Párduc-ÉKT

Egy hely, ahová mindig visszatérhettek...
Pontos idő: 2025.07.23. 10:51

Időzóna: UTC

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 505 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 51  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Beszámolók - Mindenkitől
HozzászólásElküldve: 2012.03.17. 09:30 
Bionicle harcos

Hüllőkiállítás - avagy túra a hidegvérűek birodalmába

Kép

Beszámolt, fényképezett: Áron
Kommentározott, segédkezett: Makuta Teridax és Raven

Az összes saját kép kattolható!

Akkor csapjunk a lecsóba! Szóval említettem, hogy kiállításra megyek. Az unokatesómmal (meg ezzel a két jómadárral) mentünk az otthonomtól egy köpésre lévő GY.I.K.-ba.
Miért mentetek ti a Gyakran Idézett Kérdésekbe???
Nem, nem Gyakran Idézet Kérdések. Gy.I.K., alias Gyermek és Ifjúsági Központ.
Akkor Makuta nem jöhet...
Nagyon vicces, Raven... Sőt, elvileg te se jöhetnél, mert egyikőtök se ember.
Mert az kikötés? Én nem láttam semmilyen táblát, ami erre vonatkozna...
Komolyan, az ember elfelejti tőled, mit is akart... Ja megvan! Szóval a Gy.I.K.. Vicces módon most voltak gyíkok a GY.I.K-ban.
Egy biztos, lévén bementél...
Naaaaagyon vicces... Már vártam, mikor szólalsz meg te is.
Na, tehát a kiállítás. Mint az a plakáton is látszik, a hüllők voltak a show fő sztárjai. Halak most nem voltak. Volt vásár is, lehetett venni ásványokat meg kagylókat, csigákat, meg még sok mindent. Volt valami rája is, de hogy igazi volt-e azt nem tudom. Be volt csomagolva. Lehetett szárított rája volt. Nem tudom. Annyira nem érdekelt. Volt vörösre festett tengeri csillag is. Egy dobozban voltak. Az egyik kis ötéves gyerek meg belekapaszkodott és magára rántotta! Majdnem elröhögtem magam, de csak egy szolíd kuncogást ejtettem meg. Makuta meg Raven szakadtak a röhögéstől, de szerencséjükre őket nem látták, így velem ellentétben nem kellett visszafogniuk magukat. Tényleg röhejes volt, ahogy lerohanta a sok szárított, vörös tengeri csillag.
Ez a tipikus "visszanyal a fagyi" esete. Hihihihiiii...
Az. A szuvenírek támadása... Muháháháháááááá...
Na, ha kiröhögtétek magatokat, akkor folytatnám. A teremben körben voltak a terkók meg volt középen egy rész, ahol a gigászok és az apróságok voltak. Ezt hagytam a végére. A tekikkel és a kisebb gyíkokkal kezdtem. Az Xperia Arc S-t előkaptam és máris kezdődhetett a fényképezés.
Akkor menjünk sorjában...
Még húzod az időt vagy bele is kezdesz végre?!
Mint mondtam... Nem érdekes. Kezdem:

1. PÁVASZEMES GYÍK (Timon Lepidus)

Kísértetiesen emlékeztet a hazánkban élő zöld és fürge gyíkra. A hasonlóság nem véletlen, elég közeli rokon fajok. Tipikus "gyík".

Kép
Cím:
Fekvés a kövön
Lustizós kép. A gyíkok szeretnek napozni és lustálkodni. :D

Kép
Cím:
Misszió: 309, Név: Szökési kísérlet, Státusz: Sikertelen
Szökni próbálunk? Akárhogy is, valamiért a terko sarkát vizslatta a kis aranyos. :D

Kép
Cím:
Gyíkszerelem
Később visszamentem és azt láttam, hogy a gyíknak van egy párja, akit addig nem vettem észre. Szerintem hím és nőstény páros, bár nem kizárt a két nőstény sem.
Persze, hogy nem... Emberek között is vannak leszbikusok...
Makuta, nem úgy értettem. Természetesen ha azonos neműek, akkor nem egy pár... Istenem... Neked mindig mindent félre kell érteni?
Kelleni nem kell, de vicces téged idegesíteni.
Kösz... Amúgy megint kizökkentettél... Amúgy nagyon cukik voltak így összebújva. Pont mint a szerelmesek. :D

Kép
Cím:
Tücsinasi
Szerintem kettejük közül ő volt a hím. Mindenesetre csináltam róla egy portréfélét. Az előtte lévő ágon pedig a leendő ebéd hegedült időnként búcsúballadát. Zenélő fogás... Azért jó dolguk van.
Jó? Biztos... Én nem ennék tücsköt. De neked egészségedre! Megeheted az én részemet is...
És megint... Ti folyton kiforgatjátok a mondanivalómat...

