minya54 írta:
[
na drága Makutám,te tudod mit mutat a tábla?mindig meg akarom kérdezni Anikót,de elfelejtem.kígyók lennének szabadon
Persze, hogy vannak kígyók szabadon. Magyarországon se ketrecben közlekedik a sikló meg a vipera...
Viccet félretéve a tábla szövege azt írja, angolul, hogy
"Watch out for poisonous insects and snakes"
Megyarul:
"Figyelj oda a mérges ízeltlábúakra, kígyókra"
Ugyanis Taiwan környéként és a városban is elég sok ilyen állat van. A madárpókok még nem is problémásak, de ha jól tudom vannak veszélyesebb mérgű scolopendrák (10-20 centis százlábúak), mérges pókok, skorpiók,... Az utóbbiban biztos vagyok. Azt hiszem több halálos mérgű Hottentotta skorpió is él a környéken...
Meg ugye a kraitok (halálos mérgű kígyók), különböző viperák, mérgessiklók (a "nem vipera" mérgeskígyók családja), kobrák... Tehát ott tényleg meg kell nézni, hova lép az ember.
Persze lehet, hogy bizonyos dolgokra nem jól emlékszem, de nekem a skorpió, a krait meg a kobra is rémlik. Az biztos, hogy mérgessiklók vannak (pl: krait, kobra vagy valami más faj) és szerintem viperák is (pl: templomvipera, de lehet nem pont ez a faj).
Mondjuk utána lehet nézni, ha nagyon érdekel, akkor összegyűjthetem milyen veszélyes mérgű kígyók, skorpiók, százlábúak élnek a környéken.