Párduc-ÉKT

Egy hely, ahová mindig visszatérhettek...
Pontos idő: 2025.07.26. 23:24

Időzóna: UTC

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2115 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189 ... 212  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Mesetopik
HozzászólásElküldve: 2012.04.28. 08:19 
Mesemondó

Kép

"“Az a másodperc, amikor igazán szeretünk, életünk egyetlen valóságos pillanata.
A többi nem az.
A többi boldogtalan varázslat. Őrület. Teli félelemmel és szomjúsággal. Mi persze éppen fordítva gondoljuk. Mi azt hisszük, hogy az a “valóság”, amikor egyedül, kővé dermedt, magányos lélekkel élünk. Valóság a hétköznap, a közöny, az egoizmus, az én, az enyém, a pénzkereset. Valóság a tévé, a robot, a rohanás, a vásárlás, az aszfalt, a “senkihez sincs közöm” életérzése. És a szerelemről véljük, hogy káprázat, mámor. Amikor valóban szeretünk, mondják ránk az emberek, hogy “Te el vagy varázsolva, öregem! Te megőrültél!” - miközben egy tévedhetetlen hang lelkünk mélyéről azt mondja: “Itt akarok maradni, mert mindig ide vágytam! Itt akarok élni, örökké!”
Amikor szeretjük egymást: kijózanodunk. Felébredünk.
Életünk valóságos állapota az, amikor szeretünk. Ezt a csodát rendszerint akkor érjük el, amikor föladjuk a görcsös önvédelmünket, és elkezdünk egymásban, egymásért élni.”"

(Müller Péter: Szeretetkönyv)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.04.28. 08:20 
Mesemondó

Kép

"Egy ölelés. Egy ölelés attól, akit a legjobban szeretsz. Legyen családtag, barát vagy szerelem. Érzed a melegséget, a bizsergést, a libabőrt és hogy soha nem akarod elengedni. Az a pillanat csak a tiétek és semmire sem cserélnétek el. Érzed milyen szerencsés vagy, hogy ő van neked. Ezt a kellemes érzést életed végéig a szívedben őrzöd. Megőrzöd, és a rosszabb napjaidon visszaemlékszel rájuk. Ez segít... mert tudod, hogy valaki legalább 15 másodpercig átadta neked a teljes lelkét. Befogadott a szívébe úgy ahogy vagy és átadta magát neked, rád bízta magát... bízott benned... megadta neked a lehetőséget, hogy a szívedbe zárhasd őt. Csak rajtad áll, hogy élsz-e a lehetőséggel és hagyod-e, hogy egymás bizalmába férkőzzetek! Az ölelés az, ami minden embert meglágyít, legyen bármilyen."

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.04.28. 08:27 
Mesemondó

Kép

"Nem csak szóban lehet a másik tudtára adni, hogy szereted, hogy fontos neked. Hanem a zavaroddal. Egy pirulással, néhány esetlen szóval, a viselkedéseddel. Amiből a másik pontosan tudja, hogy zavarban vagy. Amit úgy imád. Mert ettől bájos vagy, csodálatos, megható. "

(Csitáry-Hock Tamás )

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.04.28. 20:18 

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.04.28. 21:03 

Marcsika, a reggeli teád helyett...mellé. Mert olyan szépeket olvastam nálad! Köszönöm, hogy erősítesz fáradhatatlanul! :pray: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug:

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.04.29. 07:28 
Mesemondó

Idézet:
malacka írta:
Kép

Juujjj,de igaz :lol: :lol: :lol:

Malackám ,a csodás gyöngyvirágok nekem Sopron városát ,

az akkori időket hozzák elő,köszönöm :hug: :hug: :hug:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.04.29. 08:11 
Mesemondó