2. ÚJ-GUINEAI KÍGYÓNYAKÚ TEKNŐS (Chelodina novaeguineae)

Elég furcsa jószág, de szerintem aranyos. A hosszú nyakát nem tudja behúzni a páncélja alá és így a fejét sem.

Kép
Cím:
Nagy mosolyt a kamerának!
Tényleg olyan, mintha mosolyogna. Nem? :D

3. VILÁGOSSZEGÉLYŰ VARANGYTEKNŐS (Phrynops hilarii)

Víziteknős. Sajnos nem sok minden derült ki róla...

Kép
Cím:
Lámpalázam van!
Sajnos ő egész végig így volt. Nem volt hajlandó előjönni.
Mondjuk ilyen névvel én sem állnék a nyilvánosság elé. Varangyteknős. Szegény állat...

4. ALLIGÁTORTEKNŐS (Chelydra serpentina)

Az egyik kedvenc teknősöm. Szép állat. Mondjuk nem éppen simogatnivaló, mert ha elkapja az ember kezét, abban nincs köszönet...

Kép
Cím:
Lustaság felsőfokon
Ettől behaltam. A kis lustaság (aki nem is oly kicsi) még a levegőért se úszott fel, hanem egy elegáns megoldással jutott oxigénhez: kinyújtotta a nyakát. Igen, vannak, akik az egy helyben döglést mestefokon űzik...

Kép
Cím:
Egy szippantásnyi levegő
Az előző pozíció, csak felülnézetben. Plussz páncélportré is egyben. :)

Kép
Cím:
Alligátor teknősbőrben
Itt már nem hosszú a nyaka. Visszahúzta. Szerintem jó kép lett. :)

5. TÜSKÉS LÁGYHÉJÚTEKNŐS (Apalone spinifera)

Azt kell tudni erről az állatról, hogy a páncélja nem olyan kemény, mint a többi teknősnek és bőrszerű is. Az orra megnyúlt, mert így a sekély vízben elég kidugnia az orrát ahhoz, hogy levegőt vegyen.

Kép
Cím:
A kis ormányos
Szemből a lágyhéjúteknős. Elég vicces az orra.

Kép
Cím:
Puhahátú
Páncélportré. Látszik, hogy vékony a páncél, mert láthatjuk a teknős gerincét is.

6. KESELYŰTEKNŐS (Macroclemys temmincki)

A krokodilok után ennek az állatnak a legbrutálisabb a harapása. A csontot is képes szilánkokra zúzni. Ha az ember ujja túl közel kerül a szájához. Nos, akkor az illető lemondhat róluk, mert akár két ujját is képes egyszerre leharapni...

Kép
Cím:
Horrorfilmbe illő szörny
Igazi monstrum. Azzal a hajlott, csőrszerű állkapcsával, kinövéses páncéljával és hosszú karmaival akár egy hollywoodi horrorfilm szereplője is lehetne. Bár nem áll nagyon messze a valóság sem ettől. Ez a kis szörnyeteg brutálisakat tud harapni és elég agresszív is lehet. Ujjakat fedezékbe!
Makuta tuti hazavinné... Odavan az ilyen veszélyes dögökért.
Mi az, hogy? Még szép. Egy kis Makuta vírus és olyan pusztító Rahit kreálnék ebből a dögből, hogy csak pislognátok...
Mondom én...

Kép
Cím:
Élő tank
Felülről a szörny. Még mindig tetszik. Tekintélyt parancsol a külseje. Igazi ragadozó.

