Párduc-ÉKT

Egy hely, ahová mindig visszatérhettek...
Pontos idő: 2025.07.22. 00:25

Időzóna: UTC

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 499 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Szösszenetek - Újratöltve
HozzászólásElküldve: 2012.03.25. 07:19 
Mesemondó

Este jövök olvasni :bye: :bye:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.25. 18:58 
Bionicle harcos

Az utolsó két szösszenetemhez raktam képeket.
Tridaxról nem raktam, de nem azért, mert nem szeretnék, hanem mert nincs. Tridax azon Bionicle karakterek egyike, akinek nincs se hivatalos, rajongó által készített modellje, se rajza. Csak a fegyvereinek típusát ismerjük és hogy vörös és lila páncélt hord. A feketét azt én írtam hozzá, mert minden Makutávan volt eddig fekete is és nem akarom őt se kihagyni a sorból. Azt se tudjuk, hogy van-e nála Tridax tároló. Ez is a saját elképzelésem.
A maszkját se ismerjük, így bármilyen maszkja lehet (gondolom az is vörös vagy lila, esetleg ezek valamelyike és a fekete kombinációja). Csak az időszakos maszkját ismerjük, ami ugye a Dimenziók Maszkja, alias Olmak Kanohi.

Egyszer majd talán megépítem, mert még én se "látom" magam előtt, nincs igazán meg, hogy hogy is néz ki. A pálcáját már nagyjából elképzeltem, de a kardját és a karvédőjét még nem. Szóval van még mit kitervelni Tridaxon. :roll:

Egység, Kötelesség, Végzet!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.25. 19:12 
Mesemondó

Idézet:
Csak a fegyvereinek típusát ismerjük és hogy vörös és lila páncélt hord. A feketét azt én írtam hozzá, mert minden Makutávan volt eddig fekete is és nem akarom őt se kihagyni a sorból.

Mindkét szin jól mutat a feketével ,szerintem :P

Biztos megoldod izlésesre :P

Idézet:
Egyszer majd talán megépítem, mert még én se "látom" magam előtt,

Épitsd meg ,ha lesz időd ,hozz képet róla :P

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dmarcsi55 2012.03.26. 07:42-kor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.26. 04:38 
Főrémrímész

Makuta ajánlom figyelmedbe a papírmasét. Olcsón gyorsan lehet belőle alkotni!

így készül: a papírmasé
2008.10.12

A papírmasé tárgyak készítésének többféle módja van. Készülhet rétegezéssel, papírpéppel, és a legegyszerűbb (és drágább) a kézműves boltokban kapható papírmasé porból készült massza használata. Nézzük az elsőt:

első kedvenc:

A rétegezéssel készült papírmaséval igen sokféle tárgyat készíthetek. Minden évszakban találok aktualitást, például farsang előtt álarcok alapjául szolgál, Húsvét idején papírtojásokat készítek, ha jön a nyár, eljön a tálak készítésének ideje, ősszel a naplók, albumok kerülnek sorra, no meg a madáretetők, tél közeledtével pedig a régi idők törhetetlen karácsonyfadísze, a papírmasé gömbök adnak okot hogy rendíthetetlenül újjászületésre bírjam a kiolvasott napilapokat, aktualitásukat vesztett áruházi reklámanyagokat.

A jó papírmasé titka a jó alapanyagokban rejlik. Ezek közül is elsőként a jó ragasztót említeném.

Elkészítésének titkát még Édesapám tárta elém gyerekkoromban, és annyira lenyűgözött az elkészítés egyszerűsége és a ragasztó tökéletessége, hogy hosszú évek után is emlékeztem a tanultakra.

A csiriz

Én ezzel dolgozom, ha papírról van szó. Szeretem, mert annyit készítek amennyire szükségem van. Szeretem, mert ha gyerekekkel dolgozom, akár meg is kóstolhatják, bajuk nem lesz belőle, szeretem, mert nem kell ecsetet használnom a felviteléhez, nyugodtan belenyúlhatok az ujjaimmal, és a közvetlen kapcsolat meghatározó egy alkotás készülése közben. És szeretem, mert kiválóan ragad, gyorsan szárad, csiszolható, és a rétegek száradás után szétválaszthatatlanok.

A recept

Nem vagyok ennél a résznél könnyű helyzetben, mert nekem csak a szemmértékemre van szükségem a főzésnél, de itt megpróbálok egy pontos mennyiségekre támaszkodó receptet megadni. Megnyugtatásul elárulom, hogy kipróbáltam. mielőtt közzé adom.

2 dl víz, 3 púpozott teáskanál liszt.

Ennyi az egész. Az elkészítés pedig a következő: 1.5 dl vizet egy kis lábosban elkezdek melegíteni. A maradék fél dl vízben elkeverem egyenként a három kanálka lisztet, és a kb. 60 fokra felmelegedett vízhez öntöm. Folyamatos keverés közben addig főzöm, amíg be nem sűrűsödik, és opálossá nem válik. Kész is. Ezután lefedem, és hagyom langyosra hűlni. Időnként megkeverem, ellenőrzöm a sűrűségét. Ha valaki hasonlatosságot vél felfedezni a csiriz és a puding főzése között, igaza van. Szóval egyszerű mint a puding.
A cikk további része: http://www.monofaktura.hu/cikkek/igy-ke ... rmase.html

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.26. 07:44 
Mesemondó

Ez nagyon jó ötlet volt Misi !