Kép

"""Bár az agyamat most az egyszer nem sikerült gondosan elzsibbasztanom és kiürítenem, annyi gondolkodni valóm volt, hogy meg se hallottam a dalok szövegét. És közben egyre vágytam, mikor tér vissza a zsibbadás vagy a fájdalom . Mert a fájdalomnak jönnie kell . Megszegtem a magam számára fölállított összes szabályt. Ahelyett, hogy kitértem volna az emlékek útjából, elébük mentem, és boldogan fogadtam őket . Olyan tisztán hallottam a hangját a fejemben.. Ennek még megfizetem az árát, az biztos . Különösen akkor, ha nem tudok visszabújni abba a jótékony ködbe, amely eddig megvédelmezett . Túlságosan elevennek éreztem magam, és ez megrémisztett . De egyelőre még mindig a megkönnyebbülés volt a legerősebb érzés- és ez a létem mélyéről jött . Bármennyire is erőlködtem, hogy ne gondoljak rá, nem azért küzdöttem, hogy elfelejtsem . Éppen, hogy attól féltem - éjszakánként, amikor a hosszú álmatlanságból eredő kimerültség lerombolta az önvédelemre emelt falakat -, hogy elfelejtem, hogy a múlt kicsúszik a kezem közül . Hogy az agyam szita, és egy napon nem fogom tudni visszaidézni pontosan a szeme színét, a bőrének hűvös érintését, vagy a hangjának a pontos árnyalatát .""

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.04.29. 09:57 
Mesemondó

Kép

Micimackó

De szép is lenne, ha egy este, elalvás előtt
Betoppanna Micimackó, hogy látogatóba jött.
És megkérdezné: Véletlenül akadna egy kis méz?
És bölcsen megbeszélnénk, hogy a méz mindig kevés,
És eljönnének Micimackónak az ismerősei,
És Nyuszival együtt barátai és üzletfelei,
S egy égi kar intene, hogy énekelhető egy dal, amit a Babits Mihály bácsi írt nekünk:

Mindenik embernek a lelkében dal van,
És a saját lelkét hallja minden dalban
És akinek szép a lelkében az ének,
Az hallja a mások énekét is szépnek

És beszélgetnénk arról is, hogy a lélek mire való,
Mire Micimackó megjegyezné, hogy énekelni jó.
És Bagoly persze mondaná, hogy a pszichózis bonyolult,
És Malacka meg szégyellné, hogy erről nem tanult,
És Nyuszinak eszébe jutna, hogy épp valamit nagyon keres,
De Füles csak legyintene, hogy szóra sem érdemes,
És Zsebibabának elmagyarázni a problémát nehéz,
De Micimackó azt mondaná, tudod, ez olyan, mint a méz.

Az hallja a mások énekét is szépnek

És Micimackóval együtt most már te is jól tudod,
Hogy énekelni mindenképpen kellemes dolog,
És szorult helyzetünkben jó, ha kéznél van egy dal,
Mit együtt énekelhetünk, és senkit nem zavar.

Az hallja a mások énekét is szépnek.

KATT Halász Judit - Bródy János - Micimackó és barátai - Babits Mihály versét éneklik

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.04.29. 15:20 
Mesemondó

Kép

Ott ülnek a gyilkosok, mosolyognak, boldogok. Esélyt kaptak, hogy valamikor – nem is olyan soká – ismét szabadok legyenek.
Hozzátartozóik tapsolnak .

Kép

Az első fokon életfogytiglani fegyházra ítélt Raffael Sándort és Németh Győzőt 18-18 évi börtönre ítélték, míg Sztojka Iván 20 éves fegyházbüntetését 8 évi börtönre változtatta Nagy Zoltán tanácsa.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott játékosát 2009. február 8-án gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt, segítségére siető sporttársait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették.

Szíven szúrt ország „II” - egyperces

Mi, a veszprémi kézilabdacsapat szurkolói szomorúan és csalódottan vettük tudomásul, hogy játékosunk, Marian Cozma ellen elkövetett bűncselekményben résztvevők büntetési tételeit jelentősen enyhítették. Úgy érezzük - és ezzel talán nem vagyunk egyedül -, hogy ezzel a döntéssel ismét szíven szúrták az országot.

Marian, sohasem felejtünk

KATT MARIAN COSMA EMLÉKOLDAL

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.04.29. 20:46 

Ez nagyon szomorú. Én is figyelemmel kísértem a történteket.... :( :?

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2115 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189 ... 212  Következő

Időzóna: UTC