7. KÉTKARMÚ TEKNŐS (Carettochelys insculpta)

Ez is egy érdekes teki. Az ő páncélja se túl kemény.

Kép
Cím:
Vízi malacka
Nézzétek az orrát! Na, mire emlékeztet? Tisztára, mint egy malacé... :lol: :lol: :lol:

8. HONDURASI KIRÁLYSIKLÓ (Lampropeltis triangulum hondurensis)

Egyik kedvenc kígyóm. Gyönyörű színe vannak: Vörös, fekete és sárga. Nem keverendő a korallkígyóval, ami vörös, sárga és fekete. Erről van egy dalocska is:
"Vörösre a fekete
Nem mar meg sohase
Pirosra a sárga
Meghalsz még máma!"
Valakinek sok szabadideje volt...
Most miért? Legalább így megjegyzik. Én is így jegyeztem meg...
Nem mondtam, hogy nem hasznos, csupán megjegyzést tettem...
Ja? Akkor jó...

Kép
Cím:
Vedleni készülök
Sajnos nem volt olyan szép élén színű, mint vártam, mert vedleni készül. Kár érte. Elég fakó. :|
Azért, mert nem Perwollal mosakodott!
Ne fárassz...

9.LEOPÁRDGEKKÓ (Eublepharis macularius)

Az egyik nagy favorit a gekkók közül. Szívesen látnék egyet-kettőt itthon is.

Kép
Cím:
Ebéd előtti szieszta
Jellemző. Ezek is bevágták a szunyát... Bár éjszakai állatok, így ez bocsánatos bűn.

10. ARANYGEKKÓ (Gecko auratus)

Mint neve is mutatja, az állat arany színben tündököl. Nem karmosgekkó, így tud az üvegen mászni. A leopárdgekkók lakótársa volt.

Kép
Cím:
Nesze neked gravitáció!
Ez a kis ügyes hüllő fittyet hányva a gravitációra a sík üvegen is képes megtartani magát, az ujjain lévő redőszerű pikkelyet miatt, amik a legkisebb egyeletlenségbe is belekapaszkodnak. Hiába, a természet a legnagyobb alkotó.

11. CSÍKOS FÖLDISIKLÓ (Elaphe obsoleta quadrivittata)

Szép hosszú, de mégis karcsú kígyó. Nevéhez hűen szereti a földet turkálni, a kiállításon is néhányszor feltúrta a taljat.

Kép
Cím:
Hosszú, de vékony
Itt látszik a tényleges hossza a kígyónak. Nem épp rövid, ugyanakkor alig több, mint hüvelykujjnyi vastag.

Kép
Cím:
Mi lenne, ha nem dugnád a mobilt a képembe, he?
Kicsit bemozdult. Nem tetszett neki, hogy túl közel viszem a mobilom, mert utána elfordult.

Kép
Cím:
Ágaskodni minimum a plafonig érdemes!
A kis szépség felnyújtozott, hogy a tetőt elérje. Aztán visszafeküdt.

Kép
Cím:
Ki ez a jóképű kígyó velem szemben?
A kígyó azt hitte, hogy a tükörképe egy másik kígyó és követte. Amúgy ez az S alakú nyak itt nem a támadó állás, csak éppen így jött ki a "lépés".
A kígyóknak nincs lába, zsenikém...
Azért tettem macsakörömbe.
Körmük sincs...
No comment...

12. KÖZÖNSÉGES ÓRIÁSKÍGYÓ - albínó változat (Boa constrictor)

A jól ismert óriáskígyó. Itt éppen albínóban.

Kép
Cím:
Sárga szépség
Szép fehér és sárga színe volt, mivel pigmenthiányos egyed. Sajnos nem jött közelebb, így csak a fal mellett láttuk.

13. ARANY TEJU (Tupinambis nigropunctatus)

A varánuszok Dél-Amerikai megfelelői. Kevésbé erős ragadozók és hajlamosak kisebb prédákat elejteni a varánuszoknál, de mindenképpen tekitélyes méretű gyíkok a 120 centijükkel.

Kép
Cím:
Befigyel a teju
Portréféle. Itt a feje jól látszik.

