Párduc-ÉKT

Egy hely, ahová mindig visszatérhettek...
Pontos idő: 2025.08.03. 15:10

Időzóna: UTC

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2115 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 212  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Mesetopik
HozzászólásElküldve: 2011.11.28. 11:36 
Mesemondó

Köszönöm Misi!
A segitségedet is ! Sok ölelgetés érte :hug: :hug:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.11.28. 11:40 
Főrémrímész

Szívesen! Már a látványért is megérte. :hug:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.11.28. 11:45 
Papírhajlító

Marcsikám ezek nagyon szépek .

Látod ezek a művészi munkák.
És milyen csudi szépek. :hug: :hug:
Nagyon ügyes vagy drága barátnőm.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.11.28. 16:54 
Bionicle harcos

Szerintem is szépek. 8-) :hug: :)

Egység, Kötelesség, Végzet!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.11.29. 01:37 

A mai éjszakám végre a megszokott, meghitt nyugalomban telt. (már amennyire jelen helyzetemben ez lehetséges) Az elmúlt napok viszontagságai után idebújhattam történeteitek közé. Hiányzott. A "helyzet kulcsa" itt volt. "Anyukám" felpörgetése Ssuggi által kellett, "Répa Rozi" mosolyomért lett felelős, a gyász és az advent emlékeket szakított fel.....hogy aztán gyöngyök látványa legyen sóhajaim megnyugtatója. Csodálhattam kedvemre minden egyes történetet Marcsikám kezed nyomán keletkezett gyöngyszemek kíséretében. Talán nem tartod méltatlannak az én aprócska kis munkámat érdemeidnek tiszteletére....ha mégis, akkor kiveszem. De sorba kellett állítanom a talált kincseket, mert gyönyörűek! :pray: :hug:(az elkészítés pedig segített az idő kellemes eltöltésében)

Kép

Az éjszakámra a koronát pedig a "madarak koncertje" tette fel, Misi szavaival s zenéjével még személyesebbé téve... :) :hug:

Köszönöm!

Kép
ANGEL

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.11.29. 13:14 
Mesemondó

Idézet:
Csodálhattam kedvemre minden egyes történetet Marcsikám kezed nyomán keletkezett gyöngyszemek kíséretében. Talán nem tartod méltatlannak az én aprócska kis munkámat érdemeidnek tiszteletére....ha mégis, akkor kiveszem. De sorba kellett állítanom a talált kincseket, mert gyönyörűek!

Drága Malacka !

Nagy örömet szereztél :hug: :hug:

A szerkesztett képedet kitettem a topik első lapjára :P

Köszönöm szépen!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.11.29. 14:08 
Mesemondó