Régebben mi is " eljátszottunk" ilyesmivel :P

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.26. 12:06 
Mesemondó

Idézet:
Makuta Testvérisége

Most olvastam el.

Idézet:
Nem, Icarax. Te kezdesz átlépni egy határt. Torkig van veled az egész Testvériség. Folyamatosan mész a saját fejed után, nem vitatsz meg velünk semmit, nem mondasz el semmit, még ha fontos, akkor se... A kételkedő tagokon pedig rendszeresen bosszút állsz. Ez már tarthatatlan...
- Még hogy nem vitatok meg semmit! Hallod te, hogy mit beszélsz? Szerinted mi a francért hívtam most össze a tagokat?! Biztos Kolhiizni akarok, azért... Legyél már eszednél!
- Kivételes alkalmak egyike...
- Egy nagy fenét! Máskor is megvitattunk mindent, ami fontos. Magánküldetésekről pedig tudtommal senkinek sem kell beszámolnia. Akkor mi a gond?

Érdekes gondolatok....akár mi is fogalmzhatnánk igy néha :fejetv: :fejetv:

Idézet:
Raven hiányolta Vampraht a társaságból így megkérdezte Icaraxot:
- Az a vámpírszerű harcos hol van?
- Vamprah? Ha kíváncsi vagy, nézz fel!
Raven felpillantott. Vamprah valóban ott volt. A plafonról lógott lefelé. Szárnyaival körbefonta magát. Úgy tűnt, alszik, de legalábbis pihen. Tényleg úgy viselkedett, mint egy denevér.

:cry: :roll: :cry:

Idézet:
- Mi van, átmentél sértegetésbe? Ebből is az látszik, hogy tudod, hogy jobb vagyok...
- Jó, akkor látsszon. Legyél boldog...
Raven csóválta a fejét, aztán ennyit mondott:
- Mint az óvodások...

Mint az óvodások ??Vagy mint az emberek ?????

Idézet:
Egyikünk se vinné vásárba a bőrét Teridaxért. Mindnyájunkat hagyott meghalni. Jó, Tridaxot nem, de ő már akkor se mert harcba jönni... De ez nem változtat semmin. Teridax hagyta, hogy meghaljunk és itt ez a lényeg! Mi miért ne tennénk ugyanezt?
- Részben jogos. De ti elvárjátok, hogy ő megvédjen titeket. Ha ennyire nehezteltek rá, akkor mi a francért bújtok a háta mögé, kihasználva a hatalma által nyújtott biztonságot, amit a Testvériség biztosít?! És ez az, ami kiakaszt.

Makutám ,micsoda gondolatok kavarognak a fejedben :roll:

Mindet át lehet ültetni ,a valós életbe :fejetv:

Idézet:
Tudod, nem vagyunk mi annyira rosszak... Bár szerintem erre rájöttél, Teridax példáján. Csak ezzé tett minket ez a hálátlan világ... Én is sokkal jobban örülnék, ha nem az lenne az egyetlen örömöm, hogy a gyűlöltjeimet öldököljem. De... Mégis az én hazám volt a Matoran Univerzum és most ez a bolygó. Egy élet munkája az, ami ide juttatott. És ez a gyümölcse. Lehet, hogy belehalok, mert a fa elmérgesedett és vele együtt a gyümölcs is.

Idézet:
- Köszönöm. - mondta meghatottan Icarax.

Makutám!

Én pedig az élményt köszönöm Neked :hug: :hug: :hug:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.26. 14:43 
Bionicle harcos

Misi írta:
Makuta ajánlom figyelmedbe a papírmasét. Olcsón gyorsan lehet belőle alkotni!

Nem rossz, de Bionicle figura készítésre teljesen alkalmatlan. :roll:
Azt majd megépítenem kell a meglévő alkatrészekből. Ha lesz időm meg kedvem. :roll:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.26. 15:04 
Bionicle harcos

dmarcsi55 írta:
Érdekes gondolatok....akár mi is fogalmzhatnánk igy néha :fejetv: :fejetv:

Akár... Vannak dolgok, amik nem csak ebben a világban érvényesek, hanem mindenhol. Mindig is lesznek csaták, háborúk, árulók, hősök, gyávák, bátrak, kívülállók, stb...
És mind ahogy ezek is örök érvényűek, úgy bizonyos gondolatok is. Ezeket is néha beleszövöm a történetbe. Ilyen volt példa a Tini Titánok sorozatban is. A harmadik évad azt hiszem második részében, a "Vörös X"-ben is van Robinnak néhány nagyon megfogó gondolata:
"Vannak jók és rosszak. Ám a határ nem olyan egyértelmű. Egy jótettől már hős az ember? Én vagyok mindennek a hibája, csak mert egyszer hibáztam? A határvonalnak egyértelműnek kellene lennie. De számomra nem az..."
És ez egy a sok közül, vannak még nagyon igaz dolgok ebben a rajzfilmben is. Azért ezt emeltem ki, mert ez az egyik kedvenc gondolatom. Ez az, ami annyira igaz a mai világra is. Nehéz meghúzni a határt. Nem egy jótettől lesz "hős" az ember, míg nem is attól lesz rossz, hogy egyszer (vagy sokszor) hibázott. Hanem a szándék. És hogy miért tette, amit tett...

