Az elején még eléggé elkenődtem, de már igazából hozzászoktam, hogy kihullanak a növényeim, így ezen már meg sem lepődtem. Bár sajnálom őket... Ezek bírták a legtovább. Még két cserépnyi vegyes télálló kaktuszom maradt, de azok a kerti "nyaralónkban" vannak.
Tudod, nekem régen rengeteg növényem volt, 70%-ban rovarfogókkal. Volt két kobraliliomom (az egyik szerintem génhibás volt, mert vöröses színű lett, a másik pedig szép zöld volt), egy hatalmas fehér kürtvirágom, egy hibrig kürtvirágom, fokföldi harmatfüvem, fehér fokföli harmatfüvem, vörös virágú (csak egyetlen ilyen faj van, olyanom volt) hízókám, lápi és havasi hízókám (Külföldi alfajok, nálunk az előbbi fokozottan védett növény, de lehet, hogy innen már kihalt. Olyan 1-20 tő van az egyik lápban), kétféle rovarfogó broméliám, vörös kürtvirágom, az előbb említett papagáj kürtvirág, egy fényt nem kedvelő harmatfüvem, három fajta hibrid harmatfüvem, terresztris (földi) rencém, kétféle vízi rencém (kertben), ausztrál kancsókám, két kisebb kancsóka hibridem, az előbb említett hibrid, aztán egy vörös alapfaj kancsóka, vörös Vénusz-légycsapó, két alap Vénusz-légycsapó és egy nagyobb, teljesen zöld Vénusz-légycsapóm. Akkor volt még napkorsóm (Heliamphora) és két ravasznövényem (Stylidium, ha jól emlékszem). Meg egy rakás kaktusz, két sárkányfa, kavicsvirág, díszes (csíkos levelű) és sima ananász, Tillandzsia (bromélia), egyéb pozsgások, mint a csillagvirág... Meg vízi növényből még rucaöröm, vízijácint, sárga tündérrózsa. Felsorolni is sok. Van amelyik csak pár hónapig bírta, míg a többség 1-2 évig. A szívósabbak maradtak meg 3 évnél tovább. Ez alig volt hat húsevő. Mostanra hullott ki az összes. Az a baj, hogy ezek a különleges, érdekes és szép növények mind kényesek. A "megölni se lehet" típusú, zöld, leveles növényeket meg nem szeretem. Mindig is a különlegesebb levelükkel díszítő növények tetszettek. Kivétel erősíti a szabályt, volt négy orchideám. Egy lepkekosbor, egy molyorchidea (Phalaenopsis, a "klasszikus" fajta), egy cserépben volt két ritkábban előforduló Vénuszpapucs hibrid meg egy Zygopetalum nevű orchidea. Utóbbinak még magyar neve sincs, annyira nem ismert. A lepkekosbor egyszer újravirágzott, bár sokkal kevesebb virága volt, mint először. Ez talán meg is maradt volna, de mozaikvírust kapott és széthullott... Szó szerint. A tövéről leestek a levelek. De úgy, hogy ott maradtak a kapcsolódási pontok. Mintha szétrúgták volna a növényt...
2007 végén, 2008 elején volt ez a hobbim. Akkor LEGOt nem vettem. Mondjuk a felsorolásból is látszik, hogy elég szép összeg ment el ezekre... Azt az évet nagyon bánom, így visszanézve. És bár a Bionicle vásárlást visszamenőleg többnyire megoldottam, de ha akkor nem erre verem el a zsebpénzem, akkor valószínüleg előrébb lenne a gyűjteményem. Sajnos akkor engedtem a "baszogatásnak", hogy már nagy vagyok a LEGOhoz (11 évesen marhára... Na mindegy...). Az viszont legalább megmarad. A végén még örültek is, hogy visszaálltam a LEGO gyűjtésre és nem ritka növényeket veszek...
Bár... Ugyan az összegért kár, de volt jó oldala is az egésznek. Valószínüleg akkor később jöttem volna rá, hogy ezek nem valók szobába. Mert mindig is vonzottak ezek a növények. Most már tudom, hogy szobában esélytelen... A tanulásnak megvan az ára...
Másrészről akkor tényleg örömet okozott. És ezzel pótoltam azt a hiányt, hogy akkor gabonasiklóm nem lehetett. Igazából "kisállat pótlok" voltak. Mondjuk arra megtanított, hogy felelősséggel kell tartozni valami iránt és nem csak megvenni kell. Szóval voltak jó oldalai... És szépek is voltak. De nincs második futam. Már csak egy tigrisaloém van itthon, két cserépnyi aloe verám, egy kis kaktuszom meg egy pozsgafám. Meg nagymamám nagyobb pozsgafája, egy kaktusza, karácsonyi kaktusza és az orchideája. Meg a kardlevelű kaktuszom, de az még a lépcsőházban van.