Kép
Cím:
Csonkafarkú
Szegénynek sajnos nincs meg a farka. Ledophatta. Kár... Szegény elég szerencsétlenül fest. :|

14. NAGY ANAKONDA (Eunectes murinus)

A jól ismert gigász, a legnehezebb kígyó a földön és a második leghosszabb is egyben. A kiállítási olyan 3-4 méter lehetett, ami eltörpül a rekorder 9,15 méteres mellett, de már ezzel se szívesen kötözködne az ember...

Kép
Cím:
Anakondaáll
Szóval ilyen egy anakodna álla... Ilyet is ritkán látni, lévén az álla szinte mindig a talaj fele néz.

Kép
Cím:
Anakonda felülről
Semmi extra. Csak egy felülnézeti fotó.

Kép
Cím:
Víziszörny
Az anakonda, azaz a vízek kígyóura. Impozáns egy kígyó, annyi biztos.

15. CSÍKOSFARKÚ SIKLÓ (Elaphe taeniura friesei)

Tajvani sávosfarkú siklóként is ismeretes. Hazájában sok hasznot hajt a tanyákon, ahol elkapja az egereket, patkányokat. Többnyire jó néven fogadják jelenlétét.

Kép
Cím:
Fa mögé bújva
Újabb lustaság. És ő is rakarásban van, de legalább a feje látszik.

16. ZÖLD LEGUÁN (Iguana iguana)

A jól ismert zöld leguán. Szerintem nem kell bemutatni. ;)

Kép
Cím:
Fejet a hűvösbe
Avagy hogy kerüljük el a nap... akarom mondani lámpaszúrást... :lol: :lol: :lol: :debil: :debil: :debil:

Kép
Cím:
Leguán hátulról
Te komolyan lefotóztad egy leguán hátsóját?! Komolyan, egyre hülyébb leszel...

17. HONDURASI KIRÁLYSIKLÓ - albínó változat (Lampropeltis triangulum hondurensis)

Róla már volt szó. Ez egy albínó fajtársa, így rózsaszín és krémsárga színben pompázik.

Kép
Cím:
Kéne belém fekete!

18. TOKE vagy PÖTTYÖS GEKKÓ (Gekko gecko)

Nevét onnan kapta, hogy párzás előtt a hímek hangosan azt üvöltözik, hogy "Toki, toki".

Kép
Cím:
Akkor se mutatom a fejemet!
Nem tudtam a fejét lefotózni, mert eldugta. Pedig szép, narancssárga szeme van. Mint itt:
Kép

19. BRAZIL HAMISKOBRA (Hydrodynastes gigas)

Nevét onnan kapta, hogy veszély esetén "kobrázik", kifeszíti a kobrákénál kisebb nyakpajzsait és fenyegetően sziszeg. Ő is mérgeskígyó (az egyetlen a kiállításon), de hátsóméregfogas, így nem igazán veszélyes a marása. Max ha allergiás vagy... Akkor talán.

Kép
Cím:
Morcos kígyó
Pihent ő is. A szempikkelyei úgy álltak, mintha morcos lenne. Legalábbis engem arra emlékeztet.
Valószínüleg én is morcos lennék, ha egy üvegfal mögül bámulnának és még egy hüllőrajongó is fotózgat...
Valami ilyesmit akartam én is mondani...

Kép
Cím:
Hamis kobrahát vagy hamiskobra-hát?

20. LEOPÁRDTEKNŐS vagy PÁRDUCTEKNŐS (Geochelone pardalis)

Olyanszerű teknős, mint a görög, csak magasabb a hátpáncélja, kicsit nagyobb és más a színe. De rokon fajok.

Kép
Cím:
Párducteki a Párducfórumra

21. VÖRÖS GABONASIKLÓ (Elaphe guttata gutatta)

Kép
Cím:
Figyellek titeket!
A gabonasikló már érdeklődést is mutatott. Bár ő nem mászkált. Mindenesetre a lustaságokhoz képest ez már haladás.

22. DÍSZES SZARVASBÉKA (Ceratophrys ornata)

Kép
Cím:
Szeretek a mohában lustálkodni!
Ismét egy lusta állat. És ez még kövér is. Bár csak a feje látszik ki...

