Akkor lássuk csak.
Először is van a Morbuzakh. Ez egy növényszerű intelligens lény, amit még én hoztam létre. A prototípusa volt még a Karzahni növény (nem összekeverendő Karzahnival, mint sziget és Karzahnival, mint személy, aki egy őrült zsarnok). Ta-Metruban helyeztem el, ott kellett elkapnia a Matoranokat, hogy a Nagy Kolosszeumba juttassa őket, hogy ott Matoran tartályokba helyezzem őket és töröljem az emlékezetüket. Mindegy, hosszú történet.
Továbbá az egyik Nagy Kanoka Korongot is ő őrizte. Morbuzakh egyébiránt már halott, hat Matoran és a hat Toa Metru pusztította el a Nagy Kanoka Korongok egyesített erejével. Vörös színe volt.

Karzahniit pedig saját kezűleg pusztítottam el, mert a Morbuzakhnál értelmesebb lény volt és ellenem fordult. Kétszer kellet megölnöm, mert egy része túlélte az elpusztítást. Lila és kék volt. Az ő feladata lett volna meggátolni a Matoranok szökését Metru Nuiról. Ezt persze megtagadta és párszor át is húzta a számításaimat. Ezért kellett pusztulnia.

Van még a Thornax növény. Ennek az érett termését lövöldözik egymásra a Glatorianok, Skrallok és Csontvadászok, mert szó szerint kő kemény és tüskés. A túlérett verzió pedig robban így még félelmetesebb fegyver. Éretlenül meg a Csontvadászok megfőzik és egy irdatlanul büdös pörköltet csinálnak belőle. Undorító egy étel, de ők szeretik és megeszik. Különböző fűszerekkel meg kősóval ízesítik. Egészségükre...
A gyümölcs:

Maga a növény, terméssel:

Aztán van még az élő fű, ami a föld alá rántja a rajta átmenni vágyókat. Olyan, mint egy mocsár, csak sokkal rosszabb. Aki véletlen rámegy, azt megtámadja és megöli azzal, hogy élve a földbe temeti. Agresszív egy növény és nehéz megkülönböztetni az ártalmatlan növényzettől. Rendszerint pedig mire észreveszed, addigra már késő, mert már ránt a mélybe...
Igazából ez még csak a veszélyes növény szekció volt. Vannak még növények bőven. Fák, virágok, bokrok... Némelyik egészen különleges színű és alakú. Bár a nevüket nem tudom, mert számomra a veszélyt jelentő vagy fegyverkezésre felhasználható növények érdekesek. Hiába, egy harcos harcos marad.
Oké, vannak még hasznos növények, például a víz alatt lévő Veremben fellelhető hínár. Sok levegőt tárol, ezért az ott lakók ebből nyerik az életető levegőt. A többit annyira én se ismerem.