Párduc-ÉKT

Egy hely, ahová mindig visszatérhettek...
Pontos idő: 2025.07.22. 18:44

Időzóna: UTC

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 499 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 50  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Szösszenetek - Újratöltve
HozzászólásElküldve: 2012.03.16. 10:05 
FórumDémon

Az emlékezés rémálma 2.

Odakintről friss szellő nyaldosta az arcomat. Valaki minden bizonnyal kinyitotta az ablakot. Bejött hát a madárcsicsergés, és valami égette a jobb kezemet. Csak diszkréten, simogatóan, ahogyan senki más nem tudja. Odafigyelve a bőrre, mégis jó kedvet, lelket verve mindenkibe, akit csak ér. Ugyan sötét van, de én tudom, mi ez: Ámon-Ré, a napsütéssel gyógyítja hetek óta kómában lévő, kiégett lelkemet. A szellő most tavaszi virágok illatát hordja be a nagy valószínűséggel kórházi szobába. Mozdulatlanul fekszem, de minden tagom bizsereg. Ahogyan a bizsergésből megállapítom: semmi gép nincs már rám kötve, hogy életben tartson. Nem vagyok egyedül. Valaki itt van a szobában, hallom egy szék reccsenését. Akárki is ő, nincs más kívánságom, csak az, hogy egy pillanatra lássam az arcát... Ha ez is az utolsó órám, akkor hadd kérjem, ó Ízisz, gyógyítsd meg és nyisd fel a szememet, csak hadd lássak valakit. Még ha tök idegen is. Nem érdekel, csak fajtabéli legyen... Aztán valami furcsa érzés lepi el a napsütötte jobb kezemen. Izmaim lassan megremegnek, az idegek autópályáin megindul a jelek áramlása, amik azt parancsolják az izmaimnak: "mozduljatok!", és a nyitott tenyerem hirtelen ökölbe szorul, majd visszanyílik. Aztán én is összerázkódok, ugyanis hatalmas zaj támad a szobában, székek borulnak fel, és valaki, vagy valakik hallhatóan örömmel skandálják azt, hogy "Doktor úr!! Jöjjön doktor úr, mert megmozdult!". A fenébe, hogy nem tudom kinyitni a szememet. Bár dolgozom rajta. A szemhéjamon már átszűrődik némi fény, tehát nem vakultam meg. Ujjaim nyitása fölött érzett örömömben megmozgattam a takaró alól kilógó lábujjaimat is. Aztán éreztem, hogy sötétség vetül rám. Kicsit megijedtem. Valaki megfogta a jobb kezemet.
- Csináld még egyszer - kérlel angyali hangon, én pedig belül könnyezni kezdek... De azért is megcsinálom még egyszer... Csak halljam a hangját... Óriási erőfeszítéssel ismételten ökölbe szorítottam, a kezemet, majd ismét széttártam a tenyeremet. Aztán ismét a lábujjaim következtek.
- Istenem... - mondja elfúló, de annál csodálatosabb hanggal az ismeretlen, akinek nem is olyan ismeretlen a hangja. Igen, majdnem biztos vagyok benne, sőt... Száz százalék, hogy ő... Hogy ő.... Angyallány... Ekkor, mintha testemben egy energiabomba robbant volna. Felébresztve eddig alvó részeimet, az elmém kiteljesedett, a szemeimet hetek óta fedő fekete lepel végre lekerült, és én ugyan hunyorogtam a naptól, de megláttam azt az arcot, aki nekem a legtöbbet jelenti, amit a legjobban szeretek, és szép nevetése mindig erővel, magabiztossággal és jókedvvel tölt el. Némi hunyorgás és sikertelen fókuszálási kísérlet után arca immár borotvaélesen rám tekint, én pedig elmerülök a gyönyörű szemeiben, még pislogni is elfelejtek. Aztán az energiabomba még annyit lehetővé tesz számomra, hogy végre kinyögjem:
- Szia... Berni... Rég láttalak - mondom némileg könnyes szemmel, ő pedig átölel. Erőm végén még annyira azért futja, hogy a jobb és bal kezemmel átfogjam a hátát, és hogy a fejemet a vállára hajtsam. Az ölelésből már majdnem ájultan bontakozok ki. Ám a testem nem hagyja, hogy ez megtörténjen. Ekkor Angyallány arcán pár csepp könnyet vélek felfedezni, majd picit elfordítom a fejemet. Ekkor robogott be testvérem, és a szüleim, és a legjobb barátom, nyomukban egy orvossal.
- Hát szépjóreggelt kívánok Tamás - mondja feltűnően baráti hangon. - Hogy érzi magát?
- Csodálatosan - nyögöm ki nagy nehezen, és mosolyt erőltettem az arcomra. Vagy nem is kellett annyira erőltetni? Mindenesetre tényleg fantasztikusan éreztem magam.
- Lehúzzuk picit a redőnyt, biztos bántja a szemét a fény - kezdte a doki.
- Ne - szakítottam félbe. - Szükségem van a fényre, ő a főnököm... - mondtam, mire a doki értetlenül nézett, a család viszont összevigyorgott, és kitört belőlük a nevetés.
- Tudja doktor úr, a fiamnak a mindene az ókori egyiptomi kultúra. Azzal, hogy a fény az ő főnöke, arra utalt, hogy a kedvenc egyiptomi istene Széth, aki minden nap ott ül Ámon-Ré, a napisten bárkájában, és minden éjjel legyőzik az alvilágban Aphópiszt, a kígyóistent. - hadarta el anyum.
- Magam se fogalmazhattam volna szebben - mondtam, majd büszkén rámosolyogtam édesanyámra.
- Értem - mondta a doki barátian mosolyogva. - Akkor a fény marad. Nemsokára jövök, néhány vizsgálatot feltétlenül el kell végezni.
- Rendben van - mondtuk ki egyszerre - majd távozott a doki. Aztán az ágy mellett álló székekre telepedtek a vendégeim. Én balra néztem, és megláttam egy külön széken a gitáromat.
- Ezek szerint túlélte - mondtam tárgyilagosan.
- Ezek szerint, mindenre emlékszel...
- Igen... Borzalmas hely a kóma... De vége van... Majd elmesélem milyen... Egyszer...
Aztán napok múltán, zárójelentéssel a kezemben, végre szabadultam. Nagyot szippantottam az immár nem kórházi levegőből. Angyallánnyal az oldalamon, szüleimmel és legjobb barátommal a hátam mögött végre kiléphettem a kórházból. Autóba ültünk, és irány haza. Angyallány pedig szorosan hozzam bújt, és olyat csinált, amit még soha: Megcsókolta a homlokomat. Én pedig elmosolyodtam. És viszonoztam, csak én nem a homlokára, hanem a szép ajkaira. Mind a ketten alaposan meglepődtünk, elmorzsoltunk bajszunk alatt egy apró szerelmes mosolyt, és a rádióban megszólalt az egyik kedvenc dalom... Ami msotmár a mi dalunk. Angyallányé és az enyém... Mindörökké...