23. Levedlett kígyóbőrök (az első feltehetően és egy szivárványos boáé, a második viszont tuti egy királypitoné)

Kép

Kép

24. SZIVÁRVÁNYOS BOA (Epicrates cenchria maura)

Nem éppen találó név, lévén a kígyó elég fakó. A faj a brazil alfajáról kapta a nevet, mert az tényleg szivárványszínekben tündököl.

Kép
Cím:
Szivárványos boa fej
Egy portréféle. Semmi extra.

Kép
Cím:
Fára mászni jó!
Nem csak a majmok szeretnek fára mászni...

25. SÁRGA ANAKONDA (Eunectes notaeus)

Kép
Cím:
A kis hamis
Lévén ez a szín köszönöviszonyban sincs a sárgával. :lol: :P :debil:

26. KIRÁLYPITON (Python regius)

A jól ismert házikedvenc-kígyó, a királypiton. A kiállításon kivették így meg lehetett simogatni. Én megsimogattam és a bíztatásomra az unokatesóm is. Sőt, én egyedüliként kézbe is vettem. Más nem merte. :D :mrgreen:

Kép
Cím:
Királypiton portré
Ez lett az egyik legjobb fejkép. Még a szeme is tökéletesen látszik.

Kép
Cím:
Lábatlan herceg
Gyönyörű a színe és az egész kígyó. Kiérdemelte a királypiton nevet. Tényleg szép a megjelenése.

Kép
Cím:
Segítség! Eltévedtem!
Az a tücsök tényleg benézte a házszámot. Mit keres tücsök a pitonnál? Nem hinném, hogy a piton megenné, mert a fél fogára sem elég. Mindenesetre vicces látvány volt.
Nekem se elég a popcorn a fél fogamra se, mégis megeszem.
De te nem vagy kígyó, igaz?
Igaz.
Akkor meg???

27. BIKASIKLÓ (Pituophis catenifer sayi)

Észak-Amerika jellegzetes kígyója. Nevét onnan kapta, hogy ha veszélyben érzi magát, akkor fújtat, mint egy dühös bika.

Kép
Cím:
"Bull's Eye" (Bikaszem)
Egy kép a kígyó fejéről.

Kép
Cím:
Torro! Torro!
Áron, ne égesd magad... A kígyók süketek. Ezt neked pont tudnod kéne.
Már viccelni se lehet, anélkül, hogy valamelyikőtök belém kötne?

28. MADAGASZKÁRI ÓRIÁSCSÓTÁNY (Gromphadorrina portentosa)

A világ egyik legnagyobb csótánya. Ha ideges, akkor sziszeg. Csótány létére nem túl szapora és nem is izgága továbbá az üvegen sem tud mászni. Éppen ezért ideális háziállat is válhat belőle. Plussz pont, hogy nem kell sétáltatni. :lol: :lol: :lol:

Kép
Cím:
Csótányhorda
Sok csótány... Irdatlan sok. :shock:
Egyébként lehetett venni belőlük. 300Ft/db. Gondolkodtam, hogy poénból veszek egyet, zsebre vágom és otthon elengedem (nem tud elszaporodni, mert a mi telünket nem éli túl, továbbá nem igazán kártevő hajlamú). :lol: :lol: :lol:
Aztán nem döntöttem így. A csóti érdekében. :roll:
Hogy neked milyen kis gonosz ötleteid vannak néha. Fejlődsz.
Bizony. Én, mint a gonoszság mestere, büszke vagyok rád!
Wáháháháááá... Kösz... :merleghinta: :merleghinta: :merleghinta:
Raven, amúgy vegyek neked egyet?
Akar a halál ilyen ronda dögöket... Szerinted tartanék ilyet?
Én igazából arra gondoltam, hogy az egyiket megehetnéd...
Wáháháháhááháháháhááháááááááááááááá... :hehe: :hehe: :hehe: :hehe: :hehe:
Nagyon vicces, fiúk... Tényleg...

29. Madárpók faj (PHRIXOTRICHUS ROSEUS)

Kép
Cím:
Pókica
Nagy és szőrös. Tipikus madárpók.

30. Tarantulla faj (Brachympelma emilia)

Kép
Cím:
Le vagytok sz*rva!
Nos... Igen. A seggét mutatja. Látszik, hogy magasról sz*rik arra, hogy kiállításon van...

