni. (videa, indavideó, stb.) Ott talán még nem veszik ennyire szigorúan.

Üdv.:
Seth

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.10. 14:31 
Bionicle harcos

Nem a Bioniclével van probléma. A Bionicle és Hero Factory is minden gond nélkül feltölthető.
Az "Így neveld a sárkányodat" (How to train your Dragon) rosszalkodik. :roll:
Hát ebből se lesz semmi, de akkor mindegy. Tényleg nem küzdök tovább vele.
Azért majd megnézem, hogy ha máshonnan van az anyag akkor jó-e, mert a YouTubeon vannak még ilyen videók, trailerek amik négy percesek és hasonló az anyaguk. Szóvak majd utánajárok, ez úgyis csak valakinek készült, nem volt nagy durranás, nem a zenére vágtam. Ha komolyabb munka lenne akkor még az említett variációt kipróbáltam volna (eleve úgy mentettem volna el), de mivel megint megszakadt a net így valymi kevés kevem megint feltölteni. :roll: :roll: :roll:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.11.18. 16:58 
Papírhajlító

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.11.18. 18:54 

Kép

Na és a majomszeretet? :lol: :lol: :lol:
És nézzétek csak Malackát! :lol: :lol: :lol:

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.11.18. 19:14 
Papírhajlító

Jaj de aranyos így szereti a tigrist malacka. :) :shock:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.11.18. 19:18 

Lebuktam. :oops: :lol: Nem nézted párducnak. :lol: :lol: :lol:
Na de hát ne legyünk kicsinyesek, macska, macska... :lol: :lol: :lol:
A pöttyei meg annyira siettek, hogy csík lett belőlük. :D

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 64 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Következő

Időzóna: UTC