A zene

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.16. 10:13 
Főrémrímész

Szintén esti olvasmány. Megyek éjszakázni, hasznosan töltöm az időt!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.16. 19:56 
Főrémrímész

Makuta nagy lélegzet vételű írás! Szeretem olvasni. Jó volt össze ismerkedni a szövetségesekkel és sétálni a börtönben! Ismét nagyot alkottál! Egy két csavar csíráját vélem felfedezni a sorok között.
Ismét élmény volt olvasni! :lovagol:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.16. 20:05 
Főrémrímész

Angyallány főszereplője lett az életednek! Gratulálok és kívánom sose keljen valóságban a kórházi élményt átélni. Minden esetre jó jel a gitár sértetlensége!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.17. 09:46 
Bionicle harcos

Köszönöm Misi!
Igen, több alternatívás kapukat szoktam hagyni, mert nem mindig folytatnám úgy a történetet másnap, mint ahogy előtte elterveztem. Itt se döntöttem még teljesen, de már körvonalazódik valami. ;)

Egység, Kötelesség, Végzet!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.17. 12:02 
Bionicle harcos

Seth, elolvastam a kétrészes írásodat. Érdekes volt. :)
Igazából érezni lehetett, hogy sok minden kavarog az írás mögött. Ez a hangulat nekem átjött. Szóval tetszett, mégha az alap történés annyira nem. :roll:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.17. 17:40 
FórumDémon

Makuta Teridax írta:
Seth, elolvastam a kétrészes írásodat. Érdekes volt. :)
Igazából érezni lehetett, hogy sok minden kavarog az írás mögött. Ez a hangulat nekem átjött. Szóval tetszett, mégha az alap történés annyira nem. :roll:

Sokkal több minden van ebben a szösszenetben, mint amit mutat magából, de örülök, hogy legalább valaki látja a lényeget. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.17. 19:44 
Bionicle harcos

---

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Makuta Teridax 2012.05.08. 14:24-kor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.17. 21:49 
Főrémrímész

Elolvastam. Örülök, hogy ilyen gyorsan folytattad a történetet. És a gyorsaság nem ment a minőség kárára!
Ismét élvezettel olvastam és izgultam a csata alatt.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.18. 09:34 

Fiúk! Óriások! :pray: :hug: Tegnap éjjel is olvastalak benneteket, és most is...még egyszer.

Mindkettőtök szösszenete szenzációs alkotás, és bár teljesen különböző témában, s alakban nyilvánultok meg, mégis látok hasonlóságot írásaitokban. Mégpedig szélsőséges érzelmek áramlását, vívódásokat, fájdalmakat, örömöket, vágyakat, küzdelmeket. Az olykor misztifikált, máskor racionálisan emberi gondolatok egyvelege teszi számomra érdekessé a műveket, elvisz ismeretlen világba, de vissza is hoz a valóságba. S láttat bele óvatosan a számomra annyira szerethető személyiségetekbe.... :? :hug:

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 499 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 50  Következő

Időzóna: UTC