31. BIKASIKLÓ - fiatal példány (Pituophis catenifer sayi)

Róla már volt szó. Viszont ezt a kis aranyost 7500 forintért bárki hazavihette volna.

Kép
Cím:
Eladó vagyok!

32. TÜSKÉSFARKÚ VARÁNUSZ (Varanus acanthurus)

Egyike a varánusz fajoknak. Ragadozó. Nevét érdes farkáról kapta. Amúgy csodaszép. Szívesen tartanék egy ilyet.

Kép
Cím:
Villámgyík
Bemozdult...

Kép
Cím:
Bibibibiiiii! Akkor se fotózol le!
És megint...

Kép
Cím:
Hosszában
Ez is kicsit bemozdult, de jó kép.

Kép
Cím:
A kis dinoszaurusz

Kép
Cím:
Elfáradtam.
Miután három képemen is bemozdult, elfáradt és elfeküdt. Végül győzött a kitartásom.

33. PATKÁNYSIKLÓ (Pantherophis faj)

Pontosan nem tudom, melyik faj lehet. Mindenesetre szép.

Kép
Cím:
Itt repül a kismadár!

Kép
Cím:
Nyolcas
Ahogy feltekeredett az ágra és ahogyan onnan lelógott, az egy nyolcasra emlékeztet engem.
Engem még mindig kígyóra emlékeztet, de te tudod...
Most röhögnöm kellett volna?
Nem, mert nem viccnek szántam.
Jó, mert nem volt vicces!

Kép
Cím:
Patkánysikló arc
Portré. Megint.

Kép
Cím:
"Kígyópatkó"
Itt pont meghajlott a kígyó. Ritkán "állank" ilyen pozícióba, így fotóztam egyet.

34. PÁPASZEMES KAJMÁN (Caiman crocodilus)

A kiállításon ő volt a kedvencem. Szép nagy volt, alig volt kisebb, mint én.

Kép
Cím:
A mocsarak dinoszaurusza
Igazi szörny. Mégis szép. Egyre jobban tetszenek nekem ezek a kajmánok. Tényleg olyanok, mint a dinoszauruszok. Van bennük valami ősi.

Kép
Cím:
Kajmánmosoly
Olyan, mintha mosolyogna, nem? Még a fényképezőgép is annak ítélte, mert bemérte a mosolyfelismerő... :lol: :lol: :lol:
Persze, hogy mosolyog. Biztos azon gondolkozik, milyen finom is lenne a kezed egy hambiban...

35. KOCKÁS PITON (Python reticulatus)

A kiállításon Magyarország legnagyobb pitonja volt megtekinthető, illetve a párja. Hatalmas volt. Szerintem olyan 5-6 méter lehetett, mert gigászi volt. A teste a legszélesebb ponton körübelül olyan vastag volt, mint a combom. Tényleg nagy volt.

Kép
Cím:
A Kígyók Királynője
Óriási kolosszus. Valami hihetetlen ott állni mellette. Teljesen magával ragadja az embert a mérete.

Kép
Cím:
Kígyókirály
Ő is hatalmas volt, bár a nőstényhez képes kicsinek tűnt.

36. KALIFORNIAI KIRÁLYSIKLÓ - albínó változat (Lampropeltis getulus californiae)

Egy újabb albínó. És ez is királysikló.

Kép
Cím:
Fakócska

Kép
Cím:
Albínó portré
(Az ujjam hegye kicsit belelógott, de újat nem tudtam csinálni, mert aztán másfele ment)

37. SISAKOS KAMÉLEON (Chamaeleo calyptratus)

A jól ismert kaméleon. Őt se kell bemutatni. :) ;)

Kép
Cím:
A kis sisakos gyíkocska

Kép
Cím:
Ki van a hátam mögött?
Avagy a kaméleon beveti 180x180 fokban mozgatható szemeit.

Kép
Cím:
Kaméleon a földön
Ez se gyakori látvány...

38. MEXIKÓI VÖRÖSTÉRDŰ TARANTULLA (BRACHYPELMA SMITHI)

Az egyik legismertebb madárpók. Gyakran őt szokták kézbeadni, mert látványos és nem túl agresszív. Bár jobb félni, mint megijedni...

