IDÉZETEK A PÁLINKÁRÓL
""A pálinka társasági ital. Hangulat, környezet kell hozzá. És pohár. Valamint megfelelő fogyasztási hőmérséklet. Nem mindegy hát, hogyan fogyasztjuk ezt a nemes italt. A pálinka lényege ugyanis nem a szesz, hanem a gyümölcs. Az illat és az íz harmóniája. Szóval, a pálinka igazi társasági ital, beszélgetős, barátkozós párlat. Más a kapcsolata a pálinkával annak, aki már ismeri ezt a páratlan italt, és más azé, aki még nem. ""
""A pálinka akkor kellemes, ha nem iszunk többet négy centiliternél. Nem a mennyisége a lényeg ugyanis, hanem a minőség és az az életérzés, ami körülveszi. A pálinka: élményt ad, akár baráti beszélgetés közben fogyasztjuk, akár ünnepi vacsora előtt vagy után, hiszen a gasztronómiai élvezetek kiteljesítője is.""
""Fogyasztásánál a második alapszabály: megfelelő formájú pohárba kell tölteni. Akármiből nem lehet inni! Az a jó pohár, amelyik alul kellően öblös, majd felül összeszűkül. Azért kell ilyennek lennie, mert az öblös részben a nagy felületű párlat illatanyagait összeszűkítve az orr irányába vezeti. A borral ellentétben a pohárban nem kell körkörösen mozgatni a pálinkát. Elég kicsit megdönteni a poharat és „hintáztatni” benne a párlatot, így is elérhető a kívánt hatás. Ügyelni kell arra, hogy a száj minden szegletébe eljusson az ital. Ez úgy érhető el, ha a fogyasztása lassú. Koncentrálni sem kell, a szép pálinka azonnal megmutatja a legjellemezőbb ízanyagait, és amikor mind előbukkant, még az utóíze is szép hosszú lesz.""