Kép

Eliza Beth: A vadrózsa álma

Egyszer egy kis halovány vadrózsabimbó elhatározta, hogy ő igazi rózsává fejlődik. Lágyan suttogó szellőtől, friss hajnali harmattól hallotta, hogy távoli rokona mily szép, mily illatos. Gyönyörű, sötétvörös színét kedvelik az emberek, szeretetük jeléül adják egymásnak.
Ő is ilyen jel akart lenni!
Kihúzta hát magát, hogy büszke tartásától szép hosszú, egyenes szára nőjön. Susogó szelektől tudta, hogy az emberek barnulnak a napon. Ezért fejét folyton a napocska felé fordította, hogy szirmai sötétedjenek. Mindhiába!
Pedig ő mindent megtett, hogy kitűnjön testvérei közül. A vadrózsabokor ágain százával virító nővérkéitől alig látta magát az előtte csörgedező patak csillogó tükrében. Amikor sikerült mégis megpillantania szirmait, szomorúan vette tudomásul, hogy nem és nem sötétednek.
Hát soha nem lehetek oly gyönyörű, mint a rokonom? – pityergett. Nagy-nagy bánatától nem látta, hogy fehéres-rózsaszín, szív alakú szirmaival mily csodaszép. Az általuk övezett vidám-sárga kis porzói radarként fordultak a Nap irányába, magukba szívva annak éltető erejét.
– Ne búsulj! – susogták neki a levelek. – Szép vagy. Téged is szeretnek az emberek.
– De a vörös rózsa sokkal szebb! – kesergett a kis vadrózsa.
– Az lehet, hogy szebb, de semmi másra nem való. A szépségén kívül nincs semmije!
– Nekem sincs semmim, és még szép sem vagyok!
– Hogyne lenne! – tiltakoztak a levelek és a virágnővérek. – Tele vagyunk életerővel! A vörös rózsa csak a szemüket gyönyörködteti, mi viszont belülről szépítjük az embereket. Óvjuk az egészségüket, tápláljuk a testüket.
– Hogyan?
– Tavasszal a virágainkat gyűjtik össze, édességeket ízesítenek illatos szirmainkkal. Vagy rózsavizet készítenek belőlünk. A leveleinkből gyógyteát forráznak. Gyümölcsünk a legjobb vitaminforrás számukra! Akár frissen, akár dércsípetten, nyersen vagy lekvárrá főzve. Még a magunkat is szeretik! Minden porcikánk hasznos az emberek számára. Ne mondd hát, hogy nincs semmid!
– De nem vagyok szép!
– Figyelj csak! – szólalt meg mamája, a vadrózsabokor.
Hangok közeledtek. Egy fiú és egy lány sétáltak a patak partján. Fogták egymás kezét, úgy beszélgettek. A lány karján kiskosár himbálózott. A bokorhoz léptek, és óvatosan, a tövisek szúrását elkerülve gyűjtögetni kezdték a virágokat.
– Meglátod, ha iszik ebből a teából, a mamád hamar meggyógyul – mondta a lány a fiúnak. Keze szaporán járt, telt a kosárka.
– Már a puszta jelenléted is jó hatással van anyámra – felelt a fiú. – Nemcsak én szeretlek, ő is a szívébe fogadott téged, ahogy meglátott.
Egyszercsak a fiú leszakított egy hosszabb ágat, épp a szomorú vadrózsát.
– Látod, milyen szép ez a kis virág? – mutatta a lánynak. – Valahogy jobban tetszik nekem, mint a virágboltban árult nagyképű rokonai. Kedves és ártatlan. Illik hozzád, nem úgy, mint azok a vérvörös rózsák…
Míg ezeket mondta, vigyázva eltávolította róla a tüskéket, nehogy megszúrja a lányt, és kedvesen a hajába tűzte. Aztán felkapta, és játékosan megpörgette.
– Hallottad? – susogták a levelek, virágnővérek. – Szép vagy! Szebb, mint azok a rokonaink, amelyekről álmodoztál.
A kis vadrózsa álma így mégis beteljesedett. Bár nem lett nagy, hosszúszárú, sem vérvörös, mégis a szeretet jelképévé vált. Boldogan húzta ki magát, és szirmait az ég felé tárva varázslatos illatfelhőt árasztott

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.11.29. 19:56 
Könyvtáros

Marcsi, megnéztem a munkáidat, és nagyon tetszettek. Gyönyörű mindegyik!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.12.02. 07:47 
Papírhajlító

Marcsika nem sokára jön a télapó hoztam egy verset neki:)

Kép
Veress Miklós: Mese a Mikulásról

Hókastélyban jéglakás:
Ott lakik a Mikulás.
Szél a szánja – mégse fázik,
Úgy röpül egy messzi házig.

Csengõje a hópehely.
Szánkójának énekelj,
Mintha dallal idehúznád,
S tedd ki ablakba a csizmád.

Ne lesd meg a Mikulást,
Rajta varázs a palást:
Leshetsz reggelig magadban,
Mert ha eljön, láthatatlan.

Hogyha tudnád, hol lakik,
S odaérnél hajnalig,
Jutnál mesebeli tájra –
Elolvadna palotája.

Megriadna és tova –
Röpítené fagylova,
A helyén meg, idenézz csak,
Sírdogálna ezer jégcsap.

Ne lesd meg a Mikulást,
Hadd suhogjon a palást,
Jöjjön, jöjjön láthatatlan
Éjszakában és havakban.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.12.02. 08:27 
Főrémrímész

Nagyom jó vers!

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2115 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 212  Következő

Időzóna: UTC