Kép
Cím:
Szépséges szörnyeteg
Nemde? ;)

39. Madárpók faj (BRACHYMPELMA SP.)

Valamilyen tarantulla. Nem emlékszem a pontos latin nevére...

Kép
Cím:
Nem jövök ki!

40. PERUI PETTYES CSÓTÁNY (Blaberus craniifer)

Sok csóti. Úgy látom, néhány madagaszkári is bekeveredett a peruiak közé.

Kép
Cím:
Három felnőtt csóti
Ez a három volt a legnagyobb és legszebb. Halálfejes csótánynak is hívják őket, a hátukon lévő folt miatt. Itt annyira nem látványos, de néhányuknál tényleg koponya alakú.

Kép
Cím:
Csótiporontyok
Két fiatal perui csótány, meg néhány levedlett bőr. Nekik még nincs szárnyuk. Említettem már, hogy a felnőttek tudnak repülni? :roll:
Ezek a dögök még repülni is tudnak? Szuper... Hol van a rovarírtó???

Kép
Cím:
Kevert csótányok
Hátul, fent az a kettő minden valószínűség szerint madagaszkári csótány. Nem tudom, hogy kerültek oda, de lehetséges, hogy direkt keverték a halálfejesek közé őket. Végül is jól elvannak egymás mellett. :roll:

41. KIRÁLYPITON - fiatal példány (Python regius)

Róla is volt szó. Ezt a kis aranyost viszont meg is lehetett venni. 9000 Ft volt, ami végül is reális.

Kép
Cím:
Hazaviszel?
Sajnos nem, pedig szívesen elhoztam volna. Nagyon szép volt. :|

42. LASIODORA PARAHYBANA (Madárpók)

A Góliát-madárpók és még pár Theraposa faj után a legnagyobb madárpók. Elég agresszív is. Ő még nem teljesen felnőtt méretű, mert a felnőtt pókok olyan 18 centi körül vannak, de néha 20 centis is lehet a lábfesze.

Kép
Cím:
Nyolclábú szörnyeteg
Szép nagy pók. Nekem tetszik, bár megfogni tuti nem merném. Még a "nyugis" fajoknál is meggondolja az ember, hogy érdemes-e kockáztatni, nemhogy nála. Azért az üvegen keresztül szívesen nézegetem. :)
Úgy látom, Raven most kicsit odébb nézeget... Szerinted megijedne, ha a nyakába dobnám?
Szerintem kinyírnálak... Meg azt a pókot is... Egyébként attól, hogy távolabb állok, még nem vagyok süket...
Makuta, kellett megszólalnod... :hehe: :hehe: :hehe:

43. POECHILOTERIA REGALIS (Madárpók faj)

Ázsiai madárpók. A Brachympelma-fajok, a Parahybana meg szerintem az a másik madárpók is Közép- és Dél-Amerikai fajok, így vanna irritáló csalánszőreik, amiket veszély esetén ledörzsölnek és bőrre kerülve viszketést okoz, szembe kerülve pedig átmeneti vakságot. Ez a faj ilyenre nem képes, cserébe sokkal erősebb méreggel és hevesebb vérmérséklettel áldotta meg a természet. Volt már rá példa, hogy a megmart személy elájult a méregtől. Mindazonáltal nem halálos, csak kegyetlenül fáj a csípése...

Kép
Cím:
Bújócska
Sajnos ennyi látszott ebből a szép állatból. A fejtor (előtest) meg egy láb. Más nézetből még három további lábát is lehetett látni, de ennyi. Sajnos a szép, mintás potrohát jól elrejtette. Egyébként így néz ki:
Kép

Tulajdonképpen ennyi volt a kiállítás. Egy élmény volt. A pápaszemes kajmán és az a hatalmas kockás piton nagyon megfogott. Gyönyörű állatok. A keselyűteknős szintén nagy kedvencem, jó volt élőben látni. A hamiskobra is szép kígyó volt. Igazából mindegyik állat tetszett. A királypiton kézben fogása pedig szintén felejthetetlen élmény volt. Sajnos az nem jutott eszembe, hogy lefényképeztessem magam a kis aranyossal. Mindenesetre ez örök emlék marad. :D

Egység, Kötelesség, Végzet!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Makuta Teridax 2012.03.17. 10:17-kor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.17. 09:50 
FórumDémon

Makuta Teridax írta:
Sajnos nem volt olyan szép élén színű, mint vártam, mert vedleni készül. Kár érte. Elég fakó. :|
Azért, mert nem Perwollal mosakodott!
Ne fárassz...

