nem hiszitek,olvasgattam itt és rohadtul zenél a gyomrom,pedig vacsiztam már.igaz 6-kor,de olyan kívánós lettem és itt ülök,pötyögök és közben parasztkolbászt majszolok.
én is hoztam medvehagymás receptet,mi nagyon rá vagyunk kattanva,imádjuk minden formában.medvehagymás-túros pogácsát hoztam.
hozzávalók 4 főre
50 dkg túró
80 dkg liszt
2 db tojás
1 pohár tejföl
2,5 g élesztő
1,5 dl tej
10 dkg medvehagyma
csipet cukor
2 kk só
2 ek baromfizsír
kevés olaj
elkészítés
Az élesztőt a langyos tejben pici cukorral és 2 kanál lisztel felfuttatjuk.
A túrót összekeverjük az apróra vágott medvehagymával, sóval, 1 db tojással és tejföllel, baromfizsírral. (Mindez szobahőmérsékletű legyen, mert ha hidegebb, akkor nehezebben fog megkelni a tésztánk, és nehezebb lesz a tésztánk).
A liszthez hozzákeverjük a túrós masszát, ha megkívánja a tészta akkor gyúrhatunk még bele lisztet vagy tejfölt, attól függ milyen liszttel dolgozunk. (Én B55-öset használok.)
Mindezt jól összegyúrjuk, közepes keménységű tésztát kapunk, a végén gyúrunk még hozzá kb. 2 ek olajat, így nem ragad a kézhez, sem a tál falához.
2 cm vastagságúra nyújtjuk, tojással megkenjük, egy éles késsel berácsozzuk a tetejét.
Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd zsírpapírral bélelt vagy kivajazott tepsiben kb. 1 órán át kelesztjük.
Előmelegített forró sütőben sütjük kb. 10 percig, hogy kérget kapjon, így nem szárad ki a pogácsa, majd kisebb fokozaton kb. 10-15 percig aranybarnára sütjük.
sütési hőfok: 220°C
sütési mód: alul-felül sütés
költség: 1200 Ft
költség egy főre: 300 Ft
és eszek csak eszek
hétvégén ezt eszünk