Párduc-ÉKT

Egy hely, ahová mindig visszatérhettek...
Pontos idő: 2025.08.03. 15:21

Időzóna: UTC

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2115 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135 ... 212  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Mesetopik
HozzászólásElküldve: 2012.03.01. 09:18 
Mesemondó

No, lépjünk túl " utálatunk tárgyán " :lol:

Még nem is üdvözöltem Malackát és a többi erre járót :P

Kép

Egy kis zene jól jönne ??

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.01. 09:20 
Főrémrímész

Tízórai! Hami zene parti! :kocc:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.01. 09:23 
Mesemondó

KATT KÉP

""Egy kis patak mindig rohant, s egyre csak énekelt.
Egy sziklafal útjába állt, s a dalnak így vége lett.
Én is így lettem néma víztükör,
Mikor tőlem elmentél.
Nekem többé már a Nap sem tündököl,
Csak ha újra megjönnél.

Refr.:
Elmegyek, elmegyek, milyen úton indulok, még nem tudom.
Elhagyom otthonom, még a jóbarátoktól sem búcsúzom.
Elmegyek, elmegyek, igen megkereslek én, bármerre jársz.
Nem tudom, hogy merre vagy, mégis úgy érzem, hogy engem egyre vársz.""

KATT MÁTÉ PÉTER

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.01. 09:35 
Mesemondó

Kép

Murakami Haruki

japán író és műfordító idézetei.

""Van a világon olyan bánat is, amit nem lehet megsiratni. Az a fajta, amit senkinek se lehet elmondani, s ha mégis, akkor sem értik meg. Ez a szomorúság megváltozhatatlan, csendben megüli a szívet, felhalmozódik, mint a hó a szélcsendes éjszakákon.""

""Álmodni szoktam. Néha úgy érzem, az az egyetlen helyes cselekvés. Álmodni, az álmok világában élni De ez nem tart örökké. Az ébrenlét mindig eljön, hogy visszahozzon.""

""- Mennyire szeretsz?
- Eléggé ahhoz, hogy a világ összes dzsungelének minden tigrisét kezes báránnyá varázsoljam ennyi szeretettel.""

""Sokkal türelmesebb vagyok másokkal, mint saját magammal szemben, és sokkal könnyebben elő tudom hozni a jót másokból, mint magamból. Olyan vagyok, mint az a csiszolópapír a gyufásdoboz oldalán. De nem bánom, nem érzem, hogy ez nekem rossz lenne. Inkább legyek elsőrangú gyufásdoboz, mint másodrangú gyufa.""

""Vannak ezek a nagy sütisdobozok, amikben többféle aprósütemény van összeválogatva. Van köztük olyan, amit szeretsz, és olyan is, amit nem annyira. Először kieszegeted belőle azokat, amiket szeretsz, végül nem marad benne más, csak amit nem szeretsz. Én mindig erre gondolok, amikor valami rossz dolog történik velem. Ha most ezeket szépen lenyelem, utána minden rendben lesz. Mert az élet egy sütisdoboz.""

LEGYEN KELLEMES A NAPOTOK!

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.01. 16:00 

Idézet:
""Van a világon olyan bánat is, amit nem lehet megsiratni. Az a fajta, amit senkinek se lehet elmondani, s ha mégis, akkor sem értik meg. Ez a szomorúság megváltozhatatlan, csendben megüli a szívet, felhalmozódik, mint a hó a szélcsendes éjszakákon.""

""Álmodni szoktam. Néha úgy érzem, az az egyetlen helyes cselekvés. Álmodni, az álmok világában élni De ez nem tart örökké. Az ébrenlét mindig eljön, hogy visszahozzon.""

Kép Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.01. 16:20 
Főrémrímész

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.01. 16:35 

"Tokió egyik közismert kiállítótere, a 21_21 Design Sight a különleges, ötletdús kiállításairól vált híressé.
A meglepő formákat kedvelő bloggerek a mai napig emlegetik egy 2007-es Chocolate! című kiállításukat, melynek kurátora a neves szigetországi designer, Naoto Fukasawa volt.
Fukasawa harminc alkotót kért föl, hogy gondolkozzon „csokoládésan”.

