malacka írta:
Most már csak arra leszek kíváncsi, mit kezd ezzel a kupaccal Makuta! Az Ő fantáziáját ismerve, nem egy markolóval fogja eltüntetni innen....

Pedig de. Én nem dolgozok silány alapanyagból. Fegyvert csak jó minsőségű anyagokból lehet készíteni.
Arról nem is beszélve, hogy a vas egy eléggé rossz minőségű fém még tisztán is. Földi viszonylatban nem az, de egyedi, jó fajta fegyverekhez nem jó. Nehéz, nem elég kemény, túl könnyen tönkremegy. Tucatáruhoz jó, maximum.
Én leginkább protodermist és protoacélt használok. Bár nem vetem meg a sűrített titániumot sem. Továbbá a polarizált, elektronokból készült, robbanásra képes fém is kifejezetten jó fegyver.
Aztán ott van az exidián kristály is. Lehet belőle fegyvert csinálni és jó díszítő. Csiszolásra sem utolsó.
Meg a "veszélyes játékszerek" hajtóanyagaként jó szolgálatot tesz a xenotium is. Meg a krómmag. Mindegyik instabil, de megfelelő technológiával lehet belőlük elég nagyot szóló fegyvereket kreálni.
Meg ugye a részecskékkel is lehet "durrogtatni". Gondolok itt a protonágyúra, az iontüzelőre, a lézerpuskára, a plazmavetőre... Meg ugye ott a railgun is. Szóval a lehetőségek tárháza kifejezetten széles, ha tudod, hogy kell "még a kavicsból is puskát" kreálni.