malacka írta:
Igazából nagyrészt nem én gondoztam őket, hanem nagymamám.
Mondjuk nem magától. Én néztem utána, mi kell egy adott fajnak öntözést, fényigényt tekintve és együtt elhelyeztük a növényt, ő meg öntözte. Azt nem mertem én, mert nem tudtam jól belőni a vízadagot.
Szóval én voltam az ész, ő meg a végrehajtó...
Ja, amúgy még írtam az előző hozzászólásomhoz.
Mellesleg most jut eszembe, hogy volt egy szarvasagancs páfrányom is. A ketben meg még van egy páfrányom (Fogalmam sincs milyen fajta, az a tipikus "kerti páfrány", anyám szomszédjának volt egy páfránya és annak az egyik spórája kicsírázott a mellettünk lévő kőfalon. A növény már majdnem elpusztult, elkezdett száradni, amikor kiszedtem onnan és elültettem. Elég igénytelen, hamar összeszedte magát és megnőtt. Most olyan fél méteresnél picit hosszabb levelei vannak. Amikor találtam /5 éve/ 15 centis volt az egy szem, félig száraz levele), meg egy gímpáfrányom és egy hölgypáfrányom. Meg három féle kövirózsa és egy fügebokor. Remélem idén termést is hoz.
Egyébként a biológiával kapcsolatban akarok továbbmenni, mert mint a hüllők, kétéltűek, rovarok (herpetológia, insectológia), mind a növények (botanika), mind a gombák (fogalmam sincs, mi ennek az ágnak neve

) érdekelnek. Többé kevésbé. Vannak "nem szeretem" részek, de alapjában véve érdekel.
Majd még elválik, pontosan merre is megyek tovább. Valami biológia, kémia irányba. Sebész az nem leszek, mert én aztán ki nem bontok senkit sem...
Bár orvos se akarok lenni... Még elválik, merre tudok továbbmenni.