Párduc-ÉKT

Egy hely, ahová mindig visszatérhettek...
Pontos idő: 2025.07.29. 23:28

Időzóna: UTC

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2115 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153 ... 212  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Mesetopik
HozzászólásElküldve: 2012.03.19. 08:28 
Mesemondó

Kép

Isten sohasem téved

Egyszer történt egy hajótörés, amit csak egy ember élt túl. Őt a víz egy lakatlan sziget partjára vetette. Azon imádkozott nap mint nap, hogy jöjjön és mentse meg valaki. Mindennap kémlelte a horizontot, hátha meglát egy hajót, ami megmentheti, de hiába. Végül, beletörődve sorsába, épített magának egy kis kunyhót a szigeten.
Aztán egy napon, amikor elment halászni, hogy legyen aznapra is mit ennie, szörnyű dologra ért vissza. Az egész kunyhó lángokban állt! Teljesen elégett, úgy, hogy csak hamu maradt belőle. A hajótörött teljesen elkeseredett. Nemcsak hogy hajótörést szenvedett, de mire beletörődött sorsába és épített magának egy kis zárt menedéket, az is oda lett.
"Hogy tehetted ezt velem Istenem? Mivel érdemeltem ki ezt a rosszat? Pedig már kezdtem megbarátkozni az egyedüllét gondolatával, és olyan jól éreztem magam ebben a kis kunyhóban, miért kellett ezt is elvenned tőlem?" - kiáltott Istenhez.
Másnap kora reggel, amikor kisírt szemét kinyitotta, arra ébredt, hogy kiköt egy hajó. Nem hitt a szemének! Amikor felszállt a hajóra megkérdezte a kapitányt, hogy honnan tudták, hogy ő ott van.
"Abból a nagy füstből, amit csináltál. Abból láttuk, hogy van itt valaki a lakatlan szigeten." - felelte a kapitány.

( Az ember életében vannak olyan időszakok, amikor mindent elveszettnek érez, mert annyi rossz dolog történik vele. De az életnek minden negatív történésre van egy pozitív válasza )

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.19. 08:37 
Főrémrímész

Ez így van.
Soha nem téved, csak a miérttel nem szembesülünk ilyen nyilván való módon mint a történetben.

Láttam évekkel ezelőtt egy filmet. Jelek. Ha jól emlékszem a címére. Egy pap elvesztette a hitét mert a gyermeke asztmás lett. Később túl élt egy mérges gáztámadást mert az asztma roham nem engedte levegőt venni.
Mi is naponta megéljük a "gondoskodást" és sokszor szidjuk mert nem ismerjük az okát. :lol:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.19. 08:44 
Mesemondó

Jól mondod Misi,ez igy van :hug:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.20. 11:57 
FórumDémon

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.20. 13:21 
Mesemondó

Tomi !

Ezt tudom ,remélem eljön az az idő ,hogy

játszol egy jót az én kutyusommal :hug: :hug:

Helyből ugrik akkorát ,mint amilyen magas vagy :P

Kép

Kb ilyen ,csak kislány kutyus :P

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.20. 14:36 
Mesemondó

Kép

""A legfontosabb dolgokat a legnehezebb elmondani.
Ha ezekről beszélsz, nevetségesnek érzed magad, hiszen szavakba öntve összezsugorodnak - amíg a fejedben vannak, határtalannak tűnnek, de kimondva jelentéktelenné válnak.
Ám azt hiszem, többről van itt szó.
A legfontosabb dolgok túl közel lapulnak ahhoz a helyhez, ahol a lelked legféltettebb titkai vannak eltemetve, irányjelzőként vezetnek a kincshez, amit az ellenségeid oly szívesen lopnának el. S ha mégis megpróbálsz beszélni róluk, a hallgatóságtól csak furcsálló tekinteteket kapsz cserébe, egyáltalán nem értenek meg, nem értik, miért olyan fontos ez neked, hogy közben majdnem sírva fakadsz. És szerintem ez a legrosszabb. Amikor a titok nem miattad marad titok, hanem mert nincs, aki megértsen""

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.20. 18:23 

Aranyos lehet a kutyusod Marcsika. :D :hug:

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.20. 18:33 

Ez nem mese, és szerintem nagyon jó kis érdekesség.

BÚCSÚ A MÁRCIUS 21-i NAPÉJEGYENLŐSÉGTŐL.

Ebben az évszázadban már nem lesz többé napéjegyenlőség március 21-én.