Az egyik alkotó eredménye valóban feledhetetlen lett: Gaku Otomo “Body and Soul” című őrülete. :shock:

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.01. 18:00 

http://www.agt.bme.hu/staff_h/varga/foto/kerepesi/egyesitett.html
ezt nem azért hoztam,hogy sírjunk vagy hasonló.nagyon érdekes és ha rákattintasz valaki nevére,megjelenik jó esetben a síremléke.megjelenik a sírhely vagy emlék szobor.fent ha nevére kattintasz,akkor az addigi munkásságát,önéletrajzát is megtudod nézni.nem dicsekvés kép,de a nagybátyám is köztük van.a nagy nyalások után,hamar elfeledték őt. a neve:Fehér Lajos.szégyenlem egy kicsit,ahogy kinéz a sírja :oops: :oops: :oops: :?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.02. 06:46 
Papírhajlító

Ez az írás nekem nagyon tetszett ezért el hoztam ide hátha másnak is tetszik.

Kép

Van olyan éles határvonal, amikortól gyermekünk felelőssé válik tetteiért? Van olyan csodás pillanat, amikortól a szülők kívülálló megfigyelőként tekintenek gyermekük életére, és vállukat rándítják, hogy ez úgyis az ő életük" és nem éreznek semmit?

A 20-as éveimben járva egy korház folyosóján állva vártam, hogy orvosok néhány öltéssel összevarrják a fiam fejét. Azt kérdeztem, "Mikortól nem aggódunk?" A nővér azt válaszolta,
"Amikor már túl lesz a baleseten." Édesanyám csak némán mosolygott.

A harmincas éveimben egy osztályterem kis székén ülve azt hallgattam, hogy az egyik gyermekem folyamatos locsogásával hogyan zavarja meg az órát és közben hogyan lépdel a rendszámtábla-gyártó kisiparosi álma felé. A tanár mintha a gondolataimban olvasna mondta, "Ne izguljon, mindannyian átesnek ezen, később hátradőlhet, ellazulhat és élvezheti a társaságukat." Édesanyám ekkor is csak némán mosolygott.

A negyvenes éveimben rettenetes sokat vártam, hogy végre megcsörrenjen a telefon, hogy hazaérjen az autó és, hogy kinyíljon a bejárati ajtó. Egy barátomtól ezt hallottam, "Önmagukat keresik. Ne aggódj, néhány éven belül abbahagyhatod az aggódást. Felnőtté válnak." Az édesanyám csöndesen mosolygott.

50 évesen elegem lett a beteges, fáradt és védtelen énemből. Még mindig aggódtam a gyermekeim miatt, és ehhez hozzájött egy új ránc is. Nem tudtam eltüntetni. Az édesanyám csöndesen mosolygott. Továbbra is magamat okoltam a hibáikért, lesújtott az elégedetlenségük és lehangolt a csalódásuk.

Ismerőseim azt mondták, hogy amikor megházasodnak a gyermekeink akkor véget ér az aggódásunk és élhetjük a saját életünket. El szerettem volna hinni, de ilyenkor előjött bennem édesanyám szerető mosolya és egyre sűrűbben ismételt kérdése,

"Haloványnak látszol. Rendben vagy?
Hívj, amint hazaérsz. Rossz a hangulatod?"

Létezik, hogy a szülőket egy teljes életnyi aggódásra ítélték ? Az aggódást fáklyaként adjuk tovább, mely aztán bevilágítja az emberi gyengeség és az ismeretlentől való félelem útvonalát? Az aggódás átok vagy épphogy áldás, mely a magasrendű élőlénnyé tesz minket?

Az egyik gyermekem az utóbbi időkben aggódva esett nekem, hogy, "Hol jártál ? 3 napja hívlak és nem vetted fel. Aggódtam."
Boldogan mosolyogtam.
Megkapta a fáklyát.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.02. 08:25 
Mesemondó

Malackám!

""test és a lélek"",valóban a legjobb elnevezése ,ennek a csokoládé csodának :P

Köszönöm!

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2115 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135 ... 212  Következő

Időzóna: UTC