dmarcsi55 írta:
:cry: :roll: :cry:

Ezt nem egészen értem... :fejetv:

dmarcsi55 írta:
Mint az óvodások ??Vagy mint az emberek ?????

Jó kérdés. Az utóbbiak némelyikére is igaz...

dmarcsi55 írta:
Makutám ,micsoda gondolatok kavarognak a fejedben :roll:

Mindet át lehet ültetni ,a valós életbe :fejetv:

Sok minden kavarog az én fejemben... Tudod, hiszem, hogy nem véletlenül vannak dolgok úgy, ahogy. Nem véletlen, hogy egyszer valaki megálmodta Makuta karakterét... Nem véletlen az se, hogy a Tini Titánok sorozat olyan fonalat visz, amilyet. Ezek nem csak úgy jönnek. Minden történetnek megvan a maga hőse és gonosza. Megvannak a jellemek is. Amik valaki fejéből pattanak ki. De nem maguktól... Ezek mind vélt vagy valós megtapasztalásból merítenek. Mint ahogy nem véletlen, hogy bizonyos emberek ezt tovább tudják vinni, gondolni. Én is azért tudok azonosulni Raven különcködésével, mert alapjában véve én is mindig is különcnek éreztem, tartottam magam. Mint ahogy "Makuta álarcát" is azért tudom "felvenni", mert tudom, milyen az, amikor a "gonosz" átveszi a hatalmat. Mindenkivel volt már szerintem ilyen. Amikor egyszerűen kiesik a kontroll az ember kezéből és elengedi azokat az érzéseket, amik "pusztítóak" tudnak lenni. Itt akár Ravenhez is visszakanyarodhatunk egy pillanatra. Az ő erejét az érzések irányítják. Ha nem fékezi magát olyan, mint egy bomba, ami bármikor robbanhat. Ezt se kell különösebben magyarázni. Mindenki tudja milyen az, ha elszabadul a dühe. Legalábbis a többség. Na, újra visszatérve Makutára, mégegy dolog is van, amiért azonosulni tudok vele. A világváltoztató nézetei, miszerint nem fogad el mindent, csak mert azt mondták. Ugyan belebukott a dologba, de mégis sok mindent változtatott. Ebben is "hasonlítunk". Én is már nem egyszer szívtam meg azért, mert "más" vagyok, máshogy gondolkozok, más nézeteim vannak. De sose bántam meg igazán. Erről eszembejutott az egyik új kedvenc dalomnak, a Disturbed együttes egyik számának, az "Indestructible"-nak (Elpusztíthatatlan) az egyik sora:
"I carry out my orders without a regret."
Fordítva ennyit jelent:
"Végrehajtom a parancsaimat, megbánás nélkül."
És valóban. Ugyan volt következmény, de nem bántam meg igazán. Mert kimondhattam amit gondolok. És nem folytottam magamba, nem hazudoltam meg az énemet.

dmarcsi55 írta:
Makutám!

Én pedig az élményt köszönöm Neked :hug: :hug: :hug:

Szívesen. :hug: :hug: :hug:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.26. 16:29 
FórumDémon

Makuta Teridax írta:
- Megértettem. Icarax, sok szerencsét. Ha már mindenképpen ezt akarod, akkor tiszteletben tartom. És bízok benned. Tudom, hogy betartod az ígéreted és segítesz Makutának. És éppen ezért tudom, hogy győzni fogsz. Látom, hogy van önbizalmad, bár vannak kételyeid is. Bízz magadban jobban! Icarax, te különleges harcos vagy. Nem csupán egy a millióból. De az, aki képes felülemelkedni a többieken. Az egy a millióból. Az, akiben akkora erő van, hogy képes elsőnek a harcba menni. A kezdeményező. Aki akár egyedül is képes nyerni. Akinek a keze alatt egy világ emelkedik fel. Sok mindenen keresztülmentél. Tűzön, sötétségen... De nem a múltól vagy az, aki. A múlt a feledésé. Elfeledett. Bármi rosszat is tettél, nem az számít. Hanem az, hogy amint igazán elhiszed, hogy győzni fogsz... Sikerülni is fog. Ha megtalálod magadban az igazi erőt, nem lesz több kételyed. Az idő pedig eljött... Ez a te időd. A győzelem órája.

Ez a kedvenc részem, nagyon jó írás lett!! :) :pray: :hug:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.26. 17:00 
Bionicle harcos

Köszönöm. :hug:

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 499 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50  Következő

Időzóna: UTC