Ismert, hogy a tavaszi napéjegyenlőség napja, azaz a csillagászati tavasz kezdete (az északi félgömbön) március 21-ére esik, ez a jeles nap sok ismeretterjesztő és tankönyvben szerepel. Az azonban talán kevésbé közismert, hogy ez az esemény akár percnyi (vagy másodpercnyi) pontossággal meghatározható, s – jelenleg – éppúgy eshet 20-ára, mint 21-ére.
Idén a napéjegyenlőség március 21-én, közép-európai idő szerint 0 óra 21 perckor következik be. (Ebben az időben még nincs érvényben a nyári időszámítás, az a jelenlegi szabályok szerint legkorábban március 25-én kezdődhet.) Talán sokak számára meglepő, de ebben az évszázadban most fordul elő utoljára, hogy hazánkban a naptár március 21-ét mutat a csillagászati tavasz kezdetének időpontjában! Mi az oka ennek?

Kép A tavaszi napéjegyenlőség időpontjai közép-európai idő szerint (félkövér kiemelés jelzi a szökőéveket)

Az idei évben még éppen március 21-ére esik a csillagászati tavasz kezdete, de mivel 2012 szökőév lesz, akkor 20-án reggel következik be. Ezt követően – 365 napos évek jönnek – a napéjegyenlőség időpontja ismét egyre későbbre tolódik, de 2015-ben is még március 20-ára esik, nem sokkal éjfél előtt következik be. Ezután – mielőtt még újra elérné a 21-ét – szökőév jön, így 2016-ban a napéjegyenlőség március 20-án reggelre kerül vissza. A fenti táblázatban is látható, hogy 2016-ban nem ugyanakkor, hanem háromnegyed órával korábban következik be, mint 2012-ben. A négyévenkénti 45 perces csúszás azt eredményezi, hogy 2012-től 2047-ig minden évben március 20-ára, 2048-ban viszont már 19-ére esik a jeles nap (közép-európai idő szerint).

Mivel a 2100-as esztendőben kimarad az egyébként négyévenként esedékes szökőnap, ezzel 1 napot előrefelé mozdul el a folyamat, s 2102-ben már ismét 21-én következik be a természet újjászületésének e fontos szimbóluma.

Az újabb tankönyvekben talán már március 20-a fog szerepelni a csillagászati tavasz kezdeteként, de azért a mondóka valószínűleg nem változik, így a zsákban továbbra is Benedek hozza majd a meleget…

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.20. 18:43 
FórumDémon

Ajnye.... :suprize:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.20. 20:53 
FórumDémon

Tékasztorik: Az ember, mint órarend.

"Minden embernek megvan a maga történelme. Csaták, évszámok, győzelmek, halottak, bukások, felemelkedések.

Minden embernek megvan a maga zenéje. Mit szeret, mit nem. Miben lel szépséget, harmóniát. Mennyire idegesítik a magas hangok. Mennyire lágy, mennyire összeszedett, milyen karmester.

Minden embernek megvan a maga földrajza. Ismeri a saját testét. A legkisebb anyajegyet, a leghuncutabb hajszálat, a dudorokat a szájpadlásán.

Minden embernek megvan a maga matematikája. Mit vesz és mennyiért. Mikor kit hív meg, mennyit fizet, mennyi az ára, mennyit fizethetnek neki. Hogyan oszt be, hogyan mérlegel. Hogyan dönt.

Minden embernek megvan a saját nyelve.

A szótára. A kifejezései. A szavak mögötti tartalmai. Hogy neki melyik szó mit jelent pontosan. Milyen szavakkal fejez ki érzelmeket. Mely szavak érintik meg. Milyen szavakkal döf. Hogyan káromkodik. Hogyan forgatja az ajkai közt a nyelvi eszközöket.

Minden embernek megvan a maga tánca.

Ahogy mozdul. Ahogy ívet rajzol a levegőben a karja. Ahogy ébred, lép. Amilyen ritmusban él. Amilyen ritmust, rezgés befogad, kiáraszt. Ahogy örül, ahogy magába roskad.

Minden embernek megvan a maga technikája.

Ahogy az életét éli, ahogy lavírozik, trüközzik, hazudik, felépíti a saját szisztémáját. Ahogy fogat mos, fürdik, olvas, megágyaz, cipőt köt. A napi rutin technikák. A cselezés és életben maradás technikája.

Minden embernek megvan a maga hite.

Hogy miért van itt és mivégre ez az egész. A hite önmagában és másokban. Hite a fogalmakban, az emberekben, a történésekben. Saját vallása, világképe. A magva. A lényege. A mozgató egysége.

...és ha a Te órarended passzol az övével, akkor talán a szünetben lehet valami..."
;)

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2115 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153 ... 212  Következő

Időzóna: UTC