A beszámoló olvasása közben végig ettől sírtam a röhögéstől :D

Örülök, hogy jól érzettétek magatokat! :hug:

A fotóért pedig rossz pont, illetve annak hiánya miatt. (kígyó+te) :fejetv:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.17. 10:16 
Bionicle harcos

Most erre mit mondjak? Annyira izgatott voltam, hogy elfelejtettem. :roll:
Miután visszaadtam a kígyót, akkor esett le, hogy fotózni kellett volna... :wall:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.17. 10:25 
FórumDémon

Majd legközelebb. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.17. 10:42 

Hát...hogy is kezdjem!
Először is: Tök örülök, hogy egy valóságos eseményről olvashattam beszámolót tőled Áron, kimozdultál, "éltél", fantasztikus látványban volt részed, ami még ráadásul a kedvenc állatkáidról kapott gazdag élményben is részesített!
Nem mintha a virtuális történeteid nem lennének érdekesek, klasszak, értékesek számomra, de ugye azért mégiscsak az igazi élményektől töltődünk, s leszünk emberiek. Érződik a beszámolódon a lelkes valóság! Kép

Másodszor: Nagyon szuper kis összeállítás lett a munkád, a képekkel illusztrálás jó ötlet, mindig sokkal gazdagabbá teszi az információk befogadását, és neked is örök emlékként megőrzi a látottakat. Az meg már csak hab a tortán, ahogyan vicces párbeszédekben voltál Makutával, Ravennel, és tetted ezáltal igazán élvezetessé az olvasást! Kétszer is végigolvastalak, én is nagyokat nevettem a poénokon (Seth röhögését is ide hallottamKép), és bár én nem vagyok oda a hüllőkért, de a te örömöd az enyém is. És így terráriumban én is szívesen megnézegetném sokukat, (irtózatom ellenére), mert olyan lelkesen tudsz róluk áradozni! :hug: Jó döntés volt elmenned, jó program volt, fantasztikus beszámoló, gratulálok, köszönöm, hogy átélhettem én is! Kép

Vízi malacka! Ez besz@ráááás!!!! :hehe: :hehe: :hehe: Kép
Kép

És végre megtudtam, hogy hová tűnt a zoknim! Kép :hehe: :hehe: :hehe: (Azt hittem, Seth vitte el magával, de már látom, hogy nem)
Kép---->Kép :hehe:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.17. 11:09 
Bionicle harcos

Wáháháháhááháháááááááááááááá... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Tényleg olyan, mint a zoknid! Kész vagyok... Wáháháhááá... :hehe: :hehe: :hehe: :hehe: :hehe: :hehe:

Amúgy örülök, hogy tetszett. :hug: :hug: :hug:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.17. 18:22 
Főrémrímész

Nagyon élvezetes a bemutató és a beszámoló még színesebbé tette.
Köszönöm Raven, Makuta! Jó hogy elkísértétek Áront. Jó csapat vagytok!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.17. 19:19 
Bionicle harcos

Köszi. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.18. 12:51 
Papírhajlító

Makuta nagyon jó volt ez a hüllő bemutató.
Én is ott sétáltam veletek együtt.
A teknősök nagyon tetszetek némelyiket én is el fogadnám.
Köszönöm a sétát nagyon jó volt. :hug: :nepszeru:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.18. 14:38 
Mesemondó

Makutám ,végigcsodáltam az összes fotót .

Volt ami tetszett,volt ami megborzongatott :P

A hozzáirt szöveg szenzációs ,jókat nevettem kettőtök

párbeszédjén .

Számodra gondolom hatalmas élmény volt :P

Örülök,hogy ilyesmi is belefért ebbe a hétvégébe :P

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 505 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 51  Következő

Időzóna: UTC